Lediga jobb som Militärt arbete i Örnsköldsvik

Se lediga jobb som Militärt arbete i Örnsköldsvik. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Örnsköldsvik som finns hos arbetsgivaren.

Demo- och vagnsansvarig

Ansök    Nov 19    Bae Systems Hägglunds AB    Officer
Vill du ha ett spännande jobb med kontaktytor både internt och externt, där du får arbeta med det allra senaste inom militär fordonsutveckling likväl som historiska fordon som BAE Systems Hägglunds byggt genom åren? Då är rollen som Demo- och vagnsansvarig hos BAE Systems Hägglunds jobbet för dig. Tveka inte att skicka in din ansökan och bli en del av ett internationellt, expansivt och innovativt företag inom försvarsindustrin. Din framtida utmaning Som ma... Visa mer
Vill du ha ett spännande jobb med kontaktytor både internt och externt, där du får arbeta med det allra senaste inom militär fordonsutveckling likväl som historiska fordon som BAE Systems Hägglunds byggt genom åren? Då är rollen som Demo- och vagnsansvarig hos BAE Systems Hägglunds jobbet för dig. Tveka inte att skicka in din ansökan och bli en del av ett internationellt, expansivt och innovativt företag inom försvarsindustrin.
Din framtida utmaning
Som marknadsvagnsansvarig planerar, leder och genomför du visningar. Du har ansvar att tillse att våra fordon är i korrekt skick inför och under genomförandet av visningar och demonstrationer. Dessutom ingår även förvaltning av alla våra historiska fordon. Rollen innebär också tekniskt säljstöd till våra försäljare.
Resor både inom och utanför Sverige ingår i arbetet; uppskattningsvis har du genomsnittligt 3-7 resdagar per månad, oftast fördelat på längre perioder.
Rollen innebär kontaktytor både externt framförallt mot kunder samt många kontaktytor internt.
Du ingår i Marknadsavdelningen (BD) med ett 30-tal medarbetare, där du rapporterar till chef för Platform Strategies & Sales Support.
Vi söker dig med
Bred domänkunskap kring företagets plattformar, Bandvagnar och CV90
God förmåga uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska
Militär bakgrund/examen med erfarenhet av fordonsutbildning och skjutledning, samt utbildningar kring riskbedömning/hantering är meriterande

Vem är du?
Rollen kräver stor socialkompetens och förmåga att självständigt hantera kunder. Din vardag kommer att präglas av samverkan, riskbedömning, planering och prioriteringar. Därför behöver du vara strukturerad, men ändå flexibel och hitta vägar framåt, utan att tumma på företagets policys och säkerhetskrav. Du är en god organisatör som har koll på detaljerna och är skicklig på att multi-taska.
Vid demonstrationer leder du verksamheten med hjälp av andra delar av Hägglunds, där säkerheten är av yttersta vikt. Effektiv och tydlig kommunikation är ett måste i rollen.
Vad du blir en del av
Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik!
Du kommer att få arbeta både med det allra senaste inom militär fordonsutveckling likväl som de historiska fordon som BAE Systems Hägglunds byggt genom åren. Jobbet erbjuder dig dessutom att se dig om i världen då våra event och kunder finns i de flesta kontinenter.
Om du inte kan se filmen, klicka på länken: https://youtu.be/spyM86NLbOk
BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.
BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.
Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se - www.hogakusten.com/sv
Kontaktperson
Är du intresserad och vill veta mera, kontakta Chef Dan Lindell, 0660-80389 eller HR Business Partner Anette A Löf, 0660-80478
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik.
Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Sjövärnskåren söker Besättningsmän till båtbesättningar inom Hemvärn

Ansök    Apr 1    Försvarsmakten    Soldat/Sjöman
Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra... Visa mer
Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.

Av dessa 50000 medarbetare och frivilliga anställda av Försvarsmakten tillhör 22000 Hemvärnet. Hos oss behövs du och kan göra skillnad. Hemvärnet är ständigt beredd att stödja hävdandet av Sveriges territorium, samt att stödja samhället vid större kriser. På uppdrag av Försvarsmakten rekrytererar och grundutbildar Sveriges 18 frivilliga försvarsorganisationer till Hemvärnsförbanden. Om du vänder dig till en frivillig försvarsorganisation kan du, baserat på ditt intresse och din bakgrund, få en specialistbefattning inom Hemvärnet.

Om förbandet
Förbandet ingår i Hemvärnet. Vår uppgift är att verka i allt från stöd till samhället i fred, till väpnad strid i händelse av krig. Vår främsta uppgift är att understödja skyttekompanier längs Norrlandskusten med transporter. 

Sjövärnskåren anordnar marin befattningsutbildning för dig som vill bli Besättningsman. Befattningen är perfekt för dig som inte har så mycket marin erfarenhet sedan tidigare och vill komma ut till sjöss.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: Ansvarig för däcket och utkik under gång. Ansvarig för förtöjning och lossgöring vid brygga eller Smotsvarande. Ha kontinuerlig kontakt med befälhavaren (båtföraren). Vara behjälplig till båtföraren och maskinmannen. Lastsäkring.

Kvalifikationer: Krav: Minst 18 år gammal och svensk medborgare. God simkunnighet. Någon sorts sjövana. Meriterande: Erfarenheter från Marinen. Något eller några marina certifikat. Erfarenhet av framförande av båt/fartyg.

Personliga egenskaper
Som Besättningsman i Hemvärn med marina uppgifter krävs att du är en lagspelare som ser till helheten. Vi ser gärna att du är självgående och noggrann samt stresstålig. Självklart har du ett genuint intresse av båtar och sjöliv samt en önskan om att bidra till försvaret av Sverige. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Befattningen är inget arbete - alltså ingen vanlig anställning - utan är ett ideellt åtagande. När du är färdigutbildad kommer du att tjänstgöra mellan fyra och tio dagar per år beroende på tjänst. OBS! De befattningar som Hemvärnet rekryterar till verkar enbart inom ditt närområde!  Övrigt: För att du skall få påbörja din utbildning måste du först få godkänt på Försvarsmaktens säkerhetsprövning.


För upplysningar om befattningen kontakta: Henrik Wiklund, rekryteringsansvarig Västernorrlands Sjövärnskår: [email protected] . För information om rekryteringsprocessen (bl.a. Mitt Försvarsmakten) kontakta: Tobias Gillberg, Rekryteringskoordinator inom Försvarsmakten i Norrland. 010-824 71 68, [email protected]

Sista ansökningsdag: Vi rekryterar kontinuerligt till denna befattning - välkommen med din ansökan omgående! Din ansökan bör innehålla CV. Du ansöker via Försvarsmaktens karriärportal Mitt Försvarsmakten via denna länk: https://mitt.forsvarsmakten.se/registrera/14e52044a98ceb11b1ac000d3a2ed26a  OBS! I fältet "Önskemål om inriktning/placering" är det väldigt viktigt att du anger att du söker till BÅTPLUTON LÄNGS NORRLANDSKUSTEN samt vilken BEFATTNING du säker till! Försvarsmakten kommer att kontakta dig så fort som möjligt efter det att vi har mottagit din ansökan.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.

Av dessa 50000 medarbetare och frivilliga anställda av Försvarsmakten tillhör 22000 Hemvärnet. Hos oss behövs du och kan göra skillnad. Hemvärnet är ständigt beredd att stödja hävdandet av Sveriges territorium, samt att stödja samhället vid större kriser. På uppdrag av Försvarsmakten rekryterar och grundutbildar Sveriges 18 frivilliga försvarsorganisationer till Hemvärnsförbanden. Om du vänder dig till en frivillig försvarsorganisation kan du, baserat på ditt intresse och din bakgrund, få en specialistbefattning inom Hemvärnet. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Då tjänstgöringen utgör placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med tjänstgöring följer en skyldighet att krigsplaceras. Visa mindre

Sjövärnskåren söker Tekniker inom Hemvärn

Ansök    Apr 1    Försvarsmakten    Soldat/Sjöman
Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra... Visa mer
Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.

Av dessa 50000 medarbetare och frivilliga anställda av Försvarsmakten tillhör 22000 Hemvärnet. Hos oss behövs du och kan göra skillnad. Hemvärnet är ständigt beredd att stödja hävdandet av Sveriges territorium, samt att stödja samhället vid större kriser. På uppdrag av Försvarsmakten rekrytererar och grundutbildar Sveriges 18 frivilliga försvarsorganisationer till Hemvärnsförbanden. Om du vänder dig till en frivillig försvarsorganisation kan du, baserat på ditt intresse och din bakgrund, få en specialistbefattning inom Hemvärnet.

Om förbandet
Förbandet ingår i Hemvärnet och är en resurs till Norrlands Hemvärnsbataljoner längs Norrlandskusten. Vår uppgift är att verka över hela konfliktskalan från stöd till samhället vid stora påfrestningar i fred, till väpnad strid i händelse av krig. Vår främsta uppgift är att understödja skyttekompanier längs Norrlandskusten med transporter, men även med spaning och ytövervakning från båt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: Ha det övergripande tekniska ansvaret för plutonens fartyg och båtar. Planera underhåll på plutonens fartyg och båtar. Beredd att fara ut till sjöss vid maskinhaverier m.m. under övningar. Ha kontinuerlig kontakt med maskinisterna ombord på båtarna. Vara teknisk resurs vid förbandets stab.

Kvalifikationer: Svensk medborgare och minst 18 år gammal. Simkunnig. God fysik. Mycket god teknisk förståelse och erfarenhet. 
Meriterande: Erfarenheter från Marinen. Marina certifikat såsom exempelvis maskinbefäl kl 8 eller lägre alternativt den militära motsvarigheten M8 eller lägre. Teknisk arbetslivserfarenhet. Teknisk utbildning.

 Personliga egenskaper
Som Besättningsman i Hemvärn med marina uppgifter krävs att du är en lagspelare som ser till helheten. Vi ser gärna att du är självgående och noggrann samt stresstålig. Självklart har du ett genuint intresse av båtar och sjöliv samt en önskan om att bidra till försvaret av Sverige. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övriga krav: För att du skall få påbörja din utbildning måste du först få godkänt på Försvarsmaktens säkerhetsprövning.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Henrik Wiklund, rekryteringsansvarig Västernorrlands Sjövärnskår: [email protected]

För information om rekryteringsprocessen (bl.a. Mitt Försvarsmakten) kontakta:
Tobias Gillberg, Rekryteringskoordinator inom Försvarsmakten i Norrland.


• 010-824 71 05
[email protected]Sista ansökningsdag: 

Vi rekryterar kontinuerligt till denna befattning - välkommen med din ansökan omgående! Din ansökan bör innehålla CV. Du ansöker via Försvarsmaktens karriärportal Mitt Försvarsmakten via denna länk: https://mitt.forsvarsmakten.se/registrera/14e52044a98ceb11b1ac000d3a2ed26a  OBS! I fältet "Önskemål om inriktning/placering" är det väldigt viktigt att du anger att du söker till BÅTPLUTON LÄNGS NORRLANDSKUSTEN samt vilken BEFATTNING du säker till! Försvarsmakten kommer att kontakta dig så fort som möjligt efter det att vi har mottagit din ansökan.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.

Av dessa 50000 medarbetare och frivilliga anställda av Försvarsmakten tillhör 22000 Hemvärnet. Hos oss behövs du och kan göra skillnad. Hemvärnet är ständigt beredd att stödja hävdandet av Sveriges territorium, samt att stödja samhället vid större kriser. På uppdrag av Försvarsmakten rekryterar och grundutbildar Sveriges 18 frivilliga försvarsorganisationer till Hemvärnsförbanden. Om du vänder dig till en frivillig försvarsorganisation kan du, baserat på ditt intresse och din bakgrund, få en specialistbefattning inom Hemvärnet. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Då tjänstgöringen utgör placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med tjänstgöring följer en skyldighet att krigsplaceras. Visa mindre

Sjövärnskåren söker Båtförare/båtchefer till våra besättningar

Ansök    Apr 1    Försvarsmakten    Soldat/Sjöman
Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra... Visa mer
Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.

Av dessa 50000 medarbetare och frivilliga anställda av Försvarsmakten tillhör 22000 Hemvärnet. Hos oss behövs du och kan göra skillnad. Hemvärnet är ständigt beredd att stödja hävdandet av Sveriges territorium, samt att stödja samhället vid större kriser. På uppdrag av Försvarsmakten rekrytererar och grundutbildar Sveriges 18 frivilliga försvarsorganisationer till Hemvärnsförbanden. Om du vänder dig till en frivillig försvarsorganisation kan du, baserat på ditt intresse och din bakgrund, få en specialistbefattning inom Hemvärnet.

Om förbandet: Förbandet ingår i Hemvärnet och är en resurs till Norrlands hemvärnsbataljoner som är placerade längs Norrlandskusten. Om befattningen: Sjövärnskåren anordnar marin befattningsutbildning för dig som vill bli Båtförare inom Hemvärn med marina uppgifter. Som Båtförare är du högste ansvarige inom besättningen som utgörs av 2-3 personer. Huvudsakliga arbetsuppgifter: Vara ytterst ansvarig för din båt/ditt fartyg och dess besättning. Leda din maskinman och ev. även besättningsman. Navigera och styra din båt/ditt fartyg. Transporter. Ytövervakning

Kvalifikationer
Krav: Minst 18 år gammal och svensk medborgare. God simkunnighet. Förarintyg inkl SRC. Goda navigatoriska kunskaper. Goda kunskaper i framförande av motorbåt. God fysik. Intresse för sjöliv. Meriterande: Erfarenheter från Marinen. Fartygsbefäl kl 8 eller lägre.

Personliga egenskaper
Som Båtförare i Hemvärn med marina uppgifter krävs att du är en trygg ledare och lagspelare som ser till helheten.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Att vara specialist (frivilligpersonal) i Hemvärn med marina uppgifter

Befattningen är inget arbete - alltså ingen vanlig anställning - utan är ett ideellt åtagande. När du är färdigutbildad kommer du att tjänstgöra mellan fyra och tio dagar per år beroende på tjänst. Övriga krav: För att du skall få påbörja din utbildning måste du först få godkänt på Försvarsmaktens säkerhetsprövning.


För upplysningar om befattningen kontakta:
Henrik Wiklund, rekryteringsansvarig Västernorrlands Sjövärnskår: [email protected]  För information om rekryteringsprocessen (bl.a. Mitt Försvarsmakten) kontakta:
Tobias Gillberg, Rekryteringskoordinator inom Försvarsmakten i Norrland.010-824 71 05, [email protected]

Sista ansökningsdag: Vi rekryterar kontinuerligt till denna befattning - välkommen med din ansökan omgående! Din ansökan bör innehålla CV. Du ansöker via Försvarsmaktens karriärportal Mitt Försvarsmakten via denna länk: https://mitt.forsvarsmakten.se/registrera/14e52044a98ceb11b1ac000d3a2ed26a  OBS! I fältet "Önskemål om inriktning/placering" är det väldigt viktigt att du anger att du söker till BÅTPLUTON LÄNGS NORRLANDSKUSTEN samt vilken BEFATTNING du säker till! Försvarsmakten kommer att kontakta dig så fort som möjligt efter det att vi har mottagit din ansökan.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.

Av dessa 50000 medarbetare och frivilliga anställda av Försvarsmakten tillhör 22000 Hemvärnet. Hos oss behövs du och kan göra skillnad. Hemvärnet är ständigt beredd att stödja hävdandet av Sveriges territorium, samt att stödja samhället vid större kriser. På uppdrag av Försvarsmakten rekryterar och grundutbildar Sveriges 18 frivilliga försvarsorganisationer till Hemvärnsförbanden. Om du vänder dig till en frivillig försvarsorganisation kan du, baserat på ditt intresse och din bakgrund, få en specialistbefattning inom Hemvärnet. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Då tjänstgöringen utgör placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med tjänstgöring följer en skyldighet att krigsplaceras. Visa mindre

Sjövärnskåren söker Sjötransportledare till den marina staben

Ansök    Apr 1    Försvarsmakten    Soldat/Sjöman
Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra... Visa mer
Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.

Av dessa 50000 medarbetare och frivilliga anställda av Försvarsmakten tillhör 22000 Hemvärnet. Hos oss behövs du och kan göra skillnad. Hemvärnet är ständigt beredd att stödja hävdandet av Sveriges territorium, samt att stödja samhället vid större kriser. På uppdrag av Försvarsmakten rekrytererar och grundutbildar Sveriges 18 frivilliga försvarsorganisationer till Hemvärnsförbanden. Om du vänder dig till en frivillig försvarsorganisation kan du, baserat på ditt intresse och din bakgrund, få en specialistbefattning inom Hemvärnet.

Om förbandet
Förbandet ingår i Hemvärnet. Vår främsta uppgift är att understödja skyttekompanier längs Norrlandskusten med transporter.

Huvudliga arbetsuppgifter: Hålla kommunikationen med plutonens fartyg/båtar samt kompani- och plutonchef. Planera färdväg och ankringsplatser för plutonens fartyg/båtar. Delaktig i uppdragsplanering och uppföljning i realtid.

Kvalifikationer: Krav: Minst 18 år gammal och svensk medborgare, simkunnig, god fysik samt vana alt. intresse för sjön. Meriterande: Erfarenheter från Marinen. SRC/VHF-certifikat alternativt ”radiovana". Marina certifikat såsom exempelvis fartygsbefäl kl 8 eller den militära motsvarigheten N8. Personliga egenskaper: Som Sjötransportledare i Hemvärn med marina uppgifter krävs att du är en lagspelare som ser till helheten. Vi ser gärna att du är självgående och noggrann samt stresstålig. 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Att vara specialist (frivilligpersonal) i Hemvärn med marina uppgifter: Befattningen är inget arbete - alltså ingen vanlig anställning - utan är ett ideellt åtagande. Specialisten får under utbildning och övning en ersättning (dagpenning) samt fri mat, fritt boende och fri resa. Efter avslutad utbildning kommer du att tjänstgöra mellan fyra och tio dagar per år beroende på tjänst. OBS! De befattningar som vi rekryterar till verkar enbart i ditt närområde. Övrigt: För att du skall få påbörja din utbildning måste du först få godkänt på Försvarsmaktens säkerhetsprövning.


För upplysningar om befattningen kontakta: Henrik Wiklund, Sjövärnskåren: [email protected]

För information om rekryteringsprocessen kontakta: Tobias Gillberg, Rekryteringskoordinator inom Försvarsmakten: 010-824 71 05,  [email protected]

 

Sista ansökningsdag: Vi rekryterar kontinuerligt till denna befattning - välkommen med din ansökan omgående! Din ansökan bör innehålla CV. Du ansöker via Försvarsmaktens karriärportal Mitt Försvarsmakten via denna länk: https://mitt.forsvarsmakten.se/registrera/14e52044a98ceb11b1ac000d3a2ed26a  OBS! I fältet "Önskemål om inriktning/placering" är det väldigt viktigt att du anger att du söker till BÅTPLUTON LÄNGS NORRLANDSKUSTEN samt vilken BEFATTNING du säker till! Försvarsmakten kommer att kontakta dig så fort som möjligt efter det att vi har mottagit din ansökan.Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.

Av dessa 50000 medarbetare och frivilliga anställda av Försvarsmakten tillhör 22000 Hemvärnet. Hos oss behövs du och kan göra skillnad. Hemvärnet är ständigt beredd att stödja hävdandet av Sveriges territorium, samt att stödja samhället vid större kriser. På uppdrag av Försvarsmakten rekryterar och grundutbildar Sveriges 18 frivilliga försvarsorganisationer till Hemvärnsförbanden. Om du vänder dig till en frivillig försvarsorganisation kan du, baserat på ditt intresse och din bakgrund, få en specialistbefattning inom Hemvärnet. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Då tjänstgöringen utgör placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med tjänstgöring följer en skyldighet att krigsplaceras. Visa mindre

Sjövärnskåren söker Maskinmän till våra besättningar inom Hemvärnet

Ansök    Apr 1    Försvarsmakten    Soldat/Sjöman
Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra... Visa mer
Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.

Av dessa 50000 medarbetare och frivilliga anställda av Försvarsmakten tillhör 22000 Hemvärnet. Hos oss behövs du och kan göra skillnad. Hemvärnet är ständigt beredd att stödja hävdandet av Sveriges territorium, samt att stödja samhället vid större kriser. På uppdrag av Försvarsmakten rekrytererar och grundutbildar Sveriges 18 frivilliga försvarsorganisationer till Hemvärnsförbanden. Om du vänder dig till en frivillig försvarsorganisation kan du, baserat på ditt intresse och din bakgrund, få en specialistbefattning inom Hemvärnet.

Om förbandet: Förbandet ingår i Hemvärnet och är en resurs till Norrlands Hemvärnsbataljoner som är placerade längs Norrlandskusten. Båtplutonens främsta uppgift är att understödja skyttekompanier längs Norrlandskusten med transporter, men även med spaning och ytövervakning från båt. Sjövärnskåren anordnar marin befattingsutbildning för dig som vill bli Maskinman. Du är en nyckelperson i besättningen som utgörs av 2-3 personer.


Huvudsakliga arbetsuppgifter: hålla ditt maskinrum alt. din motor i gott skick och se till att fartyget/båten kan operera utan problem. Förebygga olyckor genom regelbundet underhållsarbete. Ha kontinuerlig kontakt med befälhavaren (båtföraren) samt övriga skeppstekniska uppgifter. Kvalifikationer: Krav: Minst 18 år gammal och svensk medborgare, god simkunnighet, goda tekniska kunskaper, intresse för sjöliv. Meriterande: maskinbefäl kl 8 alternativt motsvarande förvärvade kunskaper, god fysik, erfarenheter från Marinen samt sjöerfarenhet.

Personliga egenskaper
Som Sjötransportledare i Hemvärn med marina uppgifter krävs att du är en lagspelare som ser till helheten. För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Att vara specialist (frivilligpersonal) i Hemvärn med marina uppgifter

Befattningen är inget arbete - alltså ingen vanlig anställning - utan är ett ideellt åtagande. Som färdigutbildad tjänstgör du mellan fyra och tio dagar per år beroende på tjänst. Övrigt: För att du skall få påbörja din utbildning måste du först få godkänt på Försvarsmaktens säkerhetsprövning.


För upplysningar om befattningen kontakta:
Henrik Wiklund, rekryteringsansvarig Västernorrlands Sjövärnskår: [email protected]

För information om rekryteringsprocessen (bl.a. Mitt Försvarsmakten) kontakta:
Tobias Gillberg, Rekryteringskoordinator inom Försvarsmakten i Norrland.


• 010-824 71 05
[email protected]

Sista ansökningsdag: Vi rekryterar kontinuerligt till denna befattning - välkommen med din ansökan omgående! Din ansökan bör innehålla CV. Du ansöker via Försvarsmaktens karriärportal Mitt Försvarsmakten via denna länk: https://mitt.forsvarsmakten.se/registrera/14e52044a98ceb11b1ac000d3a2ed26a  OBS! I fältet "Önskemål om inriktning/placering" är det väldigt viktigt att du anger att du söker till BÅTPLUTON LÄNGS NORRLANDSKUSTEN samt vilken BEFATTNING du säker till! Försvarsmakten kommer att kontakta dig så fort som möjligt efter det att vi har mottagit din ansökan.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.

Av dessa 50000 medarbetare och frivilliga anställda av Försvarsmakten tillhör 22000 Hemvärnet. Hos oss behövs du och kan göra skillnad. Hemvärnet är ständigt beredd att stödja hävdandet av Sveriges territorium, samt att stödja samhället vid större kriser. På uppdrag av Försvarsmakten rekryterar och grundutbildar Sveriges 18 frivilliga försvarsorganisationer till Hemvärnsförbanden. Om du vänder dig till en frivillig försvarsorganisation kan du, baserat på ditt intresse och din bakgrund, få en specialistbefattning inom Hemvärnet. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Då tjänstgöringen utgör placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med tjänstgöring följer en skyldighet att krigsplaceras. Visa mindre