Lediga jobb som Naturbruk i Örnsköldsvik

Se lediga jobb som Naturbruk i Örnsköldsvik. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Örnsköldsvik som finns hos arbetsgivaren.

Maskinförare till skogsbruk

Söker en ambitiös och driven skotarförare till en gallringsgrupp i Solbergsområdet utanför Örnsköldsvik. Som skotarförare hos oss kommer du vara ansvarig för att köra och underhålla skotare samt transportera virke från avverkningsplatserna till uppsamlingsplatser. Arbetet utförs i olika skogsmiljöer och ställer höga krav på noggrannhet, säkerhet och teknisk kunskap. Huvudsakliga arbetsuppgifter: Köra skotare i varierande terräng och väderförhållanden. Last... Visa mer
Söker en ambitiös och driven skotarförare till en gallringsgrupp i Solbergsområdet utanför Örnsköldsvik.
Som skotarförare hos oss kommer du vara ansvarig för att köra och underhålla skotare samt transportera virke från avverkningsplatserna till uppsamlingsplatser. Arbetet utförs i olika skogsmiljöer och ställer höga krav på noggrannhet, säkerhet och teknisk kunskap.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Köra skotare i varierande terräng och väderförhållanden.
Lastning, lossning och transport av virke.
Underhåll och mindre reparationer av maskiner.
Följa säkerhetsföreskrifter och arbetsmiljöregler.

Kvalifikationer:
B-körkort (C-körkort är meriterande).
God teknisk förståelse och vana vid maskinunderhåll.
Förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ.
Maskinvana och erfarenhet av att köra kran är meriterande.

Personliga egenskaper:
Ansvarstagande och pålitlig.
Flexibel och lösningsorienterad.
God samarbetsförmåga och kommunikativ.
Intresse för maskiner och skogsbruk.

Vi erbjuder:
Konkurrenskraftig lön och förmåner.
Flexibla arbetstider.
Trygg heltidsanställning.
Möjligheter till att kombinera arbetet med att köra skördare.
Firmabil för att ta dig till och från avverkningsplatserna.
Koja/arbetsvagn för övernattning.
Betald övertid med möjlighet att arbeta så mycket man vill.
Vi har branschcertifiering och följer GS-fackets kollektivavtal för skogsbruk.


CV och övriga frågor kan mejlas till [email protected]. Visa mindre

Virkesmätare till Bollsta, semestervikariat

Ansök    Jun 3    Biometria ek. för.    Virkesmätare
Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i ett framåtsträvande företag där du får möjlighet att vara med och påverka och utveckla för framtiden. Våra värdeord inom Biometria är Pålitliga, Opartiska, Engagerade och Tillsammans. Biometria verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat. Vi välkomnar dig att bidra till verksamheten med din kompetens – Det är bra att vi är olika! Vid behov utbildar vi dig när du påbörj... Visa mer
Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i ett framåtsträvande företag där du får möjlighet att vara med och påverka och utveckla för framtiden.

Våra värdeord inom Biometria är Pålitliga, Opartiska, Engagerade och Tillsammans. Biometria verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat.

Vi välkomnar dig att bidra till verksamheten med din kompetens – Det är bra att vi är olika!

Vid behov utbildar vi dig när du påbörjar din anställning som virkesmätare. Din utbildning sker i nära kontakt med din chef, kollegor och kvalitetsledare.

Till Örnsköldsviks distrikt söker vi semestervikarie till Bollsta.

Arbetsbeskrivning

Till Bollsta söker vi

- - Blånadsmätare. Du ska ansvara för blånadskontrollen på det virke som kommer in till Bollsta sågverk. Tjänsten innebär 2-skift med ett arbetstidsmått på 38 timmar/vecka.

Arbetet skall utföras genom våra värdeord, det vill säga på ett pålitligt, opartiskt och engagerat vis. Självklart gör vi det tillsammans!

Vem är du?

Vi ser att du är en person som är noggrann, gillar ordning och reda samt att du har en positiv inställning. Du är serviceinriktad, både mot kunder och kollegor, har lätt för samarbete och är en god lagspelare. Du är engagerad, professionell, förtroendeingivande och har lätt att se förbättringsmöjligheter för att göra ditt jobb bättre i vardagen. Vidare behöver du vara bekväm med att arbeta i praktisk handling och i digitala system samt kunna göra dig förstådd på svenska, både i tal och skrift.

Framför allt vill vi självklart att du ska ha viljan att jobba hos oss!

Önskvärt/meriterande

Skogliga kunskaper och erfarenhet av virkesmätning anses som meriterande liksom att du kan göra dig förstådd på engelska, men det är inget krav.

Din ansökan
Vänligen skicka in din ansökan genom länken, nedan. Din ansökan skall innehålla en presentation av dig själv och vad som lockar med tjänsten samt en meritförteckning/CV.

Information om anställningen
Löne- och anställningsvillkor: Enligt gällande kollektivavtal
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Anställningsform: Tillfällig anställning, under tiden midsommar till sista september
Anställningens omfattning: Heltid, 100%, 38 timmar/vecka enligt gällande arbetstidsmått
Upplysningar om anställningen lämnas av: Distriktschef Alexandra Tränk, 076-1430380

Fackliga representanter

- GS - Thomas Göransson, 010-228 5305
- Unionen - Kjell Nordin, 010-228 5301

Visst låter det intressant!? Urval till intervju sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan via länken nedan!

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 2024-06-07

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Genom din ansökan samtycker du till att Biometria får nyttja dina personuppgifter i syfte att genomföra rekryteringsarbete kopplat till denna tjänst i enlighet med Dataskyddsförordningen GDPR. Vänligen läs mer på Integritetsskyddsmyndigheten. (https://biometria.varbi.com/center/tool/position/465806/edit/tab:1/imy.se)

Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala. Visa mindre

Provningsingenjör EMC

Provningsingenjör till avdelning Komponentprovning, PTC Som Provningsingenjör EMC ansvarar du för planering, ledning, genomförande samt analys och rapportering av test- och verifieringsresultat, främst på komponent- och delsystemnivå inom EMC- området. Utöver EMC kommer du att arbeta med motsvarande uppgifter inom andra teknikområden. Arbetet kommer ha en tyngdpunkt mot komponent- och delsystemprov, men test och verifiering på komplettfordonsnivå komm... Visa mer
Provningsingenjör till avdelning Komponentprovning, PTC

Som Provningsingenjör EMC ansvarar du för planering, ledning, genomförande samt analys och rapportering av test- och verifieringsresultat, främst på komponent- och delsystemnivå inom EMC- området.

Utöver EMC kommer du att arbeta med motsvarande uppgifter inom andra teknikområden.

Arbetet kommer ha en tyngdpunkt mot komponent- och delsystemprov, men test och verifiering på komplettfordonsnivå kommer också att förekomma.

 

Den du är

Du är troligen utbildad högskoleingenjör alternativt har du arbetslivserfarenhet likvärdig med detta. Det är viktigt att du har en god teknisk förståelse, gärna med utbildning och erfarenhet inom el eller elektronik.

Du bör ha erfarenhet av testverksamhet inklusive analys och rapportering av resultat. Du har god förmåga att kommunicera i tal & skrift i både svenska och engelska.

Praktisk erfarenhet av el- & elektronik eller av EMC-området är meriterande.

Som person är du noggrann, lösningsorienterad och resultatfokuserad. Du har lätt för att skapa relationer. Du är intresserad av utveckling av såväl produkter och arbetsmetoder som din egna kompetens.

 

Vad du blir en del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik. Du kommer att få en bred roll med många kontaktytor och stor möjlighet. Du kommer att få jobba med teknik och problemlösning och du har goda möjligheter till kompetens & karriärutveckling.

 Om du inte kan se filmen, klicka på länken: https://youtu.be/sbvv-Jm2PhI

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se -  www.hogakusten.com/sv

 

Kontaktperson

Har du frågor, är du varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef, Fredrik Walter, Head of Subsystem Test , 0660 – 805 13 eller rekryteringskonsult Maria Josefsson, 070–842 23 35, AxÖ Consulting.

Sista ansökningsdag den 8 september.

Vi läser fortlöpande mejl och lyssnar av vår telefon under semesterperioden (V 28 – V 32) så det går bra att lämna meddelande så återkommer vi så snart vi kan.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Planting team season 2024

We are a company located in Björna, Örnsköldsvik. We have worked in the forest for several years. Good working conditions for our employees is important to us. Salary according collective agreement is granted. We are looking for you who wants to work with planting in the beautiful forests in the northern of Sweden. Experience is positive. We are looking for a team of 4-5 persons but you can also apply as a single person. English is positive but not necce... Visa mer
We are a company located in Björna, Örnsköldsvik. We have worked in the forest for several years. Good working conditions for our employees is important to us. Salary according collective agreement is granted.
We are looking for you who wants to work with planting in the beautiful forests in the northern of Sweden. Experience is positive.
We are looking for a team of 4-5 persons but you can also apply as a single person. English is positive but not neccessary. One in the team need drivers licence B. Visa mindre

Trädgårdsmästare

Om jobbet Vi söker nu en trädgårdsmästare till vårt kontor i Örnsköldsvik. Som trädgårdsmästare kommer dina arbetsuppgifter att vara: Formgivning nya planteringar Förnya befintliga vegetationsytor Beskärning Grönyteskötsel Plantering Sommarblomsskötsel Ogräsrensning Allmän kontroll av växter för att upptäcka eventuella säkerhetsrisker eller sjukdomsangrepp Arbetsuppgifterna varieras vartefter säsongen fortlöper och även beroende på de arbetsuppdr... Visa mer
Om jobbet
Vi söker nu en trädgårdsmästare till vårt kontor i Örnsköldsvik.
Som trädgårdsmästare kommer dina arbetsuppgifter att vara:
Formgivning nya planteringar
Förnya befintliga vegetationsytor
Beskärning
Grönyteskötsel
Plantering
Sommarblomsskötsel
Ogräsrensning
Allmän kontroll av växter för att upptäcka eventuella säkerhetsrisker eller sjukdomsangrepp

Arbetsuppgifterna varieras vartefter säsongen fortlöper och även beroende på de arbetsuppdrag vi har för tillfället. Det är ett omväxlande arbete som för en person med driv och ansvarstagande ger möjlighet att vara med att planera arbetet och fatta beslut som rör trädgård och utemiljö.
I ditt närmaste team jobbar du tillsammans med din chef, dina kollegor samt med underentreprenörer. Du kommer även att ha en nära dialog med kunden.Du kommer att utgå från vårt kontor i Örnsköldsvik.
Vem söker vi?
Du bör ha god fysik, gilla utomhusarbete och ha ett öga för detaljer så att våra utemiljöer hålls i gott skick. Vi ser gärna att du är utbildad trädgårdsmästare eller har arbetslivserfarenhet som motsvarar en trädgårdsmästares kunskaper. Som person är du prestigelös, lösningsorienterad och drivs av att uppnå bra resultat. Du har god samarbetsförmåga men kan också arbeta självständigt.
Vi förflyttar oss mellan de olika skötselområdena med bil och därmed är det nödvändigt att du som söker har B-körkort.
Arbetstider
Vi arbetar måndag-fredag klockan 7:00-16:00.
Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar provanställning.
Frågor och ansökan
Välkommen in med din ansökan senast
Ansökningar lämnas endast digitalt via vårat rekryteringsformulär.
Urval och intervjuer kommer ske löpande och tjänsten kan komma bli tillsatt innan sista ansökningsdagen.
Om anställningen:
Lön
Lönetyp: Fast månadslön
Anställningsvillkor
Heltid
Tillsvidare Visa mindre

Virkesmätare till Domsjö, semestervikariat

Ansök    Maj 14    Biometria ek. för.    Virkesmätare
Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i ett framåtsträvande företag där du får möjlighet att vara med och påverka och utveckla för framtiden. Våra värdeord inom Biometria är Pålitliga, Opartiska, Engagerade och Tillsammans. Biometria verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat. Vi välkomnar dig att bidra till verksamheten med din kompetens – Det är bra att vi är olika! Vid behov utbildar vi dig när du påbörj... Visa mer
Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i ett framåtsträvande företag där du får möjlighet att vara med och påverka och utveckla för framtiden.

Våra värdeord inom Biometria är Pålitliga, Opartiska, Engagerade och Tillsammans. Biometria verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat.

Vi välkomnar dig att bidra till verksamheten med din kompetens – Det är bra att vi är olika!

Vid behov utbildar vi dig när du påbörjar din anställning som virkesmätare. Din utbildning sker i nära kontakt med din chef, kollegor och kvalitetsledare.

Till Örnsköldsviks distrikt söker vi semestervikarier till Domsjö.

Arbetsbeskrivning

Till Domsjö söker vi

- Virkesmätare med ansvar för mätningen i Domsjö. I arbetsuppgifterna ingår support till bildmätningen och åkare, flissållning, hantering av torrhaltsprover, inmätning av tåg samt en del administrativa arbetsuppgifter. Arbetstiden är dagtid.

Arbetet skall utföras genom våra värdeord, det vill säga på ett pålitligt, opartiskt och engagerat vis. Självklart gör vi det tillsammans!

Vem är du?

Vi ser att du är en person som är noggrann, gillar ordning och reda samt att du har en positiv inställning. Du är serviceinriktad, både mot kunder och kollegor, har lätt för samarbete och är en god lagspelare. Du är engagerad, professionell, förtroendeingivande och har lätt att se förbättringsmöjligheter för att göra ditt jobb bättre i vardagen. Vidare behöver du vara bekväm med att arbeta i praktisk handling och i digitala system samt kunna göra dig förstådd på svenska, både i tal och skrift.

Framför allt vill vi självklart att du ska ha viljan att jobba hos oss!

Önskvärt/meriterande

Skogliga kunskaper och erfarenhet av virkesmätning anses som meriterande liksom att du kan göra dig förstådd på engelska, men det är inget krav.

Din ansökan
Vänligen skicka in din ansökan genom länken, nedan. Din ansökan skall innehålla en presentation av dig själv och vad som lockar med tjänsten samt en meritförteckning/CV.

Information om anställningen
Löne- och anställningsvillkor: Enligt gällande kollektivavtal
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningsform: Semestervikariat under perioden juni-augusti 2024
Anställningens omfattning: Heltid, 100%, 40 timmar/vecka
Upplysningar om anställningen lämnas av: Distriktschef Alexandra Tränk 076-1430380.

Fackliga representanter

- GS -  Thomas Göransson, 010-228 5305 
- Unionen - Kjell Nordin, 076-7777922

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 2024-05-24

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Genom din ansökan samtycker du till att Biometria får nyttja dina personuppgifter i syfte att genomföra rekryteringsarbete kopplat till denna tjänst i enlighet med Dataskyddsförordningen GDPR. Vänligen läs mer på Integritetsskyddsmyndigheten. (https://biometria.varbi.com/center/tool/position/465806/edit/tab:1/imy.se)

Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala. Visa mindre

Norra Skog söker vägspecialist till vägbyrån

VägbyrånVägbyrån är en del av Norra Skog som finns till för att ge kvalificerad hjälp och rådgivning i frågor som rör våra medlemmars och externa kunders skogsbilvägar. Vi erbjuder allt ifrån andelstalsberäkningar till vägunderhåll och byggnation av nya vägar. I dag är vi sju dedikerade vägspecialister spridda över Norra Skogs verksamhetsområde men är nu redo att växa ännu mer. Därför vill vi stärka vårt team med ytterligare en till vägspecialist till fält... Visa mer
VägbyrånVägbyrån är en del av Norra Skog som finns till för att ge kvalificerad hjälp och rådgivning i frågor som rör våra medlemmars och externa kunders skogsbilvägar. Vi erbjuder allt ifrån andelstalsberäkningar till vägunderhåll och byggnation av nya vägar. I dag är vi sju dedikerade vägspecialister spridda över Norra Skogs verksamhetsområde men är nu redo att växa ännu mer. Därför vill vi stärka vårt team med ytterligare en till vägspecialist till fältområde Öst.Ditt nya uppdrag Som vägspecialist får du chansen att ta ansvara för spännande projekt inom nybyggnation, underhåll och upprustning av skogsbilvägar. Ditt arbete kommer att vara mångfacetterat, inkluderande allt från vägprojektering till projektledning av vägentreprenader, andelsberäkningar och att upprätta servitut. Tillsammans med vårt erfarna team kommer du också att vägleda fältorganisationen för att stärka kompetensen i vägfrågor inom Norra Skog.Vem är du?För att lyckas som vägspecialist hos oss behöver du visa hög administrativ skicklighet, vara självgående, initiativrik samt inneha ett starkt driv. Vi värdesätter även att du har en tydlig kommunikation samt innehar en problemlösningsförmåga.Utbildning/Kvalifikationer• En högre skoglig utbildning och/eller utbildning inom väg/anläggning• Erfarenhet och intresse av frågor rörande skogsbilvägar• Intresse och förståelse för hela skogsaffären• God förmåga att sammankalla och leda möten• Körkort är en förutsättning för uppdraget.VillkorDet finns två lediga tjänster tillgängliga, varav den första är en ersättningsrekrytering och den andra är en utökning. Båda tjänsterna är på heltid och placeringen är i antingen Örnsköldsvik, Sollefteå, Härnösand eller Sundsvall. Tillträde sker enligt överenskommelse.Intresserad?Låter detta som en tjänst som passar dig? Skicka in din ansökan senast 2024-05-01Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Gustav Karlefors, Chef vägbyrån, tfn: 070-587 93 00Fackliga kontaktuppgifter: Tommy Gustavsson, SACO-Naturvetarna, tfn: 070-236 46 95. Jörgen Ågren, Ledarnatfn: 070-222 47 04 Klas Redestig, Unionen tfn:070-336 04 17

I denna rekryteringsprocess kan vi komma att använda tester: logiskproblemlösningsförmåga ochpersonlighet.

Om Norra Skog
Norra Skog är inget vanligt företag. Vi är en skogsägarförening med rötter som sträcker sig nästan 100 år tillbaka i tiden. Då som nu verkar vi för att göra familjeskogsägandet så värdefullt som möjligt för skogsägare i Norrland. Det tänker vi fortsätta med, i generationer framåt.
Vårt huvuduppdrag är att skapa värde för föreningens 27 000 medlemmar. Det gör vi genom att erbjuda kunskap, rådgivning och tjänster som gör skogsägandet både enklare och mer lönsamt. Med huvudkontoret i Umeå och ett 40-tal lokalkontor från Tornedalen i norr till Sundsvall i söder verkar vi lokalt och finns nära våra medlemmars skogar.
Att vara värdeskapande är centralt för oss. Vi arbetar dagligen utifrån våra kärnvärden tillsammans, glädje, nytänkande och jämställdhet och ser det som en framgångsfaktor för att skapa en trivsam, utvecklande och hållbar arbetsmiljö.

Koncernen omsätter drygt 5 miljarder kronor, driver tre sågverk, tre förädlingsenheter, en unik stolpfabrik och ett delägande i massaindustrin Husum Pulp AB. Norra Skog har ca 630 anställda medarbetare. Visa mindre

Röjning och plantsättning tall och gran

Skogsplantering och röjning Västernorrlands län, Örnsköldsviks och Sollefteå kommun. Säsongsarbete Maj 2024-Oktober 2024. Fysiskt arbete, god kondition krävs! 40 timmars arbetsvecka, avtalsenlig lön. Boende ordnas. Intresseanmälan till: [email protected] Visa mer
Skogsplantering och röjning Västernorrlands län, Örnsköldsviks och Sollefteå kommun. Säsongsarbete Maj 2024-Oktober 2024.
Fysiskt arbete, god kondition krävs! 40 timmars arbetsvecka, avtalsenlig lön. Boende ordnas.
Intresseanmälan till: [email protected] Visa mindre

skog

Ansök    Apr 2    Vesuri AB    Skogsarbetare, röjning
We are still looking for working groups for the next season.We need men who have worked as tailors/ cleaner in the forest. we offer long-term cooperation,You will be provided with a house, a car, and work clothes. It is an advantage if someone speaks English and has a driver's license Visa mer
We are still looking for working groups for the next season.We need men who have worked as tailors/ cleaner in the forest.
we offer long-term cooperation,You will be provided with a house, a car, and work clothes.
It is an advantage if someone speaks English and has a driver's license Visa mindre

Sommarjobba som virkesmätare och klavare i Örnsköldsviks distrikt

Ansök    Feb 26    Biometria ek. för.    Virkesmätare
Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i ett framåtsträvande företag där du får möjlighet att vara med och påverka och utveckla för framtiden. Våra värdeord inom Biometria är Pålitliga, Opartiska, Engagerade och Tillsammans. Biometria verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat. Vi välkomnar dig att bidra till verksamheten med din kompetens – Det är bra att vi är olika! Vid behov utbildar vi dig när du påbörj... Visa mer
Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i ett framåtsträvande företag där du får möjlighet att vara med och påverka och utveckla för framtiden.

Våra värdeord inom Biometria är Pålitliga, Opartiska, Engagerade och Tillsammans. Biometria verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat.

Vi välkomnar dig att bidra till verksamheten med din kompetens – Det är bra att vi är olika!

Vid behov utbildar vi dig när du påbörjar din anställning som virkesmätare. Din utbildning sker i nära kontakt med din chef, kollegor och kvalitetsledare.

Till Örnsköldsviks distrikt söker vi semestervikarier till Husum och Domsjö

Arbetsbeskrivning

Till Husum söker vi

- Virkesmätare med ansvar för mätningen i Husum. I arbetsuppgifterna ingår support till bildmätningen och åkare, flissållning, hantering av torrhaltsprover, inmätning av tåg samt en del administrativa arbetsuppgifter. Tjänsten innebär skiftgång.
- Klavare. Arbetsuppgiften består av klavning av kontrolltravar. Arbetstiden är dagtid. Kan även bli klavning på annan arbetsplats.

Till Domsjö söker vi

- Virkesmätare med ansvar för mätningen i Domsjö. I arbetsuppgifterna ingår support till bildmätningen och åkare, flissållning, hantering av torrhaltsprover, inmätning av tåg samt en del administrativa arbetsuppgifter. Arbetstiden är dagtid.
- Klavare. Arbetsuppgiften består av klavning av kontrolltravar. Arbetstiden är dagtid. Kan även bli klavning på annan arbetsplats.

Arbetet skall utföras genom våra värdeord, det vill säga på ett pålitligt, opartiskt och engagerat vis. Självklart gör vi det tillsammans!

Vem är du?

Vi ser att du är en person som är noggrann, gillar ordning och reda samt att du har en positiv inställning. Du är serviceinriktad, både mot kunder och kollegor, har lätt för samarbete och är en god lagspelare. Du är engagerad, professionell, förtroendeingivande och har lätt att se förbättringsmöjligheter för att göra ditt jobb bättre i vardagen. Vidare behöver du vara bekväm med att arbeta i praktisk handling och i digitala system samt kunna göra dig förstådd på svenska, både i tal och skrift. För tjänsterna som klavare och även virkesmätare i Husum krävs körkort.

Framför allt vill vi självklart att du ska ha viljan att jobba hos oss!

Önskvärt/meriterande

Skogliga kunskaper och erfarenhet av virkesmätning anses som meriterande liksom att du kan göra dig förstådd på engelska, men det är inget krav.

Din ansökan
Vänligen skicka in din ansökan genom länken, nedan. Din ansökan skall innehålla en presentation av dig själv och vad som lockar med tjänsten samt en meritförteckning/CV.

Information om anställningen
Löne- och anställningsvillkor: Enligt gällande kollektivavtal
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Anställningsform: Semestervikariat under perioden juni-augusti 2024
Anställningens omfattning: Heltid, 100%, timmar per vecka beroende på skiftgång
Upplysningar om anställningen lämnas av: Distriktschef Dan Wiklund Tel. 073-2706212

Fackliga representanter

- GS - Thomas Göransson, 010-228 5305
- Unionen -  Kjell Nordin, 076-7777922 

Visst låter det intressant!? Urval till intervju sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan via länken nedan!

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 2024-03-29

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Genom din ansökan samtycker du till att Biometria får nyttja dina personuppgifter i syfte att genomföra rekryteringsarbete kopplat till denna tjänst i enlighet med Dataskyddsförordningen GDPR. Vänligen läs mer på Integritetsskyddsmyndigheten. (https://biometria.varbi.com/center/tool/position/465806/edit/tab:1/imy.se)

Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala. Visa mindre

Kommunikativ leveranssamordnare

Ansök    Feb 29    Holmen AB    Plantskolearbetare, skog
Ett smart och meningsfullt valÄr du strukturerad och trivs i samarbetet med andra? Vill du vara med och odla framtidens skog? Till vårt team på Gideå Plantskola söker vi nu en leveranssamordnare som vill vara med och lägga grunden för en av Sveriges viktigaste råvaror. Din arbetsplats Holmens plantskolor producerar årligen cirka 50 miljoner skogsplantor varje år och plantskolan i Gideå producerar årligen drygt 30 miljoner gran- och tallplantor till bolage... Visa mer
Ett smart och meningsfullt valÄr du strukturerad och trivs i samarbetet med andra? Vill du vara med och odla framtidens skog? Till vårt team på Gideå Plantskola söker vi nu en leveranssamordnare som vill vara med och lägga grunden för en av Sveriges viktigaste råvaror.

Din arbetsplats
Holmens plantskolor producerar årligen cirka 50 miljoner skogsplantor varje år och plantskolan i Gideå producerar årligen drygt 30 miljoner gran- och tallplantor till bolagets egen skog, våra virkesleverantörer och externa kunder. Holmen skog satsar hårt på att vidareutveckla vår plantodling inte minst i samverkan med forskare.

Din framtida utmaning
Som leveranssamordnaren är du vår kontakt mot kunder gällande beställning och leverans av skogsplantor. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är ordermottagning och administration samt operativ och strategisk leveransplanering.

För att lyckas i rollen
För att lyckas i rollen är du kvalitetsorienterad och har en god förmåga att samverka. Du har även en god kommunikativ förmåga då rollen innebär många kontakter både internt och externt. Du trivs med att arbeta strukturerat och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Vi ser att du har en utbildning på högskolenivå, gärna med inriktning mot logistik eller motsvarande kompetens.

Vi erbjuder dig
Hos oss får du det bästa av två världar. På Holmen Skog så arbetar du i en prestigelös organisation med snabba beslutsvägar och korta avstånd från idé till genomförande. Samtidigt som vi är tillräckligt små för att du ska kunna påverka, så har vi också styrkan som koncern med musklerna att genomföra utveckling och förändring.

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete med hög grad av eget ansvar och utmanande arbetsuppgifter. Vi har en öppen och välkomnande atmosfär som genomsyras av våra värderingar mod, engagemang och ansvar.

Vi ger dig möjligheten att verka i ett väletablerat och modernt skogsföretag tillsammans med engagerade och professionella kollegor. Inom Holmen Skog är vår vision att utveckla skogens alla värden och odla råvaror för ett hållbart samhälle. Hos oss får du möjlighet att växa i en stabil bransch med spännande framtidsutsikter.

Ansök redan idag!
Tjänsten är en säsongsanställning med start i april och som kommer pågå fram till september. Stationering på plantskolan i Gideå.

Vi kommer arbeta med löpande urval så skicka in din ansökan redan idag!

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi får skogen att växa och ge

Holmens verksamhet utgår från kraften som finns i skogen. Träden som växer, vattnet som rusar i älvarna och vinden som blåser i trädtopparna. Det är kärnan i Holmen, en affär byggd på skogens kretslopp och de förnybara produkter vi kan skapa av detta. Våra affärsområden är Skog, Energi, Trävaror, Kartong och Papper. Vi är 3 500 medarbetare som med mod, engagemang och ansvar skapar en hållbar framtid.

Framtidssmart skog Holmen är en av Sveriges största skogsägare. Vi brukar skogen aktivt och hållbart för att den ska växa optimalt och ge oss den bästa råvaran. Långsiktigt tar vi ansvar för skogens kretslopp från frö till återplantering och värnar den biologiska mångfalden. Våra medarbetare sköter våra skogar, köper virke och hjälper privata skogsägare över hela landet med skörd och skogsvård. Visa mindre

Säsongsanställd kyrkogårdsarbetare

Till våra kyrkogårdar i Örnsköldsviks norra pastorat söker vi kollegor till våra arbetslag i Örnsköldsvik, Arnäs, Gideå och Grundsunda. Som säsongsanställd kyrkogårdsarbetare har du ett varierat arbete där fokus ligger på förvaltning av våra kyrkogårdar och parker. Till arbetsuppgifterna hör gräsklippning, beskärning, häckklippning och plantering till vardagen. Har du förarbevis på arbetsmaskiner såsom grävmaskin, hjullastare mm. kan även de vara en del av... Visa mer
Till våra kyrkogårdar i Örnsköldsviks norra pastorat söker vi kollegor till våra arbetslag i Örnsköldsvik, Arnäs, Gideå och Grundsunda.
Som säsongsanställd kyrkogårdsarbetare har du ett varierat arbete där fokus ligger på förvaltning av våra kyrkogårdar och parker. Till arbetsuppgifterna hör gräsklippning, beskärning, häckklippning och plantering till vardagen. Har du förarbevis på arbetsmaskiner såsom grävmaskin, hjullastare mm. kan även de vara en del av arbetsdagen.
Arbetsuppdraget är av fysisk natur där lyft och arbete med handhållna maskiner förekommer. Stora delar av arbetsdagen tillbringas utomhus. Förutom kyrkogårdsarbetet förvaltar vi även parkmark och skogsmark i anslutning till kyrkogården varpå även motorsåg och röjsågsarbete kan förekomma.
Dina kollegor under halvåret består av både helårsanställda kyrkvaktmästare, säsongsanställda och skolungdomar.
Välkommen att kontakta oss för mer information.
Erfarenhet från liknande uppdrag inom kyrkogård eller parkförvaltning är meriterande Visa mindre

Sommarjobbare till Gideå Plantskola!

Ansök    Feb 19    Holmen AB    Skogsarbetare, plantering
Ett smart och meningsfullt valDin nästa arbetsplats  Vid plantskolan i Gideå, strax utanför Örnsköldsvik i Västernorrland, produceras skogsplantor som levereras till skogsägare i norra Sverige. Den årliga produktionen är strax över trettio miljoner tall- och granplantor, och odlingen sker i stora växthus och ute på friland. Din framtida utmaning Under sommaren 2024 behöver vi sommarjobbare på plantskolan i Gideå. Arbetsuppgifterna består av plantkomplette... Visa mer
Ett smart och meningsfullt valDin nästa arbetsplats 
Vid plantskolan i Gideå, strax utanför Örnsköldsvik i Västernorrland, produceras skogsplantor som levereras till skogsägare i norra Sverige. Den årliga produktionen är strax över trettio miljoner tall- och granplantor, och odlingen sker i stora växthus och ute på friland.

Din framtida utmaning
Under sommaren 2024 behöver vi sommarjobbare på plantskolan i Gideå. Arbetsuppgifterna består av plantkomplettering, ogräsrensning och liknande arbetsuppgifter.

För att lyckas i rollen
Vi söker dig som är 16 år eller äldre och är ansvarstagande och positiv.
De perioder vi har att erbjuda är:
Period 1 v.25-27
Period 2 v.28-30
Period 3 v.31-33
Kom ihåg att skriva vilken period du önskar arbeta i din ansökan!

Vi erbjuder dig
Hos oss får du det bästa av två världar. På Holmen Skog så arbetar du i en prestigelös organisation med snabba beslutsvägar och korta avstånd från idé till genomförande. Samtidigt som vi är tillräckligt små för att du ska kunna påverka, så har vi också styrkan som koncern med musklerna att genomföra utveckling och förändring.

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete med hög grad av eget ansvar och utmanande arbetsuppgifter. Vi har en öppen och välkomnande atmosfär som genomsyras av våra värderingar mod, engagemang och ansvar.

Vi ger dig möjligheten att verka i ett väletablerat och modernt skogsföretag tillsammans med engagerade och professionella kollegor. Inom Holmen Skog är vår vision att utveckla skogens alla värden och odla råvaror för ett hållbart samhälle. Hos oss får du möjlighet att växa i en stabil bransch med spännande framtidsutsikter.

Ansök redan idag!
Skicka din ansökan senast: 2024-03-24

Besked om eventuell anställning lämnas senast 2024-04-21. Har Du inte fått besked om anställning före 2024-05-17  har vi tyvärr inget sommarjobb att erbjuda dig. Du skickar din ansökan via det elektroniska formuläret. Där kan du även bifoga ett personligt brev.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi får skogen att växa och ge

Holmens verksamhet utgår från kraften som finns i skogen. Träden som växer, vattnet som rusar i älvarna och vinden som blåser i trädtopparna. Det är kärnan i Holmen, en affär byggd på skogens kretslopp och de förnybara produkter vi kan skapa av detta. Våra affärsområden är Skog, Energi, Trävaror, Kartong och Papper. Vi är 3 500 medarbetare som med mod, engagemang och ansvar skapar en hållbar framtid.

Framtidssmart skog Holmen är en av Sveriges största skogsägare. Vi brukar skogen aktivt och hållbart för att den ska växa optimalt och ge oss den bästa råvaran. Långsiktigt tar vi ansvar för skogens kretslopp från frö till återplantering och värnar den biologiska mångfalden. Våra medarbetare sköter våra skogar, köper virke och hjälper privata skogsägare över hela landet med skörd och skogsvård. Visa mindre

Virkesmätare till Bollsta

Ansök    Feb 26    Biometria ek. för.    Virkesmätare
Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i ett framåtsträvande företag där du får möjlighet att vara med och påverka och utveckla för framtiden. Våra värdeord inom Biometria är Pålitliga, Opartiska, Engagerade och Tillsammans. Biometria verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat. Vi välkomnar dig att bidra till verksamheten med din kompetens – Det är bra att vi är olika! Vid behov utbildar vi dig när du påbörj... Visa mer
Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i ett framåtsträvande företag där du får möjlighet att vara med och påverka och utveckla för framtiden.

Våra värdeord inom Biometria är Pålitliga, Opartiska, Engagerade och Tillsammans. Biometria verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat.

Vi välkomnar dig att bidra till verksamheten med din kompetens – Det är bra att vi är olika!

Vid behov utbildar vi dig när du påbörjar din anställning som virkesmätare. Din utbildning sker i nära kontakt med din chef, kollegor och kvalitetsledare.

Till Bollsta söker vi en tjänst som virkesmätare. Tjänsten är en tillsvidareanställning och tillträde är snarast.

Arbetsbeskrivning

Du kommer arbeta vid timmersorteringen i Bollsta, vilket även kommer bli stationeringsort för tjänsten. Arbetstiden är 3-skift fm- och emskift, med ett nuvarande arbetstidsmått på 37 timmar per vecka. Dina arbetsuppgifter består av kvalitetssortering av sågtimmer. Anläggningen i Bollsta är högt automatiserad, vilket gör att man bör ha en viss vana att hantera olika datasystem.

Som utbildad virkesmätare kommer du ha ansvar för den dagliga driften på mätstationen samt ha löpande kontakt med både chaufförer och kunder. Arbetet skall utföras genom våra värdeord, det vill säga på ett pålitligt, opartiskt och engagerat vis. Självklart gör vi det tillsammans!

Vem är du?

Vi ser att du är en person som är noggrann, gillar ordning och reda samt att du har en positiv inställning. Du är serviceinriktad, både mot kunder och kollegor, har lätt för samarbete och är en god lagspelare. Du är engagerad, professionell, förtroendeingivande och har lätt att se förbättringsmöjligheter för att göra ditt jobb bättre i vardagen. Vidare behöver du vara bekväm med att arbeta i praktisk handling och i digitala system samt kunna göra dig förstådd på svenska, både i tal och skrift.

Framför allt vill vi självklart att du ska ha viljan att jobba hos oss!

Önskvärt/meriterande

Skogliga kunskaper och erfarenhet av virkesmätning anses som meriterande liksom att du kan göra dig förstådd på engelska, men det är inget krav.

Din ansökan
Vänligen skicka in din ansökan genom länken, nedan. Din ansökan skall innehålla en presentation av dig själv och vad som lockar med tjänsten samt en meritförteckning/CV.

Information om anställningen
Löne- och anställningsvillkor: Enligt gällande kollektivavtal
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid, 100%, 37 timmar/vecka
Upplysningar om anställningen lämnas av: Distriktschef Dan Wiklund Tel. 073-2706212

Fackliga representanter

- GS -  Thomas Göransson, 010-228 5305 
- Unionen - Kjell Nordin, 076-7777922

Visst låter det intressant!? Urval till intervju sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan via länken nedan!

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 2024-03-22

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Genom din ansökan samtycker du till att Biometria får nyttja dina personuppgifter i syfte att genomföra rekryteringsarbete kopplat till denna tjänst i enlighet med Dataskyddsförordningen GDPR. Vänligen läs mer på Integritetsskyddsmyndigheten. (https://biometria.varbi.com/center/tool/position/465806/edit/tab:1/imy.se)

Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala. Visa mindre

Sommarjobba inom virkesmätning i Väja och Bollsta

Ansök    Feb 26    Biometria ek. för.    Virkesmätare
Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i ett framåtsträvande företag där du får möjlighet att vara med och påverka och utveckla för framtiden. Våra värdeord inom Biometria är Pålitliga, Opartiska, Engagerade och Tillsammans. Biometria verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat. Vi välkomnar dig att bidra till verksamheten med din kompetens – Det är bra att vi är olika! Vid behov utbildar vi dig när du påbörj... Visa mer
Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i ett framåtsträvande företag där du får möjlighet att vara med och påverka och utveckla för framtiden.

Våra värdeord inom Biometria är Pålitliga, Opartiska, Engagerade och Tillsammans. Biometria verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat.

Vi välkomnar dig att bidra till verksamheten med din kompetens – Det är bra att vi är olika!

Vid behov utbildar vi dig när du påbörjar din anställning som virkesmätare. Din utbildning sker i nära kontakt med din chef, kollegor och kvalitetsledare.

Till Örnsköldsviks distrikt söker vi semestervikarier till Väja och Bollsta.

Arbetsbeskrivning

Till Väja söker vi

- Travmätare. Arbetsuppgifterna är travmätning av massaved, flissållning, hantering av torrhaltsprover samt en del administrativa uppgifter. Tjänsten innebär skiftgång.

Till Bollsta söker vi

- Virkesmätare för kvalitetssortering av sågtimmer. Arbetsuppgifterna består av kvalitetssortering av sågtimmer. Anläggningen är högt automatiserad, vilket innebär att man bör ha en viss vana att hantera olika datasystem. Tjänsten innebär skiftgång.
- Blånadsmätare 2 st. Du ska ansvara för blånadskontrollen på det virke som kommer in till Bollsta sågverk. Tjänsten innebär 2-skift.

Arbetet skall utföras genom våra värdeord, det vill säga på ett pålitligt, opartiskt och engagerat vis. Självklart gör vi det tillsammans!

Vem är du?

Vi ser att du är en person som är noggrann, gillar ordning och reda samt att du har en positiv inställning. Du är serviceinriktad, både mot kunder och kollegor, har lätt för samarbete och är en god lagspelare. Du är engagerad, professionell, förtroendeingivande och har lätt att se förbättringsmöjligheter för att göra ditt jobb bättre i vardagen. Vidare behöver du vara bekväm med att arbeta i praktisk handling och i digitala system samt kunna göra dig förstådd på svenska, både i tal och skrift.

Framför allt vill vi självklart att du ska ha viljan att jobba hos oss!

Önskvärt/meriterande

Skogliga kunskaper och erfarenhet av virkesmätning anses som meriterande liksom att du kan göra dig förstådd på engelska, men det är inget krav.

Din ansökan
Vänligen skicka in din ansökan genom länken, nedan. Din ansökan skall innehålla en presentation av dig själv och vad som lockar med tjänsten samt en meritförteckning/CV.

Information om anställningen
Löne- och anställningsvillkor: Enligt gällande kollektivavtal
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningsform: Semestervikariat under perioden juni-augusti 2024
Anställningens omfattning: Heltid, 100%
Upplysningar om anställningen lämnas av: Distriktschef Dan Wiklund Tel. 073-2706212.

Fackliga representanter

- GS -  Thomas Göransson, 010-228 5305 
- Unionen - Kjell Nordin, 076-7777922

Visst låter det intressant!? Urval till intervju sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan via länken nedan!

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 2024-03-29

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Genom din ansökan samtycker du till att Biometria får nyttja dina personuppgifter i syfte att genomföra rekryteringsarbete kopplat till denna tjänst i enlighet med Dataskyddsförordningen GDPR. Vänligen läs mer på Integritetsskyddsmyndigheten. (https://biometria.varbi.com/center/tool/position/465806/edit/tab:1/imy.se)

Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala. Visa mindre

Anläggningsarbetare, grönyteskötsel

Samhällsbyggnadsförvaltningens uppdrag är att aktivt verka för att bygga en säker, trygg och hållbar kommun med en god miljö för alla som bor, verkar och besöker Örnsköldsvik. Kommunens parker, lekparker och det gröna i staden planeras och underhålls för att ge möjlighet till välbefinnande för människor i alla åldrar. Grönytornas olika funktioner ska bidra till fysisk- och psykisk hälsa. De ska också bidra till mångfald och en god livsmiljö. Tjäns... Visa mer
Samhällsbyggnadsförvaltningens uppdrag är att aktivt verka för att bygga en säker, trygg och hållbar kommun med en god miljö för alla som bor, verkar och besöker Örnsköldsvik.Kommunens parker, lekparker och det gröna i staden planeras och underhålls för att ge möjlighet till välbefinnande för människor i alla åldrar.

Grönytornas olika funktioner ska bidra till fysisk- och psykisk hälsa. De ska också bidra till mångfald och en god livsmiljö.

Tjänsterna är säsongsanställningar på heltid 100%. Tjänsterna är under perioden maj till oktober och under perioden juni till augusti.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som kan jobba med underhålls- och anläggningsarbete av grönytor på parkmark och kommunala fastigheter. Främst gräsklippning och trimning.

I tjänsten som anläggningsarbetare ingår även arbetsuppgifter som rör skötsel av planteringar, träd, häckar och buskar. Även vattning, städning och tillsyn av lekplatser kan ingå.

Du blir en i teamet inom parkskötsel med inriktning mot gräsklippning. Arbetet sker i nära samarbete med kollegor men innefattas även av enskilt arbete. Visst administrativt arbete förekommer, tex tidrapportering.

Kvalifikationer
Tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter samt röjsågsutbildning är meriterande.

Även vana av maskinhantering och utbildning ”Arbete på väg” är meriterande. Vi ser gärna att du har viss datorvana då rapportering ingår.

Körkort med behörighet B är ett krav, BE är meriterande.

Vi ser med fördel att du som person är ansvarsfull, noggrann, flexibel och serviceinriktad. Arbetet är i både grupp och självständigt, det är viktigt att du har god samarbetsförmåga.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan.

Rekrytering kan komma att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

Vid anställning kan utdrag ur Polisens belastningsregistret behöva visas upp för arbetsgivaren.

Vi ser gärna språkkunskaper i finska och/eller någon av de samiska varieteterna då Örnsköldsviks kommun ingår i både finskt och samiskt förvaltningsområde.

I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

I denna rekrytering har vi gjort våra val av annonseringskanaler och undanber oss kontakt från rekryteringsbolag eller annonssäljare. Visa mindre

Samarbetsorienterad fröodlingsskötare till Gideå Plantskola

Ansök    Feb 13    Holmen AB    Plantskolearbetare, skog
Ett smart och meningsfullt valVill du vara med och utveckla framtidens skog? Är du strukturerad och trivs i samarbetet med andra? Då ska du söka säsongsanställning som fröodlingsskötare hos oss på Holmen Skog! Din nästa arbetsplats Sektionen Frö och Plant ansvarar för Holmen Skogs fröförsörjning och plantproduktion. Inom ansvarsområdet ligger även att via förädlingspotentialen i våra fröodlingar uppnå högre tillväxt, bättre virkeskvalitet och höjd motstån... Visa mer
Ett smart och meningsfullt valVill du vara med och utveckla framtidens skog? Är du strukturerad och trivs i samarbetet med andra? Då ska du söka säsongsanställning som fröodlingsskötare hos oss på Holmen Skog!

Din nästa arbetsplats
Sektionen Frö och Plant ansvarar för Holmen Skogs fröförsörjning och plantproduktion. Inom ansvarsområdet ligger även att via förädlingspotentialen i våra fröodlingar uppnå högre tillväxt, bättre virkeskvalitet och höjd motståndskraft mot skador i våra skogsföryngringar. Detta är viktigt för att möta utmaningen kring ett förändrat klimat.

Din framtida utmaning
Din arbetsplats kommer vara utomhus på de fröodlingar där Holmen ansvarar för den löpande skötseln. Arbetsuppgifterna kommer bestå av beskärning, gödsling, kottplockning av träd samt röjning i och runt fröodlingarna.

Du förväntas även vara behjälplig vid olika projekt och andra förekommande skötselåtgärder.

För att lyckas i rollen
Vi tror att du som söker trivs i samarbetet med andra och är lyhörd för dina medarbetare. Du tar stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter och driver dem framåt på ett strukturerat sätt. Du är väl medveten om de kvalitetskrav som finns och anstränger dig för att möta dessa.

Du har god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift, lägst motsvarande SFI nivå C. Du har som lägst en gymnasieutbildning. Har du körkort för röjsåg och/eller motorsåg alternativt traktorvana är detta meriterande. Körkort B är ett krav.

Vi erbjuder dig
Hos oss får du det bästa av två världar. På Holmen Skog så arbetar du i en prestigelös organisation med snabba beslutsvägar och korta avstånd från idé till genomförande. Samtidigt som vi är tillräckligt små för att du ska kunna påverka, så har vi också styrkan som koncern med musklerna att genomföra utveckling och förändring.

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete med hög grad av eget ansvar och utmanande arbetsuppgifter. Vi har en öppen och välkomnande atmosfär som genomsyras av våra värderingar mod, engagemang och ansvar.

Vi ger dig möjligheten att verka i ett väletablerat och modernt skogsföretag tillsammans med engagerade och professionella kollegor. Inom Holmen Skog är vår vision att utveckla skogens alla värden och odla råvaror för ett hållbart samhälle. Hos oss får du möjlighet att växa i en stabil bransch med spännande framtidsutsikter.

Ansök redan idag!
Tjänsten är en säsongsanställning med start i april och som sedan kommer pågå i ca 6 månader. Stationering på Gideå Plantskola.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi får skogen att växa och ge

Holmens verksamhet utgår från kraften som finns i skogen. Träden som växer, vattnet som rusar i älvarna och vinden som blåser i trädtopparna. Det är kärnan i Holmen, en affär byggd på skogens kretslopp och de förnybara produkter vi kan skapa av detta. Våra affärsområden är Skog, Energi, Trävaror, Kartong och Papper. Vi är 3 500 medarbetare som med mod, engagemang och ansvar skapar en hållbar framtid.

Framtidssmart skog Holmen är en av Sveriges största skogsägare. Vi brukar skogen aktivt och hållbart för att den ska växa optimalt och ge oss den bästa råvaran. Långsiktigt tar vi ansvar för skogens kretslopp från frö till återplantering och värnar den biologiska mångfalden. Våra medarbetare sköter våra skogar, köper virke och hjälper privata skogsägare över hela landet med skörd och skogsvård. Visa mindre

Driftig skogsröjare sökes

För säsong 2024 söker vi tre driftiga röjare som gillar att vara ute i alla väder och skapa fina produktionsskogar. Arbetsbil utgår från Myckelgensjö Lön enligt kollektivavtal Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tilsättas före sista ansökningsdag. Visa mer
För säsong 2024 söker vi tre driftiga röjare som gillar att vara ute i alla väder och skapa fina produktionsskogar.


Arbetsbil utgår från Myckelgensjö
Lön enligt kollektivavtal


Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tilsättas före sista ansökningsdag. Visa mindre

Anläggningsarbetare, parkskötsel

Samhällsbyggnadsförvaltningens uppdrag är att aktivt verka för att bygga en säker, trygg och hållbar kommun med en god miljö för alla som bor, verkar och besöker Örnsköldsvik. Kommunens parker, lekparker och det gröna i staden planeras och underhålls för att ge möjlighet till välbefinnande för människor i alla åldrar. Grönytornas olika funktioner ska bidra till fysisk- och psykisk hälsa. De ska också bidra till mångfald och en god livsmiljö. Tjäns... Visa mer
Samhällsbyggnadsförvaltningens uppdrag är att aktivt verka för att bygga en säker, trygg och hållbar kommun med en god miljö för alla som bor, verkar och besöker Örnsköldsvik.Kommunens parker, lekparker och det gröna i staden planeras och underhålls för att ge möjlighet till välbefinnande för människor i alla åldrar.

Grönytornas olika funktioner ska bidra till fysisk- och psykisk hälsa. De ska också bidra till mångfald och en god livsmiljö.

Tjänsterna är säsongsanställningar på heltid 100%. Tjänsterna är under perioden maj till oktober och under perioden juni till augusti.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som kan jobba med underhålls- och anläggningsarbete av grönytor på parkmark och kommunala fastigheter.

I tjänsten som anläggningsarbetare med inriktning park ingår arbetsuppgifter som skötsel av säsongsplanteringar, perennplanteringar, träd, häckar och buskar. Även vattning, städning, gräsklippning, trimning samt tillsyn och underhåll av lekplatser ingår i tjänsten.

Du blir en i teamet inom parkskötsel och arbetet sker i nära samarbete med kollegor men innefattas även av enskilt arbete. Arbetet kan också bestå av att hjälpa till med andra arbetsuppgifter inom driften. Visst administrativt arbete förekommer, tex tidrapportering.

Kvalifikationer
Trädgårdsutbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren finner tillräcklig.

Röjsågsutbildning och utbildning "Arbete på väg" är meriterande. Vi ser gärna att du har viss datorvana då rapportering ingår.

Vi ser med fördel att du som person är ansvarsfull, noggrann, flexibel och serviceinriktad. Du har god samarbetsförmåga då arbetet sker både i grupp och självständigt.

Körkort B är ett krav.

Rekrytering kan komma att ske löpande, välkommen med din ansökan!

Vid anställning kan utdrag ur Polisens belastningsregistret behöva visas upp för arbetsgivaren.

Vi ser gärna språkkunskaper i finska och/eller någon av de samiska varieteterna då Örnsköldsviks kommun ingår i både finskt och samiskt förvaltningsområde.

I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

I denna rekrytering har vi gjort våra val av annonseringskanaler och undanber oss kontakt från rekryteringsbolag eller annonssäljare. Visa mindre

Komponentingenjör

Som komponentingenjör arbetar Du i ett team som har till uppgift att introducera nya produkter. I uppgifterna ingår att kvalificera komponentval tekniskt och prismässsigt, sammanställa produktoffertunderlag för nya produkter och att uppdatera vårt affärssystem för de produkter Du arbetar med. Kvalifikationer Vi söker dig som har: - Teknisk eftergymnasial utbildning, gärna inom mekanik - Är engagerad samt kan jobba individuellt och ta egna initiativ - ... Visa mer
Som komponentingenjör arbetar Du i ett team som har till uppgift att introducera nya produkter. I uppgifterna ingår att kvalificera komponentval tekniskt och prismässsigt, sammanställa produktoffertunderlag för nya produkter och att uppdatera vårt affärssystem för de produkter Du arbetar med.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
- Teknisk eftergymnasial utbildning, gärna inom mekanik
- Är engagerad samt kan jobba individuellt och ta egna initiativ
- Har ett bredare perspektiv och ser helheter
- Kan planera ditt arbete och hålla fokus på målen
- Kan hantera flera parallella aktiviteter
- Är snabblärd och kan se mönster samt tycker om att lösa problem
- Är social och kan arbeta i grupp samt bidra med en positiv stämning i gruppen
- Kan hantera data på ett snabbt och effektivt sätt
- Kan uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
Om Sanmina
Sanmina tillverkar några av de mest värdefulla och komplexa elektronik- och mekanik produkterna i världen. Sanmina fokuserar på utveckling och tillverkning av komplexa komponenter, såväl som försörjning av kompletta systemlösningar till OEM kunder. Vår lokala och globala närvaro, vår teknologi och våra lösningar, borgar för att vi konkurrenskraftigt hjälper våra kunder att förverkliga deras visioner. Sanmina har ca. 38 000 anställda, varav ca. 260 i Örnsköldsvik. I Örnsköldsvik tillverkar vi elektronik med huvudinriktning mot medicinsk teknik och industri.
Att jobba hos oss
Våra medarbetare betyder mycket för oss och för Sanminas fortsatta utveckling. Vi har en spännande tillverkning med komplexa produkter och erbjuder våra medarbetare ett flexibelt arbete med utmaningar och stimulerande arbetsuppgifter. Vill du bli en del av vår spännande organisation och vill du veta med om vad vi kan erbjuda dig som anställd? Visa mindre

Anläggningsarbetare, feriehandledare lagbas

Samhällsbyggnadsförvaltningens uppdrag är att aktivt verka för att bygga en säker, trygg och hållbar kommun med en god miljö för alla som bor, verkar och besöker Örnsköldsvik. Under sommaren förstärks kommunen med ett antal feriearbetande ungdomar från årskurs 1 gymnasiet. Många av dessa ungdomar kommer att jobba under Trafik och parkavdelningen med diverse arbete kring parkskötsel. Vi söker nu 4 stycken anläggningsarbetare som ska fungera som hand... Visa mer
Samhällsbyggnadsförvaltningens uppdrag är att aktivt verka för att bygga en säker, trygg och hållbar kommun med en god miljö för alla som bor, verkar och besöker Örnsköldsvik.Under sommaren förstärks kommunen med ett antal feriearbetande ungdomar från årskurs 1 gymnasiet.

Många av dessa ungdomar kommer att jobba under Trafik och parkavdelningen med diverse arbete kring parkskötsel. Vi söker nu 4 stycken anläggningsarbetare som ska fungera som handledare åt dessa ungdomar. Det innebär att du blir en i teamet inom parkskötsel med fokus på att planera och leda ferieungdomarna både tillsammans med andra handledare och självständigt. Tjänsterna är säsongsanställningar på heltid 100%. Tjänsterna är främst perioden juni till augusti, men maj till oktober kan även vara aktuellt.

Arbetsuppgifter
I tjänsten ingår arbetsuppgifter inom grönyteskötsel som skötsel av sommarblommor, ogräsrensning, vattning, städning, underhåll av utemöbler och tillsyn av lekparker.

Du kommer att självständigt samt tillsammans med andra feriehandledare leda och fördela det dagliga arbetet för ferieungdomarna. De praktiska arbetsuppgifterna utförs tillsammans med ungdomarna där du är en god förebild.

Kvalifikationer
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är ansvarsfull, flexibel, serviceinriktad och har en bra kommunikativ förmåga. Du trivs med att samordna och organisera arbetsuppgifter och har ett intresse för att engagera och vägleda andra. Har du erfarenhet av att leda och arbeta med ungdomar samt har trädgårdsutbildning eller erfarenhet som vi kan bedöma tillräcklig är det meriterande. Vi ser gärna att du har viss datorvana då rapportering ingår.

Körkort B är ett krav.

Tjänsten är en säsongsanställning på heltid under perioden juni till och med augusti.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan. Urval kan komma att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

Vid en eventuell anställning ska utdrag ur Polisens belastningsregister visas upp för arbetsgivaren. 

Vi ser gärna språkkunskaper i finska och/eller någon av de samiska varieteterna då Örnsköldsviks kommun ingår i både finskt och samiskt förvaltningsområde.

I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

I denna rekrytering har vi gjort våra val av annonseringskanaler och undanber oss kontakt från rekryteringsbolag eller annonssäljare. Visa mindre

Plantsättning tall och gran

Skogsplantering Västernorrlands län, Örnsköldsviks och Sollefteå kommun. Säsongsarbete Maj 2024-Oktober 2024. Fysiskt arbete, god kondition krävs! 40 timmars arbetsvecka, avtalsenlig lön. Boende ordnas. Intresseanmälan till: [email protected] Visa mer
Skogsplantering Västernorrlands län, Örnsköldsviks och Sollefteå kommun. Säsongsarbete Maj 2024-Oktober 2024.
Fysiskt arbete, god kondition krävs! 40 timmars arbetsvecka, avtalsenlig lön. Boende ordnas.
Intresseanmälan till: [email protected] Visa mindre

Skogsarbetare, röjning/planter

We are a company located in Björna, Örnsköldsvik. We have worked in the forest for several years. Good working conditions for our employees is important to us. Salary according to collective agreement. We are looking for you who wants to work with planting in the beautiful forests in the northern of Sweden. Experience is positive. We are looking for at team of 5 persons but you can also apply as a single person. English is positive but not necessary. One i... Visa mer
We are a company located in Björna, Örnsköldsvik. We have worked in the forest for several years. Good working conditions for our employees is important to us. Salary according to collective agreement.
We are looking for you who wants to work with planting in the beautiful forests in the northern of Sweden. Experience is positive.
We are looking for at team of 5 persons but you can also apply as a single person. English is positive but not necessary. One in the team need drivers licence B. Visa mindre

Kyrkogårdsvaktmästare

Kyrkogårdsvaktmästare till Örnsköldsviks kyrkogård. Örnsköldsviks församling ingår sedan indelningsförändringen 2022 i Örnsköldsviks norra pastorat. Pastoratet består av fyra församlingar i samverkan och omfattar sjuttiotalet anställda, fyrtiotalet byggnader och sex kyrkogårdar. Till Örnsköldsviks kyrkogård söker vi en kyrkogårdsvaktmästare på heltid till vårt arbetslag. Ett omväxlande jobb Som kyrkogårdsvaktmästare på Örnsköldsviks kyrkogård arbetar... Visa mer
Kyrkogårdsvaktmästare till Örnsköldsviks kyrkogård.
Örnsköldsviks församling ingår sedan indelningsförändringen 2022 i Örnsköldsviks norra pastorat. Pastoratet består av fyra församlingar i samverkan och omfattar sjuttiotalet anställda, fyrtiotalet byggnader och sex kyrkogårdar.
Till Örnsköldsviks kyrkogård söker vi en kyrkogårdsvaktmästare på heltid till vårt arbetslag.
Ett omväxlande jobb
Som kyrkogårdsvaktmästare på Örnsköldsviks kyrkogård arbetar du med att förvalta och förädla våra kyrkogårdar och grönytor. Arbetet som kyrkogårdsvaktmästare är ett varierande arbete där det inte sällan ställs stora krav på din förmåga att arbeta problemorienterat, både enskilt och tillsammans i arbetslaget.
Under arbetsledning av förman och kyrkogårdschef ser Du och arbetslaget till att kyrkogården är välskött och i ett ordnat skick för de som besöker våra kyrkogårdar. Vi strävar efter att våra kyrkogårdar ska vara tillgängliga för alla, en plats där möjligheter och utrymme finns för reflektion och eftertanke både i sorg och i glädje.
Du medverkar vid gravsättning och i arbetet ingår ett flertal arbetsuppgifter så som trädgårdsskötsel, gravskötsel och fastighetsskötsel samt service och underhåll av kyrkogårdens maskiner.
Personliga egenskaper
· Du tycker om att arbeta utomhus på heltid i alla väder. I arbetsuppgifterna förekommer lyft och handhållna maskiner som ställer krav på att din fysiska förmåga.
· Du gillar att ge service till både våra besökare och till kyrkans egna personalgrupper. Du vill att de som besöker oss upplever våra fastigheter och kyrkogårdar som välskötta och omhändertagna.
· Du är ordningsam, noggrann och har ett gott etiskt förhållningssätt samt har god förmåga att möta människor i livets olika skeden, både i och utanför kyrkogården.
· Du är bra på att skapa en trivsam och välkomnande atmosfär där både besökare och kollegor känner sig inkluderade.
· Du behöver ha ett öga för vad som behöver göras, vara flexibel, ansvarsfull och serviceinriktad.
· Vi lägger stor vikt vid de sökandes personliga lämplighet för arbetsuppdraget.
Villkor
Tillsvidareanställningen föregås av en provanställning enligt överenskommelse med chef.
Arbetet är på heltid, arbete under helger och storhelger förekommer. Tillträde sker enligt överenskommelse.
Vintertid ingår jourschema för skottning och halkbekämpning.
Välkommen med din ansökan senast den
Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Kyrkogård- och fastighetschef Jonny Engström 0660-370876. Visa mindre

Produktionstekniker inom Svets och CNC sökes till Örnsköldsvik!

Är du intresserad av att delta i en spännande resa med långsiktiga uppdrag och gott om potential för personlig utveckling? Vi söker dig som trivs att arbeta i en dynamisk miljö där du dagligen ställs inför spännande utmaningar och har möjlighet att använda din kreativitet för att optimera produktionsflödet inom vår kunds organisation. Låter detta som någonting för dig? Ansök redan idag, urval sker löpande! OM TJÄNSTEN I rollen som produktionstekniker me... Visa mer
Är du intresserad av att delta i en spännande resa med långsiktiga uppdrag och gott om potential för personlig utveckling? Vi söker dig som trivs att arbeta i en dynamisk miljö där du dagligen ställs inför spännande utmaningar och har möjlighet att använda din kreativitet för att optimera produktionsflödet inom vår kunds organisation. Låter detta som någonting för dig? Ansök redan idag, urval sker löpande!

OM TJÄNSTEN
I rollen som produktionstekniker med fokus på svetsning och skärande bearbetning kommer du att ha befogenhet att påverka och leda förändring inom flera nyckelaspekter av företaget. Dina arbetsuppgifter kommer att vara mångsidiga och syfta till att proaktivt driva förbättringsåtgärder för att öka effektiviteten inom företagets arbetsmetoder och processer. Detta inkluderar att arbeta med produktionsupplägg, investeringar, automatisering och effektivisering samt utforska framtida produktionsmetoder. Din prestation kommer att präglas av att leverera arbete med rätt kvalitet, i rätt tid och inom budget. Du förväntas kunna arbeta både självständigt samt i projekt där samarbete med såväl interna som externa parter kommer äga rum.

Du erbjuds
en tillsvidaretjänst som har stor fokus på din personliga utveckling. Du kommer vara anställd via Academic Work men arbeta ute hos vår kund. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER

Arbetsuppgifter


* Leda och delta i nya produktionsuppstarter i nära samarbete med projekt och projektledare.
* Vidta korrigerande åtgärder vid teknisk, ekonomisk eller miljömässig avvikelse.
* Delta i verksamhetsutvecklingsprojekt.
* Utveckla fordonssystem med hänsyn till producerbarhet, kvalitet och ledtid.


VI SÖKER DIG SOM
- Kan obehindrat kommunicera på svenska och engelska i både tal och skrift, då språken används i det dagliga arbetet
- Har en högskoleutbildning av teknisk karaktär, produktionsteknisk yrkesutbildning eller erhållit motsvarande kunskaper på annat vis
- Har ett tekniskt intresse samt tidigare erfarenhet av att ha arbetat inom tillverkningsindustri
- Erfarenhet inom svetsning (IWS, IWT, IWE) och skärande beskärning (CNC)

Det är meriterande om
- Du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat i en liknande roll
- Du har arbetat i följande program: Catia (CAD), SAP och Aras.

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:
- Samarbetsinriktad
- Självgående
- Problemlösande
- Resultatinriktad

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess. Visa mindre

Skogsarbetare, röjning/brusher

We are a company located in Björna, Örnsköldsvik. We have worked with brushing for several years. Good working conditions for our employees is important to us. Salary according to collective agreement. We are looking for you who wants to work with brushing in the beautiful forests in the northern of Sweden. Experience is positive. We are looking for at team of 3-5 persons but you can also apply as a single person. English is positive but not necessary. One... Visa mer
We are a company located in Björna, Örnsköldsvik. We have worked with brushing for several years. Good working conditions for our employees is important to us. Salary according to collective agreement.
We are looking for you who wants to work with brushing in the beautiful forests in the northern of Sweden. Experience is positive.
We are looking for at team of 3-5 persons but you can also apply as a single person. English is positive but not necessary. One in the team need drivers licence B. Visa mindre

Produktionsingenjör

Till Sanmina söker vi nu en Produktionsingenjör erfarenhet från industri. Vill du jobba med några av de mest värdefulla och komplexa elektronik- och mekanik produkterna i världen? Då är det här en roll för dig, så läs vidare och skicka sedan in din ansökan så snart som möjligt Om tjänsten I den här rollen som produktionsingenjör kommer du att ansvara för utvecklingen av flera av våra löd-, lack-, lim och monteringsprocesser i vår kretskortsproduktion. Du ... Visa mer
Till Sanmina söker vi nu en Produktionsingenjör erfarenhet från industri. Vill du jobba med några av de mest värdefulla och komplexa elektronik- och mekanik produkterna i världen? Då är det här en roll för dig, så läs vidare och skicka sedan in din ansökan så snart som möjligt

Om tjänsten
I den här rollen som produktionsingenjör kommer du att ansvara för utvecklingen av flera av våra löd-, lack-, lim och monteringsprocesser i vår kretskortsproduktion. Du kommer att jobba med förbättrings- och uppföljningsarbete samt utveckling av nya processer. Du utför investeringar för hjälpverktyg och utrustningar, validerar utrustningar och processer samt utbildar produktionspersonalen. Du kommer att ingå i vårt ett team som ansvarar för införandet av alla våra nya produkter till serieproduktion.

Vem är du?
Du har en teknisk högskoleutbildning och för att lyckas bra i rollen ser vi gärna att du har ca 5 års erfarenhet från tillverkande industri med koppling till processutveckling eller likvärdiga uppgifter.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Du är noggrann, har ett kvalitetstänk, eget driv och du är lösningsorienterad. Du har lätt för att samarbeta i team likväl som att arbeta självständigt.

Du har goda språkkunskaper i både svenska och engelska.

Om verksamheten
Sanmina-SCI är en världsledande kontraktstillverkare som tillverkar och levererar kompletta lösningar till högteknologiska företag i världen. Sanmina-SCI har etablerat sig i ett 20-tal länder runt om i världen och har cirka 38 000 anställda, varav ca 260 i Örnsköldsvik. I Örnsköldsvik tillverkar man elektronik med huvudinriktning mot medicinsk teknik och industri.

Att jobba hos oss

Våra medarbetare betyder mycket för oss och för Sanminas fortsatta utveckling. Vi har en spännande tillverkning med komplexa produkter och erbjuder våra medarbetare ett flexibelt arbete med utmaningar och stimulerande arbetsuppgifter. Vill du bli en del av vår spännande organisation?

i denna rekrytering samarbetar Sanmina med Poolia. Tjänsten är på heltid med direkt anställning hos Sanmina

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på https://www.poolia.se.

Poolia är ett registrerat rekryterings och bemanningsföretag, vi är auktoriserade av Kompetensföretagen och har kvalitetssäkrade processer och rutiner. Visa mindre

Forest worker/skogsarbetare

The job consists of cutting trees in the forest using Clearing-saws. You will be working in a team consisting of 3-5 persons. We work in Västernorrland, Jämtland, Västerbotten län. WE OFFER Payment from 700-1800sek / ha, or from 170sek/hour brutto. Depends on experience. 3.3sek / km when you use your own car. Work clothes, shoes and all safety and cutting equipment. Working for a stable Swedish company. Wages and conditions are provided in accordance w... Visa mer
The job consists of cutting trees in the forest using Clearing-saws.
You will be working in a team consisting of 3-5 persons.
We work in Västernorrland, Jämtland, Västerbotten län.
WE OFFER
Payment from 700-1800sek / ha, or from 170sek/hour brutto. Depends on experience.
3.3sek / km when you use your own car.
Work clothes, shoes and all safety and cutting equipment.
Working for a stable Swedish company.
Wages and conditions are provided in accordance with the collective agreement.
Payment of taxes in accordance with Swedish legislation.
Working season: 6 months per year.


REQUIREMENTS
Your own team with at least 4 workers
Previous work experience with brush cutter is needed,
Own caf for work,
Advantage for applicants with English, Category B and repair skills (Stihl).
Skills with smartphone apps.
In some words about the company:
Höga Kusten Skog & Fastighet AB is a company in property management and forest management that has grown strongly since the start in 2013 and now has upwards of 100 employees during the high season and an average of about 55 full-time employees. Sales have increased from SEK 3.2 million in the first year to just over SEK 60 million for the previous financial year. The company is currently established in 7 locations from Vallentuna in the south to the head office Örnsköldsvik in the north.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Skogsinspektor/Markförhandlare till Vattenfall Services

Ansök    Sep 8    Vattenfall AB    Skogsinspektor
Vill du bli en viktig del av energiomställningen? Vattenfall Services är Sveriges ledande entreprenadbolag inom energi- och elkraftsområdet och vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur! Hos oss jobbar du i en framtidsbransch med stort fokus på en hållbar framtid. Vattenfall Services och Affärsområde Skog, Mark och Miljö växer och till vår verksamhet i Norra Sverige söker vi nu de medarbetare som inom en snar framtid ska axla de stora markåtkomst- och unde... Visa mer
Vill du bli en viktig del av energiomställningen? Vattenfall Services är Sveriges ledande entreprenadbolag inom energi- och elkraftsområdet och vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur! Hos oss jobbar du i en framtidsbransch med stort fokus på en hållbar framtid.
Vattenfall Services och Affärsområde Skog, Mark och Miljö växer och till vår verksamhet i Norra Sverige söker vi nu de medarbetare som inom en snar framtid ska axla de stora markåtkomst- och underhållsuppdragen som vi ser vid horisonten. Vi söker därför dig som vill vara en del av lösningen när vi tillsammans skapar förutsättningar för att inom en generation kunna leva ett fossilfritt liv. I den här tjänsten får du möjlighet att använda din skogliga kompetens i stora och små infrastrukturprojekt samtidigt som du samverkar med personer med annan utbildning och bakgrund.
Som Markförhandlare/Skogsinspektor hos oss kommer du ta rygg på dina nya kollegor och bekanta dig med de olika projekten vi driver idag. Under din första tid hos oss kommer du få möjlighet att bygga kunskap och kompetens för att efter hand kunna axla egna projekt. Detta är en tjänst för dig med stort driv och som letar efter en bransch med stora utvecklingsmöjligheter. Vill du veta mer om de tjänster vi erbjuder, läs mer: Underhåll av skog, mark och miljö - Vattenfall Services Vattenfall
Nedan följer några av dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
Projektledning skogligt underhåll
Markförhandling
Kontakt med markägare, myndigheter och andra intressenter
Stämpling, värdering och reglering av skador i skogsmark.
Kundkontakt och marknadsföring.Din bakgrund
Som Markförhandlare/Skogsinspektor behöver du följande kvalifikationer
En akademisk utbildning så som skogsmästare, jägmästare, lantmätare eller liknande.
Meriterande med erfarenhet av projektledning, gärna inom skogliga projekt.
Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, gärna också engelska.
Ett krav att du har god datorvana och B-körkort.

För att lyckas i rollen skogsinspektor hos oss behöver du ha ett stort driv och ett affärsmässigt synsätt där du triggas av utmaningar och finner tillfredsställelse i att nå uppsatta mål. Eftersom du kommer ha kontakt med många externa aktörer ser du det som motiverande att skapa samt vårda relationer. Detta gör du helst genom att vara kommunikativ samt samarbetsvillig. Du har ett arbetssätt som präglas av struktur samt av ordning och reda. I denna rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Mer information
Vi erbjuder
Efter flera decennier i energibranschen vet vi att våra medarbetare är vår viktigaste och mest värdefulla tillgång. Därför erbjuder vi dig en varierande arbetsvardag med stora möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling. Vi är en stor och trygg arbetsgivare som ändå känns familjär där medarbetarnas säkerhet, välmående och samarbete är viktiga delar av vår företagskultur!


Placeringsort
Flexibel placering i Norrland (t.ex. Luleå, Skellefteå, Sundsvall) där vi ofta tillämpar hemstationering. Vi värdesätter dock kompetens före geografisk placering, därför kan annan placeringsort diskuteras. Vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan!
Tjänsten innefattar resor främst inom avdelningens geografiska område med övernattningar vid längre avstånd.
Kontakt
För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Magnus Granbom, 070-325 10 98. För information kring rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Ida Fågelqvist, 070-048 76 82.
Caroline Trogen Unionen, Robert Lönnqvist SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.


Känns detta som ett jobb för dig? Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 29 september 2023. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
Vi ser fram emot din ansökan!


Om oss
Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för energi- och elanläggningar. Vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur för att skapa en hållbar framtid där vi hittar nya innovationer som bidrar till ett fossilfritt samhälle. Vi jobbar med många olika kunder och leverantörer som innebär stora investeringar för energiomställningen. Med oss arbetar du i en samhällsviktig verksamhet och ser till allt fungerar.
Nyfiken på att följa vår vardag? Följs oss på sociala medier!
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices
Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Kyrkogårdsföreståndare

Vi söker en kyrkogårdsföreståndare till Själevad, med intresse att utveckla kyrkogårds- och begravningsverksamheten. Som föreståndare arbetar du i huvudsak med att leda och fördela arbetet på kyrkogården men du ska även vara beredd på att delta i det operativa arbetet. Du ansvarar för verksamheten inom givna ramar, ett ansvar som även omfattar budget. I arbetsuppgifterna ingår även viss administration för begravningsverksamheten. Vi ser gärna att du har ... Visa mer
Vi söker en kyrkogårdsföreståndare till Själevad, med intresse att utveckla kyrkogårds- och begravningsverksamheten.
Som föreståndare arbetar du i huvudsak med att leda och fördela arbetet på kyrkogården men du ska även vara beredd på att delta i det operativa arbetet.
Du ansvarar för verksamheten inom givna ramar, ett ansvar som även omfattar budget.
I arbetsuppgifterna ingår även viss administration för begravningsverksamheten.
Vi ser gärna att du har utbildning och/eller erfarenhet av arbetsledning liksom vana att använda digitala verktyg i din arbetsvardag. Dokumenterad kunskap om växter och grönyteskötsel krävs.
Vi söker dig som är initiativrik, noggrann och lösningsorienterad. Du är van att arbeta självständigt men uppskattar samarbete. Du har ett utvecklat sinne för god service, en god helhetssyn och ett eget driv
Tjänsten förutsätter B-körkort.
Vi erbjuder ett intressant arbete på en trivsam arbetsplats med god laganda. Visa mindre

Erfaren skogsröjare sökes omgående

Erfaren skogsröjare sökes omgående till växande företag. Arbetsuppgifter: Röjning av ungskog samt underväxtröjning före maskinavverkning med röjsåg Efterfrågas: Erfarenhet av att arbeta med röjsåg inom skogsbruket, minst en säsong Utbildning natur och kulturhänsyn Motorsågkörkort/röjsågkörkort meriterande Vi söker en driven person som kan stärka vårt röjlag omgående, från och med nu till säsongens slut. Vi erbjuder ett lugn och trevlig arbetsmiljö me... Visa mer
Erfaren skogsröjare sökes omgående till växande företag.
Arbetsuppgifter: Röjning av ungskog samt underväxtröjning före maskinavverkning med röjsåg


Efterfrågas:
Erfarenhet av att arbeta med röjsåg inom skogsbruket, minst en säsong
Utbildning natur och kulturhänsyn
Motorsågkörkort/röjsågkörkort meriterande


Vi söker en driven person som kan stärka vårt röjlag omgående, från och med nu till säsongens slut.
Vi erbjuder ett lugn och trevlig arbetsmiljö med fräscha maskiner (husqvarna 545fxt och 555fxt), timlön efter erfarenhet enligt skogsavtalet. Vi jobbar 7 timmar per dag, därav en timmes lunchrast.
Ring gärna 0760826524 om du är interesserad, eller skicka ansökan via epost Visa mindre

Produktingenjör

Som produktingenjör hos oss är du tekniskt ansvarig för vår kunds produkt. Du samarbetar med kunderna och övriga funktioner inom företaget och skapar produktionsunderlag utifrån kundens, Sanminas och myndigheters krav. Du jobbar kontinuerligt med effektiviseringar och förbättringar samt hanterar produktförändringar. Arbetet innebär ett nära samarbete med såväl vår kund som övriga funktioner inom företaget. Det är därför viktigt att du trivs med att samarbe... Visa mer
Som produktingenjör hos oss är du tekniskt ansvarig för vår kunds produkt. Du samarbetar med kunderna och övriga funktioner inom företaget och skapar produktionsunderlag utifrån kundens, Sanminas och myndigheters krav. Du jobbar kontinuerligt med effektiviseringar och förbättringar samt hanterar produktförändringar.
Arbetet innebär ett nära samarbete med såväl vår kund som övriga funktioner inom företaget. Det är därför viktigt att du trivs med att samarbeta med olika personer med olika bakgrund och kompetenser, ofta i ett högt tempo.
Din profil
Du har teknisk utbildning på högskolenivå, gärna inom elektronik men det är inte ett krav. Du bör ha lätt att samarbeta, vara noggrann och strukturerad. Som person är Du både drivande och analytisk och Du kan kommunicera både muntligt och skriftligt på svenska och engelska.
Om Sanmina
Sanmina-SCI är en världsledande kontraktstillverkare som tillverkar och levererar kompletta lösningar till högteknologiska företag i världen. Sanmina-SCI har etablerat sig i ett 20-tal länder runt om i världen och har cirka 45 000 anställda, varav ca 250 i Örnsköldsvik. I Örnsköldsvik tillverkar vi elektronik med huvudinriktning mot medicinsk teknik och industri.
Att jobba hos oss
Våra medarbetare betyder mycket för oss och för Sanminas fortsatta utveckling. Vi har en spännande tillverkning med komplexa produkter och erbjuder våra medarbetare ett flexibelt arbete med utmaningar och stimulerande arbetsuppgifter.
Vill du bli en del av vår spännande organisation och vill du veta med om vad vi kan erbjuda dig som anställd? Skicka då din ansökan med personligt brev och CV till [email protected]
"What we make, makes a difference"
Vi jobbar löpande med urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Vi har gjort vårt mediaval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare. Visa mindre

Skogsröjare / Planterare

Ute i naturen i Örnsköldsvik har du nu möjlighet att bli en del av vårt lag ute på fältet. Arbetet innefattar sedvanliga arbetsuppgifter inom skogsröjning och plantering. Du har tidigare erfarenhet inom detta yrke av minst en säsong och känner dig bekväm i att använda röj- och motorsåg samt kviststång. Vi förväntar oss att du är engagerad, arbetsvillig och att du har en positiv attityd till olika väder. Krav: Flytande engelska. Svenska är inget krav. B-kö... Visa mer
Ute i naturen i Örnsköldsvik har du nu möjlighet att bli en del av vårt lag ute på fältet. Arbetet innefattar sedvanliga arbetsuppgifter inom skogsröjning och plantering. Du har tidigare erfarenhet inom detta yrke av minst en säsong och känner dig bekväm i att använda röj- och motorsåg samt kviststång. Vi förväntar oss att du är engagerad, arbetsvillig och att du har en positiv attityd till olika väder.
Krav:
Flytande engelska. Svenska är inget krav.
B-körkort
Erfarenhet av skogsröjning minst en säsong

Arbetstid/Varaktighet
Heltid, dagtid. Säsonganställning t.o.m 31 oktober 2023.
Om företaget
Eustaff är ett mångkulturellt bemannings- och rekryteringsföretag.
Med bas i Sverige har vi även rekryteringskontor i Bulgarien, Rumänien och Moldavien. Det låter oss dra fördelar av den oerhört stora mängd samlade kompetenser och kundkrets som ryms under vår globala verksamhet.
Vi har funnits i branschen under många år och erbjuder idag många attraktiva tjänster runt om i Sverige. Vi erbjuder en trygg anställning och är ett enklare alternativ där vi är praktiskt orienterade med ambitionen att hjälpa alla inblandade att lyckas.
Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan slutdatum. Alla ansökningar sker via hemsidan. Visa mindre

Kvalitetsmedveten fröodlingsskötare

Ansök    Jun 15    Holmen AB    Plantskolearbetare, skog
Ett smart och meningsfullt valVill du vara med och utveckla framtidens skog? Är du strukturerad och trivs i samarbetet med andra? Då ska du söka säsongsanställning som fröodlingsskötare! Din nästa arbetsplats Sektionen Frö och plant ansvarar för Holmen Skogs fröförsörjning och plantproduktion. Inom ansvarsområdet ligger även att via förädlingspotentialen i våra fröodlingar uppnå högre tillväxt, bättre virkeskvalitet och höjd motståndskraft mot skador i vå... Visa mer
Ett smart och meningsfullt valVill du vara med och utveckla framtidens skog? Är du strukturerad och trivs i samarbetet med andra? Då ska du söka säsongsanställning som fröodlingsskötare!

Din nästa arbetsplats
Sektionen Frö och plant ansvarar för Holmen Skogs fröförsörjning och plantproduktion. Inom ansvarsområdet ligger även att via förädlingspotentialen i våra fröodlingar uppnå högre tillväxt, bättre virkeskvalitet och höjd motståndskraft mot skador i våra skogsföryngringar. Detta är viktigt för att möta utmaningen kring ett förändrat klimat.

Din framtida utmaning
Din arbetsplats kommer vara utomhus på de fröodlingar där Holmen ansvarar för den löpande skötseln. Arbetsuppgifterna kommer bestå av beskärning, gödsling, kottplockning av träd samt röjning i och runt fröodlingarna.

Du förväntas även vara behjälplig vid olika projekt och andra förekommande skötselåtgärder.

För att lyckas i rollen
Vi tror att du som söker trivs i samarbetet med andra och är lyhörd för dina medarbetare. Du tar stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter och driver dem framåt på ett strukturerat sätt. Du är väl medveten om de kvalitetskrav som finns och anstränger dig för att möta dessa.

Du har god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift, lägst motsvarande SFI nivå C. Du har som lägst en gymnasieutbildning. Har du körkort för röjsåg och/eller motorsåg alternativt traktorvana är detta meriterande. Körkort B är ett krav.

Vi erbjuder dig
Hos oss får du det bästa av två världar. På Holmen Skog så arbetar du i en prestigelös organisation med snabba beslutsvägar och korta avstånd från idé till genomförande. Samtidigt som vi är tillräckligt små för att du ska kunna påverka, så har vi också styrkan som koncern med musklerna att genomföra utveckling och förändring.

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete med hög grad av eget ansvar och utmanande arbetsuppgifter. Vi har en öppen och välkomnande atmosfär som genomsyras av våra värderingar mod, engagemang och ansvar.

Vi ger dig möjligheten att verka i ett väletablerat och modernt skogsföretag tillsammans med engagerade och professionella kollegor. Inom Holmen Skog är vår vision att utveckla skogens alla värden och odla råvaror för ett hållbart samhälle. Hos oss får du möjlighet att växa i en stabil bransch med spännande framtidsutsikter.

Ansök redan idag!
Tjänsten är en säsongsanställning med start omgående, eller enligt överenskommelse, och som kommer pågå fram till november.

Vi kommer behandla ansökningarna löpande och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Vi får skogen att växa och ge

Holmens verksamhet utgår från kraften som finns i skogen. Träden som växer, vattnet som rusar i älvarna och vinden som blåser i trädtopparna. Det är kärnan i Holmen, en affär byggd på skogens kretslopp och de förnybara produkter vi kan skapa av detta. Våra affärsområden är Skog, Energi, Trävaror, Kartong och Papper. Vi är 3 500 medarbetare som med mod, engagemang och ansvar skapar en hållbar framtid.

Framtidssmart skog Holmen är en av Sveriges största skogsägare. Vi brukar skogen aktivt och hållbart för att den ska växa optimalt och ge oss den bästa råvaran. Långsiktigt tar vi ansvar för skogens kretslopp från frö till återplantering och värnar den biologiska mångfalden. Våra medarbetare sköter våra skogar, köper virke och hjälper privata skogsägare över hela landet med skörd och skogsvård. Visa mindre

Norra Skog söker skogsekonom till skogsbyrån

Ansök    Jun 22    AxÖ Consulting AB    Jägmästare
Norra Skog är en skogsägarförening med rötterna från Norra Skogsägarna och Norrskog. Vår drivkraft är att göra skogsägarlivet i Norrland så värdefullt som möjligt. Vi ägs av ca 27 000 medlemmar och verkar för deras bästa, alltid. Vi arbetar dagligen tillsammans utifrån glädje, nytänkande och jämställdhet och ser det som en framgångsfaktor för att skapa en hållbar arbetsmiljö. Vi företräder den moderna skogsföretagaren och vårt uppdrag är att främja våra... Visa mer
Norra Skog är en skogsägarförening med rötterna från Norra Skogsägarna och Norrskog.

Vår drivkraft är att göra skogsägarlivet i Norrland så värdefullt som möjligt. Vi ägs av ca 27 000 medlemmar och verkar för deras bästa, alltid. Vi arbetar dagligen tillsammans utifrån glädje, nytänkande och jämställdhet och ser det som en framgångsfaktor för att skapa en hållbar arbetsmiljö. Vi företräder den moderna skogsföretagaren och vårt uppdrag är att främja våra medlemmars ekonomiska intresse som skogsägare. Genom nytänkande utvecklar vi skogsägandet och värdet på skogsråvara i norrländska skogar. Därför finns den skogliga organisationen nära skogsägarna, med tio virkesområden och ett 40-tal lokalkontor, från Jämtland i söder till Tornedalen i norr med huvudkontoret i Umeå. Koncernen omsätter drygt 5 miljarder kronor, driver tre sågverk, tre förädlingsenheter, en unik stolpfabrik och ett delägande i massaindustrin Husum Pulp AB. Norra Skog har ca 630 anställda medarbetare.

Om skogsbyrån

Skogsbyrån levererar skogsekonomiska tjänster och fastighetsförmedling till medlemmar och externa kunder. Vi är idag tretton skogsekonomer och sex fastighetsmäklare stationerade på nio orter inom Norra Skogs verksamhetsområde.

Tjänsten

Arbetsuppgifterna innehåller både ekonomiska och juridiska frågor. I arbetet som skogsekonom ingår att erbjuda hjälp och stöd i form av kvalificerad ekonomisk rådgivning i skogliga tjänster. Rådgivningen består av frågor gällande värderingar, fastighetsbeskattning, ägar- och generationsskiften mm. Du kommer att utföra det dagliga arbetet i nära samarbete med skogsinspektorer och Skogsbyråkollegor. Resor ett par dagar/vecka till de lokala kontoren ingår i tjänsten.

Vem är du?

För att passa i rollen ser vi att du är kommunikativ och har förmågan att samarbeta framgångsrikt med olika människor. Du inger förtroende och kan lätt sätta dig in i vad kunden behöver eftersom du har bred erfarenhet i området. Prestigelöst delar du med dig av dina kunskaper till kollegor, och trivs med att informera och tala inför andra. Vidare är du van att driva ditt arbete självständigt på ett effektivt sätt med ordning och reda. Som person är du engagerad och kvalitetsmedveten och du har förmåga att fatta nödvändiga beslut. Du trivs även med att ta stort ansvar, egna initiativ och att göra affärer.

Utbildning/Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet från arbete med skogsekonomi. Du har en högre skoglig utbildning med ekonomisk inriktning eller är civilekonom. Vi ser att du har erfarenhet från arbete med skogsekonomi, värdering, fastighets- och skogsbeskattning. Goda kunskaper i Officepaketet samt det svenska språket både muntligt och skriftligt. Meriterade är kunskaper inom fastighetsbildning, familje- och fastighetsrätt. Kanske har du arbetat som konsult inom ekonomisk eller skoglig rådgivning.

Krav

Civilekonom eller högre skoglig utbildning med ekonomisk inriktning.

Goda kunskaper i Officepaketet.

Goda kunskaper i svenska både muntligt och skriftligt.

Körkort klass B är ett krav.

Meriterande

Kunskaper inom fastighetsbildning, familje- och fastighetsrätt.

Lantmäterikunskaper.

Juridiska kunskaper inom familje- och fastighetsrätt.

Villkor

Tjänsterna är en tillsvidareanställning med placering i Örnsköldsvik

Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen in med din ansökan senast 20/8

Vill du veta mer?

Närmare upplysningar om tjänsten: Nina Berglund Lindberg, chef Skogsbyrån, tfn: 072-243 01 34 eller Ola Pettersson rekryteringskonsult AxÖ Consulting, 070-377 02 45

Fackliga företrädare;

Klas Redestig, Unionen tfn: 070 336 04 17

Tommy Gustavsson, SACO-Naturvetarna, tfn: 070-236 46 95

Jörgen Ågren, Ledarna, tfn: 070-222 47 04

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan. Visa mindre

Testledare – Test av mjukvarufunktioner i fordonssystem

Är du en ledare som vill jobba med spetsteknologi i en omväxlande miljö där utvecklingen av framtidens militära fordonssystem står i fokus? Vill du ha en ledande roll där du får vara delaktig under fordonens hela livscykel? Då kan det vara just dig vi söker till Testledare på vår avdelning SIL (System Integration Lab). Här jobbar du nära verksamheten med många kontaktytor både internt såväl som externt. Välkommen till en världsledande koncern som befin... Visa mer
Är du en ledare som vill jobba med spetsteknologi i en omväxlande miljö där utvecklingen av framtidens militära fordonssystem står i fokus? Vill du ha en ledande roll där du får vara delaktig under fordonens hela livscykel? Då kan det vara just dig vi söker till Testledare på vår avdelning SIL (System Integration Lab).

Här jobbar du nära verksamheten med många kontaktytor både internt såväl som externt.

Välkommen till en världsledande koncern som befinner sig i teknikens absoluta framkant. Vi ser fram emot din ansökan!

Din framtida utmaning

På avdelningen SIL jobbar vi med testutveckling och testning av mjukvarubaserade funktioner i våra fordonssystem. Testning utförs på våra testbänkar samt direkt i våra fordon.
Testledar-rollen är en viktig del i alla våra projekt och nu vill vi stärka upp med fler testledare till avdelningen SIL.

Typiska arbetsuppgifter för en Testledare är:

- Ansvara för planering av resurser och testarbetet.
- Vara SILs kontaktyta i våra utvecklingsprojekt.
- Ansvara för projektbudgeten för SILs arbete.
- Följa upp och rapportera vårt testarbete.

Genom tydliga mål och uppföljningar skapar du goda förutsättningar för projektets medlemmar att nå resultat och utveckling. Du blir även en del av avdelningens arbete att ständigt utveckla våra interna processer för att effektivisera och bredda våra förmågor.

Utöver ovan nämnda arbetsuppgifter finns det möjlighet att variera arbetsuppgifter utifrån kunskap och önskemål där teori blandas med mer praktiskt arbete.

Den du är

Vi ser gärna att du som söker har en högskoleutbildning inom teknikområdet, gärna inom elektronik eller mjukvara. Det är meriterande om du har erfarenhet av inbyggda system eller kunskaper om fordonssystem. Vi värdesätter tidigare erfarenhet av ledande befattning och söker dig som har ett starkt intresse av att motivera dina projektmedlemmar genom ett stödjande och coachande ledarskap.

Som person har du ett starkt eget driv och tar stort ansvar. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga och är en god lagspelare som vill vara med och driva vårt arbete framåt.

Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Vad du blir en del av

Hos oss vill vi att du trivs på jobbet! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens- & karriärutveckling.

Om du inte kan se filmen, klicka på länken: https://youtu.be/sbvv-Jm2PhI

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef Mikael Söderberg 0660-80056 alternativt rekryteringskonsult Ola Pettersson, AxÖ Consulting 070-377 02 45.

Tjänsten är tillsvidareanställning och placeringsort är Örnsköldsvik.

BAE Systems Hägglunds

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se - www.hogakusten.com/sv Visa mindre

Norra Skog söker skogsinspektor till Norra Ångermanland

Skogsinspektor - ett aktivt arbete Nu söker vi en skogsinspektor till virkesområdet Norra Ångermanland. Som skogsinspektor på Norra Skog kommer du att få en central roll där du blir ansiktet utåt mot våra medlemmar och skogsägare. Arbetet är fritt och varierat där ingen dag är den andra lik och varje dag erbjuder nya och roliga utmaningar. Att tillbringa tid i skogen och använda kunskaper för att hjälpa privata skogsägarna hör till vardagen. Dina övergri... Visa mer
Skogsinspektor - ett aktivt arbete

Nu söker vi en skogsinspektor till virkesområdet Norra Ångermanland. Som skogsinspektor på Norra Skog kommer du att få en central roll där du blir ansiktet utåt mot våra medlemmar och skogsägare. Arbetet är fritt och varierat där ingen dag är den andra lik och varje dag erbjuder nya och roliga utmaningar. Att tillbringa tid i skogen och använda kunskaper för att hjälpa privata skogsägarna hör till vardagen.

Dina övergripande arbetsuppgifter kommer att innebära ansvar för kontraktering av virke, skoglig rådgivning och försäljning av skogliga tjänster som kan hjälpa och underlätta för våra medlemmar. Arbetet är målinriktat för att leverera högklassiga skogsbrukstjänster till skogsägare med sikte på fastighetens långsiktiga utveckling. Du kommer att bli en del av virkesområdet Norra Ångermanland med trevliga och kompetenta medarbetare där alla bidrar med sina kompetenser för att leverera den bästa lösningen till våra medlemmar och skogsägare. Även om du blir en del av ett team kommer du utföra dina arbetsuppgifter självständigt. Vi kommer att ge dig förtroende att planera, prioritera och genomföra arbetet på det sätt som passar dig.

Vi söker dig med social förmåga och passion för skog och natur

Rollen som skogsinspektor passar dig som tycker om ett flexibelt arbete med förmåga att styra din planering för att uppnå personliga mål. Du bör vara driven, självgående och motiverad av att göra affärer samt ett intresse att ge råd åt skogsägare i deras skogsbruk. Med lätthet skapa du nya kontakter men förstår även vikten i att bevara långsiktiga relationer. Att du har en social förmåga och ser människors olika behov kommer att vara en framgångsfaktor för dig i arbetet som skogsinspektor.

Vi söker dig som har högre skoglig utbildning med relevant erfarenhet för uppdraget. Saknar du eftergymnasial skoglig utbildning finns möjlighet att påbörja anställningen som biträdande skogsinspektor där du får möjlighet att kombinera arbete med skogliga studier.

Vi erbjuder dig

Vi kommer att erbjuda dig ett spännande arbete i en händelserik framtidsbransch där utveckling står i fokus. Inom Norra Skog har vi goda samarbeten med mycket kunniga och engagerade kollegor där du har stora möjligheter till utveckling och lärande.

Innehav av körkort är ett krav.

Placeringsort: Örnsköldsvik

Tjänsten är tillsvidare, tillträde sker enligt överenskommelse.

Välkommen in med din ansökan senast 2023-05-31.

Vill du veta mer?

Närmare upplysningar om tjänsten: Anna Forsén tfn: 076-131 28 09

Fackliga kontakter: Ledarna, Jörgen Ågren, tfn 070-222 47 04, SACO-Naturvetarna; Tommy Gustavsson, tfn: 070-236 46 95

Om Norra Skog

Norra Skog en skogsägarförening med rötterna från Norra Skogsägarna och Norrskog. Vår drivkraft är att göra skogsägarlivet i Norrland så värdefullt som möjligt. Vi ägs utav 27 000 medlemmar och verkar för deras bästa, alltid. Vi arbetar dagligen tillsammans utifrån glädje, nytänkande och jämställdhet och ser det som en framgångsfaktor för att skapa en hållbar arbetsmiljö. Vi är en framtidsfrämjande innovatör för den moderna skogsföretagaren som ser att livet, i och med skogen, förändras med människor som äger och brukar den. Vårt mål är att utveckla värdet av råvaran i norrländska skogar. Därför är den skogliga organisationen nära skogsägarna som omfattar tio virkesområden med ett 30-tal lokalkontor, från Jämtland i söder till Tornedalen i norr med huvudkontoret i Umeå. Koncernen omsätter drygt 5 miljarder kronor, driver tre sågverk, flera förädlingsenheter, en unik stolpfabrik samt delägare i ett massabruk. Inom Norra Skogs koncern arbetar drygt 600 personer. Visa mindre

Plantskolearbetare

Ansök    Maj 2    Holmen AB    Plantskolearbetare, skog
Ett smart och meningsfullt valVill du vara med och odla framtidens skog på en av Sveriges ledande plantskolor? Till vårt team på Gideå plantskola söker vi nu en plantskolearbetare som vill vara med och lägga grunden för en av sveriges viktigaste råvaror. Din nästa arbetsplats Holmens plantskolor producerar årligen cirka 46 miljoner skogsplantor varje år och plantskolan i Gideå producerar årligen drygt 30 miljoner gran- och tallplantor till bolagets egen s... Visa mer
Ett smart och meningsfullt valVill du vara med och odla framtidens skog på en av Sveriges ledande plantskolor? Till vårt team på Gideå plantskola söker vi nu en plantskolearbetare som vill vara med och lägga grunden för en av sveriges viktigaste råvaror.

Din nästa arbetsplats
Holmens plantskolor producerar årligen cirka 46 miljoner skogsplantor varje år och plantskolan i Gideå producerar årligen drygt 30 miljoner gran- och tallplantor till bolagets egen skog, våra virkesleverantörer och externa kunder. Holmen skog satsar hårt på att vidareutveckla vår plantodling inte minst i samverkan med forskare.

Din framtida utmaning
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att arbeta i såddlinjen samt vara behjälplig vid övrigt förekommande plantskolearbete såsom interna transporter, plantkomplettering, packning eller underhåll.

Har du även odlingskompetens/intresse kommer du i första hand arbeta praktiskt med vår odling, såsom vattning, inventeringar och liknande uppgifter.

För att trivas i rollen bör du kunna arbeta självständigt under eget ansvar men samtidigt vara en del av ett team. Truckkörning kan ingå i rollen. Beredskap tillämpas och skiftgång kan förekomma vid behov.

För att lyckas i rollen
Vi tror att du som söker trivs i samarbetet med andra och är lyhörd för dina medarbetare. Du tar stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter och driver dem framåt. Vidare tror vi att du trivs med problemlösning och gillar att tänka utanför ramarna.

Du har god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift, lägst motsvarande SFI nivå C. Har du erfarenhet som pannoperatör eller VVS-kunskaper är detta mycket meriterande. Truckkort är meriterande men inget krav.

Vi erbjuder dig
Hos oss får du det bästa av två världar. På Holmen Skog så arbetar du i en prestigelös organisation med snabba beslutsvägar och korta avstånd från idé till genomförande. Samtidigt som vi är tillräckligt små för att du ska kunna påverka, så har vi också styrkan som koncern med musklerna att genomföra utveckling och förändring.

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete med hög grad av eget ansvar och utmanande arbetsuppgifter. Vi har en öppen och välkomnande atmosfär som genomsyras av våra värderingar mod, engagemang och ansvar.

Vi ger dig möjligheten att verka i ett väletablerat och modernt skogsföretag tillsammans med engagerade och professionella kollegor. Inom Holmen Skog är vår vision att utveckla skogens alla värden och odla råvaror för ett hållbart samhälle. Hos oss får du möjlighet att växa i en stabil bransch med spännande framtidsutsikter.

Ansök redan idag!
Tjänsten är en säsongsanställning med start omgående, eller enligt överenskommelse, och som kommer pågå i ca 5 månader med chans till förlängning. 

Vi kommer behandla ansökningarna löpande och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

 

 

Vi får skogen att växa och ge

Holmens verksamhet utgår från kraften som finns i skogen. Träden som växer, vattnet som rusar i älvarna och vinden som blåser i trädtopparna. Det är kärnan i Holmen, en affär byggd på skogens kretslopp och de förnybara produkter vi kan skapa av detta. Våra affärsområden är Skog, Energi, Trävaror, Kartong och Papper. Vi är 3 500 medarbetare som med mod, engagemang och ansvar skapar en hållbar framtid.

Framtidssmart skog Holmen är en av Sveriges största skogsägare. Vi brukar skogen aktivt och hållbart för att den ska växa optimalt och ge oss den bästa råvaran. Långsiktigt tar vi ansvar för skogens kretslopp från frö till återplantering och värnar den biologiska mångfalden. Våra medarbetare sköter våra skogar, köper virke och hjälper privata skogsägare över hela landet med skörd och skogsvård. Visa mindre

Lean champion

I din roll som Lean champion är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att driva för- bättringsprojekt där du sätter upp strategier för att öka medvetenheten och engagemanget kring lean production. Du kommer vara vårt ansikte utåt inom Lean och ha en hel del kontakt med andra Lean-ansvariga inom koncernen. Du har erfarenhet av att arbeta med lean-frågor alternativt har du utbildning inom området. Du har insikt och förståelse för förbättringsarbete ur ett lönsam... Visa mer
I din roll som Lean champion är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att driva för- bättringsprojekt där du sätter upp strategier för att öka medvetenheten och engagemanget kring lean production. Du kommer vara vårt ansikte utåt inom Lean och ha en hel del kontakt med andra Lean-ansvariga inom koncernen.
Du har erfarenhet av att arbeta med lean-frågor alternativt har du utbildning inom området. Du har insikt och förståelse för förbättringsarbete ur ett lönsamhetsperspektiv.
Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter:
• Agera projektstöd mot projektledare som driver green/black belt projekt
• Följa upp, sammanställa och rapportera status på våra lean-projekt internt samt till Sanmina Europa
• Intern utbildning av personal inom Lean och 5S
• Ansvara för att planera, utföra, dokumentera och följa upp 5S-inspektioner
Om dig
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen. Du är en positiv och kommunikativ person som ger ett pålitligt intryck i din kontakt med andra samt har en förmåga att skapa delaktighet och engagemang kring det du brinner för. Du trivs med att arbeta självständigt och får saker att hända. Du skall ha utbildning och/eller erfarenhet från Lean och 5S. Du skall ha goda kunskaper i svenska och engelska då arbetsuppgifterna kräver detta.
Om oss
Sanmina tillverkar några av de mest värdefulla och komplexa elektronik- och mekanik produkterna i världen. Sanmina fokuserar på utveckling och tillverkning av komplexa komponenter, såväl som försörjning av kompletta systemlösningar till OEM kunder. Vår lokala och globala närvaro, vår teknologi och våra lösningar, borgar för att vi konkurrenskraftigt hjälper våra kunder att förverkliga deras visioner. Sanmina har ca. 43 000 anställda, varav ca. 300 i Örnsköldsvik. I Örnsköldsvik tillverkar vi elektronik med huvudinriktning mot medicinsk teknik och industri.
Att jobba hos oss
Våra medarbetare betyder mycket för oss och för Sanminas fortsatta utveckling. Vi har en spännande tillverkning med komplexa produkter och erbjuder våra medarbetare ett flexibelt arbete med utmaningar och stimulerande arbetsuppgifter. Vill du bli en del av vår spännande organisation och vill du veta med om vad vi kan erbjuda dig som anställd? Du har erfarenhet av att arbeta inom lean alternativt har utbildning inom området. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska då arbetsuppgifterna kräver detta. Du har insikt och förståelse för förbättringsarbete ur ett lönsamhetsperspektiv.
"What we make, makes a difference"
Vi jobbar löpande med urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Vi har gjort vårt mediaval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare. Visa mindre

Kyrkogårdsvaktmästare

Örnsköldsviks norra pastorat söker: Kyrkvaktmästare/kyrkogårdsarbetare Örnsköldsvik norra pastorat består av fyra församlingar. Örnsköldsvik, Arnäs, Gideå och Trehörningsjö samt Grundsunda församling. Till Grundsunda förvaltningsområde cirka 25km norr om Örnsköldsvik söker vi en vaktmästare på heltid till vårt arbetslag. Kvalifikationer Som heltidsanställd kyrkvaktmästare inom Svenska kyrkan har du många ansvarsområden och varierande arbetsuppgifter. ... Visa mer
Örnsköldsviks norra pastorat söker: Kyrkvaktmästare/kyrkogårdsarbetare
Örnsköldsvik norra pastorat består av fyra församlingar. Örnsköldsvik, Arnäs, Gideå och Trehörningsjö samt Grundsunda församling.
Till Grundsunda förvaltningsområde cirka 25km norr om Örnsköldsvik söker vi en vaktmästare på heltid till vårt arbetslag.
Kvalifikationer
Som heltidsanställd kyrkvaktmästare inom Svenska kyrkan har du många ansvarsområden och varierande arbetsuppgifter.
Kunskaper och erfarenhet av både kyrkogårdsskötsel och inre tjänst i kyrkan är meriterande. Så är även trädgårdsutbildning eller annan likvärdig utbildning och erfarenhet inom trädgård och parkarbete.
Intresse för kulturhistoriska byggnader och miljöer är även de ett plus då flera av våra byggnader är kulturmiljömärkta.
Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift och kunna använda digitala verktyg i arbetet är ett krav.
Arbetsuppgifter
Som kyrkvaktmästare i Örnsköldsviks norra pastorat är du vårt ansikte utåt på våra kyrkogårdar och i våra byggnader och möter människor i både glädje och sorg.
Du kommer jobba vid gudstjänster, konserter och kyrkliga handlingar som dop, vigslar och begravningar. Där har du ett helhetsansvar för de praktiska och tekniska uppgifterna och har en stor portion service till dina kollegor. Du ansvarar även för att allt är i god ordning, före, under och efter aktiviteterna som äger rum kyrkorummet. Du sköter bland annat ljud och ljus i kyrkorna.
I tjänsten arbetar du också inom begravningsverksamheten på kyrkogården med skötsel av utemiljön och vid våra fastigheter. Arbete sker ofta med maskiner såsom traktorer, grävmaskiner och åkgräsklippare.
Lokalvård och enklare fastighetsunderhåll ingår i tjänsten samt översyn av värmeanläggningar och dess funktion i respektive kyrka och församlingshem.
Tunga lyft förekommer och bra fysik är därför ett önskemål.
I din roll arbetare du under arbetsledning av en förman på plats och kyrkogård och fastighetschef.
I tjänsten ingår helg och storhelgsarbete.
Vi söker dig som är
Systematisk och strukturerad
Trivs i ett arbetslag där vi jobbar mot gemensamma mål
Kan jobba självständigt och i grupp
Har en utvecklad social förmåga
Vi kommer lägga stor vikt vid god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.
Medlem i Svenska kyrkan är ett krav i denna tjänst
B körkort erfordras. Meriterande med BE
Tillträde: Enligt överenskommelse Provtjänstgöring kan komma att tillämpas, Individuell lönesättning efter bedömning av erfarenhet och utbildningsbakgrund. Ange gärna löneanspråkVälkommen med din ansökan senast 2023-05-26
Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Kyrkogård- och fastighetschef Jonny Engström 0660-370876. Visa mindre

Trädinventerare till Drift och serviceavdelningen

På konsult- och serviceförvaltningen ger vi förvaltningarna stöd och service inom våra områden fastighet, drift- och service, kost, IT samt administrativa stödtjänster. Med vår hjälp kan förvaltningarna och de kommunala bolagen koncentrera sig på sina kärnverksamheter. Drift och serviceavdelningen ansvarar för drift, förebyggande och akut underhåll, yttre och inre skötsel av kommunens egna fastigheter som exempelvis skolor, förskolor, äldreboenden o... Visa mer
På konsult- och serviceförvaltningen ger vi förvaltningarna stöd och service inom våra områden fastighet, drift- och service, kost, IT samt administrativa stödtjänster. Med vår hjälp kan förvaltningarna och de kommunala bolagen koncentrera sig på sina kärnverksamheter.

Drift och serviceavdelningen ansvarar för drift, förebyggande och akut underhåll, yttre och inre skötsel av kommunens egna fastigheter som exempelvis skolor, förskolor, äldreboenden och sporthallar.

Vi levererar även lokalvård och verksamhetsservice till kommunens olika verksamheter. Vi söker nu en Trädinventerare för ett sommaruppdrag!

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med fältinventering av träd på kommunens fastigheter. Arbetet sker i fält med eventuell komposition av data på kontoret. Avgränsningar sker genom flygbilder och kartor över fastigheterna. Områdena genomsöks och när ett träd påträffas registreras en mängd egenskaper som art, trädets omkrets, håligheter m.m. i surfplatta kopplat till kommunens GIS-underlag.

Uppdraget bedöms ta två månader och kommer att genomföras under perioden juni-augusti.

Andra uppgifter kopplade till enhetens ansvarsområde kan bli aktuella.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har fält-/inventeringsvana, har artkunskap för bestämning av träd både med och utan blad.

Det är meriterande om om du har högskoleutbildning inriktad mot biologi/ekologi/naturvård och/eller vana att jobba med ArcGIS.

God kommunikativ förmåga är viktigt.

Eftersom tjänsten innebär resor är B-körkort ett krav. Tillgång till egen bil är önskvärt.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan

http://inspiration.ornskoldsvik.se/

Vi ser gärna språkkunskaper i finska och/eller någon av de samiska varieteterna då Örnsköldsviks kommun ingår i både finskt och samiskt förvaltningsområde.

I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

I denna rekrytering har vi gjort våra val av annonseringskanaler och undanber oss kontakt från rekryteringsbolag eller annonssäljare. Visa mindre

Säsongsanställd kyrkogårdsarbetare

Till vår kyrkogård i Arnäs 5km norr om Örnsköldsvik söker vi en kollega till vårt arbetslag. Som kyrkogårdsarbetare har du ett varierat arbete där sällan den ena dagen är den andra lik. Till arbetsuppgifterna hör gräsklippning, häckklippning och plantering till vardagen. Har du förarbevis på arbetsmaskiner såsom grävmaskin, hjullastare mm. kan även de vara en del av arbetet. Arbetsuppdraget är av fysisk natur där lyft och arbete med handhållna maskiner för... Visa mer
Till vår kyrkogård i Arnäs 5km norr om Örnsköldsvik söker vi en kollega till vårt arbetslag.
Som kyrkogårdsarbetare har du ett varierat arbete där sällan den ena dagen är den andra lik. Till arbetsuppgifterna hör gräsklippning, häckklippning och plantering till vardagen. Har du förarbevis på arbetsmaskiner såsom grävmaskin, hjullastare mm. kan även de vara en del av arbetet.
Arbetsuppdraget är av fysisk natur där lyft och arbete med handhållna maskiner förekommer. Stora delar av arbetsdagen tillbringas utomhus. Förutom kyrkogårdsarbetet förvaltar vi även parkmark och skogsmark i anslutning till kyrkogården varpå även motorsåg och röjsågsarbete kan förekomma.
Dina kollegor under halvåret består av både helårsanställda kyrkvaktmästare, säsongsanställda och skolungdomar.
Välkommen att kontakta oss för mer information.
Erfarenhet från liknande uppdrag inom kyrkogård eller parkförvaltning är meriterande Visa mindre

Produktingenjör

Som produktingenjör hos oss är du tekniskt ansvarig för vår kunds produkt. Du samarbetar med kunderna och övriga funktioner inom företaget och skapar produktionsunderlag utifrån kundens, Sanminas och myndigheters krav. Du jobbar kontinuerligt med effektiviseringar och förbättringar samt hanterar produktförändringar. Arbetet innebär ett nära samarbete med såväl vår kund som övriga funktioner inom företaget. Det är därför viktigt att du trivs med att samarbe... Visa mer
Som produktingenjör hos oss är du tekniskt ansvarig för vår kunds produkt. Du samarbetar med kunderna och övriga funktioner inom företaget och skapar produktionsunderlag utifrån kundens, Sanminas och myndigheters krav. Du jobbar kontinuerligt med effektiviseringar och förbättringar samt hanterar produktförändringar.
Arbetet innebär ett nära samarbete med såväl vår kund som övriga funktioner inom företaget. Det är därför viktigt att du trivs med att samarbeta med olika personer med olika bakgrund och kompetenser, ofta i ett högt tempo.
Din profil
Du har teknisk utbildning på högskolenivå, gärna inom elektronik men det är inte ett krav. Du bör ha lätt att samarbeta, vara noggrann och strukturerad. Som person är Du både drivande och analytisk och Du kan kommunicera både muntligt och skriftligt på svenska och engelska.
Om Sanmina
Sanmina-SCI är en världsledande kontraktstillverkare som tillverkar och levererar kompletta lösningar till högteknologiska företag i världen. Sanmina-SCI har etablerat sig i ett 20-tal länder runt om i världen och har cirka 45 000 anställda, varav ca 250 i Örnsköldsvik. I Örnsköldsvik tillverkar vi elektronik med huvudinriktning mot medicinsk teknik och industri.
Att jobba hos oss
Våra medarbetare betyder mycket för oss och för Sanminas fortsatta utveckling. Vi har en spännande tillverkning med komplexa produkter och erbjuder våra medarbetare ett flexibelt arbete med utmaningar och stimulerande arbetsuppgifter.
Vill du bli en del av vår spännande organisation och vill du veta med om vad vi kan erbjuda dig som anställd? Skicka då din ansökan med personligt brev och CV till [email protected]
"What we make, makes a difference"
Vi jobbar löpande med urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Vi har gjort vårt mediaval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare. Visa mindre

Säsongsanställd Kyrkogårdsarbetare

Till kyrkogården i Trehörningsjö söker vi förstärkning till vårt arbetslag. Som säsongsanställd kyrkogårdsarbetare har du ett varierat arbete där sällan den ena dagen är den andra lik. Till arbetsuppgifterna hör gräsklippning, häckklippning och plantering till vardagen. Har du förarbevis på arbetsmaskiner såsom grävmaskin, hjullastare mm. kan även de vara en del av arbetet. Arbetsuppdraget är av fysisk natur där lyft och arbete med handhållna maskiner för... Visa mer
Till kyrkogården i Trehörningsjö söker vi förstärkning till vårt arbetslag.
Som säsongsanställd kyrkogårdsarbetare har du ett varierat arbete där sällan den ena dagen är den andra lik. Till arbetsuppgifterna hör gräsklippning, häckklippning och plantering till vardagen. Har du förarbevis på arbetsmaskiner såsom grävmaskin, hjullastare mm. kan även de vara en del av arbetet. Arbetsuppdraget är av fysisk natur där lyft och arbete med handhållna maskiner förekommer, stora delar av arbetsdagen tillbringas utomhus. Förutom kyrkogårdsarbetet förvaltar vi även parkmark och skogsmark i anslutning till kyrkogården varpå även motorsåg och röjsågsarbete kan förekomma. Dina kollegor under halvåret består av både helårsanställda kyrkvaktmästare, säsongsanställda och skolungdomar.
Välkommen att kontakta oss för mer information.
Erfarenhet från liknande uppdrag inom kyrkogård eller parkförvaltning är meriterande. Visa mindre

Norra skog söker vikarierande planläggare

Intresset för Norra Skogs skogsägarplaner är stort eftersom de fungerar som ett bra stöd för skogsägaren och utgör ett grunddokument vid bland annat PEFC-certifiering. Skogsägare inom Norra skogs verksamhetsområde efterfrågar varje år skogsägarplaner som omfattar ungefär 100 000 hektar. Nu söker vi en vikarierande planläggare till Örnsköldsvik. Ditt nya jobb Vi erbjuder dig en fältnära tjänst som kombineras med dagar på kontor. Under barmarkssäsongen spe... Visa mer
Intresset för Norra Skogs skogsägarplaner är stort eftersom de fungerar som ett bra stöd för skogsägaren och utgör ett grunddokument vid bland annat PEFC-certifiering. Skogsägare inom Norra skogs verksamhetsområde efterfrågar varje år skogsägarplaner som omfattar ungefär 100 000 hektar. Nu söker vi en vikarierande planläggare till Örnsköldsvik.

Ditt nya jobb

Vi erbjuder dig en fältnära tjänst som kombineras med dagar på kontor. Under barmarkssäsongen spenderas stor del av din arbetstid i fält medan under vintertid arbetar du mestadels med att uppdatera befintliga planer samt att förbereda arbete inför kommande fältsäsong. Utöver planläggning och uppdatering av planer har du en viktig roll att hjälpa Norra skogs skogsinspektorer, skogsekonomer och mäklare med olika planrelaterade uppdrag. Du kommer även bidra till utveckling av metodik och arbetssätt för att ta fram framtidens skogsägarplaner.

Vi ser gärna att du har:

- En högre skoglig utbildning.

- God administrativ förmåga.

- Körkort är en förutsättning för uppdraget.

Vi söker dig som trivs att arbeta i skog och mark

Som planläggare kommer du att få ett fritt arbete där du själv planerar dina dagar i fält, det är därför viktigt att du är strukturerad samt har en god initiativ- och beslutsförmåga. Även om ditt arbete utförs självständigt kommer du att vara en del av ett team med kompetenta och engagerade kollegor där alla bidrar med sin kompetens. Vi söker därför dig som är kommunikativ samt har en vilja att arbeta mot gemensamma mål. För att du ska trivas som planläggare ska du tycka om att arbeta utomhus eftersom en stor del av din arbetstid sker i skog och mark. Vidare söker vi dig med skoglig utbildning samt relevant erfarenhet för uppdraget som planläggare.

Tjänsten är ett vikariat som sträcker sig från mitten av maj till sista juni 2024.

Låter det intressant? Skicka in din ansökan senast 2023-04-09.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Anders Forsgren, produktionsledare S-plan, +46 070 287 46 15.

Fackliga kontakter: Ledarna, Jörgen Ågren, tfn 070-222 47 04, SACO-Naturvetarna; Tommy Gustavsson, tfn: 070-236 46 95, Unionen, Klas Redestig, tfn: 070-336 04 17?

Om Norra Skog

Norra Skog är en skogsägarförening med rötterna från Norra Skogsägarna och Norrskog. Vår drivkraft är att göra skogsägarlivet i Norrland så värdefullt som möjligt. Vi ägs av ca 27 000 medlemmar och verkar för deras bästa, alltid. Vi arbetar dagligen tillsammans utifrån glädje, nytänkande och jämställdhet och ser det som en framgångsfaktor för att skapa en hållbar arbetsmiljö. Vi företräder den moderna skogsföretagaren och vårt uppdrag är att främja våra medlemmars ekonomiska intresse som skogsägare. Genom nytänkande utvecklar vi skogsägandet och värdet på skogsråvara i norrländska skogar. Därför finns den skogliga organisationen nära skogsägarna, med tio virkesområden och ett 40-tal lokalkontor, från Jämtland i söder till Tornedalen i norr med huvudkontoret i Umeå. Koncernen omsätter drygt 5 miljarder kronor, driver tre sågverk, tre förädlingsenheter, en unik stolpfabrik och ett delägande i massaindustrin Husum Pulp AB. Norra Skog har ca 630 anställda medarbetare. Visa mindre

Skogsröjare för säsong 2023

I samband med utökning av verksamheten söker vi en till arbetsvillig röjare för säsong 2023. Erfarenhet samt grönt kort och röjsågskort är meriterande. Vi jobbar i ett 3 persons lag, fem dagar i veckan, 6 timmar per dag med 1 timmes rast efter halva arbetsdagen. Arbete sker i alla väder med husqvarna 545 och 555 röjsågar. Löning enligt skogsavtal, evt ackord i senare skede. Visa mer
I samband med utökning av verksamheten söker vi en till arbetsvillig röjare för säsong 2023.
Erfarenhet samt grönt kort och röjsågskort är meriterande.
Vi jobbar i ett 3 persons lag, fem dagar i veckan, 6 timmar per dag med 1 timmes rast efter halva arbetsdagen. Arbete sker i alla väder med husqvarna 545 och 555 röjsågar.
Löning enligt skogsavtal, evt ackord i senare skede. Visa mindre

Lean champion

I din roll som Lean champion är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att driva för- bättringsprojekt där du sätter upp strategier för att öka medvetenheten och engagemanget kring lean production. Du kommer vara vårt ansikte utåt inom Lean och ha en hel del kontakt med andra Lean-ansvariga inom koncernen. Du har erfarenhet av att arbeta med lean-frågor alternativt har du utbildning inom området. Du har insikt och förståelse för förbättringsarbete ur ett lönsam... Visa mer
I din roll som Lean champion är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att driva för- bättringsprojekt där du sätter upp strategier för att öka medvetenheten och engagemanget kring lean production. Du kommer vara vårt ansikte utåt inom Lean och ha en hel del kontakt med andra Lean-ansvariga inom koncernen.
Du har erfarenhet av att arbeta med lean-frågor alternativt har du utbildning inom området. Du har insikt och förståelse för förbättringsarbete ur ett lönsamhetsperspektiv.
Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter:
• Agera projektstöd mot projektledare som driver green/black belt projekt
• Följa upp, sammanställa och rapportera status på våra lean-projekt internt samt till Sanmina Europa
• Intern utbildning av personal inom Lean och 5S
• Ansvara för att planera, utföra, dokumentera och följa upp 5S-inspektioner
Om dig
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen. Du är en positiv och kommunikativ person som ger ett pålitligt intryck i din kontakt med andra samt har en förmåga att skapa delaktighet och engagemang kring det du brinner för. Du trivs med att arbeta självständigt och får saker att hända. Du skall ha utbildning och/eller erfarenhet från Lean och 5S. Du skall ha goda kunskaper i svenska och engelska då arbetsuppgifterna kräver detta.
Om oss
Sanmina tillverkar några av de mest värdefulla och komplexa elektronik- och mekanik produkterna i världen. Sanmina fokuserar på utveckling och tillverkning av komplexa komponenter, såväl som försörjning av kompletta systemlösningar till OEM kunder. Vår lokala och globala närvaro, vår teknologi och våra lösningar, borgar för att vi konkurrenskraftigt hjälper våra kunder att förverkliga deras visioner. Sanmina har ca. 43 000 anställda, varav ca. 300 i Örnsköldsvik. I Örnsköldsvik tillverkar vi elektronik med huvudinriktning mot medicinsk teknik och industri.
Att jobba hos oss
Våra medarbetare betyder mycket för oss och för Sanminas fortsatta utveckling. Vi har en spännande tillverkning med komplexa produkter och erbjuder våra medarbetare ett flexibelt arbete med utmaningar och stimulerande arbetsuppgifter. Vill du bli en del av vår spännande organisation och vill du veta med om vad vi kan erbjuda dig som anställd? Du har erfarenhet av att arbeta inom lean alternativt har utbildning inom området. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska då arbetsuppgifterna kräver detta. Du har insikt och förståelse för förbättringsarbete ur ett lönsamhetsperspektiv.
"What we make, makes a difference"
Vi jobbar löpande med urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Vi har gjort vårt mediaval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare. Visa mindre

Skogsröjare

Vi söker dig som vill arbeta i skogen som skogsröjare under de snöfria månaderna, ca maj till november. Erfarenhet meriteras. Placering i Björna med omnejd. Visa mer
Vi söker dig som vill arbeta i skogen som skogsröjare under de snöfria månaderna, ca maj till november. Erfarenhet meriteras. Placering i Björna med omnejd. Visa mindre

Anläggningsarbetare, parkskötsel

Samhällsbyggnadsförvaltningens uppdrag är att aktivt verka för att bygga en säker, trygg och hållbar kommun med en god miljö för alla som bor, verkar och besöker Örnsköldsvik. Kommunens parker, lekparker och det gröna i staden planeras och underhålls för att ge möjlighet till välbefinnande för människor i alla åldrar. Grönytornas olika funktioner ska bidra till fysisk- och psykisk hälsa. De ska också bidra till mångfald och en god livsmiljö. Tjäns... Visa mer
Samhällsbyggnadsförvaltningens uppdrag är att aktivt verka för att bygga en säker, trygg och hållbar kommun med en god miljö för alla som bor, verkar och besöker Örnsköldsvik.Kommunens parker, lekparker och det gröna i staden planeras och underhålls för att ge möjlighet till välbefinnande för människor i alla åldrar.

Grönytornas olika funktioner ska bidra till fysisk- och psykisk hälsa. De ska också bidra till mångfald och en god livsmiljö.

Tjänsterna är säsongsanställningar på heltid 100%. Tjänsterna är under perioden maj till oktober och under perioden juni till augusti.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som kan jobba med underhålls- och anläggningsarbete av grönytor på parkmark och kommunala fastigheter.

I tjänsten som anläggningsarbetare med inriktning park ingår arbetsuppgifter som skötsel av säsongsplanteringar, perennplanteringar, träd, häckar och buskar. Även vattning, städning, gräsklippning, trimning samt tillsyn och underhåll av lekplatser ingår i tjänsten.

Du blir en i teamet inom parkskötsel och arbetet sker i nära samarbete med kollegor men innefattas även av enskilt arbete. Arbetet kan också bestå av att hjälpa till med andra arbetsuppgifter inom driften. Visst administrativt arbete förekommer, tex tidrapportering.

Kvalifikationer
Trädgårdsutbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren finner tillräcklig.

Röjsågsutbildning och utbildning "Arbete på väg" är meriterande. Vi ser gärna att du har viss datorvana då rapportering ingår.

Vi ser med fördel att du som person är ansvarsfull, noggrann, flexibel och serviceinriktad. Du har god samarbetsförmåga då arbetet sker både i grupp och självständigt.

Körkort B är ett krav.

Rekrytering kan komma att ske löpande, välkommen med din ansökan!

Vid anställning kan utdrag ur Polisens belastningsregistret behöva visas upp för arbetsgivaren.

Örnsköldsviks kommun ingår i ett finskt- och samiskt förvaltningsområde.

I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

I denna rekrytering har vi gjort våra val av annonseringskanaler och undanber oss kontakt från rekryteringsbolag eller annonssäljare. Visa mindre

Anläggningsarbetare, grönyteskötsel

Samhällsbyggnadsförvaltningens uppdrag är att aktivt verka för att bygga en säker, trygg och hållbar kommun med en god miljö för alla som bor, verkar och besöker Örnsköldsvik. Kommunens parker, lekparker och det gröna i staden planeras och underhålls för att ge möjlighet till välbefinnande för människor i alla åldrar. Grönytornas olika funktioner ska bidra till fysisk- och psykisk hälsa. De ska också bidra till mångfald och en god livsmiljö. Tjäns... Visa mer
Samhällsbyggnadsförvaltningens uppdrag är att aktivt verka för att bygga en säker, trygg och hållbar kommun med en god miljö för alla som bor, verkar och besöker Örnsköldsvik.Kommunens parker, lekparker och det gröna i staden planeras och underhålls för att ge möjlighet till välbefinnande för människor i alla åldrar.

Grönytornas olika funktioner ska bidra till fysisk- och psykisk hälsa. De ska också bidra till mångfald och en god livsmiljö.

Tjänsterna är säsongsanställningar på heltid 100%. Tjänsterna är under perioden maj till oktober och under perioden juni till augusti.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som kan jobba med underhålls- och anläggningsarbete av grönytor på parkmark och kommunala fastigheter. Främst gräsklippning och trimning.

I tjänsten som anläggningsarbetare ingår även arbetsuppgifter som rör skötsel av planteringar, träd, häckar och buskar. Även vattning, städning och tillsyn av lekplatser kan ingå.

Du blir en i teamet inom parkskötsel med inriktning mot gräsklippning. Arbetet sker i nära samarbete med kollegor men innefattas även av enskilt arbete. Visst administrativt arbete förekommer, tex tidrapportering.

Kvalifikationer
Tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter samt röjsågsutbildning är meriterande.

Även vana av maskinhantering och utbildning ”Arbete på väg” är meriterande. Vi ser gärna att du har viss datorvana då rapportering ingår.

Körkort med behörighet B är ett krav, BE är meriterande.

Vi ser med fördel att du som person är ansvarsfull, noggrann, flexibel och serviceinriktad. Arbetet är i både grupp och självständigt, det är viktigt att du har god samarbetsförmåga.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan.

Rekrytering kan komma att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

Vid anställning kan utdrag ur Polisens belastningsregistret behöva visas upp för arbetsgivaren.

Örnsköldsviks kommun ingår i ett finskt- och samiskt förvaltningsområde.

I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

I denna rekrytering har vi gjort våra val av annonseringskanaler och undanber oss kontakt från rekryteringsbolag eller annonssäljare. Visa mindre

Anläggningsarbetare, feriehandledare lagbas

Samhällsbyggnadsförvaltningens uppdrag är att aktivt verka för att bygga en säker, trygg och hållbar kommun med en god miljö för alla som bor, verkar och besöker Örnsköldsvik. Under sommaren förstärks kommunen med ett antal feriearbetande ungdomar från årskurs 1 gymnasiet. Många av dessa ungdomar kommer att jobba under Trafik och parkavdelningen med diverse arbete kring parkskötsel. Vi söker nu sex stycken anläggningsarbetare som ska fungera som ha... Visa mer
Samhällsbyggnadsförvaltningens uppdrag är att aktivt verka för att bygga en säker, trygg och hållbar kommun med en god miljö för alla som bor, verkar och besöker Örnsköldsvik.Under sommaren förstärks kommunen med ett antal feriearbetande ungdomar från årskurs 1 gymnasiet.

Många av dessa ungdomar kommer att jobba under Trafik och parkavdelningen med diverse arbete kring parkskötsel. Vi söker nu sex stycken anläggningsarbetare som ska fungera som handledare åt dessa ungdomar. Det innebär att du blir en i teamet inom parkskötsel med fokus på att planera och leda ferieungdomarna både tillsammans med andra handledare och självständigt. Tjänsterna är säsongsanställningar på heltid 100%. Tjänsterna är främst perioden juni till augusti, men maj till oktober kan även vara aktuellt.

Arbetsuppgifter
I tjänsten ingår arbetsuppgifter inom grönyteskötsel som underhåll av utemöbler, sommarblommor, ogräsrensning, vattning, städning och tillsyn av lekparker.

Du kommer att självständigt samt tillsammans med andra feriehandledare leda och fördela det dagliga arbetet för ferieungdomarna. De praktiska arbetsuppgifterna utförs tillsammans med ungdomarna där du är en god förebild.

Kvalifikationer
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är ansvarsfull, flexibel, serviceinriktad och har en bra kommunikativ förmåga. Du trivs med att samordna och organisera arbetsuppgifter och har ett intresse för att engagera och vägleda andra. Har du erfarenhet av att leda och arbeta med ungdomar samt har trädgårdsutbildning eller erfarenhet som vi kan bedöma tillräcklig är det meriterande. Vi ser gärna att du har viss datorvana då rapportering ingår.

Körkort B är ett krav.

Tjänsten är en säsongsanställning på heltid under perioden juni till och med augusti.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan. Urval kan komma att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

Vid en eventuell anställning ska utdrag ur Polisens belastningsregister visas upp för arbetsgivaren. 

Örnsköldsviks kommun ingår i ett finskt- och samiskt förvaltningsområde.

I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

I denna rekrytering har vi gjort våra val av annonseringskanaler och undanber oss kontakt från rekryteringsbolag eller annonssäljare. Visa mindre

Virkesmätare till Husum och Domsjö, semestervikariat

Ansök    Feb 16    Biometria ek. för.    Virkesmätare
Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med fors... Visa mer
Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala.
Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i ett framåtsträvande företag där du får möjlighet att vara med och påverka och utveckla för framtiden.

Våra värdeord inom Biometria är Pålitliga, Opartiska, Engagerade och Tillsammans. Biometria verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat.

Vi välkomnar dig att bidra till verksamheten med din kompetens – Det är bra att vi är olika!

Vid behov utbildar vi dig när du påbörjar din anställning som virkesmätare. Din utbildning sker i nära kontakt med din chef, kollegor och kontrollmätare.

Arbetsbeskrivning
Vi söker sommarvikarier till Husum och Domsjö som tillhör Örnsköldsvik distrikt med schemalagt arbete under dagtid. En av tjänsterna i Husum innebär skiftgång. Dina arbetsuppgifter består exempelvis av mätning av förekommande sortiment samt andra arbetsuppgifter på mätstationen så som viss städning och administration. Du kommer inledningsvis utbildas internt för att kunna utföra dina arbetsuppgifter. Som utbildad virkesmätare kommer du sedan ansvara för den dagliga driften på mätstationen samt ha löpande kontakt med både chaufförer och kunder. Arbete på annan mätplats kan förekomma. Arbetet skall utföras genom våra värdeord, det vill säga på ett pålitligt, opartiskt och engagerat vis. Självklart gör vi det tillsammans!

Vem är du?
Vi ser att du är en person som är noggrann, gillar ordning och reda samt att du har en positiv inställning. Du är serviceinriktad, både mot kunder och kollegor, har lätt för samarbete och är en god lagspelare. Du är engagerad, professionell, förtroendeingivande och har lätt att se förbättringsmöjligheter för att göra ditt jobb bättre i vardagen. Vidare behöver du vara bekväm med att arbeta i praktisk handling och i digitala system samt kunna göra dig förstådd på svenska, både i tal och skrift

Önskvärt/meriterande
Skogliga kunskaper och erfarenhet av virkesmätning anses som meriterande liksom att du kan göra dig förstådd på engelska, men det är inget krav.Din ansökan
Vänligen skicka in din ansökan genom länken, nedan. Din ansökan skall innehålla en presentation av dig själv och vad som lockar med tjänsten samt en meritförteckning/CV.

Information om anställningen
Löne- och anställningsvillkor: Enligt gällande kollektivavtal
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningsform: Vikariat
Anställningens omfattning: Heltid, 100% 
Upplysningar om anställningen lämnas av: Distriktschef Dan Wiklund Tel. 073-2706212

Fackliga representanter

- GS - Thomas Göransson, 010-228 5305
- Unionen - Kjell Nordin, 076-7777922

Visst låter det intressant!? Urval till intervju sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan via länken nedan!

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 2023-03-31

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Genom din ansökan samtycker du till att Biometria får nyttja dina personuppgifter i syfte att genomföra rekryteringsarbete kopplat till denna tjänst i enlighet med Dataskyddsförordningen GDPR. Vänligen läs mer på Integritetsskyddsmyndigheten. (https://biometria.varbi.com/center/tool/position/465806/edit/tab:1/imy.se) Visa mindre

Ambulerande Virkesmätare till Örnsköldsvik distrikt

Ansök    Feb 7    Biometria ek. för.    Virkesmätare
Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med fors... Visa mer
Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala.
Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i ett framåtsträvande företag där du får möjlighet att vara med och påverka och utveckla för framtiden.

Våra värdeord inom Biometria är Pålitliga, Opartiska, Engagerade och Tillsammans. Biometria verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat.

Vi välkomnar dig att bidra till verksamheten med din kompetens – Det är bra att vi är olika!

Vid behov utbildar vi dig när du påbörjar din anställning som virkesmätare. Din utbildning sker i nära kontakt med din chef, kollegor och kontrollmätare.

Arbetsbeskrivning
I rollen som ambulerande virkesmätare är arbetsuppgifterna varierande. På Örnsköldsvik distrikt ingår i huvudsak klavning av stickprov och kontrolltravar, men även hantering av flis- och torrhaltsprover samt kvalitetssortering av sågtimmer på våra olika mätstationer inom distriktet. Ditt schema formas efter behov och fastställs varje torsdag föregående vecka. Du är stationerad i hemmet och arbetstiden är huvudsakligen förlagd under dagtid, men skiftarbete kommer att förekomma. Du får betald restid när resan till arbetet är över 30 min enkel väg och du tillges även km-ersättning. Arbetet skall utföras genom våra värdeord, det vill säga på ett pålitligt, opartiskt och engagerat vis. Självklart gör vi det tillsammans! 

Vem är du?
Vi ser att du är en person som är noggrann, gillar ordning och reda samt att du har en positiv inställning. Du är serviceinriktad, både mot kunder och kollegor, har lätt för samarbete och är en god lagspelare. Du är engagerad, professionell, förtroendeingivande och har lätt att se förbättringsmöjligheter för att göra ditt jobb bättre i vardagen. Vidare behöver du vara bekväm med att arbeta i praktisk handling och i digitala system samt kunna göra dig förstådd på svenska, både i tal och skrift.

Önskvärt/meriterande
Skogliga kunskaper och erfarenhet av virkesmätning anses som meriterande liksom att du kan göra dig förstådd på engelska, men det är inget krav.

Din ansökan
Vänligen skicka in din ansökan genom länken, nedan. Din ansökan skall innehålla en presentation av dig själv och vad som lockar med tjänsten samt en meritförteckning/CV.

Information om anställningen
Löne- och anställningsvillkor: Enligt gällande kollektivavtal
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidareanställning, Provanställning om 6 månader kan komma att tillämpas
Anställningens omfattning: Heltid, 100%
Upplysningar om anställningen lämnas av:

Fackliga representanter

- GS - Thomas Göransson, 010-228 5305
- Unionen - Kjell Nordin, 076-77 779 22

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 2023-02-28

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Genom din ansökan samtycker du till att Biometria får nyttja dina personuppgifter i syfte att genomföra rekryteringsarbete kopplat till denna tjänst i enlighet med Dataskyddsförordningen GDPR. Vänligen läs mer på Integritetsskyddsmyndigheten. (https://biometria.varbi.com/center/tool/position/465806/edit/tab:1/imy.se) Visa mindre

Forest worker/skogsarbetare

The job consists of cutting trees in the forest using Clearing-saws. You will be working in a team consisting of 3-5 persons. We work in Västernorrland, Jämtland, Västerbotten län. WE OFFER Payment from 700-2000sek / ha, or from 130,07sek/hour brutto. Depends on experience. 3.3sek / km when you use your own car. Work clothes, shoes and all safety and cutting equipment. Working for a stable Swedish company. Wages and conditions are provided in accord... Visa mer
The job consists of cutting trees in the forest using Clearing-saws.
You will be working in a team consisting of 3-5 persons.
We work in Västernorrland, Jämtland, Västerbotten län.
WE OFFER
Payment from 700-2000sek / ha, or from 130,07sek/hour brutto. Depends on experience.
3.3sek / km when you use your own car.
Work clothes, shoes and all safety and cutting equipment.
Working for a stable Swedish company.
Wages and conditions are provided in accordance with the collective agreement.
Payment of taxes in accordance with Swedish legislation.
Working season: 6 months per year.


REQUIREMENTS
Your own team with at least 4 workers
Previous work experience with brush cutter is needed,
Own caf for work,
Advantage for applicants with English, Category B and repair skills (Stihl).
Skills with smartphone apps.
In some words about the company:
Höga Kusten Skog & Fastighet AB is a company in property management and forest management that has grown strongly since the start in 2013 and now has upwards of 100 employees during the high season and an average of about 55 full-time employees. Sales have increased from SEK 3.2 million in the first year to just over SEK 60 million for the previous financial year. The company is currently established in 7 locations from Vallentuna in the south to the head office Örnsköldsvik in the north.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Lean/5S-koordinator

I din roll som lean-koordinator är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att driva för- bättringsprojekt där du sätter upp strategier för att öka medvetenheten och engagemanget kring lean production. Du kommer vara vårt ansikte utåt inom Lean och ha en hel del kontakt med andra Lean-ansvariga inom koncernen. Du har erfarenhet av att arbeta med lean-frågor alternativt har du utbildning inom området. Du har insikt och förståelse för förbättringsarbete ur ett lön... Visa mer
I din roll som lean-koordinator är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att driva för- bättringsprojekt där du sätter upp strategier för att öka medvetenheten och engagemanget kring lean production. Du kommer vara vårt ansikte utåt inom Lean och ha en hel del kontakt med andra Lean-ansvariga inom koncernen.
Du har erfarenhet av att arbeta med lean-frågor alternativt har du utbildning inom området. Du har insikt och förståelse för förbättringsarbete ur ett lönsamhetsperspektiv.
Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter:
• Agera projektstöd mot projektledare som driver green/black belt projekt
• Följa upp, sammanställa och rapportera status på våra lean-projekt internt samt till Sanmina Europa
• Intern utbildning av personal inom lean och 5S
• Ansvara för att planera, utföra, dokumentera och följa upp 5S-inspektioner
Om dig
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen. Du är en positiv och kommunikativ person som ger ett pålitligt intryck i din kontakt med andra samt har en förmåga att skapa delaktighet och engagemang kring det du brinner för. Du trivs med att arbeta självständigt och får saker att hända. Du skall ha utbildning och/eller erfarenhet från Lean och 5S. Du skall ha goda kunskaper i svenska och engelska då arbetsuppgifterna kräver detta.
Om oss
Sanmina tillverkar några av de mest värdefulla och komplexa elektronik- och mekanik produkterna i världen. Sanmina fokuserar på utveckling och tillverkning av komplexa komponenter, såväl som försörjning av kompletta systemlösningar till OEM kunder. Vår lokala och globala närvaro, vår teknologi och våra lösningar, borgar för att vi konkurrenskraftigt hjälper våra kunder att förverkliga deras visioner. Sanmina har ca. 43 000 anställda, varav ca. 300 i Örnsköldsvik. I Örnsköldsvik tillverkar vi elektronik med huvudinriktning mot medicinsk teknik och industri.
Att jobba hos oss
Våra medarbetare betyder mycket för oss och för Sanminas fortsatta utveckling. Vi har en spännande tillverkning med komplexa produkter och erbjuder våra medarbetare ett flexibelt arbete med utmaningar och stimulerande arbetsuppgifter. Vill du bli en del av vår spännande organisation och vill du veta med om vad vi kan erbjuda dig som anställd? Du har erfarenhet av att arbeta inom lean alternativt har utbildning inom området. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska då arbetsuppgifterna kräver detta. Du har insikt och förståelse för förbättringsarbete ur ett lönsamhetsperspektiv.
"What we make, makes a difference"
Vi jobbar löpande med urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Vi har gjort vårt mediaval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare. Visa mindre

Produktingenjör elektronik

Som produktingenjör hos oss är du tekniskt ansvarig för vår kunds produkt. Du samarbetar med kunderna och övriga funktioner inom företaget och skapar produktionsunderlag utifrån kundens, Sanminas och myndigheters krav. Du jobbar kontinuerligt med effektiviseringar och förbättringar samt hanterar produktförändringar. Arbetet innebär ett nära samarbete med såväl vår kund som övriga funktioner inom företaget. Det är därför viktigt att du trivs med att samarbe... Visa mer
Som produktingenjör hos oss är du tekniskt ansvarig för vår kunds produkt. Du samarbetar med kunderna och övriga funktioner inom företaget och skapar produktionsunderlag utifrån kundens, Sanminas och myndigheters krav. Du jobbar kontinuerligt med effektiviseringar och förbättringar samt hanterar produktförändringar.
Arbetet innebär ett nära samarbete med såväl vår kund som övriga funktioner inom företaget. Det är därför viktigt att du trivs med att samarbeta med olika personer med olika bakgrund och kompetenser, ofta i ett högt tempo.
Din profil
Du har teknisk utbildning på högskolenivå, helst inom elektronik. Du bör ha lätt att samarbeta, vara noggrann och strukturerad. Som person är Du både drivande och analytisk och Du kan kommunicera både muntligt och skriftligt på svenska och engelska.
Om Sanmina
Sanmina-SCI är en världsledande kontraktstillverkare som tillverkar och levererar kompletta lösningar till högteknologiska företag i världen. Sanmina-SCI har etablerat sig i ett 20-tal länder runt om i världen och har cirka 45 000 anställda, varav ca 250 i Örnsköldsvik. I Örnsköldsvik tillverkar vi elektronik med huvudinriktning mot medicinsk teknik och industri.
Att jobba hos oss
Våra medarbetare betyder mycket för oss och för Sanminas fortsatta utveckling. Vi har en spännande tillverkning med komplexa produkter och erbjuder våra medarbetare ett flexibelt arbete med utmaningar och stimulerande arbetsuppgifter.
Vill du bli en del av vår spännande organisation och vill du veta med om vad vi kan erbjuda dig som anställd? Skicka då din ansökan med personligt brev och CV till [email protected]
Vi jobbar löpande med urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Visa mindre

Virkesköpare

SCA Skog AB En hållbar arbetsplats – en renare värld Är du intresserad av människor och affärer samt vill ha ett varierande arbete med många kontaktytor? Då kan detta vara en tjänst för dig! Till vårt framgångsrika team av virkesköpare söker vi nu fler kollegor som vill växa med oss på SCA Skog med placering i Örnsköldsvik.  På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar f... Visa mer
SCA Skog AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

Är du intresserad av människor och affärer samt vill ha ett varierande arbete med många kontaktytor? Då kan detta vara en tjänst för dig! Till vårt framgångsrika team av virkesköpare söker vi nu fler kollegor som vill växa med oss på SCA Skog med placering i Örnsköldsvik. 

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Din nästa utmaning

Som virkesköpare för SCA ingår du i marknadsteamet och ansvarar för kontakten och affären med privata skogsägare till vilka du erbjuder våra produkter och tjänster. Du har ansvaret för virkesanskaffningen inom ett geografiskt område vilket innebär att du arbetar med såväl uppsökande verksamhet som långsiktiga kundrelationer.

Som virkesköpare arbetar du både ute hos skogsägarna eller i deras skog, men en stor del av rådgivningen och affärssamtalen sker även via digitala kanaler. Dagarna är varierande och spenderas antingen ute i skogen, hos skogsägare eller på kontoret. Tjänsten innebär stor frihet då du själv planerar och lägger upp ditt arbete.

Vem är du?

Vi söker dig med ett intresse för affärer! Vi lägger stort värde på din sociala kompetens, att du är kommunikativ och förtroendeingivande. Du har ett genuint intresse för skog och skogsbruk, men vi ser till att du får rätt kompetens inom området för att kunna göra ett bra jobb! Vidare tycker du, som vi att arbetsglädje på arbetsplatsen är viktigt samt drivs av att nå nya mål. Meriterande är om du har skoglig utbildning och/eller erfarenhet av försäljning.  

Rollen som virkesköpare innebär många kontaktytor främst ut mot privata skogsägare men även inom SCA. Du skapar själva affärsmöjligheter genom att etablera nya kontakter vilket innebär att det är viktigt att du förstår vikten av långsiktiga relationer och kan våda dessa. Eftersom rollen innebär att du arbetar självständigt bör du ha förmågan att ta egna initiativ och motiveras av tydligt uppsatt mål.
B-körkort är en förutsättning för denna roll.

För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Stationering kommer vara på vårt kontor i Örnsköldsvik. Du kommer att tillhöra ett lokalt team med duktiga och engagerade medarbetare.

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

Vill du veta mer?

För ytterligare information om tjänsten:
Mimmi Almqvist, Gruppchef virkesköp, 0702639374 

För ytterligare information om rekryteringsprocessen:
Alma Henriksson HR-specialist, 0738413512, 

Fackliga företrädare:
Petter Huuva, Ledarna 0920-259932
Tony Öman, Unionen, 0612- 881 09
Sista ansökningsdag är: 2023-01-31

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall. Visa mindre

Virkesköpare

SCA Skog AB En hållbar arbetsplats – en renare värld Är du intresserad av människor och affärer samt vill ha ett varierande arbete med många kontaktytor? Då kan detta vara en tjänst för dig! Till vårt framgångsrika team av virkesköpare söker vi nu fler kollegor som vill växa med oss på SCA Skog med placering i Örnsköldsvik.  På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar f... Visa mer
SCA Skog AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

Är du intresserad av människor och affärer samt vill ha ett varierande arbete med många kontaktytor? Då kan detta vara en tjänst för dig! Till vårt framgångsrika team av virkesköpare söker vi nu fler kollegor som vill växa med oss på SCA Skog med placering i Örnsköldsvik. 

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Din nästa utmaning

Som virkesköpare för SCA ingår du i marknadsteamet och ansvarar för kontakten och affären med privata skogsägare till vilka du erbjuder våra produkter och tjänster. Du har ansvaret för virkesanskaffningen inom ett geografiskt område vilket innebär att du arbetar med såväl uppsökande verksamhet som långsiktiga kundrelationer.

Som virkesköpare arbetar du både ute hos skogsägarna eller i deras skog, men en stor del av rådgivningen och affärssamtalen sker även via digitala kanaler. Dagarna är varierande och spenderas antingen ute i skogen, hos skogsägare eller på kontoret. Tjänsten innebär stor frihet då du själv planerar och lägger upp ditt arbete.

Vem är du?

Vi söker dig med ett intresse för affärer! Vi lägger stort värde på din sociala kompetens, att du är kommunikativ och förtroendeingivande. Du har ett genuint intresse för skog och skogsbruk, men vi ser till att du får rätt kompetens inom området för att kunna göra ett bra jobb! Vidare tycker du, som vi att arbetsglädje på arbetsplatsen är viktigt samt drivs av att nå nya mål. Meriterande är om du har skoglig utbildning och/eller erfarenhet av försäljning.  

Rollen som virkesköpare innebär många kontaktytor främst ut mot privata skogsägare men även inom SCA. Du skapar själva affärsmöjligheter genom att etablera nya kontakter vilket innebär att det är viktigt att du förstår vikten av långsiktiga relationer och kan våda dessa. Eftersom rollen innebär att du arbetar självständigt bör du ha förmågan att ta egna initiativ och motiveras av tydligt uppsatt mål.
B-körkort är en förutsättning för denna roll.

För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Stationering kommer vara på vårt kontor i Örnsköldsvik. Du kommer att tillhöra ett lokalt team med duktiga och engagerade medarbetare.

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

Vill du veta mer?

För ytterligare information om tjänsten:
Mimmi Almqvist, Gruppchef virkesköp, 0702639374 

För ytterligare information om rekryteringsprocessen:
Alma Henriksson HR-specialist, 0738413512, 

Fackliga företrädare:
Petter Huuva, Ledarna 0920-259932
Tony Öman, Unionen, 0612- 881 09
Sista ansökningsdag är: 2023-01-31

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall. Visa mindre

Driven planskolearbetare med VVS kunskap till Gideå plantskola

Ansök    Jan 16    Holmen AB    Plantskolearbetare, skog
Ett smart och meningsfullt val    Din nästa arbetsplats Holmens plantskolor producerar årligen cirka 40 miljoner skogsplantor varje år och plantskolan i Gideå producerar årligen drygt 30 miljoner gran- och tallplantor till bolagets egen skog, våra virkesleverantörer och externa kunder. Holmen skog satsar hårt på att vidareutveckla vår plantodling inte minst i samverkan med forskare. Din framtida utmaning Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att arbeta... Visa mer
Ett smart och meningsfullt val 

 

Din nästa arbetsplats
Holmens plantskolor producerar årligen cirka 40 miljoner skogsplantor varje år och plantskolan i Gideå producerar årligen drygt 30 miljoner gran- och tallplantor till bolagets egen skog, våra virkesleverantörer och externa kunder. Holmen skog satsar hårt på att vidareutveckla vår plantodling inte minst i samverkan med forskare.


Din framtida utmaning
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att arbeta med reparationer och underhållsarbete av bevattningssystem, såddlinjen, maskiner, vara behjälplig vid interna transporter. Vidare kommer du även arbeta med diverse förekommande plantskolearbeten.

För att trivas i rollen bör du kunna arbeta självständigt under eget ansvar men samtidigt vara en del av ett team. Maskinkörning ingår i rollen.

Beredskap tillämpas och skiftgång kan förekomma vid behov.


För att lyckas i rollen
Vi tror att du som söker trivs i samarbetet med andra och är lyhörd för dina medarbetare. Du anpassar dig och hittar lösningar utanför ramarna genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Vidare tror också att du tar stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter och driver dem framåt.

Du har god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift, lägst motsvarande SFI nivå C. Har du erfarenhet som pannoperatör eller VVS-kunskaper är detta mycket meriterande.

Körkort (B) är ett krav.

Tidigare erfarenheter av maskinarbete och truck- eller hjullastarkort är meriterande. 


Vi erbjuder dig
Hos oss får du det bästa av två världar. På Holmen skog så arbetar du i en prestigelös organisation med snabba beslutsvägar och korta avstånd från idé till genomförande. Samtidigt som vi är tillräckligt små för att du ska kunna påverka, så har vi också styrkan som koncern med musklerna att genomföra utveckling och förändring.

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete med hög grad av eget ansvar och utmanande arbetsuppgifter. Vi har en öppen och välkomnande atmosfär som genomsyras av våra värderingar mod, engagemang och ansvar.

Vi ger dig möjligheten att verka i ett väletablerat och modernt skogsföretag tillsammans med engagerade och professionella kollegor. Inom Holmen Skog är vår vision att utveckla skogens alla värden och odla råvaror för ett hållbart samhälle. Hos oss får du möjlighet att växa i en stabil bransch med spännande framtidsutsikter.


Ansök idag!
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med start enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

 

Vi får skogen att växa och ge

Holmens verksamhet utgår från kraften som finns i skogen. Träden som växer, vattnet som rusar i älvarna och vinden som blåser i trädtopparna. Det är kärnan i Holmen, en affär byggd på skogens kretslopp och de förnybara produkter vi kan skapa av detta. Våra affärsområden är Skog, Energi, Trävaror, Kartong och Papper. Vi är 3 500 medarbetare som med mod, engagemang och ansvar skapar en hållbar framtid.

Framtidssmart skog Holmen är en av Sveriges största skogsägare. Vi brukar skogen aktivt och hållbart för att den ska växa optimalt och ge oss den bästa råvaran. Långsiktigt tar vi ansvar för skogens kretslopp från frö till återplantering och värnar den biologiska mångfalden. Våra medarbetare sköter våra skogar, köper virke och hjälper privata skogsägare över hela landet med skörd och skogsvård. Visa mindre

Kvalitetsledare till Örnsköldsvik - Umeå

Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med fors... Visa mer
Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala.


Verksamhetsområde Mätningskvalitet ansvarar för att säkerställa att Biometrias ordinarie virkesmätning utförs med så god mätnoggrannhet som möjligt. I kvalitetsstyrningen ingår bland annat att utbilda och coacha Biometrias virkesmätare ute på fältet och på våra bildmätningscentraler. Genom noggrann kontrollmätning följer vi löpande den ordinarie mätningsverksamheten och fokuserar kvalitetsarbetet på de områden där det behövs bäst.Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i ett framåtsträvande företag där du får möjlighet att vara med och påverka och utveckla för framtiden.

Våra värdeord inom Biometria är Pålitliga, Opartiska, Engagerade och Tillsammans. Biometria verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat. Som anställd ansvarar du för att vara väl insatt i företagets strategiska inriktning och övergripande mål. Biometria verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat. Vi välkomnar dig att bidra till verksamheten med din kompetens – det är bra att vi är olika.

Arbetsbeskrivning

I rollen som kvalitetsledare arbetar du långsiktigt så att den ordinarie mätningen vid våra mätplatser blir så bra som möjligt. I strategin ingår att vara delaktig och coachande i hela kedjan från upplärning av ny personal till kontrollmätning, återkoppling och arbete med kvalitetsförbättrande åtgärder. Tillsammans med distriktschefen arbetar du löpande med att följa upp mätningskvalitén och styra åtgärderna för att minimera våra avvikelser.

Du är också ansvarig för att genomföra utbildningar, begärda kontroller samt tekniska tester vid installationer och typgodkännanden.

Till din hjälp har du 30 kollegor inom avdelning Mätningskvalitet Industri som jobbar tight och strukturerat mot samma mål.

Jobbet innebär att vara kvalitetsledare på mätplatser i ett område kring Örnsköldsvik – Umeå. Fördelningen av mätplatser mellan kvalitetsledarna anpassas på bästa sätt beroende på bostadsorten.

Vi söker dig som

Du har minst gymnasial utbildning och god datorvana. Det är viktigt att du är tekniskt intresserad och har viss vana från självständig teknisk problemlösning. Erfarenhet av virkesmätning är meriterande.

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är en social person med ledaregenskaper och har ett genuint intresse av att arbeta med, och att utveckla människor. Du har en pedagogisk läggning och kan coacha och ge konstruktiv feedback. Vidare har du en god förmåga att skapa och bibehålla goda relationer såväl internt som externt. Du uppträder professionellt och har förmågan att skilja på sak och person.

Arbetet innebär både stor frihet och stort ansvar och du behöver kunna planera arbetet självständigt och vara drivande för att gå i mål med ett stort antal skiftande uppdrag.

Som kvalitetsledare behöver du givetvis även vara kvalitetsmedveten, noggrann och ansvarstagande.

Du är stationerad i hemmet och arbetet innebär en del resor inom ditt geografiska ansvarsområde.

Din ansökan
Vänligen skicka in din ansökan genom länken nedan. Din ansökan skall innehålla en presentation av dig själv och vad som lockar med tjänsten samt en meritförteckning/CV.

Information om anställningen
Löne- och anställningsvillkor: Enligt gällande kollektivavtal
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidare
Anställningens omfattning: Heltid
Upplysningar om anställningen lämnas av: Jonas Törnsten, chef Mätningskvalitet, 073-092 72 36

Fackliga representanter: Lennart Andersson, Ledarna, 010-228 53 24, Jens Nordenberg, Akademikerföreningen, 010-228 51 16 och Marie Söder, Unionen, 010-228-51 39

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 2023-01-11

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Genom din ansökan samtycker du till att Biometria får nyttja dina personuppgifter i syfte att genomföra rekryteringsarbete kopplat till denna tjänst i enlighet med Dataskyddsförordningen GDPR. Vänligen läs mer på Integritetsskyddsmyndigheten. (https://biometria.varbi.com/center/tool/position/465806/edit/tab:1/imy.se) Visa mindre

Skogs röjning

Ansök    Dec 9    Vesuri AB    Skogsarbetare, röjning
We are looking for experienced forest workers for the new säsong. The place of work is between Örnsköldsvik and Överkalix. We are happy to take groups of between 5 and 6 workers. It is important that a person has a driver's license and speaks English. You can get more information about the work in a personal conversation or via email. Visa mer
We are looking for experienced forest workers for the new säsong.
The place of work is between Örnsköldsvik and Överkalix. We are happy to take groups of between 5 and 6 workers.
It is important that a person has a driver's license and speaks English.
You can get more information about the work in a personal conversation or via email. Visa mindre

Produktingenjör elektronik

Som produktingenjör hos oss är du tekniskt ansvarig för vår kunds produkt. Du samarbetar med kunderna och övriga funktioner inom företaget och skapar produktionsunderlag utifrån kundens, Sanminas och myndigheters krav. Du jobbar kontinuerligt med effektiviseringar och förbättringar samt hanterar produktförändringar. Arbetet innebär ett nära samarbete med såväl vår kund som övriga funktioner inom företaget. Det är därför viktigt att du trivs med att samarbe... Visa mer
Som produktingenjör hos oss är du tekniskt ansvarig för vår kunds produkt. Du samarbetar med kunderna och övriga funktioner inom företaget och skapar produktionsunderlag utifrån kundens, Sanminas och myndigheters krav. Du jobbar kontinuerligt med effektiviseringar och förbättringar samt hanterar produktförändringar.
Arbetet innebär ett nära samarbete med såväl vår kund som övriga funktioner inom företaget. Det är därför viktigt att du trivs med att samarbeta med olika personer med olika bakgrund och kompetenser, ofta i ett högt tempo.
Din profil
Du har teknisk utbildning på högskolenivå, helst inom elektronik. Du bör ha lätt att samarbeta, vara noggrann och strukturerad. Som person är Du både drivande och analytisk och Du kan kommunicera både muntligt och skriftligt på svenska och engelska.
Om Sanmina
Sanmina-SCI är en världsledande kontraktstillverkare som tillverkar och levererar kompletta lösningar till högteknologiska företag i världen. Sanmina-SCI har etablerat sig i ett 20-tal länder runt om i världen och har cirka 35 000 anställda, varav ca 250 i Örnsköldsvik. I Örnsköldsvik tillverkar vi elektronik med huvudinriktning mot medicinsk teknik och industri.
Att jobba hos oss
Våra medarbetare betyder mycket för oss och för Sanminas fortsatta utveckling. Vi har en spännande tillverkning med komplexa produkter och erbjuder våra medarbetare ett flexibelt arbete med utmaningar och stimulerande arbetsuppgifter.
Vill du bli en del av vår spännande organisation och vill du veta med om vad vi kan erbjuda dig som anställd? Skicka då din ansökan med personligt brev och CV till [email protected]
Vi jobbar löpande med urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Visa mindre

Produktingenjör elektronik

Som produktingenjör hos oss är du tekniskt ansvarig för vår kunds produkt. Du samarbetar med kunderna och övriga funktioner inom företaget och skapar produktionsunderlag utifrån kundens, Sanminas och myndigheters krav. Du jobbar kontinuerligt med effektiviseringar och förbättringar samt hanterar produktförändringar. Arbetet innebär ett nära samarbete med såväl vår kund som övriga funktioner inom företaget. Det är därför viktigt att du trivs med att samarbe... Visa mer
Som produktingenjör hos oss är du tekniskt ansvarig för vår kunds produkt. Du samarbetar med kunderna och övriga funktioner inom företaget och skapar produktionsunderlag utifrån kundens, Sanminas och myndigheters krav. Du jobbar kontinuerligt med effektiviseringar och förbättringar samt hanterar produktförändringar.
Arbetet innebär ett nära samarbete med såväl vår kund som övriga funktioner inom företaget. Det är därför viktigt att du trivs med att samarbeta med olika personer med olika bakgrund och kompetenser, ofta i ett högt tempo.
Din profil
Du har teknisk utbildning på högskolenivå, helst inom elektronik. Du bör ha lätt att samarbeta, vara noggrann och strukturerad. Som person är Du både drivande och analytisk och Du kan kommunicera både muntligt och skriftligt på svenska och engelska.
Om Sanmina
Sanmina-SCI är en världsledande kontraktstillverkare som tillverkar och levererar kompletta lösningar till högteknologiska företag i världen. Sanmina-SCI har etablerat sig i ett 20-tal länder runt om i världen och har cirka 35 000 anställda, varav ca 250 i Örnsköldsvik. I Örnsköldsvik tillverkar vi elektronik med huvudinriktning mot medicinsk teknik och industri.
Att jobba hos oss
Våra medarbetare betyder mycket för oss och för Sanminas fortsatta utveckling. Vi har en spännande tillverkning med komplexa produkter och erbjuder våra medarbetare ett flexibelt arbete med utmaningar och stimulerande arbetsuppgifter.
Vill du bli en del av vår spännande organisation och vill du veta med om vad vi kan erbjuda dig som anställd? Skicka då din ansökan med personligt brev och CV till [email protected]
Vi jobbar löpande med urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Visa mindre

Norra Skog söker produktionsspecialist till Norra Ångermanland (Örnsköld...

Ditt nya uppdrag som produktionsspecialist I rollen som produktionsspecialist kommer du att vara ansvarig för traktplanering av avverkningar samt ställa dem färdiga för utförande. Planering av hänsyn, drivningsplanering, bärighetsbedömning samt bedöma volymer och sortiment inom avverkningsområdet är andra förekommande arbetsuppgifter. Vidare kommer du att ansvara för att avlägg och vägar fungerar för transport av virke och vid behov vidta förberedande åtg... Visa mer
Ditt nya uppdrag som produktionsspecialist

I rollen som produktionsspecialist kommer du att vara ansvarig för traktplanering av avverkningar samt ställa dem färdiga för utförande. Planering av hänsyn, drivningsplanering, bärighetsbedömning samt bedöma volymer och sortiment inom avverkningsområdet är andra förekommande arbetsuppgifter. Vidare kommer du att ansvara för att avlägg och vägar fungerar för transport av virke och vid behov vidta förberedande åtgärder. Som produktionsspecialist fungerar du som ett viktigt stöd för produktionschefen i rutt- och inkörningsplanering.

Vi söker dig som trivs att arbeta i skog och mark

Vi tror att du har skoglig utbildning med relevant erfarenhet för uppdraget. För att lyckas i rollen ska du ha goda skogliga kunskaper i skogsuppskattning och drivningsteknik, inklusive bedömning av bärighet. För tjänsten krävs också goda kunskaper i hänsynsplanering och i digital traktplanering. Som person är du kommunikativ och handlingskraftig då det i rollen ingår ett tätt samarbete med skogsinspektorer samt en hel del kontakt och samarbete med både skogsinspektorer, markägare och entreprenörer. För att du ska trivas som produktionsspecialist ska du tycka om att arbeta utomhus eftersom en stor del av din arbetstid sker i skog och mark.

Innehav av körkort är en förutsättning för uppdraget.

Tjänsten är tillsvidare. Placeringsort är Örnsköldsvik

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Låter det intressant? Skicka in din ansökan senast 2022-09-22. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Liza Edlund Produktionschef, tfn: 070-294 71 37

Fackliga kontakter: Ledarna, Jörgen Ågren, tfn 070-222 47 04, SACO-Naturvetarna; Tommy Gustavsson, tfn: 070-236 46 95 Visa mindre

skogsplantering

vi söker efter medarbetare dig som är duktig och drivande plantör. Erfarenhet av liknande arbetet är meriterande arbetet är fysiskt krävande med bra betalningsvilkor trivs du att jobba i naturen, är du välkommen Visa mer
vi söker efter medarbetare dig som är duktig och drivande plantör.
Erfarenhet av liknande arbetet är meriterande arbetet är fysiskt krävande med bra betalningsvilkor
trivs du att jobba i naturen, är du välkommen Visa mindre

Produktingenjör elektronik

Som produktingenjör hos oss är du tekniskt ansvarig för vår kunds produkt. Du samarbetar med kunderna och övriga funktioner inom företaget och skapar produktionsunderlag utifrån kundens, Sanminas och myndigheters krav. Du jobbar kontinuerligt med effektiviseringar och förbättringar samt hanterar produktförändringar. Arbetet innebär ett nära samarbete med såväl vår kund som övriga funktioner inom företaget. Det är därför viktigt att du trivs med att samarbe... Visa mer
Som produktingenjör hos oss är du tekniskt ansvarig för vår kunds produkt. Du samarbetar med kunderna och övriga funktioner inom företaget och skapar produktionsunderlag utifrån kundens, Sanminas och myndigheters krav. Du jobbar kontinuerligt med effektiviseringar och förbättringar samt hanterar produktförändringar.
Arbetet innebär ett nära samarbete med såväl vår kund som övriga funktioner inom företaget. Det är därför viktigt att du trivs med att samarbeta med olika personer med olika bakgrund och kompetenser, ofta i ett högt tempo.
Din profil
Du har teknisk utbildning på högskolenivå, helst inom elektronik. Du bör ha lätt att samarbeta, vara noggrann och strukturerad. Som person är Du både drivande och analytisk och Du kan kommunicera både muntligt och skriftligt på svenska och engelska.
Om Sanmina
Sanmina-SCI är en världsledande kontraktstillverkare som tillverkar och levererar kompletta lösningar till högteknologiska företag i världen. Sanmina-SCI har etablerat sig i ett 20-tal länder runt om i världen och har cirka 45 000 anställda, varav ca 250 i Örnsköldsvik. I Örnsköldsvik tillverkar vi elektronik med huvudinriktning mot medicinsk teknik och industri.
Att jobba hos oss
Våra medarbetare betyder mycket för oss och för Sanminas fortsatta utveckling. Vi har en spännande tillverkning med komplexa produkter och erbjuder våra medarbetare ett flexibelt arbete med utmaningar och stimulerande arbetsuppgifter.
Vill du bli en del av vår spännande organisation och vill du veta med om vad vi kan erbjuda dig som anställd? Skicka då din ansökan med personligt brev och CV till [email protected]
Vi jobbar löpande med urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Visa mindre

Skogsinspektorer sökes till Norra Ångermanland, Södra Ångermanland samt ...

Skogsinspektor - ett aktivt arbete Nu söker vi skogsinspektorer till virkesområdena Norra Ångermanland, Södra Ångermanland samt Södra Västernorrland. Som skogsinspektor på Norra Skog kommer du att få en central roll där du blir ansiktet utåt mot våra medlemmar och skogsägare. Arbetet är fritt och varierat där ingen dag är den andra lik och varje dag erbjuder nya och roliga utmaningar. Att tillbringa tid i skogen och använda kunskaper för att hjälpa privat... Visa mer
Skogsinspektor - ett aktivt arbete

Nu söker vi skogsinspektorer till virkesområdena Norra Ångermanland, Södra Ångermanland samt Södra Västernorrland. Som skogsinspektor på Norra Skog kommer du att få en central roll där du blir ansiktet utåt mot våra medlemmar och skogsägare. Arbetet är fritt och varierat där ingen dag är den andra lik och varje dag erbjuder nya och roliga utmaningar. Att tillbringa tid i skogen och använda kunskaper för att hjälpa privata skogsägarna hör till vardagen.

Dina övergripande arbetsuppgifter kommer att innebära ansvar för kontraktering av virke, skoglig rådgivning och försäljning av skogliga tjänster som kan hjälpa och underlätta för våra medlemmar. Arbetet är målinriktat för att leverera högklassiga skogsbrukstjänster till skogsägare med sikte på fastighetens långsiktiga utveckling. Du kommer att bli en del av ett virkesområde med trevliga och kompetenta medarbetare där alla bidrar med sina kompetenser för att leverera den bästa lösningen till våra medlemmar och skogsägare. Även om du blir en del av ett team kommer du utföra dina arbetsuppgifter självständigt. Vi kommer att ge dig förtroende att planera, prioritera och genomföra arbetet på det sätt som passar dig.

Vi söker dig med social förmåga och passion för skog och natur

Rollen som skogsinspektor passar dig som tycker om ett flexibelt arbete med förmåga att styra din planering för att uppnå personliga mål. Du bör vara driven, självgående och motiverad av att göra affärer samt ett intresse att ge råd åt skogsägare i deras skogsbruk. Med lätthet skapa du nya kontakter men förstår även vikten i att bevara långsiktiga relationer. Att du har en social förmåga och ser människors olika behov kommer att vara en framgångsfaktor för dig i arbetet som skogsinspektor.

Vi söker dig som har högre skoglig utbildning med relevant erfarenhet för uppdraget. Saknar du eftergymnasial skoglig utbildning finns möjlighet att påbörja anställningen som biträdande skogsinspektor där du får möjlighet att kombinera arbete med skogliga studier.

Vi erbjuder dig

Vi kommer att erbjuda dig ett spännande arbete i en händelserik framtidsbransch där utveckling står i fokus. Inom Norra Skog har vi goda samarbeten med mycket kunniga och engagerade kollegor där du har stora möjligheter till utveckling och lärande.

Innehav av körkort är ett krav.

Möjliga placeringsorter:

- Virkesområde Norra Ångermanland: Örnsköldsvik, Bredbyn eller Nordmaling
- Virkesområde Södra Ångermanland: Kramfors, Näsåker, Ramsele, Sollefteå eller Ullånger
- Virkesområde Södra Västernorrland: Ånge, Sundsvall eller Fränsta


Tjänsten är tillsvidare, tillträde sker enligt överenskommelse.

Välkommen in med din ansökan senast 2022-08-14.

Vill du veta mer?

Närmare upplysningar om tjänsten som skogsinspektor eller biträdande skogsinspektor: Olov Eriksson, fältområdeschef Öst, tfn: 070-336 05 97, Jonas Bredberg, virkesområdeschef Södra Ångermanland, tfn: 070-343 81 71, Sverker Henckel, virkesområdeschef Södra Västernorrland, tfn: 076-834 06 04

Fackliga kontakter: Ledarna, Jörgen Ågren, tfn 070-222 47 04, SACO-Naturvetarna; Tommy Gustavsson, tfn: 070-236 46 95

Om Norra Skog

Norra Skog en skogsägarförening med rötterna från Norra Skogsägarna och Norrskog. Vår drivkraft är att göra skogsägarlivet i Norrland så värdefullt som möjligt. Vi ägs utav 27 000 medlemmar och verkar för deras bästa, alltid. Vi arbetar dagligen tillsammans utifrån glädje, nytänkande och jämställdhet och ser det som en framgångsfaktor för att skapa en hållbar arbetsmiljö. Vi är en framtidsfrämjande innovatör för den moderna skogsföretagaren som ser att livet, i och med skogen, förändras med människor som äger och brukar den. Vårt mål är att utveckla värdet av råvaran i norrländska skogar. Därför är den skogliga organisationen nära skogsägarna som omfattar tio virkesområden med ett 30-tal lokalkontor, från Jämtland i söder till Tornedalen i norr med huvudkontoret i Umeå. Koncernen omsätter drygt 4 miljarder kronor, driver tre sågverk, flera förädlingsenheter, en unik stolpfabrik samt delägare i ett massabruk. Inom Norra Skogs koncern arbetar cirka 600 personer. Visa mindre

Produktingenjör elektronik

Som produktingenjör hos oss är du tekniskt ansvarig för vår kunds produkt. Du samarbetar med kunderna och övriga funktioner inom företaget och skapar produktionsunderlag utifrån kundens, Sanminas och myndigheters krav. Du jobbar kontinuerligt med effektiviseringar och förbättringar samt hanterar produktförändringar. Arbetet innebär ett nära samarbete med såväl vår kund som övriga funktioner inom företaget. Det är därför viktigt att du trivs med att samarbe... Visa mer
Som produktingenjör hos oss är du tekniskt ansvarig för vår kunds produkt. Du samarbetar med kunderna och övriga funktioner inom företaget och skapar produktionsunderlag utifrån kundens, Sanminas och myndigheters krav. Du jobbar kontinuerligt med effektiviseringar och förbättringar samt hanterar produktförändringar.
Arbetet innebär ett nära samarbete med såväl vår kund som övriga funktioner inom företaget. Det är därför viktigt att du trivs med att samarbeta med olika personer med olika bakgrund och kompetenser, ofta i ett högt tempo.
Din profil
Du har teknisk utbildning på högskolenivå, helst inom elektronik. Du bör ha lätt att samarbeta, vara noggrann och strukturerad. Som person är Du både drivande och analytisk och Du kan kommunicera både muntligt och skriftligt på svenska och engelska.
Om Sanmina
Sanmina-SCI är en världsledande kontraktstillverkare som tillverkar och levererar kompletta lösningar till högteknologiska företag i världen. Sanmina-SCI har etablerat sig i ett 20-tal länder runt om i världen och har cirka 38.000 anställda, varav ca 260 i Örnsköldsvik. I Örnsköldsvik tillverkar vi elektronik med huvudinriktning mot medicinsk teknik och industri.
Att jobba hos oss
Våra medarbetare betyder mycket för oss och för Sanminas fortsatta utveckling. Vi har en spännande tillverkning med komplexa produkter och erbjuder våra medarbetare ett flexibelt arbete med utmaningar och stimulerande arbetsuppgifter.
Vill du bli en del av vår spännande organisation och vill du veta med om vad vi kan erbjuda dig som anställd? Skicka då din ansökan med personligt brev och CV till [email protected]
Vi jobbar löpande med urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Visa mindre

Norra Skog söker 2st planeringsspecialister till Skogsförvaltningen

Planeringsspecialist - varierat och aktivt arbete I rollen som planeringsspecialist kommer du att vara ansvarig för traktplanering av avverkning och skogsvård samt ställa dem färdiga för utförande. Planering av hänsyn, drivningsplanering, bärighetsbedömning samt bedöma volymer och sortiment inom avverkningsområdet är andra förekommande arbetsuppgifter. Vidare kommer du att ansvara för att avlägg och vägar fungerar för transport av virke och vid behov vid... Visa mer
Planeringsspecialist - varierat och aktivt arbete


I rollen som planeringsspecialist kommer du att vara ansvarig för traktplanering av avverkning och skogsvård samt ställa dem färdiga för utförande. Planering av hänsyn, drivningsplanering, bärighetsbedömning samt bedöma volymer och sortiment inom avverkningsområdet är andra förekommande arbetsuppgifter. Vidare kommer du att ansvara för att avlägg och vägar fungerar för transport av virke och vid behov vidta förberedande åtgärder. Som planeringsspecialist fungerar du som ett viktigt stöd för rutt- och inkörningsplanering.


Vi söker dig som trivs att arbeta i skog och mark


För att lyckas i rollen ska du ha goda skogliga kunskaper i skogsuppskattning och drivningsteknik, inklusive bedömning av bärighet. För tjänsten krävs också goda kunskaper i hänsynsplanering och i digital traktplanering. Som person är du kommunikativ och handlingskraftig då det i rollen ingår ett tätt samarbete med skogvaktaren samt hålla kontakt och samarbeta med markägare och entreprenörer. För att du ska trivas som planeringsspecialist ska du tycka om att arbeta utomhus eftersom en stor del av din arbetstid sker i skog och mark.


Vi ser gärna att du har:


- Innehav av körkort är en förutsättning för uppdraget.
- Skoglig utbildning och/eller relevant erfarenhet för uppdraget.
- Möjlighet att resa i tjänst.
- Önskvärt är tidigare erfarenhet av digitala fältredskap för traktplanering.
Tjänsten är tillsvidare. Arbetsområdet är för en av tjänsterna Västerbotten och Norrbotten och för den andra tjänsten Västerbotten och Västernorrland. Stationeringsort är någon av Norra Skogs kontor inom varje arbetsområde.


Specificera i din ansökan vilken stationeringsort som du anser lämplig för dig.


Tillträde sker enligt överenskommelse.


Låter det intressant?


Skicka in din ansökan senast 2022-08-21. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Stefan Holmberg, [email protected].


Fackliga kontakter: Ledarna, Jörgen Ågren, tfn 070-222 47 04, SACO-Naturvetarna; Tommy Gustavsson, tfn: 070-236 46 95


Om Norra Skog


Norra Skog är en skogsägarförening med rötterna från Norra Skogsägarna och Norrskog. Vår drivkraft är att göra skogsägarlivet i Norrland så värdefullt som möjligt. Vi ägs av ca 27 00 medlemmar och verkar för deras bästa, alltid. Vi arbetar dagligen tillsammans utifrån glädje, nytänkande och jämställdhet och ser det som en framgångsfaktor för att skapa en hållbar arbetsmiljö. Vi företräder den moderna skogsföretagaren och vårt uppdrag är att främja våra medlemmars ekonomiska intresse som skogsägare. Genom nytänkande utvecklar vi skogsägandet och värdet på skogsråvara i norrländska skogar. Därför finns den skogliga organisationen nära skogsägarna, med tio virkesområden och ett 30-tal lokalkontor, från Jämtland i söder till Tornedalen i norr med huvudkontoret i Umeå. Koncernen omsätter drygt 5 miljarder kronor, driver tre sågverk, tre förädlingsenheter, en unik stolpfabrik och ett delägande i massaindustrin Husum Pulp AB. Norra Skog har ca 600 anställda medarbetare. Visa mindre

Park- & fastighetsskötare med start OMGÅENDE!

Intresserad av arbete inom park & natur? Perfekt, vi har jobbet för dig! Om tjänsten För omgående start söker vi nu personer som vill arbeta med traditionell park- & fastighetsskötsel. Arbetet är varierande och belagt i utomhusmiljö. Du kommer att använda maskiner av olika slag så som gräsklippare, trimmer m.m. Fördelaktigt är om du är van att hantera dessa. Vi tror att du som söker den här tjänsten gillar god ordning, drivs av att se förbättring och är ... Visa mer
Intresserad av arbete inom park & natur? Perfekt, vi har jobbet för dig!

Om tjänsten

För omgående start söker vi nu personer som vill arbeta med traditionell park- & fastighetsskötsel. Arbetet är varierande och belagt i utomhusmiljö. Du kommer att använda maskiner av olika slag så som gräsklippare, trimmer m.m. Fördelaktigt är om du är van att hantera dessa. Vi tror att du som söker den här tjänsten gillar god ordning, drivs av att se förbättring och är serviceinriktad. Vi tror även att du har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare.

Vidare är KRAV för tjänsten B-körkort. Har du motorsågskörkort & röjsågskörkort är det meriterande men inget krav.För att trivas i denna roll bör du vara självgående, kvalitetsmedveten samt van att arbeta fysiskt och trivas med det. Vi tror att du är en person med ett positivt tankesätt som vill bidra med kreativitet & intresse för att göra fint kring stans parker & fastigheter.
Så, är du intresserad av ett varierande jobb inom drift & skötsel? Sök redan idag!Intervjuer kommer att hållas löpande och anställning sker direkt vi hittar rätt personer för jobbet.

Om oss

Nordic Bemanning & Rekrytering är det personliga, engagerade och flexibla bemanningsföretaget som är verksamma inom de flesta branscher. Vi har lång erfarenhet av att hitta rätt person till rätt plats oavsett om det gäller ett kortare eller ett längre uppdrag. Vi har vårt huvudkontor i Sundsvall men vi förmedlar personal på ett flertal orter i Sverige med noggrannhet och träffsäkerhet.

Detta är ett bemanningsuppdrag. Det innebär att du kommer att bli anställd hos oss på Nordic Bemanning & Rekrytering och arbeta som uthyrd konsult hos vår kund.

I och med vårt medlemskap i Kompetensföretagen kan du som konsult känna dig trygg i din anställning hos oss.

Villkor

Start: Omgående

Omfattning: Heltid

Arbetstider: Vardagar kl. 07.00-16.00

Placeringsort: Örnsköldsvik Visa mindre

Produktingenjör elektronik

Som produktingenjör hos oss är du tekniskt ansvarig för vår kunds produkt. Du samarbetar med kunderna och övriga funktioner inom företaget och skapar produktionsunderlag utifrån kundens, Sanminas och myndigheters krav. Du jobbar kontinuerligt med effektiviseringar och förbättringar samt hanterar produktförändringar. Arbetet innebär ett nära samarbete med såväl vår kund som övriga funktioner inom företaget. Det är därför viktigt att du trivs med att samarbe... Visa mer
Som produktingenjör hos oss är du tekniskt ansvarig för vår kunds produkt. Du samarbetar med kunderna och övriga funktioner inom företaget och skapar produktionsunderlag utifrån kundens, Sanminas och myndigheters krav. Du jobbar kontinuerligt med effektiviseringar och förbättringar samt hanterar produktförändringar.
Arbetet innebär ett nära samarbete med såväl vår kund som övriga funktioner inom företaget. Det är därför viktigt att du trivs med att samarbeta med olika personer med olika bakgrund och kompetenser, ofta i ett högt tempo.
Din profil
Du har teknisk utbildning på högskolenivå, helst inom elektronik. Du bör ha lätt att samarbeta, vara noggrann och strukturerad. Som person är Du både drivande och analytisk och Du kan kommunicera både muntligt och skriftligt på svenska och engelska.
Om Sanmina
Sanmina-SCI är en världsledande kontraktstillverkare som tillverkar och levererar kompletta lösningar till högteknologiska företag i världen. Sanmina-SCI har etablerat sig i ett 20-tal länder runt om i världen och har cirka 45 000 anställda, varav ca 250 i Örnsköldsvik. I Örnsköldsvik tillverkar vi elektronik med huvudinriktning mot medicinsk teknik och industri.
Att jobba hos oss
Våra medarbetare betyder mycket för oss och för Sanminas fortsatta utveckling. Vi har en spännande tillverkning med komplexa produkter och erbjuder våra medarbetare ett flexibelt arbete med utmaningar och stimulerande arbetsuppgifter.
Vill du bli en del av vår spännande organisation och vill du veta med om vad vi kan erbjuda dig som anställd? Skicka då din ansökan med personligt brev och CV till [email protected]
Vi jobbar löpande med urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Visa mindre

Komponentingenjör

Som komponentingenjör arbetar Du i ett team som har till uppgift att introducera nya produkter. I uppgifterna ingår att kvalificera komponentval tekniskt och prismässsigt, sammanställa produktoffertunderlag för nya produkter och att uppdatera vårt affärssystem för de produkter Du arbetar med. Kvalifikationer Vi söker dig som har: - Högskoleutbildning - Är engagerad samt kan jobba individuellt och ta egna initiativ - Har ett bredare perspektiv och ser... Visa mer
Som komponentingenjör arbetar Du i ett team som har till uppgift att introducera nya produkter. I uppgifterna ingår att kvalificera komponentval tekniskt och prismässsigt, sammanställa produktoffertunderlag för nya produkter och att uppdatera vårt affärssystem för de produkter Du arbetar med.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
- Högskoleutbildning
- Är engagerad samt kan jobba individuellt och ta egna initiativ
- Har ett bredare perspektiv och ser helheter
- Kan planera ditt arbete och hålla fokus på målen
- Kan hantera flera parallella aktiviteter
- Är snabblärd och kan se mönster samt tycker om att lösa problem
- Är social och kan arbeta i grupp samt bidra med en positiv stämning i gruppen
- Kan hantera data på ett snabbt och effektivt sätt
- Kan uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
Om Sanmina
Sanmina tillverkar några av de mest värdefulla och komplexa elektronik- och mekanik produkterna i världen. Sanmina fokuserar på utveckling och tillverkning av komplexa komponenter, såväl som försörjning av kompletta systemlösningar till OEM kunder. Vår lokala och globala närvaro, vår teknologi och våra lösningar, borgar för att vi konkurrenskraftigt hjälper våra kunder att förverkliga deras visioner. Sanmina har ca. 38 000 anställda, varav ca. 260 i Örnsköldsvik. I Örnsköldsvik tillverkar vi elektronik med huvudinriktning mot medicinsk teknik och industri.
Att jobba hos oss
Våra medarbetare betyder mycket för oss och för Sanminas fortsatta utveckling. Vi har en spännande tillverkning med komplexa produkter och erbjuder våra medarbetare ett flexibelt arbete med utmaningar och stimulerande arbetsuppgifter. Vill du bli en del av vår spännande organisation och vill du veta med om vad vi kan erbjuda dig som anställd? Visa mindre

Skogsvårdare

Vi hjälper dig in på arbetsmarknaden. • Klarar du av att gå uppåt 2 mil om dagen i varierande terräng? • Vill du kombinera jobb och fysisk träning? • Är du uthållig och kan utföra likartade uppgifter under en hel sommar? • Vill du ”slippa” ha en chef som styr och ställer? • Vill du ha möjlighet att själv bestämma hur mycket du skall tjäna? • Är du beredd att spendera några månader ute i skog och mark och är flyttbar? Om du svarat JA på de flesta ... Visa mer
Vi hjälper dig in på arbetsmarknaden.

• Klarar du av att gå uppåt 2 mil om dagen i varierande terräng?
• Vill du kombinera jobb och fysisk träning?
• Är du uthållig och kan utföra likartade uppgifter under en hel sommar?
• Vill du ”slippa” ha en chef som styr och ställer?
• Vill du ha möjlighet att själv bestämma hur mycket du skall tjäna?
• Är du beredd att spendera några månader ute i skog och mark och är flyttbar?

Om du svarat JA på de flesta av dessa frågor är du den person vi söker!

Vårt samarbetsföretag Stepin Bemanning söker dig som av någon anledning varit borta, eller ej kommit in på den svenska arbetsmarknaden. Vi är inte intresserad av varför och kommer ej att önska något CV eller personligt brev i din ansökan! OM du tror dig klara av jobbet och tror på oss som bolag, då är vi beredda att ta ett samtal med dig och det finns sen mycket goda möjligheter till ett jobb.

Just i detta fall gäller det arbete med skogsplantering och vi söker personal i hela Sverige. Du kommer att hyras ut till skogsbolag och får vara beredd på ett hårt arbete och även vara öppen för att jobba en del borta från hemmet. I gengäld står vi för resor, boende och marknadsmässiga löner (som du kan påverka själv genom hårt arbete).

Sök jobbet här, vi lovar att återkoppla inom 48 timmar!

Ps

Det kan hända att vi önskar ”bygga” på dig med några utbildningar innan anställning, detta är naturligtvis kostnadsfritt. Om vi väljer ut just dig, kommer mer info ske vid ett personligt samtal!

Ds

Läs mer om företaget på www.stepinbemanning.se Visa mindre

Virkesmätare till Bollsta

Ansök    Apr 20    Biometria ek. för.    Virkesmätare
Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med fors... Visa mer
Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala.
Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i ett framåtsträvande företag där du får möjlighet att vara med och påverka och utveckla för framtiden.

Våra värdeord inom Biometria är Pålitliga, Opartiska, Engagerade och Tillsammans. Biometria verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat.

Vi välkomnar dig att bidra till verksamheten med din kompetens – Det är bra att vi är olika!

Vid behov utbildar vi dig när du påbörjar din anställning som virkesmätare. Din utbildning sker i nära kontakt med din chef, kollegor och kontrollmätare. 

Till Bollsta söker vi en tjänst som virkesmätare. Tjänsten är en tillsvidareanställning och tillträde är snarast.

Arbetsbeskrivning
Du kommer arbeta vid timmersorteringen i Bollsta, vilket även kommer bli stationeringsort för tjänsten. Arbetstiden är treskift med ett arbetstidsmått på 37 timmar per vecka. Dina arbetsuppgifter består av kvalitetssortering av sågtimmer. Anläggningen i Bollsta är högt automatiserad, vilket gör att man bör ha en viss vana att hantera olika datasystem.

Som utbildad virkesmätare kommer du ha ansvar för den dagliga driften på mätstationen samt ha löpande kontakt med både chaufförer och kunder. Arbetet skall utföras genom våra värdeord, det vill säga på ett pålitligt, opartiskt och engagerat vis. Självklart gör vi det tillsammans!

Vem är du?
Vi ser att du är en person som är noggrann, gillar ordning och reda samt att du har en positiv inställning. Du är serviceinriktad, både mot kunder och kollegor, har lätt för samarbete och är en god lagspelare. Du är engagerad, professionell, förtroendeingivande och har lätt att se förbättringsmöjligheter för att göra ditt jobb bättre i vardagen. Vidare behöver du vara bekväm med att arbeta i praktisk handling och i digitala system samt kunna göra dig förstådd på svenska, både i tal och skrift

Önskvärt/meriterande
Skogliga kunskaper och erfarenhet av virkesmätning anses som meriterande liksom att du kan göra dig förstådd på engelska, men det är inget krav.

Din ansökan
Vänligen skicka in din ansökan genom länken, nedan. Din ansökan skall innehålla en presentation av dig själv och vad som lockar med tjänsten samt en meritförteckning/CV.

Information om anställningen
Löne- och anställningsvillkor: Enligt gällande kollektivavtal
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning om 6 månader kan komma att tillämpas
Anställningens omfattning: Heltid, 100 %, 37 timmar/vecka
Upplysningar om anställningen lämnas av: Distriktschef Dan Wiklund Tel. 073-2706212

Fackliga representanter

- GS - Thomas Göransson, 010-228 5305
- Unionen - Kjell Nordin, 076-7777922

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 2022-05-08

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Genom din ansökan samtycker du till att Biometria får nyttja dina personuppgifter i syfte att genomföra rekryteringsarbete kopplat till denna tjänst i enlighet med Dataskyddsförordningen GDPR. Vänligen läs mer på Integritetsskyddsmyndigheten. (https://biometria.varbi.com/center/tool/position/465806/edit/tab:1/imy.se) Visa mindre

Semestervikarier Mjölkgård

Ansök    Apr 29    Jonsson, Anders    Djurskötare, mjölk
Mjölkgård i Orrvik, utanför Bjästa, söker ansvarastagande djurskötare för mjölkning av kor samt skötsel av ungdjur. Du som söker skall vara intresserad av djur. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Schema och startdatum enligt överenskommelse, helst omgående. #jobbjustnu Låter det intressant? Välkommen att kontakta Anders Jonsson tel. 070-66 99 584. Ansökan skickas till [email protected]. löpbandet urval! Öppen för alla Vi fokuserar... Visa mer
Mjölkgård i Orrvik, utanför Bjästa, söker ansvarastagande djurskötare för mjölkning av kor samt skötsel av ungdjur.


Du som söker skall vara intresserad av djur. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Schema och startdatum enligt överenskommelse, helst omgående. #jobbjustnu


Låter det intressant? Välkommen att kontakta Anders Jonsson tel. 070-66 99 584.
Ansökan skickas till [email protected]. löpbandet urval!
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

skogsplantering och skogsröjning

skogsvårdföretag och skogsentreprenör inom röjning och plantering söker efter dig som är duktig och drivande plantörer. Erfarenhet av liknande arbetet är meriterande arbetet är fysiskt krävande med bra betalningsvilkor jobbet utförs i norrbotten trivs du att jobba i naturen, är du välkommen Visa mer
skogsvårdföretag och skogsentreprenör inom röjning och plantering söker efter dig som är duktig och drivande plantörer.
Erfarenhet av liknande arbetet är meriterande arbetet är fysiskt krävande med bra betalningsvilkor
jobbet utförs i norrbotten
trivs du att jobba i naturen, är du välkommen Visa mindre

Röjare

Ansök    Apr 19    Överå Gård    Skogsarbetare, röjning
Arbetet innebär att gå och trimma gräs med röjsåg i diken och slänter samt skogsröjning. Andra arbetsuppgifter kan också förekomma. Arbetstid 7-16 Du ska ha god fysik och vara noggrann och effektiv. Bra på att passa tider. Gärna erfarenhet av röjsåg, men inget krav. Totalt 8 dagar i 2 perioder. Vecka 25 och vecka 31. Ansök på vår webbplats: www.odlingen.se Visa mer
Arbetet innebär att gå och trimma gräs med röjsåg i diken och slänter samt skogsröjning. Andra arbetsuppgifter kan också förekomma. Arbetstid 7-16


Du ska ha god fysik och vara noggrann och effektiv. Bra på att passa tider. Gärna erfarenhet av röjsåg, men inget krav.


Totalt 8 dagar i 2 perioder. Vecka 25 och vecka 31.


Ansök på vår webbplats: www.odlingen.se Visa mindre

Säsongsanställd Kyrkogårdsarbetare

Vill du vara en del av vårt arbetslag i Gideå och Trehörningsjö. Just nu söker vi dig som vill arbeta med oss under sommarsäsongen 2022. Till våra kyrkogårdar i Gideå och Trehörningsjö söker vi nu ett antal säsongsanställda kyrkogårdsarbetare. Förutom massor av frisk luft och trevliga arbetskamrater erbjuder kyrkogårdarna ett varierande arbete där den ena dagen sällan är den andra lik. Till arbetsuppgifterna hör gräsklippning, häckklippning och planteri... Visa mer
Vill du vara en del av vårt arbetslag i Gideå och Trehörningsjö. Just nu söker vi dig som vill arbeta med oss under sommarsäsongen 2022.
Till våra kyrkogårdar i Gideå och Trehörningsjö söker vi nu ett antal säsongsanställda kyrkogårdsarbetare.
Förutom massor av frisk luft och trevliga arbetskamrater erbjuder kyrkogårdarna ett varierande arbete där den ena dagen sällan är den andra lik.
Till arbetsuppgifterna hör gräsklippning, häckklippning och plantering till vardagen. Har du förarbevis på arbetsmaskiner såsom grävmaskin, hjullastare mm. kan även de vara en del av arbetet.
Tillträde sker de 2:a maj och avslutas den sista oktober 2022. Varmt välkommen att kontakta oss för mer information. Visa mindre

Tidsbegränsad anställning som Virkesmätare till Domsjö

Ansök    Mar 10    Biometria ek. för.    Virkesmätare
Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med fors... Visa mer
Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala.
Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i ett framåtsträvande företag där du får möjlighet att vara med och påverka och utveckla för framtiden.

Våra värdeord inom Biometria är Pålitliga, Opartiska, Engagerade och Tillsammans. Biometria verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat.

Vi välkomnar dig att bidra till verksamheten med din kompetens – Det är bra att vi är olika!

Vid behov utbildar vi dig när du påbörjar din anställning som virkesmätare. Din utbildning sker i nära kontakt med din chef, kollegor och kontrollmätare.

Arbetsbeskrivning
Du kommer arbeta vid mätstationen i Domsjö, vilket även kommer bli stationeringsort för tjänsten. Arbetstiden är tvåskift med ett arbetstidsmått på 38 timmar per vecka. Dina arbetsuppgifter består av travmätning av massaved, tågmätning, flissållning samt hantering av torrhaltsprover. Som utbildad virkesmätare kommer du ha ansvar för den dagliga driften på mätstationen samt ha löpande kontakt med både chaufförer och kunder. Arbetet skall utföras genom våra värdeord, det vill säga på ett pålitligt, opartiskt och engagerat vis. Självklart gör vi det tillsammans!

Vem är du?
Vi ser att du är en person som är noggrann, gillar ordning och reda samt att du har en positiv inställning. Du är serviceinriktad, både mot kunder och kollegor, har lätt för samarbete och är en god lagspelare. Du är engagerad, professionell, förtroendeingivande och har lätt att se förbättringsmöjligheter för att göra ditt jobb bättre i vardagen. Vidare behöver du vara bekväm med att arbeta i praktisk handling och i digitala system samt kunna göra dig förstådd på svenska, både i tal och skrift

Din ansökan
Vänligen skicka in din ansökan genom länken, nedan. Din ansökan skall innehålla en presentation av dig själv och vad som lockar med tjänsten samt en meritförteckning/CV.

Information om anställningen
Löne- och anställningsvillkor: Enligt gällande kollektivavtal
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Anställningsform: Allmän visstidsanställning fram till 2022-06-30 
Anställningens omfattning: Heltid, 100 %, 38 timmar/vecka
Upplysningar om anställningen lämnas av: Distriktschef Dan Wiklund Tel. 073-2706212

Fackliga representanter

- GS - Thomas Göransson, 010-228 5305
- Unionen - Kjell Nordin, 076-7777922

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 2022-03-25. Urval till intervjuer sker löpande, så tveka inte att skicka in din ansökan. 

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Genom din ansökan samtycker du till att Biometria får nyttja dina personuppgifter i syfte att genomföra rekryteringsarbete kopplat till denna tjänst i enlighet med Dataskyddsförordningen GDPR. Vänligen läs mer på Integritetsskyddsmyndigheten. (https://biometria.varbi.com/center/tool/position/465806/edit/tab:1/imy.se) Visa mindre

Skogsinspektor - Vattenfall Services, Sundsvall, Örnsköldsvik, Umeå

Ansök    Feb 17    Vattenfall AB    Skogsinspektor
Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation. Vattenfall Services och Affärsområde Skog, Mark & Miljö växer och till vår verksamhet i Norra Sverige söker vi nu en Skogsinspektor med erfarenhet av skogliga frågor och markförhandling inom energi och samhällsbyggnad. Affärsområde Skog,... Visa mer
Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.
Vattenfall Services och Affärsområde Skog, Mark & Miljö växer och till vår verksamhet i Norra Sverige söker vi nu en Skogsinspektor med erfarenhet av skogliga frågor och markförhandling inom energi och samhällsbyggnad.
Affärsområde Skog, Mark & Miljö är organiserat i fem avdelningar och säljer konsulttjänster till nät- och energibolag över hela landet. Inom den skogliga delen består dessa tjänster av markförhandling och markåtkomst vid infrastrukturprojekt samt projektledning av skogligt underhåll och andra åtgärder vid befintliga och nya anläggningar. Tänkbara placeringsorter för denna tjänst är Sundsvall, Umeå eller Luleå, men finns du på annat håll så löser vi det.
Som Skogsinspektor på Vattenfall Skog, Mark & Miljö kommer du att arbeta med skogliga frågor och markåtkomst samt därtill hörande skogliga tjänster. Projekten består i huvudsak av underhåll eller breddning av befintliga skogsgator men även skogligt intrång vid nybyggnation av kraftledningar.
I detta arbete är du kontaktyta mot fastighetsägare, kunder, entreprenörer och myndigheter. Du kommer även att delta vid och ansvara för förhandlingar med fastighetsägare och andra intressenter. I denna tjänst förekommer resor och övernattningar vid längre avstånd.

Vattenfall erbjuder dig
Vi ger dig möjligheten och friheten att styra din tid mot konkreta mål i en företagskultur som präglas av entreprenörsanda och där kreativitet, självständighet samt resultatorientering är nyckelbegrepp. På Vattenfall Services arbetar vi kundinriktat i en målstyrd och projektorienterad organisation.

Som Skogsinspektor behöver du följande kvalifikationer
Du som söker har en akademisk utbildning så som skogsmästare, jägmästare, lantmätare eller liknande. Du har erfarenhet av att arbeta inom området och det är meriterande med erfarenhet av projektledning inom skogliga projekt samt inom det fastighetsrättsliga området. Du har ett stort driv och ett affärsmässigt synsätt, du triggas av utmaningar och finner tillfredsställelse i att nå uppsatta mål. Vi lägger för denna befattning stor vikt vid dina personliga egenskaper.
För att bli framgångsrik i det här arbetet och för att trivas i gruppen, besitter du en mycket god social förmåga. Du är eller kan bli en driven projektledare, du talar och skriver svenska, gärna också engelska. Det är ett krav att du har god datorvana och B-körkort.

Mer information
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Magnus Granbom, 070-3251098. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvariga rekryterare Eskil Höglund, [email protected].
Fackliga representanter Dennis Krantz Unionen, Robert Lönnqvist SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.

Placeringsort: Sundsvall, Örnsköldsvik, Umeå, vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan.
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och köns uttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast 14 mars 2022.

Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt över 2 300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation - underhåll - konsulttjänster. Läs mer på www.vattenfallservices.se


Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!


Följ oss gärna!
Linkedin: Vattenfall Services Nordic AB
Instagram: vattenfallservices
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Tidsbegränsad anställning som Virkesmätare till Husum

Ansök    Mar 10    Biometria ek. för.    Virkesmätare
Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med fors... Visa mer
Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala.
Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i ett framåtsträvande företag där du får möjlighet att vara med och påverka och utveckla för framtiden.

Våra värdeord inom Biometria är Pålitliga, Opartiska, Engagerade och Tillsammans. Biometria verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat.

Vi välkomnar dig att bidra till verksamheten med din kompetens – Det är bra att vi är olika!

Vid behov utbildar vi dig när du påbörjar din anställning som virkesmätare. Din utbildning sker i nära kontakt med din chef, kollegor och kontrollmätare.

Arbetsbeskrivning
Du kommer arbeta vid mätstationen i Husum, vilket även kommer bli stationeringsort för tjänsten. Arbetstiden är treskift, med ett arbetstidsmått på 37 timmar per vecka. Dina arbetsuppgifter består av travmätning av massaved, tågmätning, inmätning av importved samt flissållning. Som utbildad virkesmätare kommer du ha ansvar för den dagliga driften på mätstationen samt ha löpande kontakt med både chaufförer och kunder. Arbetet skall utföras genom våra värdeord, det vill säga på ett pålitligt, opartiskt och engagerat vis. Självklart gör vi det tillsammans!

Vem är du?
Vi ser att du är en person som är noggrann, gillar ordning och reda samt att du har en positiv inställning. Du är serviceinriktad, både mot kunder och kollegor, har lätt för samarbete och är en god lagspelare. Du är engagerad, professionell, förtroendeingivande och har lätt att se förbättringsmöjligheter för att göra ditt jobb bättre i vardagen. Vidare behöver du vara bekväm med att arbeta i praktisk handling och i digitala system samt kunna göra dig förstådd på svenska, både i tal och skrift

Din ansökan
Vänligen skicka in din ansökan genom länken, nedan. Din ansökan skall innehålla en presentation av dig själv och vad som lockar med tjänsten samt en meritförteckning/CV.

Information om anställningen
Löne- och anställningsvillkor: Enligt gällande kollektivavtal.
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Anställningsform: Allmän visstidsanställning 
Anställningens omfattning: Heltid, 100 %, 37 timmar/vecka tom 2022-06-30
Upplysningar om anställningen lämnas av: Distriktschef Dan Wiklund Tel. 073-2706212

Fackliga representanter

- GS - Thomas Göransson, 010-228 5305
- Unionen - Kjell Nordin, 076-7777922

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 2022-03-25. Urval till intervjuer sker löpande, så tveka inte att skicka in din ansökan. 

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Genom din ansökan samtycker du till att Biometria får nyttja dina personuppgifter i syfte att genomföra rekryteringsarbete kopplat till denna tjänst i enlighet med Dataskyddsförordningen GDPR. Vänligen läs mer på Integritetsskyddsmyndigheten. (https://biometria.varbi.com/center/tool/position/465806/edit/tab:1/imy.se) Visa mindre

Anläggningsarbetare, grönyteskötsel

Samhällsbyggnadsförvaltningens uppdrag är att aktivt verka för att bygga en säker, trygg och hållbar kommun med en god miljö för alla som bor, verkar och besöker Örnsköldsvik. Kommunens parker, lekparker och det gröna i staden planeras och underhålls för att ge möjlighet till välbefinnande för människor i alla åldrar. Grönytornas olika funktioner ska bidra till fysisk- och psykisk hälsa. De ska också bidra till mångfald och en god livsmiljö. Tjäns... Visa mer
Samhällsbyggnadsförvaltningens uppdrag är att aktivt verka för att bygga en säker, trygg och hållbar kommun med en god miljö för alla som bor, verkar och besöker Örnsköldsvik.Kommunens parker, lekparker och det gröna i staden planeras och underhålls för att ge möjlighet till välbefinnande för människor i alla åldrar.

Grönytornas olika funktioner ska bidra till fysisk- och psykisk hälsa. De ska också bidra till mångfald och en god livsmiljö.

Tjänsterna är säsongsanställningar på heltid 100%. Tjänsterna är under perioden maj till oktober och under perioden juni till augusti.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som kan jobba med underhålls- och anläggningsarbete av grönytor på parkmark och kommunala fastigheter. Främst gräsklippning och trimning med röjsåg.

I tjänsten som anläggningsarbetare ingår även arbetsuppgifter som rör skötsel av planteringar, träd, häckar och buskar. Även vattning, städning och tillsyn av lekplatser kan ingå.

Du blir en i teamet inom parkskötsel med inriktning mot gräsklippning. Arbetet sker i nära samarbete med kollegor men innefattas även av enskilt arbete. Visst administrativt arbete förekommer, tex tidrapportering.

Kvalifikationer
Tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter samt röjsågsutbildning är meriterande.

Även vana av maskinhantering och utbildning ”Arbete på väg” är meriterande. Vi ser gärna att du har viss datorvana då rapportering ingår.

Körkort B är ett krav.

Vi ser med fördel att du som person är ansvarsfull, noggrann, flexibel och serviceinriktad. Arbetet är i både grupp och självständigt, det är viktigt att du har god samarbetsförmåga.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan.

Rekrytering kan komma att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

Vid anställning ska utdrag ur Polisens belastningsregister lämnas in till arbetsgivaren.

Örnsköldsviks kommun ingår i ett finskt- och samiskt förvaltningsområde.

I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

I denna rekrytering har vi gjort våra val av annonseringskanaler och undanber oss kontakt från rekryteringsbolag eller annonssäljare. Visa mindre

Anläggningsarbetare, parkskötsel

Samhällsbyggnadsförvaltningens uppdrag är att aktivt verka för att bygga en säker, trygg och hållbar kommun med en god miljö för alla som bor, verkar och besöker Örnsköldsvik. Kommunens parker, lekparker och det gröna i staden planeras och underhålls för att ge möjlighet till välbefinnande för människor i alla åldrar. Grönytornas olika funktioner ska bidra till fysisk- och psykisk hälsa. De ska också bidra till mångfald och en god livsmiljö. Tjäns... Visa mer
Samhällsbyggnadsförvaltningens uppdrag är att aktivt verka för att bygga en säker, trygg och hållbar kommun med en god miljö för alla som bor, verkar och besöker Örnsköldsvik.Kommunens parker, lekparker och det gröna i staden planeras och underhålls för att ge möjlighet till välbefinnande för människor i alla åldrar.

Grönytornas olika funktioner ska bidra till fysisk- och psykisk hälsa. De ska också bidra till mångfald och en god livsmiljö.

Tjänsterna är säsongsanställningar på heltid 100%. Tjänsterna är under perioden maj till oktober och under perioden juni till augusti.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som kan jobba med underhålls- och anläggningsarbete av grönytor på parkmark och kommunala fastigheter.

I tjänsten som anläggningsarbetare med inriktning park ingår arbetsuppgifter som skötsel av säsongsplanteringar, perennplanteringar, träd, häckar och buskar. Även vattning, städning, gräsklippning, trimning samt tillsyn och underhåll av lekplatser ingår i tjänsten.

Du blir en i teamet inom parkskötsel och arbetet sker i nära samarbete med kollegor men innefattas även av enskilt arbete. Arbetet kan också bestå av att hjälpa till med andra arbetsuppgifter inom driften. Visst administrativt arbete förekommer, tex tidrapportering.

Kvalifikationer
Trädgårdsutbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren finner tillräcklig.

Röjsågsutbildning och utbildning "Arbete på väg" är meriterande. Vi ser gärna att du har viss datorvana då rapportering ingår.

Vi ser med fördel att du som person är ansvarsfull, noggrann, flexibel och serviceinriktad. Du har god samarbetsförmåga då arbetet sker både i grupp och självständigt.

Körkort B är ett krav.

Rekrytering kan komma att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

Vid anställning ska utdrag ur Polisens belastningsregister lämnas in till arbetsgivaren.

Örnsköldsviks kommun ingår i ett finskt- och samiskt förvaltningsområde.

I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

I denna rekrytering har vi gjort våra val av annonseringskanaler och undanber oss kontakt från rekryteringsbolag eller annonssäljare. Visa mindre

Anläggningsarbetare, feriehandledare lagbas

Samhällsbyggnadsförvaltningens uppdrag är att aktivt verka för att bygga en säker, trygg och hållbar kommun med en god miljö för alla som bor, verkar och besöker Örnsköldsvik. Under sommaren förstärks kommunen med ett antal feriearbetande ungdomar från årskurs 1 och 2 på gymnasiet. Många av dessa ungdomar kommer att jobba under Trafik och parkavdelningen med diverse arbete kring parkskötsel. Vi söker nu sex stycken anläggningsarbetare som ska funge... Visa mer
Samhällsbyggnadsförvaltningens uppdrag är att aktivt verka för att bygga en säker, trygg och hållbar kommun med en god miljö för alla som bor, verkar och besöker Örnsköldsvik.Under sommaren förstärks kommunen med ett antal feriearbetande ungdomar från årskurs 1 och 2 på gymnasiet.

Många av dessa ungdomar kommer att jobba under Trafik och parkavdelningen med diverse arbete kring parkskötsel. Vi söker nu sex stycken anläggningsarbetare som ska fungera som handledare åt dessa ungdomar. Det innebär att du blir en i teamet inom parkskötsel med fokus på att planera och leda ferieungdomarna både tillsammans med andra handledare och självständigt. Tjänsterna är säsongsanställningar på heltid 100%. Tjänsterna är främst perioden juni till augusti, men maj till oktober kan även vara aktuellt.

Arbetsuppgifter
I tjänsten ingår arbetsuppgifter inom grönyteskötsel som underhåll av utemöbler, sommarblommor, ogräsrensning, vattning, städning och tillsyn av lekparker.

Du kommer att självständigt samt tillsammans med andra feriehandledare leda och fördela det dagliga arbetet för ferieungdomarna. De praktiska arbetsuppgifterna utförs tillsammans med ungdomarna där du är en god förebild.

Kvalifikationer
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är ansvarsfull, flexibel, serviceinriktad och har en bra kommunikativ förmåga. Du trivs med att samordna och organisera arbetsuppgifter och har ett intresse för att engagera och vägleda andra. Har du erfarenhet av att leda och arbeta med ungdomar samt har trädgårdsutbildning eller erfarenhet som vi kan bedöma tillräcklig är det meriterande. Vi ser gärna att du har viss datorvana då rapportering ingår.

Körkort B är ett krav.

Tjänsten är en säsongsanställning på heltid under perioden juni till och med augusti.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan. Urval kan komma att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

Vid anställning ska utdrag ur Polisens belastningsregister lämnas in till arbetsgivaren.

Örnsköldsviks kommun ingår i ett finskt- och samiskt förvaltningsområde.

I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

I denna rekrytering har vi gjort våra val av annonseringskanaler och undanber oss kontakt från rekryteringsbolag eller annonssäljare. Visa mindre

Plantskolearbetare till Gideå Plantskola

Ett smart och meningsfullt val   Din nästa arbetsplats Holmens plantskolor producerar årligen cirka 40 miljoner skogsplantor varje år och plantskolan i Gideå producerar årligen drygt 30 miljoner gran- och tallplantor till bolagets egen skog, våra virkesleverantörer och externa kunder. Holmen skog satsar hårt på att vidareutveckla vår plantodling inte minst i samverkan med forskare. Din framtida utmaning Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att arbeta i ... Visa mer
Ett smart och meningsfullt val

 

Din nästa arbetsplats
Holmens plantskolor producerar årligen cirka 40 miljoner skogsplantor varje år och plantskolan i Gideå producerar årligen drygt 30 miljoner gran- och tallplantor till bolagets egen skog, våra virkesleverantörer och externa kunder. Holmen skog satsar hårt på att vidareutveckla vår plantodling inte minst i samverkan med forskare.

Din framtida utmaning
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att arbeta i såddlinjen samt vara behjälplig vid övrigt förekommande plantskolearbete såsom plantkomplettering, packning eller underhåll.

Har du VVS-kompetens kommer du i första hand arbeta med reparationer och underhållsarbete av bevattningssystem och liknande.

För att trivas i rollen bör du kunna arbeta självständigt under eget ansvar men samtidigt vara en del av ett team. Truckkörning ingår i rollen. Beredskap tillämpas och skiftgång kan förekomma vid behov.

För att lyckas i rollen
Vi tror att du som söker trivs i samarbetet med andra och är lyhörd för dina medarbetare. Du tar stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter och driver dem framåt. Vidare tror vi att du trivs med problemlösning och gillar att tänka utanför ramarna.

Du har god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift, lägst motsvarande SFI nivå C. Har du erfarenhet som pannoperatör eller VVS-kunskaper är detta mycket meriterande. Truckkort är ett krav.

Vi erbjuder dig
Hos oss får du det bästa av två världar. På Holmen Skog så arbetar du i en prestigelös organisation med snabba beslutsvägar och korta avstånd från idé till genomförande. Samtidigt som vi är tillräckligt små för att du ska kunna påverka, så har vi också styrkan som koncern med musklerna att genomföra utveckling och förändring.

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete med hög grad av eget ansvar och utmanande arbetsuppgifter. Vi har en öppen och välkomnande atmosfär som genomsyras av våra värderingar mod, engagemang och ansvar.

Vi ger dig möjligheten att verka i ett väletablerat och modernt skogsföretag tillsammans med engagerade och professionella kollegor. Inom Holmen Skog är vår vision att utveckla skogens alla värden och odla råvaror för ett hållbart samhälle. Hos oss får du möjlighet att växa i en stabil bransch med spännande framtidsutsikter.

Ansök redan idag!
Tjänsten är en säsongsanställning med start i mars/april, eller enligt överenskommelse, och som kommer pågå i ca 6 månader med chans till förlängning. 

Välkommen med din ansökan!


Vi får skogen att växa och ge

Holmens verksamhet utgår från kraften som finns i skogen. Träden som växer, vattnet som rusar i älvarna och vinden som blåser i trädtopparna. Det är kärnan i Holmen, en affär byggd på skogens kretslopp och de förnybara produkter vi kan skapa av detta. Våra affärsområden är Skog, Energi, Trävaror, Kartong och Papper. Vi är 3 300 medarbetare som med mod, engagemang och ansvar skapar en hållbar framtid.

Framtidssmart skog Holmen är en av Sveriges största skogsägare. Vi brukar skogen aktivt och hållbart för att den ska växa optimalt och ge oss den bästa råvaran. Långsiktigt tar vi ansvar för skogens kretslopp från frö till återplantering och värnar den biologiska mångfalden. Våra medarbetare sköter våra skogar, köper virke och hjälper privata skogsägare över hela landet med skörd och skogsvård. Visa mindre

Odlingsassistent till Gideå Plantskola

Ett smart och meningsfullt val Din nästa arbetsplats Holmens plantskolor producerar årligen cirka 40 miljoner skogsplantor varje år och plantskolan i Gideå producerar årligen drygt 30 miljoner gran- och tallplantor till bolagets egen skog, våra virkesleverantörer och externa kunder. Holmen skog satsar hårt på att vidareutveckla vår plantodling inte minst i samverkan med forskare. Din framtida utmaning Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att hjälpa odlin... Visa mer
Ett smart och meningsfullt val

Din nästa arbetsplats
Holmens plantskolor producerar årligen cirka 40 miljoner skogsplantor varje år och plantskolan i Gideå producerar årligen drygt 30 miljoner gran- och tallplantor till bolagets egen skog, våra virkesleverantörer och externa kunder. Holmen skog satsar hårt på att vidareutveckla vår plantodling inte minst i samverkan med forskare.

Din framtida utmaning
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att hjälpa odlingsledaren med bevattning, gödsling och inventering. Enklare reparationer/underhåll av odlingsutrustning samt arbetsledning av sommarjobbare förekommer också. Odlingsassistenten rapporterar till Odlingsledaren. För att trivas i rollen bör du vara intresserad och nyfiken på odling.

För att lyckas i rollen
Vi tror att du som söker trivs i samarbetet med andra och är lyhörd för dina medarbetare. Du är noggrann och har förmågan att prioritera bland dina arbetsuppgifter. Din förmåga att skapa struktur är god och du organiserar ditt arbete väl för att kunna nå utsatta mål och deadlines.

Du har god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift, lägst motsvarande SFI nivå C.

Körkort (B) är ett krav och truckkort är meriterande.

God datorvana är ett krav.

Meriterande är om du har arbetslivserfarenhet och/eller utbildning inom trädgård, odling eller skog. Helgarbete förekommer i denna tjänst.

Vi erbjuder dig
Hos oss får du det bästa av två världar. På Holmen Skog så arbetar du i en prestigelös organisation med snabba beslutsvägar och korta avstånd från idé till genomförande. Samtidigt som vi är tillräckligt små för att du ska kunna påverka, så har vi också styrkan som koncern med musklerna att genomföra utveckling och förändring.

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete med hög grad av eget ansvar och utmanande arbetsuppgifter. Vi har en öppen och välkomnande atmosfär som genomsyras av våra värderingar mod, engagemang och ansvar.

Vi ger dig möjligheten att verka i ett väletablerat och modernt skogsföretag tillsammans med engagerade och professionella kollegor. Inom Holmen Skog är vår vision att utveckla skogens alla värden och odla råvaror för ett hållbart samhälle. Hos oss får du möjlighet att växa i en stabil bransch med spännande framtidsutsikter.

Ansök redan idag!
Tjänsten är en säsongsanställning med start i april, eller enligt överenskommelse, och som kommer pågå i ca 6 månader med chans till förlängning. 

Välkommen med din ansökan!


Vi får skogen att växa och ge

Holmens verksamhet utgår från kraften som finns i skogen. Träden som växer, vattnet som rusar i älvarna och vinden som blåser i trädtopparna. Det är kärnan i Holmen, en affär byggd på skogens kretslopp och de förnybara produkter vi kan skapa av detta. Våra affärsområden är Skog, Energi, Trävaror, Kartong och Papper. Vi är 3 300 medarbetare som med mod, engagemang och ansvar skapar en hållbar framtid.

Framtidssmart skog Holmen är en av Sveriges största skogsägare. Vi brukar skogen aktivt och hållbart för att den ska växa optimalt och ge oss den bästa råvaran. Långsiktigt tar vi ansvar för skogens kretslopp från frö till återplantering och värnar den biologiska mångfalden. Våra medarbetare sköter våra skogar, köper virke och hjälper privata skogsägare över hela landet med skörd och skogsvård. Visa mindre

Skogsröjare

Vi söker skogsröjare för ungskogsröjning och underröjning. Tidigare erfarenhet av arbete med röjsåg är en stor fördel. Placering i Björna med omnejd. Säsongsarbete. Visa mer
Vi söker skogsröjare för ungskogsröjning och underröjning. Tidigare erfarenhet av arbete med röjsåg är en stor fördel. Placering i Björna med omnejd. Säsongsarbete. Visa mindre

Trädgårdsarbetare Örnsköldsvik

Om jobbet Vi söker flera trädgårdsarbetare inför sommarsäsongen 2022. Jobbet som trädgårdsarbetare består av utomhusskötsel av kommunala och privatägda fastigheter, med arbetsuppgifter som exempelvis plantering, gräsklippning, bevattning och ogräsrensning. Tjänsten är en säsongsanställning på heltid som sträcker sig mellan 1/6-22 - 31/8-22 Vem är du? Vi söker dig som tycker om att arbeta utomhus i trädgårdsmiljö. Som person är du ansvarsfull och tycker det... Visa mer
Om jobbet
Vi söker flera trädgårdsarbetare inför sommarsäsongen 2022. Jobbet som trädgårdsarbetare består av utomhusskötsel av kommunala och privatägda fastigheter, med arbetsuppgifter som exempelvis plantering, gräsklippning, bevattning och ogräsrensning.
Tjänsten är en säsongsanställning på heltid som sträcker sig mellan 1/6-22 - 31/8-22
Vem är du?
Vi söker dig som tycker om att arbeta utomhus i trädgårdsmiljö. Som person är du ansvarsfull och tycker det är roligt att arbeta med målet att uppnå ett bra resultat. Du trivs med att arbeta både självständigt och i team. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och din inställning till arbetet. Du bör ha god fysik och kommunicerar väl på svenska. B-körkort krävs.
Vi erbjuder ett varierande jobb med härliga kollegor, i ett företag där det alltid är mycket på gång.
Låter detta som något för dig? Vill du arbeta i en spännande miljö på ett företag som bokstavligen växer så det knakar? Tveka då inte, utan skicka in din ansökan redan idag då vi rekryterar löpande.
Kom ihåg att märka din ansökan med Trädgårdsarbetare Örnsköldsvik!
Lite mer om företaget i stort:
Höga Kusten Skog & Fastighet AB är ett entreprenadföretag inom fastighetsskötsel och skogsvård som vuxit kraftigt sedan starten 2013 och har nu uppåt 100 anställda under högsäsong och genomsnittligt ca 55 helårsanställda. Omsättningen har ökat från 3,2 mkr första året till en bit över 60 mkr för förra verksamhetsåret. Företaget finns i dagsläget etablerat på 7 orter från Vallentuna i söder till huvudkontoret Örnsköldsvik i norr. Visa mindre

Skogskonsulent sökes till Västernorrlands distrikt

Arbetsuppgifter Västernorrlands distrikt söker dig som vill vara med och utveckla Skogsstyrelsens verksamhet i vårt län. Du kommer främst att arbeta med handläggning och tillsyn enligt skogsvårdslagen och miljöbalken. Även andra på distriktet förekommande arbetsuppgifter kan bli aktuella. Arbetet innebär kontakter med såväl skogsägare, skogsbruk och allmänhet som andra myndigheter. Kvalifikationer För tjänsten krävs att du har en skoglig högskoleexa... Visa mer
Arbetsuppgifter

Västernorrlands distrikt söker dig som vill vara med och utveckla Skogsstyrelsens verksamhet i vårt län.

Du kommer främst att arbeta med handläggning och tillsyn enligt skogsvårdslagen och miljöbalken. Även andra på distriktet förekommande arbetsuppgifter kan bli aktuella.

Arbetet innebär kontakter med såväl skogsägare, skogsbruk och allmänhet som andra myndigheter.

Kvalifikationer

För tjänsten krävs att du har en skoglig högskoleexamen. Vi värdesätter utöver relevant arbetslivserfarenhet, pedagogisk förmåga och en förmåga att bemöta folk i olika situationer, också goda kvalifikationer i skoglig artkännedom.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du bör vara flexibel och utåtriktad med vana att arbeta självständigt samt ha ett gott ordningssinne. Samarbetsförmåga och förmåga att på ett pedagogiskt sätt föra dialog externt med skogsägare och skogliga tjänstemän är viktiga egenskaper.

Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Körkort för bil är ett krav.

Villkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Tillsvidareanställningen inleds med provanställning. Stationeringsort är Örnsköldsvik.

Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se Visa mindre

Produktingenjör elektronik

Som produktingenjör hos oss är du tekniskt ansvarig för vår kunds produkt. Du samarbetar med kunderna och övriga funktioner inom företaget och skapar produktionsunderlag utifrån kundens, Sanminas och myndigheters krav. Du jobbar kontinuerligt med effektiviseringar och förbättringar samt hanterar produktförändringar. Arbetet innebär ett nära samarbete med såväl vår kund som övriga funktioner inom företaget. Det är därför viktigt att du trivs med att samarbe... Visa mer
Som produktingenjör hos oss är du tekniskt ansvarig för vår kunds produkt. Du samarbetar med kunderna och övriga funktioner inom företaget och skapar produktionsunderlag utifrån kundens, Sanminas och myndigheters krav. Du jobbar kontinuerligt med effektiviseringar och förbättringar samt hanterar produktförändringar.
Arbetet innebär ett nära samarbete med såväl vår kund som övriga funktioner inom företaget. Det är därför viktigt att du trivs med att samarbeta med olika personer med olika bakgrund och kompetenser, ofta i ett högt tempo.
Din profil
Du har teknisk utbildning på högskolenivå, helst inom elektronik. Du bör ha lätt att samarbeta, vara noggrann och strukturerad. Som person är Du både drivande och analytisk och Du kan kommunicera både muntligt och skriftligt på svenska och engelska.
Om Sanmina
Sanmina-SCI är en världsledande kontraktstillverkare som tillverkar och levererar kompletta lösningar till högteknologiska företag i världen. Sanmina-SCI har etablerat sig i ett 20-tal länder runt om i världen och har cirka 45 000 anställda, varav ca 250 i Örnsköldsvik. I Örnsköldsvik tillverkar vi elektronik med huvudinriktning mot medicinsk teknik och industri.
Att jobba hos oss
Våra medarbetare betyder mycket för oss och för Sanminas fortsatta utveckling. Vi har en spännande tillverkning med komplexa produkter och erbjuder våra medarbetare ett flexibelt arbete med utmaningar och stimulerande arbetsuppgifter.
Vill du bli en del av vår spännande organisation och vill du veta med om vad vi kan erbjuda dig som anställd? Skicka då din ansökan med personligt brev och CV till [email protected]
Vi jobbar löpande med urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Visa mindre

Produktingenjör - Elektronik till Sanmina

Är du utbildad ingenjör och redo för nästa utmaning? Då kan detta vara tjänsten för dig! I den här rekryteringen jobbar vi med ett löpande urval så varmt välkommen in med din ansökan redan idag! Om tjänsten Som Produktingenjör - Elektronik; • Är du tekniskt ansvarig för vår kunds produkt • Samarbetar du med kund och övriga funktioner inom företaget och skapar produktionsunderlag utifrån kundens, Sanminas och myndigheters krav. •Jobbar du kontinuerligt ... Visa mer
Är du utbildad ingenjör och redo för nästa utmaning? Då kan detta vara tjänsten för dig! I den här rekryteringen jobbar vi med ett löpande urval så varmt välkommen in med din ansökan redan idag!

Om tjänsten
Som Produktingenjör - Elektronik;

• Är du tekniskt ansvarig för vår kunds produkt
• Samarbetar du med kund och övriga funktioner inom företaget och skapar produktionsunderlag utifrån kundens, Sanminas och myndigheters krav.
•Jobbar du kontinuerligt med effektiviseringar och förbättringar samt hanterar produktförändringar.

Arbetet innebär ett nära samarbete med såväl vår kund som övriga funktioner inom företaget. Det är därför viktigt att du trivs med att samarbeta med olika personer med olika bakgrund och kompetenser, ofta i ett högt tempo.

Vem är du?
Vi söker dig som har:
- Högskoleutbildning inom elektronik
- Är engagerad samt kan jobba individuellt och ta egna initiativ
- Har ett bredare perspektiv och ser helheter
- Kan planera ditt arbete och hålla fokus på målen
- Kan hantera flera parallella aktiviteter
- Är snabblärd och kan se mönster samt tycker om att lösa problem
- Är social och kan arbeta i grupp samt bidra med en positiv stämning i gruppen
- Kan uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

Om verksamheten
Sanmina-SCI är en världsledande kontraktstillverkare som tillverkar och levererar kompletta lösningar till högteknologiska företag i världen. Sanmina-SCI har etablerat sig i ett 20-tal länder runt om i världen och har cirka 45 000 anställda, varav ca 250i Örnsköldsvik. I Örnsköldsvik tillverkar vi elektronik med huvudinriktning mot medicinsk teknik och industri.

Våra medarbetare betyder mycket för oss och för Sanminas fortsatta utveckling. Vi har en spännande tillverkning med komplexa produkter och erbjuder våra medarbetare ett flexibelt arbete med utmaningar och stimulerande arbetsuppgifter. Vill du bli en del av vår spännande organisation och vill du veta med om vad vi kan erbjuda dig som anställd?Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på https://www.poolia.se.

Poolia är ett registrerat rekryterings och bemanningsföretag, vi är auktoriserade av Kompetensföretagen och har kvalitetssäkrade processer och rutiner. Visa mindre

Electro Technology Engineer till OSTP I Örnsköldsvik

OSTP koncernen är en av världens ledande tillverkare av svetsade rostfria processrör och rördelar. De har tillverkning i Sverige och Finland. OSTP koncernen har ca 500 anställda och ägs av Agave Srl och Outokumpu. I Örnsköldsvik arbetar ca 155 personer fördelat på två fabriker. Örnsköldsvik har en nyckelroll inom koncernen med marknadens bredaste produktsortiment inom rostfria rördelar. Detta är ett mycket spännande arbete där du kommer få arbeta brett ... Visa mer
OSTP koncernen är en av världens ledande tillverkare av svetsade rostfria processrör och rördelar. De har tillverkning i Sverige och Finland. OSTP koncernen har ca 500 anställda och ägs av Agave Srl och Outokumpu. I Örnsköldsvik arbetar ca 155 personer fördelat på två fabriker. Örnsköldsvik har en nyckelroll inom koncernen med marknadens bredaste produktsortiment inom rostfria rördelar.

Detta är ett mycket spännande arbete där du kommer få arbeta brett inom digitalisering med många olika projekt. Du planerar din arbetsdag själv efter verksamhetens behov och arbetet innebär mycket eget ansvar. Vi letar därför efter dig som motiveras av utmaningar och som brinner för att ständigt utveckla dig själv och företaget du jobbar på. Låter det som ett jobb för dig?

Arbetsbeskrivning

I rollen som electro technology engineer kommer du att verka inom industriell IT och vara en länk mellan digitaliserings- och automations projekt i olika former såsom utvecklare, projektledare och programmerare. Vidare kommer du att bevaka den utveckling som sker inom digitalisering och automation, både vad gäller mjukvara samt teknisk utrustning och framlägga förslag om hur detta kan överföras till företaget. Fokus skall ligga på resurssnåla och miljöförbättrande åtgärder.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:

* Att finna affärsmöjligheter inom digitalisering och automation genom att utveckla ny teknik och optimera befintlig utrustning
* Att implementera digitaliseringslösningar såsom t.ex. maskinavläsning för återrapportering och spårning och skapa självlärande lösningar för produktionsapparaten.
* Att finna automationslösningar som kan implementeras i produktionen.
* Agera projektledare vid specifika utvecklingsprojekt.

Vem är du

Vi söker dig som har akademisk utbildning gärna med inriktning automationsteknik, robot, data eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Befattningen kräver flerårig erfarenhet av verksamhetsutveckling.

För att lyckas i rollen tror vi att du är en driftig problemlösare med ett stort tekniskt intresse som ständigt vill lära nytt och är öppensinnad och entusiasmerande för ny teknik och förändringsarbete. Som person är det viktigt att du är analytisk, strukturerad, lyhörd och har en hög samarbetsförmåga. Du trivs med varierande arbetsuppgifter och känner dig trygg i att jobba självständigt. Du ska ha ett stort driv och engagemang med en ödmjuk attityd.

Då arbetet innebär mycket kontakter med olika partners krävs det goda kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt.

Kontakt

I den här rekryteringen samarbetar OSTP med Jefferson wells och du kommer att bli anställd hos OSTP. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Mats Andersson på telefonnummer: 026-66 30 22 eller via e-post: [email protected]

Vi ser fram emot att höra från dig! Sista ansökningsdag är 2021-11-07 Visa mindre

Förvaltningsassistent och grönyteansvarig

Svenska kyrkan i Örnsköldsviks kontrakt genomgår nu en indelningsförändring som skapar nya möjligheter och behov till samverkan över församlingsgränserna. Från och med årsskiftet 2021-2022 kommer de fyra församlingar Arnäs, Gideå och Trehörningsjö, Grundsunda och Örnsköldsviks församling att ingå i det nya pastoratet och bildar tillsammans Örnsköldsvik norra pastorat. Vi har nu en ny spännande tjänst som förvaltningsassistent med kompetens i det gröna. Vi ... Visa mer
Svenska kyrkan i Örnsköldsviks kontrakt genomgår nu en indelningsförändring som skapar nya möjligheter och behov till samverkan över församlingsgränserna. Från och med årsskiftet 2021-2022 kommer de fyra församlingar Arnäs, Gideå och Trehörningsjö, Grundsunda och Örnsköldsviks församling att ingå i det nya pastoratet och bildar tillsammans Örnsköldsvik norra pastorat.
Vi har nu en ny spännande tjänst som förvaltningsassistent med kompetens i det gröna.
Vi söker nu en förvaltningsassistent med bakgrund inom grönyteskötsel till kyrkogårdsförvaltningen i Örnsköldsviks norra pastorat. Tjänsten är en utökning och tillsammans med kyrkogård och fastighetschef och arbetsledare bildar ni en strategigrupp frågor kring kyrkogård och grönyteförvaltningen.
Vi söker dig som har hög integritet, är noggrann, lugn och strukturerad, som tycker om att arbeta systematiskt och självständigt i ditt uppdrag. Tjänsten innebär många kontakter med personal, besökare och förtroendevalda och innebär också tjänstgöring på kyrkogårdarna såväl som på kyrkogårdsexpedition.
Om tjänsten
Vi erbjuder dig en bred och intressant tjänst. Du kommer att arbeta i en organisation med tydliga värderingar som gör skillnad i verksamheten, men där även glädje och humor spelar en viktig roll. Vi är en arbetsplats med många engagerade medarbetare som vill mycket och brinner för sitt arbete.
Du sköter administrationen kring samt är sekreterare i kyrkogårds- och fastighetsutskottet. Det innebär bl.a. att sätta sig in i gällande regelverk samt formalia kring förtroendevaldas arbete enligt Kyrkoordningen, för att effektivt kunna sköta utskick, kallelser, protokoll och dokumenthantering.
Du arbetar deltid på kyrkogårdsexpedition, där du bl.a. tar emot samtal och mejl i frågor rörande begravningsverksamhetens praktiska frågor.
I ditt uppdrag ingår:
Upprätta, utforma och underhålla träd och grönyteplan för pastoratets kyrkogårdar och grönytor.
Administrativt arbete för kyrkogårdarnas arbete med gravstenssäkerhet.
Kulturhistorisk inventering och registerföring av kyrkogårdsmiljöer enligt kulturmiljölagen.
Formgivning och gestaltning av befintliga och nyproduktion av kyrkogårdskvarter.
Löpande inventera och uppdatera pastoratets digitala och fysiska gravkartor.
Informera internt och externt rådande begravningslagstiftning och kyrkogårdskultur
Administrativt arbete inom begravningsverksamhet så som inventering och översyn av gravvårdar och statistikrapportering.
Vid behov utföra praktiskt arbete inom begravningsverksamheten såsom gravgrävning och gravsättning.
Löpande kontakt med sorgehus och begravningsbyråer för visning av gravskick och information om begravningsverksamhet och kyrkogårdsförvaltning.
Vid fastighet och kyrkogårdsutskottets sammanträden vara sekreterare.
Vara kyrkogård och fastighetschef behjälplig med administrativa uppdrag.


Om oss
Örnsköldsviks kommun tillhör Västernorrlands läns norra del som gränsar mot Västerbotten. Kommunen är en del av världsarvet Höga kusten som är storslaget kuperat, med en natur som är starkt präglad av landhöjningen efter inlandsisens avsmältning. Området har den största landhöjningen av det här slaget i världen och är ett unikt exempel på hur geologiska krafter drastiskt kan prägla ett landskap. Både kust och inland utgörs av natursköna områden med dramatiska berg och djupa skogar. Turismen har inom kommunen på senare år ökat och blivit en allt större arbetsgivare då många besökare har hittat till kommunen. Det geografiska läget tillsammans med en stark lokal entreprenörsanda bildar på flera ställen en levande landsbygd. Centralorten Örnsköldsvik ligger vackert belägen mellan bergen och innehar internationella produktionsfabriker, universitetsutbildningar, sjukhus och en levande stadskärna.
Örnsköldsvik norra pastorat omfattar Arnäs, Gideå och Trehörningsjö, Grundsunda och Örnsköldsviks församlingar. Pastoratet har en bred verksamhet för alla åldrar i både stad och landsortsförsamling. Inom verksamheten ryms bland annat ett välbesökt café, förskola, missions och pilgrimsprojekt, sorgegrupper och mycket mer.
Fastighetsbeståndet som utgörs av ett fyrtiotal byggnader med både kyrkstallar, skolbyggnad, församlingsgårdar, stadskyrka, minienergihus och medeltidskyrka
Vi erbjuder dig
En ny administrativ tjänst med inriktning på att utveckla förvaltningsprocesserna kring grönytor och parkförvaltning och ett intressant administrativt arbete kring kyrkogårdsförvaltning. I rollen som sekreterare inom kyrkogård och fastighetsutskottet och i mötet med förtroendevalda kommer flera möten förläggas till kvällstid. Du tjänstgör även på vår kyrkogårdsexpedition och har ditt kontor tillsammans med kyrkogårds och fastighetschefen i en nybyggnation i Arnäs, 5km från Örnsköldsviks centrum.
Tjänsten föregås av en 6månaders provanställning som övergår till en heltidstjänst med flexibel arbetstid och förskottssemester samt friskvårdsbidrag.
Vem är du?
Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med frågor inom park- och/eller trädgårdsplanering, förvaltning och anläggning. Du ska kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. - Du ska ha B-körkort. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper och förmågan att lösa tilldelade uppgifter.
Meriterande: - Vi ser gärna att du har en dokumenterad eftergymnasial utbildning inom grönyteförvaltning alternativt har en god erfarenhet av arbete med gröna frågor inom samhällsplanering med koppling till konkreta åtgärder inom park- och/eller trädgårdsområdet.
Personliga egenskaper: - Du är bra på att ta egna initiativ och har förmågan att själv kunna driva frågor, men också kunna lyssna in andras input. Du är strukturerad, arbetar systematiskt och kan planera ditt arbete på ett självständigt sätt.
Är du intresserad?
Personligt brev och 2–3 referenser skickas till [email protected]
Tillträde sker efter överenskommelse dock tidigast 1/1 2022, heltidstjänst, tills vidare, reglerad arbetstid, vi tillämpar flexibel arbetstid. Du har B-körkort.
Sista ansökningsdag: 8/11–2021. Intervjuer genomförs den 18/11-2021
Läs mer om Örnsköldsvik norra pastorat genom att besöka de befintliga pastoraten.
Vi har valt vår strategi för annonsering av den här tjänsten. Kontakt med annonsförsäljare eller rekryterin gs- och bemanningsföretag undanbedes. Visa mindre

Produktingenjör elektronik

Som produktingenjör hos oss är du tekniskt ansvarig för vår kunds produkt. Du samarbetar med kunderna och övriga funktioner inom företaget och skapar produktionsunderlag utifrån kundens, Sanminas och myndigheters krav. Du jobbar kontinuerligt med effektiviseringar och förbättringar samt hanterar produktförändringar. Arbetet innebär ett nära samarbete med såväl vår kund som övriga funktioner inom företaget. Det är därför viktigt att du trivs med att samarbe... Visa mer
Som produktingenjör hos oss är du tekniskt ansvarig för vår kunds produkt. Du samarbetar med kunderna och övriga funktioner inom företaget och skapar produktionsunderlag utifrån kundens, Sanminas och myndigheters krav. Du jobbar kontinuerligt med effektiviseringar och förbättringar samt hanterar produktförändringar.
Arbetet innebär ett nära samarbete med såväl vår kund som övriga funktioner inom företaget. Det är därför viktigt att du trivs med att samarbeta med olika personer med olika bakgrund och kompetenser, ofta i ett högt tempo.
Din profil
Du har teknisk utbildning på högskolenivå, helst inom elektronik. Du bör ha lätt att samarbeta, vara noggrann och strukturerad. Som person är Du både drivande och analytisk och Du kan kommunicera både muntligt och skriftligt på svenska och engelska.
Om Sanmina
Sanmina-SCI är en världsledande kontraktstillverkare som tillverkar och levererar kompletta lösningar till högteknologiska företag i världen. Sanmina-SCI har etablerat sig i ett 20-tal länder runt om i världen och har cirka 45 000 anställda, varav ca 250 i Örnsköldsvik. I Örnsköldsvik tillverkar vi elektronik med huvudinriktning mot medicinsk teknik och industri.
Att jobba hos oss
Våra medarbetare betyder mycket för oss och för Sanminas fortsatta utveckling. Vi har en spännande tillverkning med komplexa produkter och erbjuder våra medarbetare ett flexibelt arbete med utmaningar och stimulerande arbetsuppgifter.
Vill du bli en del av vår spännande organisation och vill du veta med om vad vi kan erbjuda dig som anställd? Skicka då din ansökan med personligt brev och CV till [email protected]
Vi jobbar löpande med urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Visa mindre

Produktionsingenjör

Företagsbeskrivning Bosch Rexroth i Mellansel utvecklar, producerar och levererar hydrauliska drivsystem och tjänster under produktvarumärket Hägglunds. Produkterna är kända för att vara tillförlitliga, starka och för att hålla enastående kvalitet. Bosch Rexroth i Mellansel har cirka 400 anställda och ingår i Bosch-gruppen. Jobbeskrivning Vi söker dig som vill upprätthålla och utveckla arbetet kring tidsättning och ergonomi i vår produktion. Som Produk... Visa mer
Företagsbeskrivning
Bosch Rexroth i Mellansel utvecklar, producerar och levererar hydrauliska drivsystem och tjänster under produktvarumärket Hägglunds. Produkterna är kända för att vara tillförlitliga, starka och för att hålla enastående kvalitet. Bosch Rexroth i Mellansel har cirka 400 anställda och ingår i Bosch-gruppen.


Jobbeskrivning


Vi söker dig som vill upprätthålla och utveckla arbetet kring tidsättning och ergonomi i vår produktion. Som Produktionsingenjör ingår du i vår tekniska stödfunktion mot produktionen. Du kommer tillsammans med dina kollegor fokusera på att upprätthålla tidsunderlag, göra kapacitetsberäkningar och ergonomiska utvärderingar av arbetsplatser i vår produktionsmiljö.
Du kommer även vara delaktig i att driva förbättringar inom både arbetsmetodik och ergonomi i produktionen.
Tjänsten är en visstidsanställning fram till december 2022.


Kravspecifikation


Vi önskar att du som söker har en teknisk utbildning med intresse för produktionsmiljö och ergonomi. Det är en fördel om du har jobbat inom industri eller producerande miljö förut. Det är viktigt för oss att du kan kommunicera väl både på svenska och engelska.
Vi ser positivt på om du har god projektledningsförmåga samt om du kan arbeta självständigt och strukturerat. För att trivas i tjänsten bör du kunna kommunicera väl med andra och framföra dina åsikter på ett konstruktivt sätt.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Ytterligare information


Vad kan vi erbjuda dig?
Välkommen till ett företag med tydliga värderingar och som värnar om mångfald. Vi är måna om våra medarbetare och hos oss är det möjligt att förena det professionella med det privata. Ömsesidigt förtroende är självklart för oss och du får både eget ansvar och goda möjligheter att utveckla din kompetens. Dessutom finns det unika utsikter för dig att utvecklas både vid Bosch Rexroth i Mellansel och inom Bosch globalt. Utöver det erbjuder vi våra medarbetare bra förmåner.
Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta Chef för Tekniska funktioner Anders Hägglund. Han nås via växeln på telefonnummer 0660 87000.
Vill du söka tjänsten? Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 3 oktober.
Våra fackliga kontaktpersoner för tjänstemän är Fredrik Wallin (Unionen), Dan Berglund (Ledarna) och Hanna Hagström (Sveriges Ingenjörer). Samtliga kan nås via vår växel på 0660-870 00.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Elektronikingenjör

Vi söker en produktingenjör som kan hantera beredningar till vår kretskortsproduktion. Du samarbetar med kunderna och övriga funktioner inom företaget och skapar produktionsunderlag. Du jobbar kontinuerligt med effektiviseringar och förbättringar samt hanterar produktförändringar. Arbetet innebär ett nära samarbete med såväl vår kund som övriga funktioner inom företaget. Det är därför viktigt att du trivs med att samarbeta med olika personer med olika bak... Visa mer
Vi söker en produktingenjör som kan hantera beredningar till vår kretskortsproduktion. Du samarbetar med kunderna och övriga funktioner inom företaget och skapar produktionsunderlag. Du jobbar kontinuerligt med effektiviseringar och förbättringar samt hanterar produktförändringar.
Arbetet innebär ett nära samarbete med såväl vår kund som övriga funktioner inom företaget. Det är därför viktigt att du trivs med att samarbeta med olika personer med olika bakgrund och kompetenser, ofta i ett högt tempo.
Din profil
Du har teknisk utbildning på högskolenivå, helst inom elektronik. Du bör ha lätt att samarbeta, vara noggrann och strukturerad. Som person är Du både drivande och analytisk och Du kan kommunicera både muntligt och skriftligt på svenska och engelska.
Om Sanmina
Sanmina-SCI är en världsledande kontraktstillverkare som tillverkar och levererar kompletta lösningar till högteknologiska företag i världen. Sanmina-SCI har etablerat sig i ett 20-tal länder runt om i världen och har cirka 45 000 anställda, varav ca 250 i Örnsköldsvik. I Örnsköldsvik tillverkar vi elektronik med huvudinriktning mot medicinsk teknik och industri.
Att jobba hos oss
Våra medarbetare betyder mycket för oss och för Sanminas fortsatta utveckling. Vi har en spännande tillverkning med komplexa produkter och erbjuder våra medarbetare ett flexibelt arbete med utmaningar och stimulerande arbetsuppgifter.
Vill du bli en del av vår spännande organisation och vill du veta med om vad vi kan erbjuda dig som anställd? Skicka då din ansökan med personligt brev och CV till [email protected]
Vi jobbar löpande med urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Visa mindre

Produktionsledare

Ansök    Jul 14    SCA Skog AB    Skogsmästare
SCA Skog AB En hållbar arbetsplats – en renare värld På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet. Vi förstärker vår organisation och söker en Produktionsledare med stationering i Örnsköldsvik. Di... Visa mer
SCA Skog AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.
Vi förstärker vår organisation och söker en Produktionsledare med stationering i Örnsköldsvik.

Din nästa utmaning

Som produktionsledare leder och coachar du avverkningslag i linje med organisationens uppsatta mål. Du följer upp produktion kring kvalité och leverans mot beställning för att vara med och skapa förutsättningar för en lönsam och konkurrenskraftig affär. Du fördelar och planerar resurserna för att arbetet ska flyta på så bra som möjligt. Lokalt kommer du att arbeta i ett team bestående av kollegor från funktionerna marknad och traktplanering. Samarbetet inom teamet är viktigt och skapar en gemensam helhetssyn över verksamheten.
Du vill vara en närvarande ledare vilket innebär att som produktionsledare är du ute i fält några dagar i veckan. För oss på SCA är hållbarhet en del av vår framgång. Våra medarbetare utgår från ett av våra många lokala kontor och dagarna erbjuder variation mellan arbete på fält och kontoret, allt för att vi ska vara hållbara såväl på jobbet som på fritiden.

Vem är du?

Vi söker dig som har skoglig utbildning eller motsvarande kunskaper och erfarenhet. B-körkort är ett krav. Kunskap och erfarenhet att jobba med hälsa, säkerhet är meriterande. Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper, ditt ledarskap och ditt engagemang.
För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder Dig en spännande tjänst där du kommer att vara länken mellan avverkningslag och industri. Du får vara med och coacha och utbilda dina avverkningslag inom områdena hälsa och säkerhet, produktivitet, kvalitet, arbetssätt och system. Detta i ett av Sveriges största skogsbolag med många möjligheter till personlig och professionell utveckling.
Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Erik Sandström, Områdeschef, +4693534607  [email protected]
För mer information om rekryteringsprocessen: Nina Sterning-Näslund, HR-specialist rekytering, +4660193336 [email protected]
Facklig företrädare:
Petter Huuva, Ledarna 0920-259932
Erik Forsberg, Akademikerföreningen, 060-193327
Tony Öman, Unionen, 0612- 881 09
Sista ansökningsdag är: 2021-08-09.

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder papper för tryck och förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar. Visa mindre

Skogsarbetare, röjning

Ansök    Aug 26    Skogsjonas    Skogsarbetare, röjning
Skogsjonas söker arbetare för tillkomna uppdrag. Önskvärt om erfarenhet finns. Gärna SYN-kurs, men ej krav. Now hiring forestry workers. Placeringsort i norra Övik eller dess närhet. Kan även förekomma längre norrut. Sök snarast, fortlöpande rekrytering. Visa mer
Skogsjonas söker arbetare för tillkomna uppdrag.


Önskvärt om erfarenhet finns. Gärna SYN-kurs, men ej krav.


Now hiring forestry workers.


Placeringsort i norra Övik eller dess närhet. Kan även förekomma längre norrut.


Sök snarast, fortlöpande rekrytering. Visa mindre

Electro Technology Engineer till OSTP I Örnsköldsvik

OSTP koncernen är en av världens ledande tillverkare av svetsade rostfria processrör och rördelar. De har tillverkning i Sverige och Finland. OSTP koncernen har ca 500 anställda och ägs av Agave Srl och Outokumpu. I Örnsköldsvik arbetar ca 155 personer fördelat på två fabriker. Örnsköldsvik har en nyckelroll inom koncernen med marknadens bredaste produktsortiment inom rostfria rördelar. Detta är ett mycket spännande arbete där du kommer få arbeta brett ... Visa mer
OSTP koncernen är en av världens ledande tillverkare av svetsade rostfria processrör och rördelar. De har tillverkning i Sverige och Finland. OSTP koncernen har ca 500 anställda och ägs av Agave Srl och Outokumpu. I Örnsköldsvik arbetar ca 155 personer fördelat på två fabriker. Örnsköldsvik har en nyckelroll inom koncernen med marknadens bredaste produktsortiment inom rostfria rördelar.

Detta är ett mycket spännande arbete där du kommer få arbeta brett inom digitalisering med många olika projekt. Du planerar din arbetsdag själv efter verksamhetens behov och arbetet innebär mycket eget ansvar. Vi letar därför efter dig som motiveras av utmaningar och som brinner för att ständigt utveckla dig själv och företaget du jobbar på. Låter det som ett jobb för dig?

Arbetsbeskrivning

I rollen som electro technology engineer kommer du att verka inom industriell IT och vara en länk mellan digitaliserings- och automations projekt i olika former såsom utvecklare, projektledare och programmerare. Vidare kommer du att bevaka den utveckling som sker inom digitalisering och automation, både vad gäller mjukvara samt teknisk utrustning och framlägga förslag om hur detta kan överföras till företaget. Fokus skall ligga på resurssnåla och miljöförbättrande åtgärder.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:

* Att finna affärsmöjligheter inom digitalisering och automation genom att utveckla ny teknik och optimera befintlig utrustning
* Att implementera digitaliseringslösningar såsom t.ex. maskinavläsning för återrapportering och spårning och skapa självlärande lösningar för produktionsapparaten.
* Att finna automationslösningar som kan implementeras i produktionen.
* Agera projektledare vid specifika utvecklingsprojekt.

Vem är du

Vi söker dig som har akademisk utbildning gärna med inriktning automationsteknik, robot, data eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Befattningen kräver flerårig erfarenhet av verksamhetsutveckling.

För att lyckas i rollen tror vi att du är en driftig problemlösare med ett stort tekniskt intresse som ständigt vill lära nytt och är öppensinnad och entusiasmerande för ny teknik och förändringsarbete. Som person är det viktigt att du är analytisk, strukturerad, lyhörd och har en hög samarbetsförmåga. Du trivs med varierande arbetsuppgifter och känner dig trygg i att jobba självständigt. Du ska ha ett stort driv och engagemang med en ödmjuk attityd.

Då arbetet innebär mycket kontakter med olika partners krävs det goda kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt.

Kontakt

I den här rekryteringen samarbetar OSTP med Jefferson wells och du kommer att bli anställd hos OSTP. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Mats Andersson på telefonnummer: 026-66 30 22 eller via e-post: [email protected]

Vi ser fram emot att höra från dig! Sista ansökningsdag är 2021-09-12 Visa mindre

Platschef

Platschef Vill du axla rollen som Platschef och bli en viktig del av vår anläggning i Örnsköldsvik? Som Platschef kommer ditt primära fokus ligga på verksamheten kopplad till vår verkstad och butik, i nära samarbete med förmarknad. Rollen är nyutvecklad och du kommer få stort mandat att driva och utveckla vår verksamhet i området framåt. Ta chansen! Det här kommer du att göra I rollen som Platschef på Lantmännen Maskin i Örnsköldsvik kommer du att fok... Visa mer
Platschef

Vill du axla rollen som Platschef och bli en viktig del av vår anläggning i Örnsköldsvik? Som Platschef kommer ditt primära fokus ligga på verksamheten kopplad till vår verkstad och butik, i nära samarbete med förmarknad.

Rollen är nyutvecklad och du kommer få stort mandat att driva och utveckla vår verksamhet i området framåt. Ta chansen!

Det här kommer du att göra

I rollen som Platschef på Lantmännen Maskin i Örnsköldsvik kommer du att fokusera på att driva och utveckla den lokala Servicemarknaden tillsammans med mekaniker och reservdelspersonal, samt den lokala ledningen. I rollen ingår budget-, resultat- och personalansvar och du följs upp mot uppsatta KPI:er så som debiteringsgrad, faktureringsgrad och kundnöjdhet. I rollen ingår även fokus på arbetsmiljön, så väl den fysiska som psykosociala. Det är av stor vikt att vi har medarbetare som leds och utvecklas i det såväl det dagliga, som det mer långsiktiga arbetet, kring säkra och trygga arbetsplatser.

Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

- Erfarenhet kring arbetsledning inom servicemarknad, troligtvis med fokus inom fordon- lantbruk- eller entreprenadbranschen.
- Erfarenhet av en roll med fokus på sälj, budget- och resultatansvar
- Erfarenhet från förändring/förbättringsarbete
- Goda kunskaper i det svenska och engelska språket, i tal och skrift
- B-körkort

Du är:

- En van ledare som är trygg och tydlig och tycker det är utvecklade att bidra till, och att se medarbetare växa och utvecklas
- Resultatinriktad och med viljan att vinna
- Kund- och servicefokuserad
- Van vid och har förmågan att individuellt leda och planera ditt arbete inom uppsatta ansvarsområden
- Handlingskraftig och har ett stort eget driv

Vad vi erbjuder dig

Lantmännen är en stor internationell koncern och har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag.

Du rapporterar till Regionchef Nord och är placerad i Örnsköldsvik.

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Du ansöker till tjänsten online senast den 2021-07-31. Urval kommer att ske löpande så skicka din ansökan så snart som möjligt. I rekryteringsprocessen ingår både tester och intervjuer och som slutkandidat kommer det att genomföras en referenstagning samt bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut.

Har du frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Henrik Näslund på +46105560172.

Vi ser fram emot din ansökan!

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 20 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 50 miljarder SEK på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP, Korvbrödsbagarn och Hatting. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.se. Visa mindre