Lediga jobb som Fibertekniker/Optotekniker i Örnsköldsvik

Se lediga jobb som Fibertekniker/Optotekniker i Örnsköldsvik. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Örnsköldsvik som finns hos arbetsgivaren.

Fibertekniker

Vi söker en fibertekniker till vårt affärsområde Communication Vårt affärsområde erbjuder anslutningstjänster, dygnet-runt-service samt övervakning av befintliga fasta och mobila tele- och datanät. Vi har ett brett erbjudande med högkvalitativa Infranettjänster. Vi finns representerade med lokalkontor i hela landet. Du erbjuds ett utmanande och stimulerande arbete i en expansiv bransch. Du kommer att jobba som tekniker i vår direkta kundfront. Såväl självs... Visa mer
Vi söker en fibertekniker till vårt affärsområde Communication
Vårt affärsområde erbjuder anslutningstjänster, dygnet-runt-service samt övervakning av befintliga fasta och mobila tele- och datanät. Vi har ett brett erbjudande med högkvalitativa Infranettjänster. Vi finns representerade med lokalkontor i hela landet.
Du erbjuds ett utmanande och stimulerande arbete i en expansiv bransch. Du kommer att jobba som tekniker i vår direkta kundfront. Såväl självständigt som tillsammans med dina kollegor är uppdraget att på bästa sätt klara våra kundåtaganden utifrån kundens krav och förväntningar.
Dina arbetsuppgifter
Att arbeta som fibertekniker på vårt team handlar om att upprätthålla kritisk infrastruktur, vilket du kommer att göra genom att bl.a. felsöka samt skarva och terminera optisk fiber i våra kunders nät. Du kommer att tillhöra ett team med stor teknisk bredd och kompetens. Vi arbetar i en varierad miljö, både inomhus och utomhus hos företag såväl som privatpersoner.
Du kommer även vara med att planera arbetet i fält.
Då vi jobbar mot en mängd olika avtal kan omprioriteringar ske under dagen vilket innebär att du som person måste vara flexibel samt ha förmågan att ta initiativ och lösa problem som dyker upp. Du produktionsleds av en produktionsplanerare som hjälper och stöttar dig vid behov.
Du arbetar i huvudsak inom länets geografi men resor till andra områden kan förekomma. Du kommer att arbeta inom olika teknikområden och vara del av ett lösningsorienterat team. Du ansvarar för att erforderlig dokumentation görs och att angivna checklistor följs.
Beredskapstjänstgöring kan ingå i tjänsten. Stationeringen är i Örnsköldsvik men det finns möjlighet att utgå från hemmet så din bostadsort kan även vara i närliggande geografi.
Vem är du?
Du har erfarenhet av fiberarbete
Du behärskar svenska i tal och skrift
Du har körkort med minst behörighet B
Du har gymnasiekompetens med teknisk inriktning, yrkesskola eller motsvarande

Har du inte erfarenhet av fiberarbete? Sök ändå - har du rätt inställning, är intresserad av att ta till dig ny kunskap, är engagerad och nyfiken och har någon form av erfarenhet inom bygg/installation/service så ser vi till så att du blir en av våra duktiga fibertekniker i framtiden.
Meriterande
Fibercertifierad
Erfarenhet av anläggnings-/entreprenadverksamhet
Erfarenhet av arbete med kopparkabel
Erfarenhet av mastarbete
Arbete på väg, nivå 1.3
Körkort med behörighet BE

Som person känner du ansvar och engagemang i ditt arbete. Du tar initiativ och uppvisar god social förmåga i kontakter och samarbete med andra, både internt och externt. Du har förmåga att skapa och bibehålla goda kundkontakter. Du är flexibel och ger god service och kvalitet i våra kunduppdrag och fullgör arbetsuppgifterna på ett affärsmässigt sätt. Du är intresserad av utmaningar och beredd att jobba inom olika teknikområden.
Ansökan och frågor
Urval och intervjuer kommer ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi tar ej emot ansökningar via mail utan enbart via vårt rekryteringssystem.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% där vi tillämpar 6 månaders provanställning. Grund för anställning är godkänd bakgrundskontroll och tillträde sker enligt överenskommelse. Vi eftersträvar mångfald och välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi uppnår detta.
Har du frågor kring tjänsten vänligen kontakta: Teamledare Stefan Eriksson, 076-128 28 57..
Välkommen med Din ansökan!
Eltel arbetar med att planera, bygga, ansluta och underhålla el- och telenät. Det gör vi på uppdrag av våra kunder som i huvudsak är operatörer, nätägare och myndigheter samt statliga verk.
Vi på Eltel är stolta över att skapa värde för våra kunder och för samhället i stort – vi kombinerar kunskap och kompetens med en praktisk inställning till arbete. Som ledare av utvecklingen inom infranetindustrin söker vi efter engagerade människor som kan bli en del av vårt företag. Vi vill vara den bästa arbetsplatsen för dig som gillar utmaningar och som gillar att ta ett samhällsansvar.
Det finns mycket mer att berätta om vår verksamhet. Om du vill lära dig mer om vårt företag och hur det är att jobba hos oss, gå in på vår hemsida www.eltelnetworks.se Visa mindre

Vi söker efter fibertekniker till växande bolag i Norrland!

Tycker du om att vara den genomdrivande problemlösaren på din arbetsplats? Har du tidigare erfarenhet eller kunskaper inom fiberteknik och vill hamna på en plats där man värdesätter struktur och välmående? Då kan detta vara din framtida arbetsplats! Dina arbetsuppgifter Vår samarbetspartner fortsätter att växa och söker därför nya medarbetare till sitt team av fibertekniker i Örnsköldsvik. I rollen som fibertekniker kommer du att bland annat genomföra f... Visa mer
Tycker du om att vara den genomdrivande problemlösaren på din arbetsplats? Har du tidigare erfarenhet eller kunskaper inom fiberteknik och vill hamna på en plats där man värdesätter struktur och välmående?
Då kan detta vara din framtida arbetsplats!

Dina arbetsuppgifter
Vår samarbetspartner fortsätter att växa och söker därför nya medarbetare till sitt team av fibertekniker i Örnsköldsvik.
I rollen som fibertekniker kommer du att bland annat genomföra fiberinstallationer mot villor och större fastighetskomplex, skarva fiberanläggningar, utföra servicearbeten mm.
Arbetet sker i projektform, som kräver ett strukturerat tankesätt och en vilja att ta ett personligt ansvar för sitt eget arbete. Man värdesätter kvalitet över kvantitet och det kommer att vara den röda tråden för att lyckas i rollen, från start till slut.
Rollen kommer att innefatta resor i tjänsten och eventuella övernattningar på annan ort.

Din profil
Vi ser att du har erfarenhet på minst ett år som fibertekniker eller en liknande arbetsroll där du besitter en yrkesvana samt förståelse för hur fiberteknik fungerar. Du besitter ett tekniskt intresse och vill känna en stolthet ditt arbete.
Då man arbetar väldigt tätt i teamet, lägger vi stor vikt på att personen passar in i teamet.
Vi tror att du vill ha ordning och reda på din arbetsplats, att du är social och delar teamets vilja att utföra arbeten som överträffar kundernas krav och förväntningar.

Du skall ha:
-Minst ett års arbetserfarenhet av en liknande roll, helst som fibertekniker.
-Alternativt relevant eftergymnasial utbildning.
-B-körkort.
-Förståelse för svenska samt engelska, tal och skrift.
-APV (arbete på väg) nivå 1

Meriterande om du har:
-Tidigare erfarenhet som projektledare.
-Erfarenhet av anläggningsbranschen.
-Certifikat inom fiber.
-Utbildning som elektriker.

FöretagetVår samarbetspartner är en platt organisation som värdesätter enkla beslutsvägar. Samtliga medarbetares åsikter och idéer är bidragande för deras utveckling och därför värdesätter man kollegor som vill känna en stolthet över sin arbetsgivare.
Bolagets hjärta slår hårt för Norrland och de företagen som befinner sig där. De tror på att erbjuda kostnadseffektiva och hållbara lösningar, oavsett om det är fiber, el eller kommunikation.
Man tror på laget och samarbete, därför värdesätter man egenskaper som ärlighet, social kompetens och entusiasm minst lika mycket som de kunskaper som krävs för att klara av sin yrkesroll.

OM OSS
Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera
rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

HYRREKRYTERING
Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.
Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.
För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.

VILLKOR
Startdatum: Enligt överenskommelse
Ort: Örnsköldsvik
Lön: Enligt överenskommelse Visa mindre

Vi söker efter fibertekniker till växande bolag i Norrland!

Tycker du om att vara den genomdrivande problemlösaren på din arbetsplats? Har du tidigare erfarenhet eller kunskaper inom fiberteknik och vill hamna på en plats där man värdesätter struktur och välmående? Då kan detta vara din framtida arbetsplats! Dina arbetsuppgifter Vår samarbetspartner fortsätter att växa och söker därför nya medarbetare till sitt team av fibertekniker i Örnsköldsvik. I rollen som fibertekniker kommer du att bland annat genomföra f... Visa mer
Tycker du om att vara den genomdrivande problemlösaren på din arbetsplats? Har du tidigare erfarenhet eller kunskaper inom fiberteknik och vill hamna på en plats där man värdesätter struktur och välmående?
Då kan detta vara din framtida arbetsplats!

Dina arbetsuppgifter
Vår samarbetspartner fortsätter att växa och söker därför nya medarbetare till sitt team av fibertekniker i Örnsköldsvik.
I rollen som fibertekniker kommer du att bland annat genomföra fiberinstallationer mot villor och större fastighetskomplex, skarva fiberanläggningar, utföra servicearbeten mm.
Arbetet sker i projektform, som kräver ett strukturerat tankesätt och en vilja att ta ett personligt ansvar för sitt eget arbete. Man värdesätter kvalitet över kvantitet och det kommer att vara den röda tråden för att lyckas i rollen, från start till slut.
Rollen kommer att innefatta resor i tjänsten och eventuella övernattningar på annan ort.

Din profil
Vi ser att du har erfarenhet på minst ett år som fibertekniker eller en liknande arbetsroll där du besitter en yrkesvana samt förståelse för hur fiberteknik fungerar. Du besitter ett tekniskt intresse och vill känna en stolthet ditt arbete.
Då man arbetar väldigt tätt i teamet, lägger vi stor vikt på att personen passar in i teamet.
Vi tror att du vill ha ordning och reda på din arbetsplats, att du är social och delar teamets vilja att utföra arbeten som överträffar kundernas krav och förväntningar.

Du skall ha:
-Minst ett års arbetserfarenhet av en liknande roll, helst som fibertekniker.
-Alternativt relevant eftergymnasial utbildning.
-B-körkort.
-Förståelse för svenska samt engelska, tal och skrift.
-APV (arbete på väg) nivå 1

Meriterande om du har:
-Tidigare erfarenhet som projektledare.
-Erfarenhet av anläggningsbranschen.
-Certifikat inom fiber.
-Utbildning som elektriker.

FöretagetVår samarbetspartner är en platt organisation som värdesätter enkla beslutsvägar. Samtliga medarbetares åsikter och idéer är bidragande för deras utveckling och därför värdesätter man kollegor som vill känna en stolthet över sin arbetsgivare.
Bolagets hjärta slår hårt för Norrland och de företagen som befinner sig där. De tror på att erbjuda kostnadseffektiva och hållbara lösningar, oavsett om det är fiber, el eller kommunikation.
Man tror på laget och samarbete, därför värdesätter man egenskaper som ärlighet, social kompetens och entusiasm minst lika mycket som de kunskaper som krävs för att klara av sin yrkesroll.

OM OSS
Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera
rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

HYRREKRYTERING
Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.
Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.
För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.

VILLKOR
Startdatum: Enligt överenskommelse
Ort: Örnsköldsvik
Lön: Enligt överenskommelse Visa mindre

Fibertekniker till Eltel

Vi söker Fibertekniker till Eltel i Örnsköldsvik. Är du personen vi söker? Eltel söker dig som vill arbeta för att säkra det moderna samhället. Som fibertekniker ansvarar du för installationer som säkerställer att samhällets krav på ökad uppkoppling uppfylls. Välkommen till en arbetsplats som vill vara den bästa för dig som gillar utmaningar och som vill ta ett samhällsansvar. Dina arbetsuppgifter Teamet du kommer tillhöra svarar för byggande, drift, under... Visa mer
Vi söker Fibertekniker till Eltel i Örnsköldsvik. Är du personen vi söker?
Eltel söker dig som vill arbeta för att säkra det moderna samhället. Som fibertekniker ansvarar du för installationer som säkerställer att samhällets krav på ökad uppkoppling uppfylls. Välkommen till en arbetsplats som vill vara den bästa för dig som gillar utmaningar och som vill ta ett samhällsansvar.
Dina arbetsuppgifter
Teamet du kommer tillhöra svarar för byggande, drift, underhåll och felavhjälpning avseende fibernät.
Att arbeta som fibertekniker i teamet innebär bl.a. att du skarvar och terminerar optisk fiber i våra kunders nät. Vi arbetar i en varierad miljö, både inomhus, utomhus hos företag såväl som privatpersoner.
Arbete kan komma att vara på annan ort men i huvudsak inom aktuell geografi. Då vi jobbar mot en mängd olika avtal kan omprioriteringar ske under dagen vilket innebär att du som person måste vara flexibel samt ha förmågan att ta initiativ och lösa problem som dyker upp. Du produktionsleds av en produktionsplanerare som hjälper och stöttar dig vid behov.
Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten vilket innebär att du under vissa perioder, och utanför ordinarie arbetstid, behöver vara anträffbar för att utföra arbete om behov uppstår.
Vem är du?
Som person har du ett starkt ansvarstagande och engagemang för arbetet. Du har lätt för att ta initiativ och jobba självständigt. Du uppvisar en god social förmåga i dina kontakter och ditt samarbete med andra, både internt och externt. Du vill vara en del av ett lösningsorienterat team som har roligt på jobbet.
· Du har minst 1-års dokumenterad erfarenhet av arbete med fiberinstallationer eller andra elinstallationer.
· Du behärskar svenska i tal och skrift
· Du har körkort med minst behörighet B
· Du är noggrann, intresserad av utmaningar och beredd att jobba inom olika teknikområden
· Du är flexibel och ger god service och kvalitet i våra kunduppdrag och fullgör dina arbetsuppgifter på ett affärsmässigt sätt
· Du har gymnasiekompetens med teknisk inriktning, yrkesskola eller motsvarande
· Du vill arbeta på ett företag där det finns stor utvecklingspotential för dig
Vi vill gärna att samtliga medlemmar i teamet har erfarenheter av:
· Arbete ute i fält som fibertekniker
· Arbete med kundinstallationer/montering
· Fibersvetsning
· Skarvning av Ribbon-fiber
· Mätning av fiber med hjälp av OTDR-instrument
· Felsökning
· Dokumentation, läsning och tolkning av nätschema
· Framtagning av skarvschematik
· Rapportering
· Arbete i projektform
· Arbete med FTTH-relaterad utrustning/instrument och stödsystem
Det är meriterande om du är certifierad och har kännedom om telenätets och/eller fibernätets uppbyggnad, erfarenhet av anläggnings-/entreprenadverksamhet, innehar el-behörighet samt erfarenhet/certifikat från arbete inom järnväg.
Ansökan och frågor
Urval och intervjuer kommer ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi tar ej emot ansökningar via mail utan enbart via vårt rekryteringssystem. Sista ansökningsdag är 2021-03-14.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% där vi tillämpar 6 månaders provanställning. Grund för anställning är godkänd bakgrundskontroll och tillträde sker enligt överenskommelse. Vi eftersträvar mångfald och välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi uppnår detta.
Har du frågor kring tjänsten vänligen kontakta Teamledare Stefan Eriksson, 076-128 28 57.
Välkommen med din ansökan!
Eltel arbetar med att planera, bygga, ansluta och underhålla el- och telenät. Det gör vi på uppdrag av våra kunder som i huvudsak är operatörer, nätägare och myndigheter samt statliga verk.
Vi på Eltel är stolta över att skapa värde för våra kunder och för samhället i stort – vi kombinerar kunskap och kompetens med en praktisk inställning till arbete. Som ledare av utvecklingen inom infranetindustrin söker vi efter engagerade människor som kan bli en del av vårt företag. Vi vill vara den bästa arbetsplatsen för dig som gillar utmaningar och som gillar att ta ett samhällsansvar.
Det finns mycket mer att berätta om vår verksamhet. Om du vill lära dig mer om vårt företag och hur det är att jobba hos oss, gå in på vår hemsida www.eltelnetworks.se och vår karriärsida https://jobb.eltelnetworks.se/ Visa mindre

Fibertekniker

Vi söker Fibertekniker till Eltel i Örnsköldsvik. Är du personen vi söker? Eltel söker dig som vill arbeta för att säkra det moderna samhället. Som fibertekniker ansvarar du för installationer som säkerställer att samhällets krav på ökad uppkoppling uppfylls. Välkommen till en arbetsplats som vill vara den bästa för dig som gillar utmaningar och som vill ta ett samhällsansvar. Dina arbetsuppgifter Teamet du kommer tillhöra svarar för byggande, drift, under... Visa mer
Vi söker Fibertekniker till Eltel i Örnsköldsvik. Är du personen vi söker?
Eltel söker dig som vill arbeta för att säkra det moderna samhället. Som fibertekniker ansvarar du för installationer som säkerställer att samhällets krav på ökad uppkoppling uppfylls. Välkommen till en arbetsplats som vill vara den bästa för dig som gillar utmaningar och som vill ta ett samhällsansvar.
Dina arbetsuppgifter
Teamet du kommer tillhöra svarar för byggande, drift, underhåll och felavhjälpning avseende fibernät.
Att arbeta som fibertekniker i teamet innebär bl.a. att du skarvar och terminerar optisk fiber i våra kunders nät. Vi arbetar i en varierad miljö, både inomhus, utomhus hos företag såväl som privatpersoner.
Arbete kan komma att vara på annan ort men i huvudsak inom aktuell geografi. Då vi jobbar mot en mängd olika avtal kan omprioriteringar ske under dagen vilket innebär att du som person måste vara flexibel samt ha förmågan att ta initiativ och lösa problem som dyker upp. Du produktionsleds av en produktionsplanerare som hjälper och stöttar dig vid behov.
Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten vilket innebär att du under vissa perioder, och utanför ordinarie arbetstid, behöver vara anträffbar för att utföra arbete om behov uppstår.
Vem är du?
Som person har du ett starkt ansvarstagande och engagemang för arbetet. Du har lätt för att ta initiativ och jobba självständigt. Du uppvisar en god social förmåga i dina kontakter och ditt samarbete med andra, både internt och externt. Du vill vara en del av ett lösningsorienterat team som har roligt på jobbet.
Du har minst 1-års dokumenterad erfarenhet av arbete med fiberinstallationer eller andra elinstallationer.
Du behärskar svenska i tal och skrift
Du har körkort med minst behörighet B
Du är noggrann, intresserad av utmaningar och beredd att jobba inom olika teknikområden
Du är flexibel och ger god service och kvalitet i våra kunduppdrag och fullgör dina arbetsuppgifter på ett affärsmässigt sätt
Du har gymnasiekompetens med teknisk inriktning, yrkesskola eller motsvarande
Du vill arbeta på ett företag där det finns stor utvecklingspotential för dig

Vi vill gärna att samtliga medlemmar i teamet har erfarenheter av:
Arbete ute i fält som fibertekniker
Arbete med kundinstallationer/montering
Fibersvetsning
Skarvning av Ribbon-fiber
Mätning av fiber med hjälp av OTDR-instrument
Felsökning
Dokumentation, läsning och tolkning av nätschema
Framtagning av skarvschematik
Rapportering
Arbete i projektform
Arbete med FTTH-relaterad utrustning/instrument och stödsystem

Det är meriterande om du är certifierad och har kännedom om telenätets och/eller fibernätets uppbyggnad, erfarenhet av anläggnings-/entreprenadverksamhet, innehar el-behörighet samt erfarenhet/certifikat från arbete inom järnväg.
Ansökan och frågor
Urval och intervjuer kommer ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi tar ej emot ansökningar via mail utan enbart via vårt rekryteringssystem.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% där vi tillämpar 6 månaders provanställning. Grund för anställning är godkänd bakgrundskontroll och tillträde sker enligt överenskommelse. Vi eftersträvar mångfald och välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi uppnår detta.
Har du frågor kring tjänsten vänligen kontakta Teamledare Stefan Eriksson, 076-128 28 57.
Välkommen med din ansökan!
Eltel arbetar med att planera, bygga, ansluta och underhålla el- och telenät. Det gör vi på uppdrag av våra kunder som i huvudsak är operatörer, nätägare och myndigheter samt statliga verk.
Vi på Eltel är stolta över att skapa värde för våra kunder och för samhället i stort – vi kombinerar kunskap och kompetens med en praktisk inställning till arbete. Som ledare av utvecklingen inom infranetindustrin söker vi efter engagerade människor som kan bli en del av vårt företag. Vi vill vara den bästa arbetsplatsen för dig som gillar utmaningar och som gillar att ta ett samhällsansvar.
Det finns mycket mer att berätta om vår verksamhet. Om du vill lära dig mer om vårt företag och hur det är att jobba hos oss, gå in på vår hemsida www.eltelnetworks.se och vår karriärsida https://jobb.eltelnetworks.se/ Visa mindre

Fibertekniker

Vi söker Fibertekniker till Eltel i Örnsköldsvik. Är du personen vi söker? Eltel söker dig som vill arbeta för att säkra det moderna samhället. Som fibertekniker ansvarar du för installationer som säkerställer att samhällets krav på ökad uppkoppling uppfylls. Välkommen till en arbetsplats som vill vara den bästa för dig som gillar utmaningar och som vill ta ett samhällsansvar. Dina arbetsuppgifter Teamet du kommer tillhöra svarar för byggande, drift, under... Visa mer
Vi söker Fibertekniker till Eltel i Örnsköldsvik. Är du personen vi söker?
Eltel söker dig som vill arbeta för att säkra det moderna samhället. Som fibertekniker ansvarar du för installationer som säkerställer att samhällets krav på ökad uppkoppling uppfylls. Välkommen till en arbetsplats som vill vara den bästa för dig som gillar utmaningar och som vill ta ett samhällsansvar.
Dina arbetsuppgifter
Teamet du kommer tillhöra svarar för byggande, drift, underhåll och felavhjälpning avseende fibernät.
Att arbeta som fibertekniker i teamet innebär bl.a. att du skarvar och terminerar optisk fiber i våra kunders nät. Vi arbetar i en varierad miljö, både inomhus, utomhus hos företag såväl som privatpersoner.
Arbete kan komma att vara på annan ort men i huvudsak inom aktuell geografi. Då vi jobbar mot en mängd olika avtal kan omprioriteringar ske under dagen vilket innebär att du som person måste vara flexibel samt ha förmågan att ta initiativ och lösa problem som dyker upp. Du produktionsleds av en produktionsplanerare som hjälper och stöttar dig vid behov.
Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten vilket innebär att du under vissa perioder, och utanför ordinarie arbetstid, behöver vara anträffbar för att utföra arbete om behov uppstår.
Vem är du?
Som person har du ett starkt ansvarstagande och engagemang för arbetet. Du har lätt för att ta initiativ och jobba självständigt. Du uppvisar en god social förmåga i dina kontakter och ditt samarbete med andra, både internt och externt. Du vill vara en del av ett lösningsorienterat team som har roligt på jobbet.
Du har minst 1-års dokumenterad erfarenhet av arbete med fiberinstallationer eller andra elinstallationer.
Du behärskar svenska i tal och skrift
Du har körkort med minst behörighet B
Du är noggrann, intresserad av utmaningar och beredd att jobba inom olika teknikområden
Du är flexibel och ger god service och kvalitet i våra kunduppdrag och fullgör dina arbetsuppgifter på ett affärsmässigt sätt
Du har gymnasiekompetens med teknisk inriktning, yrkesskola eller motsvarande
Du vill arbeta på ett företag där det finns stor utvecklingspotential för dig

Vi vill gärna att samtliga medlemmar i teamet har erfarenheter av:
Arbete ute i fält som fibertekniker
Arbete med kundinstallationer/montering
Fibersvetsning
Skarvning av Ribbon-fiber
Mätning av fiber med hjälp av OTDR-instrument
Felsökning
Dokumentation, läsning och tolkning av nätschema
Framtagning av skarvschematik
Rapportering
Arbete i projektform
Arbete med FTTH-relaterad utrustning/instrument och stödsystem

Det är meriterande om du är certifierad och har kännedom om telenätets och/eller fibernätets uppbyggnad, erfarenhet av anläggnings-/entreprenadverksamhet, innehar el-behörighet samt erfarenhet/certifikat från arbete inom järnväg.
Ansökan och frågor
Urval och intervjuer kommer ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi tar ej emot ansökningar via mail utan enbart via vårt rekryteringssystem. Sista ansökningsdag är 2021-03-14.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% där vi tillämpar 6 månaders provanställning. Grund för anställning är godkänd bakgrundskontroll och tillträde sker enligt överenskommelse. Vi eftersträvar mångfald och välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi uppnår detta.
Har du frågor kring tjänsten vänligen kontakta Teamledare Stefan Eriksson, 076-128 28 57.
Välkommen med din ansökan!
Eltel arbetar med att planera, bygga, ansluta och underhålla el- och telenät. Det gör vi på uppdrag av våra kunder som i huvudsak är operatörer, nätägare och myndigheter samt statliga verk.
Vi på Eltel är stolta över att skapa värde för våra kunder och för samhället i stort – vi kombinerar kunskap och kompetens med en praktisk inställning till arbete. Som ledare av utvecklingen inom infranetindustrin söker vi efter engagerade människor som kan bli en del av vårt företag. Vi vill vara den bästa arbetsplatsen för dig som gillar utmaningar och som gillar att ta ett samhällsansvar.
Det finns mycket mer att berätta om vår verksamhet. Om du vill lära dig mer om vårt företag och hur det är att jobba hos oss, gå in på vår hemsida www.eltelnetworks.se och vår karriärsida https://jobb.eltelnetworks.se/ Visa mindre

Fibertekniker/Optotekniker till Övik Energi

Till sektionen för Leveransunderhåll söker vi en Fibertekniker/Optotekniker. Arbetsuppgifterna består i huvudsak av: Installation av fiberoptik. Underhållsjobb, förstärkningsjobb, nybyggnation/ombyggnation av Övik Energis Fibernät inklusive vårt kabel-tv-nät. Du kommer framförallt att arbeta med den passiva delen av fibernätet. Beredskap kan komma att ingå i tjänsten när du är varm i kläderna. Vi söker dig som har: relevant utbildning som Optotekniker/Fi... Visa mer
Till sektionen för Leveransunderhåll söker vi en Fibertekniker/Optotekniker.
Arbetsuppgifterna består i huvudsak av:
Installation av fiberoptik.
Underhållsjobb, förstärkningsjobb, nybyggnation/ombyggnation av Övik Energis Fibernät inklusive vårt kabel-tv-nät.

Du kommer framförallt att arbeta med den passiva delen av fibernätet. Beredskap kan komma att ingå i tjänsten när du är varm i kläderna.
Vi söker dig som har:
relevant utbildning som Optotekniker/Fibertekniker.
arbetslivserfarenhet av liknande arbeten
Körkort minst klass B och BE är meriterande

Som person är du:
Självständig
Samarbetsvillig och har god serviceförmåga
Engagerad och flexibel
Ansvarstagande, effektiv och har ett gott ordningssinne.

Vi erbjuder dig
att bli del av en avdelning med 15 medarbetare och samtidigt tillhöra en större organisation om ca 130 medarbetare i Övik. Vi erbjuder dig att vara med i energiomställningen där spelplanen och villkoren ständigt ändras utifrån faktorer som teknisk utveckling, digitalisering och hållbarhet.
Är du intresserad?
Då ska du ansöka via vår webb senast den 7 mars via vår hemsida.
Vi arbetar aktivt för att öka vår mångfald och ser varje medarbetare som en unik resurs.
Vill du veta mera om tjänsten är du välkommen att höra av dig till:
Ron Östensson Chef Leveransunderhåll 070-340 02 96.
Fackliga representanter:
Seko: Staffan Sjödin 070-340 38 88
Vision: Anna Sjölander - 073-274 14 26
Ledarna: Stefan Fällström - 070-680 34 46
"Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster." Visa mindre