Lediga jobb Metsä Board Sverige AB i Örnsköldsvik

Se alla lediga jobb från Metsä Board Sverige AB i Örnsköldsvik. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Örnsköldsvik som finns inom det yrket.

Är du vår nya hamningenjör?

(Rekryteringen sker anonymt) Vill du vara en del av ett stort företag med välkända varumärken och duktiga kollegor? Då kanske detta jobb är något för dig! Vi söker nu en hamningenjör med fordonsansvar. Vad blir din roll på hos oss? Arbetet är varierande och du kommer att ha en spännande och viktig roll på företaget. Du kommer att ansvara för hela fabrikens fordonspark med tillhörande utrustning. Arbetsuppgifter består bland annat av att upprätta och följa ... Visa mer
(Rekryteringen sker anonymt)
Vill du vara en del av ett stort företag med välkända varumärken och duktiga kollegor? Då kanske detta jobb är något för dig! Vi söker nu en hamningenjör med fordonsansvar.
Vad blir din roll på hos oss?
Arbetet är varierande och du kommer att ha en spännande och viktig roll på företaget. Du kommer att ansvara för hela fabrikens fordonspark med tillhörande utrustning. Arbetsuppgifter består bland annat av att upprätta och följa budget, genomföra haveriutredningar samt bevaka och utveckla anläggnings- och infrastruktur inom Hamn och Magasin. Du kommer även att vara kontaktperson för fordonsverkstaden och säkerställa att fordon och redskap är godkända och besiktade enligt myndighetskrav.
Vem letar vi efter?
Du är utbildad ingenjör med inriktning mot teknik eller logistik. Som person är du flexibel, självgående och har god samarbetsförmåga. Du har ett strategiskt perspektiv i arbetet och en förmåga att kunna se helheten. Kanske jobbar du idag i en hamnverksamhet och har erfarenhet från arbete med fordonspark? Du är öppen för att över tid arbeta i större fabriksövergripande projekt kopplat till fabrikens utveckling.
Krav
Civilingenjörsutbildning eller motsvarande med inriktning Teknik eller logistik
Erfarenhet att arbeta med fordonspark
God datorvana
Goda kunskaper i svenska och engelski tal och skrift
Erfarenhet av att arbeta med leverantörer

Meriterande
Erfarenhet från hamnverksamhet

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder ett varierande och stimulerande arbete med stora möjligheter i en unik hamn- och magasins miljö. Vi investerar stort i både teknik och människa, och det finns stora möjligheter till kompetensuteckling inom arbetsområdet både internt och externt. Arbetet utförs som ett lag där vår goda sammanhållning och våra kompetenta medarbetare hjälps åt att skapa morgondagens hållbara produkter.
Metsä Board
Metsä Group är en framgångsrik koncern inom skogsindustrin med rötter i de finska skogarna – vårt moderbolag är ett kooperativ av över 90 000 skogsägare. Metsä Board tillverkar lätt och högkvalitativ falskartong samt kartong för matservice och vita kraftliners. Den rena färskfiber vi använder i våra produkter är en förnybar, säker och återvinningsbar resurs från nordiska skogar. Metsä Board är börsnoterat på Nasdaq Helsingfors.
Vi välkomnar människor med olika bakgrund och i olika livsfaser. Metsä har plats och möjligheter för många olika talanger oavsett ålder, kön, etnisk bakgrund, sexuell läggning, funktionshinder eller andra egenskaper – Metsä är för alla. Läs mer: metsagroup.com/metsaforall
Anonym rekrytering – så här går det till
Detta är en anonym rekryteringsprocess. Sökandes kön och födelsedatum efterfrågas inte i ansökningsformuläret. Personuppgifter som namn, modersmål, tidpunkt för studier, namn på utbildningsinstitutioner och kontaktuppgifter är dolda fram till intervjufasen. Bilagor (som CV) är också dolda.
Metsä Groups rekryteringspartner utför denna rekrytering. Vår partner ser de sökandes uppgifter i systemet, men de sökande förblir anonyma för Metsä Group under ansökningsbehandlingen. Vår rekryteringspartner har som uppgift att presentera de mest lämpliga sökandena till den lediga tjänsten.
Vårt system vägleder dig genom ansökningsprocessen. Frågorna i ansökningsformuläret hjälper dig att presentera dina färdigheter och erfarenheter anonymt. Svara noggrant på alla frågor. Om du kallas till intervju kommer ditt CV att visas för rekryterarna som stöd till intervjun.
Läs mer och se videon om anonym rekrytering på www.metsagroup.com/anonymousrecruitment Visa mindre

Vi söker en valsslipare!

Ansök    Jun 5    Metsä Board Sverige AB    Valsare
Vi behöver förstärka vår organisation med Valsslipare till avdelning Underhåll Kartongbruk. Som Valsslipare arbetar du 4-skift enligt schema, kommer Du att i nära samarbete med drift- och underhållsavdelningarna säkerställa tillgängligheten på anläggningarna. Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av mångfald sätter grunden för en mer kreativ och innovativ miljö. Vi arbetar därför aktivt med att öka vår mångfald och ser varje individs personliga oc... Visa mer
Vi behöver förstärka vår organisation med Valsslipare till avdelning Underhåll Kartongbruk.
Som Valsslipare arbetar du 4-skift enligt schema, kommer Du att i nära samarbete med drift- och underhållsavdelningarna säkerställa tillgängligheten på anläggningarna.
Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av mångfald sätter grunden för en mer kreativ och innovativ miljö. Vi arbetar därför aktivt med att öka vår mångfald och ser varje individs personliga och yrkesmässiga bakgrund som en tillgång

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:
Slipning & polering av valsar,
Uppmätning av valsar,
Balansering av ledvalsar
Tillsyn/underhåll av slipmaskinen
Systemhantering i UH systemet SAP
Traverskörning
Valshantering
Vem är du?
Eftersom befattningen innebär stor teknisk bredd och ansvar söker vi Dig med mekanisk /teknisk gymnasieutbildning eller motsvarande.
Du har några års erfarenhet av maskinbearbetning
Har kunskaper i Mätteknik samt Ritteknik
Materialkunskaper
CNC utbildning är meriterande
Vi söker Dig som tar egna initiativ samtidigt som Du är en god lagspelare. Då befattningen är en enmansposition så behöver du vara trygg i att arbeta ensam
Du har förmåga att samarbeta och skapa goda kontakter i ett brett nätverk. Vidare är du tekniskt intresserad, kvalitetsmedveten och har förmåga att driva ett arbete framåt.
Ansökan
Din ansökan skickar du senast 2024-07-31 via länken nedan.
Låter det som jobbet för dig? Ansök redan idag!
Observera att rekryteringen genomförs anonymt, läs mer i texten nedan innan du skickar in din ansökan. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, men senast 20 maj. Välkommen med din ansökan!
Anonym rekrytering - hur det fungerar och varför använder vi det?
Som en del av Metsä Groups jämställdhetsprogram och vår vision - "Metsä för alla", använder vi oss av anonym rekrytering. Syftet är att minska effekten av omedvetna fördomar och eventuell diskriminering.
Följande uppgifter kommer därför att vara dolda för rekryterarna fram till intervjutillfället: namn, födelsedatum, kontaktuppgifter, kön, modersmål, datum för studier samt utbildningsinstitutionens namn. Bilagor (CV) är också dolda. Rekryterarna får tillgång till de sökandes kontaktuppgifter först när de når steget intervju och de sökande bjuds in till intervjuer.
Vårt rekryteringssystem guidar dig genom ansökningsprocessen. Du kommer att bli ombedd att lämna personuppgifter, men all ovan nämnd information är dold för rekryterarna fram till intervjustadiet. Det är därför extra viktigt att du som kandidat fyller i dina kompetenser i urvalsfrågorna, för att vi på ett så bra sätt som möjligt ska kunna avgöra om du är kvalificerad för tjänsten.
Ansökningsformuläret innehåller frågor som hjälper dig att presentera dina färdigheter och erfarenheter anonymt. Vänligen svara på frågorna så att dina kompetenser och färdigheter framkommer. Du kan bifoga ett CV till din ansökan, men det kommer vara dolt i rekryteringsprocessens inledande skede. Om du bjuds in till en intervju kommer rekryterarna få tillgång till ditt CV som stöd för intervjun.
Läs mer om vår anonyma rekrytering på www.metsagroup.com/anonymousrecruitment Visa mindre

Vi söker en underhållsingenjör!

Underhållsingenjör till Underhåll Kartongbruk Som Underhållsingenjör kommer Du att i nära samarbete med drift- och underhållsavdelningarna arbeta för att säkerställa driftsäkerhet på anläggningen. Detta genom att proaktivt underhålla/utveckla system och maskinutrustning samt interna arbetsprocesser. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är: Att leda driftsäkerhetsarbetet för avdelningen, genom utveckling och planering av underhållsplaner samt underhållsprogra... Visa mer
Underhållsingenjör till Underhåll Kartongbruk
Som Underhållsingenjör kommer Du att i nära samarbete med drift- och underhållsavdelningarna arbeta för att säkerställa driftsäkerhet på anläggningen. Detta genom att proaktivt underhålla/utveckla system och maskinutrustning samt interna arbetsprocesser.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
Att leda driftsäkerhetsarbetet för avdelningen, genom utveckling och planering av underhållsplaner samt underhållsprogram
Att upprätta samt utveckla underhållsprocesser, rutiner och instruktioner
Arbetar långsiktigt med anläggningens maskinutrustning mot satta produktions- och effektivitetsmål
Leda och initiera större reparationer och underhållsprojekt
Att leda arbetsgrupper vid problemlösning/utredningsarbete
Kontaktperson mot externa leverantörer
Besiktningsarbeten och myndighetskontakter
Delta i användande av Artificiell intelligens (AI)
Vid behov utbilda underhålls- och driftspersonal angående aktuella system

Vem är du?
Är du serviceinriktad och gillar problemlösning och förbättringsarbete är det här ett jobb för dig!
Befattningen innebär stor teknisk bredd och ansvar, därför söker vi dig som har ingenjörsutbildning och har några års yrkeserfarenhet.
Vi söker dig som tar egna initiativ samtidigt som du är en god lagspelare.
Du har förmåga att samarbeta och skapa goda kontakter i ett brett nätverk.
Du är kvalitetsmedveten och har förmåga att driva arbetet framåt.
Du har goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift.
Har du processkännedom eller erfarenhet från maskinkonstruktion/projektledning är det meriterande
Varför Metsä?
Metsä Group har en ansvarsfull företagskultur som skapar en säker arbetsmiljö för alla. Vi investerar i bra ledarskap och personligt karriärstöd. Vi bryr oss om våra anställdas välbefinnande och belönar goda resultat. För oss är det viktigt att alla utvecklar sina färdigheter och vi gör det möjligt att byta jobb inom organisationen. Vi måste alla få visa och använda oss av vår kompetens!
Den accelererande utvecklingen av e-handel och miljömedvetande hos konsumenter leder till ökad efterfrågan på kartongförpackningar. Metsä Boards medarbetare är stolta över att framställa ansvarsfulla produkter av hög kvalitet som bidrar till en mer hållbar framtid. Bli en del av vårt team!
Ansökan
Urval och intervjuer kommer ske löpande. Anställning kan komma att ske före sista ansökningsdatum.
Din ansökan skickar du senast 30 juni 2024 via länken nedan. Visa mindre

Vi söker nu en planerare!

Planerare till Underhåll Kartongbruk Nu finns möjligheten att vara med i den fortsatta utvecklingen av planeringsprocessen vid Metsä Board Husums fabrik! Som Planerare hos oss kommer Du att säkerställa den övergripande planeringen av de arbeten som ska utföras. För att lyckas i rollen krävs att du har mycket god planeringsförmåga. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån det genomförbara planer för korta och längre perioder. Trivs du att vara den som koor... Visa mer
Planerare till Underhåll Kartongbruk
Nu finns möjligheten att vara med i den fortsatta utvecklingen av planeringsprocessen vid Metsä Board Husums fabrik! Som Planerare hos oss kommer Du att säkerställa den övergripande planeringen av de arbeten som ska utföras.
För att lyckas i rollen krävs att du har mycket god planeringsförmåga. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån det genomförbara planer för korta och längre perioder.
Trivs du att vara den som koordinerar och håller övergripande koll på arbeten som ska genomföras? Då är det här tjänsten för dig!
Arbetsuppgifterna är omväxlande och omfattar bland annat:
Säkerställa att arbetsorderkö och åtgärdsönskemål hanteras löpande
Stötta vid beredning av arbetsorder
Reservdelsstyrning, materialplanering
Koordinera veckoplanering
Medverka vid planering och uppföljning av stoppaktiviteter
Följa upp och kommunicera nyckeltal gällande planeringsförmåga
Initiera omprioriteringar utifrån övergripande behov och beläggningsgrad

Vi söker Dig som har:
Gymnasieutbildning inom relevant område
Grundläggande kompetens inom Underhåll, Automation eller Mek
Kunnig inom UH-system. Erfarenhet från arbete i SAP-PM är meriterande.
Mycket god prioriteringsförmåga och förmåga att se helheter
God administrativ förmåga
Erfarenhet från inköp
Erfarenhet från processindustri
God kommunikationsförmåga i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt

Varför just Metsä?
Den accelererande utvecklingen av e-handel och miljömedvetande hos konsumenter leder till ökad efterfrågan på kartongförpackningar. Metsä Boards medarbetare är stolta över att framställa ansvarsfulla produkter av hög kvalitet, som bidrar till en mer hållbar framtid för planeten.
Hos oss har du alltid stöd av ett team. Ditt eget engagemang och intresse öppnar dörrar för en bra karriärutveckling. Metsä erbjuder dig goda möjligheter att utvecklas till inom ditt område – bli en del av vårt team!
Ansök till jobbet!
Skicka din ansökan genom att klicka på länken ”Ansök”. Sista ansökningsdag är 2024-06-30, urval sker löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut.
Anonym rekrytering - hur det fungerar och varför använder vi det?
Som en del av Metsä Groups jämställdhetsprogram och vår vision - "Metsä för alla", använder vi oss av anonym rekrytering. Syftet är att minska effekten av omedvetna fördomar och eventuell diskriminering.
Följande uppgifter kommer därför att vara dolda för rekryterarna fram till intervjutillfället: namn, födelsedatum, kontaktuppgifter, kön, modersmål, datum för studier samt utbildningsinstitutionens namn. Bilagor (CV) är också dolda. Rekryterarna får tillgång till de sökandes kontaktuppgifter först när de når steget intervju och de sökande bjuds in till intervjuer.
Vårt rekryteringssystem guidar dig genom ansökningsprocessen. Du kommer att bli ombedd att lämna personuppgifter, men all ovan nämnd information är dold för rekryterarna fram till intervjustadiet. Det är därför extra viktigt att du som kandidat fyller i dina kompetenser i urvalsfrågorna, för att vi på ett så bra sätt som möjligt ska kunna avgöra om du är kvalificerad för tjänsten.
Ansökningsformuläret innehåller frågor som hjälper dig att presentera dina färdigheter och erfarenheter anonymt. Vänligen svara på frågorna så att dina kompetenser och färdigheter framkommer. Du kan bifoga ett CV till din ansökan, men det kommer vara dolt i rekryteringsprocessens inledande skede. Om du bjuds in till en intervju kommer rekryterarna få tillgång till ditt CV som stöd för intervjun.
Läs mer om vår anonyma rekrytering på www.metsagroup.com/anonymousrecruitment Visa mindre

Ingenjör

Vi söker just nu dig som Ingenjör till vår avdelning Produkt, process och verksamhetssystem Denna rekrytering sker anonymt. Din roll hos oss på Metsä Board Husum Din första position hos oss kommer att vara som ingenjör inom Teknisk service och Utveckling. I den här rollen kommer du att få arbeta med exempelvis registrering, utredning och återkoppling vid kundreklamationer. Du kommunicerar med marknadens tekniker, sälj och kunder gällande tekniska produkt... Visa mer
Vi söker just nu dig som
Ingenjör
till vår avdelning Produkt, process och verksamhetssystem
Denna rekrytering sker anonymt.
Din roll hos oss på Metsä Board Husum
Din första position hos oss kommer att vara som ingenjör inom Teknisk service och Utveckling. I den här rollen kommer du att få arbeta med exempelvis registrering, utredning och återkoppling vid kundreklamationer. Du kommunicerar med marknadens tekniker, sälj och kunder gällande tekniska produktfrågor, och återkopplar kundfeedback till kollegor inom produktion. Du deltar i eller leder interna projekt/aktiviteter inom området produktionsprocess eller produktutveckling. Du planerar och genomför utbildningar gällande kvalitet- produkt- och kundkunskap.
Du bygger upp kunskaper och erfarenhet om vår produktionsprocess, kunder, produkter och dess egenskaper och kvalitetskrav. Med dessa arbetsuppgifter kommer du ges möjlighet att utvecklas till en eftertraktad kandidat till flera olika ingenjörsbefattningar inom vår verksamhet.
Vad letar vi efter?
Som person är du flexibel och kan snabbt ställa om efter förändrade förutsättningar. Du trivs med att samarbeta med andra, och ser dig själv som en nyfiken person med god förmåga att lära dig nya saker.
Krav
ingenjörsexamen eller motsvarande högskoleutbildning.
goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Meriterande
tidigare erfarenhet av process- eller tillverkningsindustri, men det är inget krav.

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder ett varierande och stimulerande arbete med stora möjligheter i en unik produktionsmiljö. Vi investerar i bra ledarskap och karriärstöd och vi bryr oss om våra anställdas välbefinnande och belönar goda resultat. För oss är det viktigt att alla utvecklar sina färdigheter och vi ger dig möjlighet till kompetens- och karriärsutveckling.
Arbetet som ingenjör hos oss är varierande och ingen dag är den andra lik. Du kommer att få arbeta i en spännande och omväxlande verksamhet med visionen att gentemot våra kunder och marknader vara den mest eftertraktade leverantören. Vi tror att du motiveras av att tillsammans med oss utveckla och optimera process och produktion till en högre effektivitet.
Vid frågor som rör tjänsten är du välkommen att kontakta HR-Partner Lisa Granholm, [email protected].
Vid frågor som rör facklig information kan du kontakta representanter via telefon:
Unionen: 0663-18469
Ledarna: 0663-18420
Akademikerförbundet: 0663-18600

Låter det som jobbet för dig? Ansök redan idag!
Observera att rekryteringen genomförs anonymt, läs mer i texten nedan innan du skickar in din ansökan. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, men senast 9 juni. Intervjuer och urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan!
Anonym rekrytering - hur det fungerar och varför använder vi det?
Som en del av Metsä Groups jämställdhetsprogram och vår vision - "Metsä för alla", använder vi oss av anonym rekrytering. Syftet är att minska effekten av omedvetna fördomar och eventuell diskriminering.
Följande uppgifter kommer därför att vara dolda för rekryterarna fram till intervjutillfället: namn, födelsedatum, kontaktuppgifter, kön, modersmål, datum för studier samt utbildningsinstitutionens namn. Bilagor (CV) är också dolda. Rekryterarna får tillgång till de sökandes kontaktuppgifter först när de når steget intervju och de sökande bjuds in till intervjuer.
Vårt rekryteringssystem guidar dig genom ansökningsprocessen. Du kommer att bli ombedd att lämna personuppgifter, men all ovan nämnd information är dold för rekryterarna fram till intervjustadiet. Det är därför extra viktigt att du som kandidat fyller i dina kompetenser i urvalsfrågorna, för att vi på ett så bra sätt som möjligt ska kunna avgöra om du är kvalificerad för tjänsten.
Ansökningsformuläret innehåller frågor som hjälper dig att presentera dina färdigheter och erfarenheter anonymt. Vänligen svara på frågorna så att dina kompetenser och färdigheter framkommer. Du kan bifoga ett CV till din ansökan, men det kommer vara dolt i rekryteringsprocessens inledande skede. Om du bjuds in till en intervju kommer rekryterarna få tillgång till ditt CV som stöd för intervjun.
Läs mer om vår anonyma rekrytering på www.metsagroup.com/anonymousrecruitment Visa mindre

Chef Driftsäkerhet

Den här rekryteringen sker anonymt Är du vår nya Chef Driftsäkerhet? Vill du vara en del av ett stort företag med välkända varumärken och duktiga kollegor? Då kanske detta jobb är något för dig! På Underhåll på massabruket, söker vi nu en Chef för driftsäkerhet. Vad blir din roll på hos oss? Som chef för driftsäkerhet kommer du att ha personal- och arbetsmiljöansvar för personalen inom avdelningen. Du leder, fördelar och följer upp arbetet inom ditt ansvar... Visa mer
Den här rekryteringen sker anonymt
Är du vår nya Chef Driftsäkerhet?
Vill du vara en del av ett stort företag med välkända varumärken och duktiga kollegor? Då kanske detta jobb är något för dig! På Underhåll på massabruket, söker vi nu en Chef för driftsäkerhet.
Vad blir din roll på hos oss?
Som chef för driftsäkerhet kommer du att ha personal- och arbetsmiljöansvar för personalen inom avdelningen. Du leder, fördelar och följer upp arbetet inom ditt ansvarsområde i enlighet med uppsatta mål. Vidare kommer du att ha ett övergripande ansvar för att driftsäkerhetsarbetet utförs enligt plan och strategi. En stor del av arbetet innebär förändringsledning där du utvecklar arbetssätt och säkerställer att vi följer överenskomna arbetsprocesser.
Vem söker vi?
Som person är du självgående och planerar ditt arbete i förväg, du sätter upp och håller deadlines samt prioriterar aktiviteter på ett effektivt sätt. Som ledare skapar du engagemang och delaktighet i gruppen och du förser andra med befogenheter som krävs för att kunna nå gemensamma mål. Du lyssnar och kommunicerar väl i ditt arbete och löser problem på ett konstruktivt sätt.
Krav
Teoretisk utbildning på högskolenivå eller ingenjörsutbildning på gymnasienivå
Minst 5 års erfarenhet av underhålls- eller produktionsverksamhet

Meriterande
Erfarenhet från ledande position

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder ett varierande och stimulerande arbete med stora möjligheter i en unik produktionsmiljö. Arbetet utförs som ett lag där vår goda sammanhållning och våra kompetenta medarbetare ser till att just du lyckas i din roll och dina personliga egenskaper kommer till största möjliga nytta. Det finns stora möjligheter till kompetensutveckling inom arbetsområdet både internt och externt.
Vi ser fram emot din ansökan, sista ansökningsdag är 15e juni! Urval sker löpande, tjänsten kan därmed komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Som en del i att säkerställa en säker arbetsplats har vi nolltolerans mot alkohol- och drogpåverkan. Därför genomför vi drogtester som en del i anställningsprocessen, och även slumpmässiga alkohol- och drogtester löpande under anställningen.
Anonym rekrytering - hur det fungerar och varför använder vi det?
Som en del av Metsä Groups jämställdhetsprogram och vår vision - "Metsä för alla", använder vi oss av anonym rekrytering. Syftet är att minska effekten av omedvetna fördomar och eventuell diskriminering.
Följande uppgifter kommer därför att vara dolda för rekryterarna fram till intervjutillfället: namn, födelsedatum, kontaktuppgifter, kön, modersmål, datum för studier samt utbildningsinstitutionens namn. Bilagor (CV) är också dolda. Rekryterarna får tillgång till de sökandes kontaktuppgifter först när de når steget intervju och de sökande bjuds in till intervjuer.
Vårt rekryteringssystem guidar dig genom ansökningsprocessen. Du kommer att bli ombedd att lämna personuppgifter, men all ovan nämnd information är dold för rekryterarna fram till intervjustadiet. Det är därför extra viktigt att du som kandidat fyller i dina kompetenser i urvalsfrågorna, för att vi på ett så bra sätt som möjligt ska kunna avgöra om du är kvalificerad för tjänsten.
Ansökningsformuläret innehåller frågor som hjälper dig att presentera dina färdigheter och erfarenheter anonymt. Vänligen svara på frågorna så att dina kompetenser och färdigheter framkommer. Du kan bifoga ett CV till din ansökan, men det kommer vara dolt i rekryteringsprocessens inledande skede. Om du bjuds in till en intervju kommer rekryterarna få tillgång till ditt CV som stöd för intervjun.
Läs mer om vår anonyma rekrytering här: www.metsagroup.com/anonymousrecruitment Visa mindre

Vi behöver förstärka vår organisation med en Automationstekniker!

Den här rekryteringen sker anonymt Gillar du teknik och vill arbeta serviceinriktat med ständiga förbättringar är det här tjänsten för dig! Arbetsuppgifterna sker i nära samarbete med kollegor inom drift-och underhållsavdelningar, och därför söker vi dig som har god kommunikations-och samarbetsförmåga. Din roll hos oss: Service och underhållsjobb på elektrisk utrustning, som Analysutrustning, givare, ventiler, belysning, styrsystem, frekvensomriktare, mo... Visa mer
Den här rekryteringen sker anonymt
Gillar du teknik och vill arbeta serviceinriktat med ständiga förbättringar är det här tjänsten för dig! Arbetsuppgifterna sker i nära samarbete med kollegor inom drift-och underhållsavdelningar, och därför söker vi dig som har god kommunikations-och samarbetsförmåga.
Din roll hos oss:
Service och underhållsjobb på elektrisk utrustning, som Analysutrustning, givare, ventiler, belysning, styrsystem, frekvensomriktare, motorer osv.
Beredning, planering och rapportering i fabrikens underhållssystem SAP.

Vem söker vi?
Som person är du flexibel och har lätt att ställa om och prioritera vid förändrade förutsättningar. Du är kommunikativ och självgående, tar egna initiativ till att lösa problem och ser samarbete som en självklarhet i det dagliga arbetet.
Krav
Godkända betyg från Elprogrammet med inriktning el/automation eller motsvarande utbildning.
God datorvana
Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
Körkort B

Meriterande
Påbyggnadsutbildningar är meriterande.Välkommen in med din ansökan! Sista dag att skicka in den är 31/5. Urval sker löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Anonym rekrytering - hur det fungerar och varför använder vi det?
Som en del av Metsä Groups jämställdhetsprogram och vår vision - "Metsä för alla", använder vi oss av anonym rekrytering. Syftet är att minska effekten av omedvetna fördomar och eventuell diskriminering.
Följande uppgifter kommer därför att vara dolda för rekryterarna fram till intervjutillfället: namn, födelsedatum, kontaktuppgifter, kön, modersmål, datum för studier samt utbildningsinstitutionens namn. Bilagor (CV) är också dolda. Rekryterarna får tillgång till de sökandes kontaktuppgifter först när de når steget intervju och de sökande bjuds in till intervjuer.
Vårt rekryteringssystem guidar dig genom ansökningsprocessen. Du kommer att bli ombedd att lämna personuppgifter, men all ovan nämnd information är dold för rekryterarna fram till intervjustadiet. Det är därför extra viktigt att du som kandidat fyller i dina kompetenser i urvalsfrågorna, för att vi på ett så bra sätt som möjligt ska kunna avgöra om du är kvalificerad för tjänsten.
Ansökningsformuläret innehåller frågor som hjälper dig att presentera dina färdigheter och erfarenheter anonymt. Vänligen svara på frågorna så att dina kompetenser och färdigheter framkommer. Du kan bifoga ett CV till din ansökan, men det kommer vara dolt i rekryteringsprocessens inledande skede. Om du bjuds in till en intervju kommer rekryterarna få tillgång till ditt CV som stöd för intervjun.
Läs mer om vår anonyma rekrytering på www.metsagroup.com/anonymousrecruitment Visa mindre

Administratör Teknisk dokumentation

Vi söker Administratör Teknisk dokumentation Denna rekrytering sker anonymt. Din roll hos oss på Metsä Board Husum Här får du möjlighet att arbeta administrativt och serviceinriktat, som support till projekt- ,drift- och underhållsverksamheten. I den här rollen arbetar du med att säkerställa att teknisk data och dokumentation uppfyller de krav som vi fastställt. Du ansvarar för att relevant data och dokumentation kvalitetssäkras och registreras i syste... Visa mer
Vi söker
Administratör Teknisk dokumentation
Denna rekrytering sker anonymt.
Din roll hos oss på Metsä Board Husum
Här får du möjlighet att arbeta administrativt och serviceinriktat, som support till projekt- ,drift- och underhållsverksamheten.
I den här rollen arbetar du med att säkerställa att teknisk data och dokumentation uppfyller de krav som vi fastställt. Du ansvarar för att relevant data och dokumentation kvalitetssäkras och registreras i system. Du arbetar med att länka samman vår anläggningsdatabas och underhållssystem med projektverksamhetens systemverktyg, ex. 3D.
I samråd med våra operativa avdelningar medverkar du till att rätt reservdelar markeras för inköp baserat på kritikalitetsklassning. Du säkerställer att teknisk dokumentation är uppdaterad i anläggningsdatabas respektive underhållssystem (Sitebase/SAP) på uppdrag av projektavdelning, produktion och underhåll.
Du stöttar verksamheten när det gäller att hitta teknisk dokumentation gällande specifika objekt.
Tjänsten är en tillsvidareanställning och tillträde sker så snart som möjligt.
Vad letar vi efter?
Som person är du strukturerad och noggrann. Du trivs i nära samarbete tillsammans med andra, har god kommunikativ förmåga och är serviceinriktad i ditt sätt att arbeta.
Krav
Gymnasial utbildning med inriktning teknik eller annan för tjänsten relevant inriktning
God datavana
Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Meriterande
Tidigare erfarenhet av arbete i underhållssystem/databashantering
Praktisk erfarenhet från underhåll/projekt inom processindustri
Eftergymnasial utbildning med inriktning teknik eller annan för tjänsten relevant inriktning

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder ett varierande och stimulerande arbete med stora möjligheter i en unik produktionsmiljö. Vi investerar i bra ledarskap och karriärstöd och vi bryr oss om våra anställdas välbefinnande och belönar goda resultat. För oss är det viktigt att alla utvecklar sina färdigheter och vi ger dig möjlighet till kompetens- och karriärsutveckling.
Vill du veta mer? Kontakta oss:
Lisa Granholm, HR-Partner: 0663-185 04
Unionen: 0663-18469
Ledarna: 0663-18420
Akademikerförbundet: 0663-18600Låter det som jobbet för dig? Ansök redan idag!
Observera att rekryteringen genomförs anonymt, läs mer i texten nedan innan du skickar in din ansökan. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, men senast 20 maj. Välkommen med din ansökan!
Anonym rekrytering - hur det fungerar och varför använder vi det?
Som en del av Metsä Groups jämställdhetsprogram och vår vision - "Metsä för alla", använder vi oss av anonym rekrytering. Syftet är att minska effekten av omedvetna fördomar och eventuell diskriminering.
Följande uppgifter kommer därför att vara dolda för rekryterarna fram till intervjutillfället: namn, födelsedatum, kontaktuppgifter, kön, modersmål, datum för studier samt utbildningsinstitutionens namn. Bilagor (CV) är också dolda. Rekryterarna får tillgång till de sökandes kontaktuppgifter först när de når steget intervju och de sökande bjuds in till intervjuer.
Vårt rekryteringssystem guidar dig genom ansökningsprocessen. Du kommer att bli ombedd att lämna personuppgifter, men all ovan nämnd information är dold för rekryterarna fram till intervjustadiet. Det är därför extra viktigt att du som kandidat fyller i dina kompetenser i urvalsfrågorna, för att vi på ett så bra sätt som möjligt ska kunna avgöra om du är kvalificerad för tjänsten.
Ansökningsformuläret innehåller frågor som hjälper dig att presentera dina färdigheter och erfarenheter anonymt. Vänligen svara på frågorna så att dina kompetenser och färdigheter framkommer. Du kan bifoga ett CV till din ansökan, men det kommer vara dolt i rekryteringsprocessens inledande skede. Om du bjuds in till en intervju kommer rekryterarna få tillgång till ditt CV som stöd för intervjun.
Läs mer om vår anonyma rekrytering på www.metsagroup.com/anonymousrecruitment Visa mindre

Är du vår nya operatör till vår vedgård?

Den här rekryteringen sker anonymt Vill du vara med och skapa framtidens hållbara produkter? På vårt massabruk söker vi nu en operatörer till vår vedgård. Vad blir din roll på hos oss? Arbetet som operatör på vedgården är varierande och du kommer att ha en spännande och viktig roll på företaget. Som nyanställd innebär arbetet primärt maskinkörning, ronderingar och städning. Allt eftersom du kommer in i arbetet får du lära dig att köra processen. Arbetsuppg... Visa mer
Den här rekryteringen sker anonymt
Vill du vara med och skapa framtidens hållbara produkter? På vårt massabruk söker vi nu en operatörer till vår vedgård.
Vad blir din roll på hos oss?
Arbetet som operatör på vedgården är varierande och du kommer att ha en spännande och viktig roll på företaget. Som nyanställd innebär arbetet primärt maskinkörning, ronderingar och städning. Allt eftersom du kommer in i arbetet får du lära dig att köra processen.
Arbetsuppgifterna består bland annat av;
Truckkörning samt hjullastare
Rondering inom avdelningens område
Städning inom avdelningens område
Processtyrning / avhjälpande vid fel

Vem söker vi?
Vi söker dig som har godkända gymnasiebetyg, inklusive matte, kemi och fysik. Som person är du flexibel, självgående och stabil. Du tycker om att arbeta i team och har lätt för samarbete, men du kan likaväl arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Krav
Godkända gymnasiebetyg, inklusive matte, kemi och fysik
God förmåga att utrycka dig i svenska i både tal och skrift
B-Körkort

Meriterande
Truckkort

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder ett varierande och stimulerande arbete med stora möjligheter i en unik produktionsmiljö. Arbetstiden är förlagt till kontinuerligt 6-skift, du kommer ingå i ett av sex skiftlag där schemat innehåller friveckor. Arbetet utförs som ett lag där vår goda sammanhållning och våra kompetenta medarbetare ser till att just du lyckas i din roll och dina personliga egenskaper kommer till största möjliga nytta. Vi arbetar aktivt med arbetsrotation och det finns stora möjligheter till kompetensutveckling inom arbetsområdet både internt och externt.
Vid frågor som rör tjänsten är du välkommen att kontakta HR-Partner Evelin Abrahamsson, [email protected].
Vid frågor som rör facklig information kan du kontakta ordförande på Pappers: 0663-18999
En säker arbetsmiljö är av största vikt för oss, därför har vi nolltolerans mot alkhol- och drogpåverkan. Vi genomför drogtester som en del av rekryteringsprocessen, samt slumpmässiga alkohol- och drogtester under anställningstiden.
Vi ser fram emot din ansökan - ansökningstiden pågår till den sista maj, urval sker löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut.
Anonym rekrytering - hur det fungerar och varför använder vi det?
Som en del av Metsä Groups jämställdhetsprogram och vår vision - "Metsä för alla", använder vi oss av anonym rekrytering. Syftet är att minska effekten av omedvetna fördomar och eventuell diskriminering.
Följande uppgifter kommer därför att vara dolda för rekryterarna fram till intervjutillfället: namn, födelsedatum, kontaktuppgifter, kön, modersmål, datum för studier samt utbildningsinstitutionens namn. Bilagor (CV) är också dolda. Rekryterarna får tillgång till de sökandes kontaktuppgifter först när de når steget intervju och de sökande bjuds in till intervjuer.
Vårt rekryteringssystem guidar dig genom ansökningsprocessen. Du kommer att bli ombedd att lämna personuppgifter, men all ovan nämnd information är dold för rekryterarna fram till intervjustadiet. Det är därför extra viktigt att du som kandidat fyller i dina kompetenser i urvalsfrågorna, för att vi på ett så bra sätt som möjligt ska kunna avgöra om du är kvalificerad för tjänsten.
Ansökningsformuläret innehåller frågor som hjälper dig att presentera dina färdigheter och erfarenheter anonymt. Vänligen svara på frågorna så att dina kompetenser och färdigheter framkommer. Du kan bifoga ett CV till din ansökan, men det kommer vara dolt i rekryteringsprocessens inledande skede. Om du bjuds in till en intervju kommer rekryterarna få tillgång till ditt CV som stöd för intervjun.
Läs mer om vår anonyma rekrytering på www.metsagroup.com/anonymousrecruitment Visa mindre

Vi förstärker vår IT-organisation och söker nu engagerad Systemingenjör

Vi förstärker vår IT-organisation och söker nu engagerad Systemingenjör! Denna rekrytering sker anonymt. Din roll som systemingejör hos oss: Som Systemingenjör arbetar du inom ett brett område – från att stötta individuella användare utifrån deras behov till breda systeminföranden på organisationsnivå. Du fungerar som en brygga mellan industrinära automation och IT, och samverkar tillsammans med operativa funktioner inom fabriken. Nu finns möjligheten at... Visa mer
Vi förstärker vår IT-organisation och söker nu engagerad Systemingenjör!
Denna rekrytering sker anonymt.
Din roll som systemingejör hos oss:
Som Systemingenjör arbetar du inom ett brett område – från att stötta individuella användare utifrån deras behov till breda systeminföranden på organisationsnivå. Du fungerar som en brygga mellan industrinära automation och IT, och samverkar tillsammans med operativa funktioner inom fabriken.
Nu finns möjligheten att vara med och bidra i den fortsatta utvecklingen av Metsä Board Husum och samtidigt fortsätta utveckla din egen kompetens. Du kommer att arbeta tillsammans med ett team av kunniga IT-kollegor, och ha kontakter både internt och externt.
Dina arbetsuppgifter är bland annat att arbeta med:
Skapande, utveckling och uppdatering av befintliga och nya integrationslösningar
Utveckling, löpande felsökning och problemlösning inom verksamheten
Hantering och konfigurering av databaser
Datainsamling och analysarbete för att tillsammans med operativa funktioner arbeta med ständiga förbättringar

Vi söker dig:
Som person är du analytisk, strategisk och kreativ. Du är strukturerad och trivs med att organisera och planera. Du har god kommunikativ förmåga.
Krav:
Ingenjörsexamen, motsvarande högskoleutbildning eller relevanta färdigheter och kunskaper som motsvarar detta.
Goda kunskaper i svenska & engelska, tal och skrift
God förståelse och kunskap om teknik
Vana att arbeta med moderna IT-system

Meriterande:
Praktiskt erfarenhet av Industriell IT/Automation
Erfarenhet av cloud/IIoT development
Programmering .Net, Java eller liknande
Familjär med automatisering/scripting - Python, Powershell, bash, Ansible eller liknandeMer om oss:
Metsä Board Husum investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Metsä Board Husum är en integrerad kartong- och massafabrik som producerar falskartong, vit liner av nyfiber och blekt avsalumassa. Fabriken är belägen 3 mil nordöst om Örnsköldsvik och har idag ca 720 anställda.
Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av mångfald skapar de bästa resultaten och dessutom en trevlig arbetsmiljö. Vi arbetar därför aktivt för att öka vår mångfald och ser varje individs personliga och yrkesmässiga bakgrund som en tillgång.
Låter det som jobbet för dig? Ansök redan idag!
Observera att rekryteringen genomförs anonymt, läs mer i texten nedan innan du skickar in din ansökan. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, men senast den 31 mars. Välkommen med din ansökan!
Anonym rekrytering - hur det fungerar och varför använder vi det?
Som en del av Metsä Groups jämställdhetsprogram och vår vision - "Metsä för alla", använder vi oss av anonym rekrytering. Syftet är att minska effekten av omedvetna fördomar och eventuell diskriminering.
Följande uppgifter kommer därför att vara dolda för rekryterarna fram till intervjutillfället: namn, födelsedatum, kontaktuppgifter, kön, modersmål, datum för studier samt utbildningsinstitutionens namn. Bilagor (CV) är också dolda. Rekryterarna får tillgång till de sökandes kontaktuppgifter först när de når steget intervju och de sökande bjuds in till intervjuer.
Vårt rekryteringssystem guidar dig genom ansökningsprocessen. Du kommer att bli ombedd att lämna personuppgifter, men all ovan nämnd information är dold för rekryterarna fram till intervjustadiet. Det är därför extra viktigt att du som kandidat fyller i dina kompetenser i urvalsfrågorna, för att vi på ett så bra sätt som möjligt ska kunna avgöra om du är kvalificerad för tjänsten.
Ansökningsformuläret innehåller frågor som hjälper dig att presentera dina färdigheter och erfarenheter anonymt. Vänligen svara på frågorna så att dina kompetenser och färdigheter framkommer. Du kan bifoga ett CV till din ansökan, men det kommer vara dolt i rekryteringsprocessens inledande skede. Om du bjuds in till en intervju kommer rekryterarna få tillgång till ditt CV som stöd för intervjun.
Läs mer om vår anonyma rekrytering på www.metsagroup.com/anonymousrecruitment Visa mindre

Sommarjobb Metsä Board Husum

Drömmer du också om att få jobba med modern teknik och skapa hållbara produkter i framtiden? I så fall kan vi på Metsä Board i Husum vara din framtida arbetsgivare. Vi söker nu engagerade medarbetare som vill stärka upp vår organisation under semesterperioden 2024, kanske är det dig vi söker? Vad du kan vänta dig hos Metsä Board Husum Vi erbjuder sommarjobb i en spännande och utvecklande miljö där du tillsammans med dina kollegor arbetar med ständiga förbä... Visa mer
Drömmer du också om att få jobba med modern teknik och skapa hållbara produkter i framtiden? I så fall kan vi på Metsä Board i Husum vara din framtida arbetsgivare. Vi söker nu engagerade medarbetare som vill stärka upp vår organisation under semesterperioden 2024, kanske är det dig vi söker?
Vad du kan vänta dig hos Metsä Board Husum
Vi erbjuder sommarjobb i en spännande och utvecklande miljö där du tillsammans med dina kollegor arbetar med ständiga förbättringar.
Hos oss finns sommarjobb inom flera olika områden, några exempel är :
Skiftgående operatörer - där du tillsammans med ditt arbetslag arbetar för att optimera kvalitet och produktion inom respektive processavsnitt. Arbetet innebär skiftgång med schemalagda arbetspass förmiddag, eftermiddag och natt.
Laboranter – utför provtagningar, kontroller och analyser. Dagtid.
Underhållspersonal - där du kan arbeta med till exempel förebyggande underhåll, automation, mekaniker. Dagtid.
Truckförare som arbetar med lastning och lossning av gods. Finns både skiftgång och dagtid.
Tjänstemän inom produktion, logistik, utveckling/miljö/energi. Dagtid.

Vad förväntar vi oss av dig?
God samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i grupp
Flexibel och ansvarstagande
I första hand söker vi dig som studerar eller är utbildad inom natur/teknik, el/automation eller fordon/transport
Du är 18 år eller äldre
Utbildning inom aktuellt arbetsområde och/eller tidigare erfarenhet är meriterande

Metsä Board utför slumpmässiga alkohol-och drogtester bland samtliga medarbetare.
Varför just Metsä Board Husum?
Vi har genomfört stora omställningar och investeringar senaste åren, den moderna kartongtillverkningen var starten för Metsä Board Husums framtid. Fabriken har funnits i över 100 år och nu satsar vi på 100 år till genom att investera i både människorna som jobbar hos oss och organisationen. Hos oss jobbar det idag ca 720 medarbetare och vi håller till i Husum som ligger ungefär 20 minuter från centrala Örnsköldsvik. Vi gör kartong och massa till en mängd olika kunder, det mesta av vår kartong åker ut i världen och blir till en rad olika produkter – besöker du en taxfree återfinner du vår kartong i flertalet produkter och åker du till exempelvis USA kanske det är just vår kartong som du får din läsk serverad i på en snabbmatsrestaurangen. På vår fabrik finns det en mängd olika yrkesroller, och möjligheterna att växa både på höjden och bredden är många.
- Together we make the perfect package!
Missa inte chansen - ansök till jobbet! Visa mindre

Operatör massabruk

Rekryteringen sker anonymt Är du vår nya operatör? Vill du vara en del av ett stort företag med välkända varumärken och duktiga kollegor? Då kanske detta jobb är något för dig! På vårt massabruk söker vi nu en operatörer till vår torkmaskinsal. Vad blir din roll på Metsä Board Husum? Inledningsvis lär du upp dig som balhanterare, där du ansvarar för för hantering av balar och lager samt kör truck. Du kommer även att bistå vid arbeten som utförs på maskiner... Visa mer
Rekryteringen sker anonymt
Är du vår nya operatör?
Vill du vara en del av ett stort företag med välkända varumärken och duktiga kollegor? Då kanske detta jobb är något för dig! På vårt massabruk söker vi nu en operatörer till vår torkmaskinsal.
Vad blir din roll på Metsä Board Husum?
Inledningsvis lär du upp dig som balhanterare, där du ansvarar för för hantering av balar och lager samt kör truck. Du kommer även att bistå vid arbeten som utförs på maskinerna och rondering inom avdelningens område. Arbetet kan även innefatta arbete som maskinförare där du kommer styra, övervaka och ansvarar för produktionsprocessen
Arbetet är varierande och som operatör kommer du att ha en spännande och viktig roll på företaget. Du kommer att arbeta mot avdelningens uppsatta produktionsmål. Du kommer också aktivt arbeta och stödja förbättringsarbete inom eget ansvarsområde.
Vad letar vi efter?
Som person är du flexibel, självgående och stabil. Du har ett kunnande och intresse för teknik och ett öga för processer. Du tycker om att arbeta i team men kan även arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Krav
Godkända betyg från gymnasiet, samt godkänt i kurserna matte, kemi och fysik.
B-Körkort
God datorvana
Goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Meriterande
Truckkort
Kunskaper inom automation och styrteknik
Erfarenhet från industri
Teknisk utbildningVad erbjuder vi?
Vi erbjuder ett varierande och stimulerande arbete med stora möjligheter i en unik produktionsmiljö. Arbetstiden är förlagt till kontinuerligt 6-skift, du kommer ingå i ett av sex skiftlag där schemat innehåller friveckor. Arbetet utförs som ett lag där vår goda sammanhållning och våra kompetenta medarbetare ser till att just du lyckas i din roll och dina personliga egenskaper kommer till största möjliga nytta. Vi arbetar aktivt med arbetsrotation och det finns stora möjligheter till kompetensutveckling inom arbetsområdet både internt och externt.
Metsä Board
www.metsagroup.com/metsaboard
Metsä Board är en ledande europeisk tillverkare av premiumkartong av färskfiber. Vi fokuserar på lätt och högkvalitativ falskartong, kartong för matservice och vita kraftliners. Den rena färskfiber vi använder i våra produkter är en förnybar och återvinningsbar resurs som kan spåras tillbaka till hållbart brukade nordiska skogar. Vi är en föregångare inom hållbarhet och strävar efter helt fossilfria bruk och råvaror till slutet av 2030.
Tillsammans med våra kunder utvecklar vi innovativa förpackningslösningar för att skapa bättre konsumentupplevelser med mindre miljöpåverkan. År 2022 uppgick försäljningen till 2,5 miljarder euro och vi har cirka 2 250 anställda. Vi främjar en kultur av mångfald, jämlikhet och inkludering. Metsä Board, en del av Metsä Group, är börsnoterat på Nasdaq Helsingfors.
Vi välkomnar människor med olika bakgrund och i olika livsfaser. Metsä har plats och möjligheter för många olika talanger oavsett ålder, kön, etnisk bakgrund, sexuell läggning, funktionshinder eller andra egenskaper – Metsä är för alla. Läs mer: metsagroup.com/metsaforall.
Anonym rekrytering - hur det fungerar och varför använder vi det?
Som en del av Metsä Groups jämställdhetsprogram och vår vision - "Metsä för alla", använder vi oss av anonym rekrytering. Syftet är att minska effekten av omedvetna fördomar och eventuell diskriminering.
Följande uppgifter kommer därför att vara dolda för rekryterarna fram till intervjutillfället: namn, födelsedatum, kontaktuppgifter, kön, modersmål, datum för studier samt utbildningsinstitutionens namn. Bilagor (CV) är också dolda. Rekryterarna får tillgång till de sökandes kontaktuppgifter först när de når steget intervju och de sökande bjuds in till intervjuer.
Vårt rekryteringssystem guidar dig genom ansökningsprocessen. Du kommer att bli ombedd att lämna personuppgifter, men all ovan nämnd information är dold för rekryterarna fram till intervjustadiet. Det är därför extra viktigt att du som kandidat fyller i dina kompetenser i urvalsfrågorna, för att vi på ett så bra sätt som möjligt ska kunna avgöra om du är kvalificerad för tjänsten.
Ansökningsformuläret innehåller frågor som hjälper dig att presentera dina färdigheter och erfarenheter anonymt. Vänligen svara på frågorna så att dina kompetenser och färdigheter framkommer. Du kan bifoga ett CV till din ansökan, men det kommer vara dolt i rekryteringsprocessens inledande skede. Om du bjuds in till en intervju kommer rekryterarna få tillgång till ditt CV som stöd för intervjun.
Läs mer om vår anonyma rekrytering på www.metsagroup.com/anonymousrecruitment Visa mindre

Driftledare Hamn, Magasin och Logistik

Metsä Board är en ledande europeisk tillverkare av premiumkartong. Vi är en föregångare inom hållbarhet och vi arbetar för helt fossilfria bruk och råvaror till 2030. Råvaran vi använder i våra produkter kommer från förnybar skog. Vi investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi är en del av lösningen i omställningen mot ett hållbart samhälle! Metsä Board Husu... Visa mer
Metsä Board är en ledande europeisk tillverkare av premiumkartong. Vi är en föregångare inom hållbarhet och vi arbetar för helt fossilfria bruk och råvaror till 2030. Råvaran vi använder i våra produkter kommer från förnybar skog. Vi investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi är en del av lösningen i omställningen mot ett hållbart samhälle!
Metsä Board Husum är en integrerad kartong- och massafabrik som finns på 20 minuters avstånd med bil från Örnsköldsvik och 45 minuters avstånd med tåg från Umeå. Idag är vi cirka 670 anställda.
Vi har en egen hamn. Det är en av norra Sveriges största och mest anlitade hamnar. Årligen kommer det in ungefär 400 fartyg till hamnen och härifrån går det fartyg till hela världen!
Nu får du möjligheten att leda en grupp engagerade och kompetenta medarbetare som uppskattar ett närvarande ledarskap! Vi är mån om att du ska trivas på arbetsplatsen. Hos oss jobbar vi tillsammans och du får stöd av dina chefskollegor. Ditt eget engagemang och intresse öppnar dörrar för en bra utveckling på jobbet. Du får till exempel ta del av våra ledarutvecklingsinsatser.
Låter det som en intressant arbetsplats för dig?


Din roll i Framtidens Metsä Board Husum
Som skiftgående Driftledare (3-skift) är du ansvarig chef för terminalarbetarna som jobbar på hamn och magasin. Som chef är du personalansvarig och leder och fördelar det dagliga arbetet för skiftlag inom ansvarsområdet. Du planerar det operativa arbetet och tillser att medarbetarna har rätt kompetens för att utföra sina uppgifter både idag och på sikt. Du sätter arbetsmiljö och säkerheten i första rummet och arbetar utifrån gällande föreskrifter, lagar och avtal.
Som ledare agerar du som en förebild och har ett coachande förhållningssätt som får andra att utvecklas. Du uppmuntrar förbättringsarbete och bidrar till verksamhetens utveckling. Som ansvarig för verksamheten arbetar du i enlighet med de årliga mål som sätts för ansvarsområdet. Du arbetar utifrån företagets riktlinjer och policys.
Vem är du?
Eftergymnasial utbildning med gärna med inriktning mot teknik, logistik, och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har god system- och datavana. Goda kunskaper i svenska och engelska.
Du är en trygg ledare med någon form av ledarerfarenhet. Du är strukturerad och har lätt för att anpassa ditt förhållningssätt både till olika personer och till förändrade omständigheter. Som individ är du ansvarstagande och mån om att driva utveckling både för individ och organisation.
Har du frågor om tjänsten kontakta Madeleine Sjölund, Assisterande Produktionschef Hamn och Logistik, telefon 0663-19359. [email protected]
Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Elin Vestin.
[email protected], Telefon 0663-19058
Anonym rekrytering -Så går det till!
Denna rekrytering sker anonymt. Vårt rekryteringssystem guidar dig igenom ansökningsprocessen. Du kommer att bli tillfrågad att lämna personuppgifter exempelvis namn, födelsedatum och kontaktuppgifter, men denna information är dold för rekryteraren fram till intervjustadiet. Vänligen svara utförligt på alla frågor för att synliggöra din erfarenhet, kunskap och kompetens. Du kan bifoga ett CV till din ansökan, men det är dolt i inledningsskedet av rekryteringsprocessen. Om du blir kallad till intervju kommer rekryteraren ha tillgång till utökad information och CV som stöd för att utföra intervjun.
Läs mer om anonym rekrytering på: https://www.metsagroup.com/careers/work-with-us/anonymous-recruitment/
Välkommen med din ansökan!
Skicka in din ansökan senast 4 juni där du beskriver varför du är intresserad av att bli vår nya driftledare och vad som gör att du skulle passa i rollen!
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning bidrar med till verksamheten och välkomnar därför kvinnliga sökanden samt sökande med olika bakgrund och erfarenhet. Visa mindre

Magasinsplanerare till Hamn/Magasin

Metsä Board är en ledande europeisk tillverkare av premiumkartong. Vi är en föregångare inom hållbarhet och vi arbetar för helt fossilfria bruk och råvaror till 2030. Råvaran vi använder i våra produkter kommer från förnybar skog. Vi investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi är en del av lösningen i omställningen mot ett hållbart samhälle! Metsä Board Husu... Visa mer
Metsä Board är en ledande europeisk tillverkare av premiumkartong. Vi är en föregångare inom hållbarhet och vi arbetar för helt fossilfria bruk och råvaror till 2030. Råvaran vi använder i våra produkter kommer från förnybar skog. Vi investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi är en del av lösningen i omställningen mot ett hållbart samhälle!
Metsä Board Husum är en integrerad kartong- och massafabrik som finns på 20 minuters avstånd med bil från Örnsköldsvik och 45 minuters avstånd med tåg från Umeå. Idag är vi cirka 670 anställda.
Vi har en egen hamn. Det är en av norra Sveriges största och mest anlitade hamnar. Årligen kommer det in ungefär 400 fartyg till hamnen och härifrån går det fartyg till hela världen!
Vi är mån om att du ska trivas på arbetsplatsen. Hos oss jobbar vi tillsammans och du får stöd av dina kollegor. Ditt eget engagemang och intresse öppnar dörrar för en bra utveckling på jobbet.
Låter det som en intressant arbetsplats för dig?


Din roll i Framtidens Metsä Board Husum
Som Magasinsplanerare inom Hamn, Magasin och Logistik så arbetar du med samordning mellan produktion och leverans till en välfungerande magasinsplan. Du planerar och optimerar användning av lagringsytor. Du utför kontroll av att produkter i lager lagras enligt rådande kvalité- och produktsäkerhets normer och instruktioner.
Du arbetar med daglig uppföljning och utveckling av arbetsmiljö, effektivitet, kvalitet och miljö i enligt med funktionens rutiner och mål.
Vem är du?
Eftergymnasial utbildning med inriktning mot teknik, logistik, och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
Du har god samarbetsförmåga och har lätt för att anpassa ditt förhållningssätt både till olika personer och till förändrade omständigheter. Du trivs med att planera, organisera och strukturera upp ditt arbete. Du är duktig på att kommunicera och har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
Har du frågor om tjänsten kontakta Peter Strömberg, Logistikchef [email protected], Telefon 0663-19420
Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta [email protected]
Telefon 0663-19058
Anonym rekrytering -Så går det till!
Denna rekrytering sker anonymt. Vårt rekryteringssystem guidar dig igenom ansökningsprocessen. Du kommer att bli tillfrågad att lämna personuppgifter exempelvis namn, födelsedatum och kontaktuppgifter, men denna information är dold för rekryteraren fram till intervjustadiet. Vänligen svara utförligt på alla frågor för att synliggöra din erfarenhet, kunskap och kompetens. Du kan bifoga ett CV till din ansökan, men det är dolt i inledningsskedet av rekryteringsprocessen. Om du blir kallad till intervju kommer rekryteraren ha tillgång till utökad information och CV som stöd för att utföra intervjun.
Läs mer om anonym rekrytering på: https://www.metsagroup.com/careers/work-with-us/anonymous-recruitment/
Välkommen med din ansökan!
Skicka in din ansökan senast 4 juni där du beskriver varför du är intresserad av att bli vår nästa kollega och vad som gör att du skulle passa i rollen!

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning bidrar med till verksamheten och välkomnar därför kvinnliga sökanden samt sökande med olika bakgrund och erfarenhet. Visa mindre

Drifttekniker Kartongbruket

Metsä Board Husum investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Metsä Board Husum är en integrerad kartong- och massafabrik som producerar falskartong och vit liner av nyfiber och blekt avsalumassa. Fabriken är belägen 3 mil nordöst om Örnsköldsvik och har idag ca 670 anställda. Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av mångfald skapar de bästa resultaten ... Visa mer
Metsä Board Husum investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Metsä Board Husum är en integrerad kartong- och massafabrik som producerar falskartong och vit liner av nyfiber och blekt avsalumassa. Fabriken är belägen 3 mil nordöst om Örnsköldsvik och har idag ca 670 anställda. Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av mångfald skapar de bästa resultaten och dessutom en trevlig arbetsmiljö. Vi arbetar därför aktivt för att öka vår mångfald och ser varje individs personliga och yrkesmässiga bakgrund som en tillgång. Tror du på förnybarhet, drivs av att utveckla processer och din egen kompetens är det här rätt ställe för dig!
Vi söker nu
Drifttekniker Kartongbruk
Vi söker en drifttekniker till vårt nya rullmaskinsområde där vi inom kort kompletterar befintlig utrustning med att starta upp en ny rullmaskin med tillhörande hylshantering samt ett högautomatiserat tamoburhanteringssystem.
Din roll:
Som Drifttekniker jobbar Du operativt med problemlösning och optimeringar tillsammans med Driftingenjör, Operatörer, Underhållstekniker, Driftledare och Assisterande Produktionschef för att uppfylla avdelningens mål.
Detta innebär att Du aktivt kommer att arbeta med avdelningens utveckling med avseende på arbetsmiljö, yttre miljö, kvalitet och produktivitet.
Dina ansvarsområden:
Arbetsmiljö samordning
Samordna och prioritera dagliga underhållsinsatser
Ansvara för planering genomförande och uppföljning av underhållsstopp
Tillsammans med övrig driftledning säkerställa rätt kompetens och arbetsformer
Tillsammans med övrig driftledning optimera produktionen med avseende på ständiga förbättringar

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 100% arbetstid och förlagd på dagtid.
Vem är du?
Vi söker dig som har:
Stort tekniskt intresse och med fördel automationskunskaper
Eftergymnasial utbildning med inriktning teknik eller relevant arbetslivserfarenhet
God samarbetsförmåga
God förmåga att kommunicera skriftligt och muntligt
Flexibilitet och strukturerat arbetssätt med grundläggande administrativa kunskaper
Goda systemkunskaper

Vad erbjuder vi dig!
Metsä Group har en ansvarsfull företagskultur med fokus på en säker och hållbar arbetsmiljö för alla. Vi investerar i bra ledarskap och karriärstöd. Vi bryr oss om våra anställdas välbefinnande och belönar goda resultat. För oss är det viktigt att alla utvecklar sina färdigheter och vi ger dig möjlighet till kompetens och karriärsutveckling. Vi måste alla få visa och använda oss av vår kompetens!
Låter det som jobbet för dig? Sök nu!
Anonym rekrytering -Så går det till!
Denna rekrytering sker anonymt. Vårt rekryteringssystem guidar dig igenom ansökningsprocessen. Du kommer att bli tillfrågad att lämna personuppgifter exempelvis namn, födelsedatum och kontaktuppgifter, men denna information är dold för rekryteraren fram till intervjustadiet. Vänligen svara utförligt på alla frågor för att synliggöra din erfarenhet, kunskap och kompetens. Du kan bifoga ett CV till din ansökan, men det är dolt i inledningsskedet av rekryteringsprocessen. Om du blir kallad till intervju kommer rekryteraren ha tillgång till utökad information och CV som stöd för att utföra intervjun.
Läs mer om anonym rekrytering på: https://www.metsagroup.com/careers/work-with-us/anonymous-recruitment/
Vill du veta mer? Kontakta oss
Katarina Nilsson, Assisterande Produktionschef, 0663-189 93
Maria Lindblad, Operativt HR, 070-263 00 13
Välkommen med din ansökan och bifogat CV via länken nedan så snart som möjligt, men senast 2023-04-23. Tillsättning av tjänsten kan ske innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Trainee Massabruk/Kartongbruk - Operatör

Trainee Operatör till Massa- eller Kartongbruket Vi är mån om att du ska trivas på arbetsplatsen. Hos oss jobbar vi tillsammans och du får stöd av dina kollegor. Ditt eget engagemang och intresse öppnar dörrar för en bra utveckling på jobbet. Du får arbeta på ett företag som investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi är en del av lösningen i omställningen m... Visa mer
Trainee Operatör till Massa- eller Kartongbruket
Vi är mån om att du ska trivas på arbetsplatsen. Hos oss jobbar vi tillsammans och du får stöd av dina kollegor. Ditt eget engagemang och intresse öppnar dörrar för en bra utveckling på jobbet. Du får arbeta på ett företag som investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi är en del av lösningen i omställningen mot ett hållbart samhälle!
Metsä Board är en ledande europeisk tillverkare av premiumkartong. Vi är en föregångare inom hållbarhet och vi arbetar för helt fossilfria bruk och råvaror till 2030. Råvaran vi använder i våra produkter kommer från förnybar skog.
Metsä Board Husum är en integrerad kartong- och massafabrik som finns på 20 minuters avstånd med bil från Örnsköldsvik och 45 minuters avstånd med tåg från Umeå. Idag är vi cirka 670 anställda.
Massabruket ingår som första delen av vår processen där stockarna huggs till flis som sedan kokas till massa och bleks. Längre fram i vår process används sedan en del av massan i vårt kartongbruket där vi producerar falskartong och vit liner. Nu pågår det flera spännande utvecklingsarbeten som är viktiga för att vi ska bli ett helt fossilfritt bruk. Vi ökar även vår produktionskapacitet och självförsörjningsgrad av elektricitet.
Låter det som en intressant arbetsplats för dig?
Börja som trainee hos oss och bli en del av Framtidsfabriken!
Din roll i framtidens Metsä
Hos oss får du möjligheten att gå ett Traineeprogram med start i oktober för att kunna arbeta som operatör hos oss på Metsä Board! Du kommer att arbeta som skiftgående operatör på Massabruket eller Kartongbruket.
Traineeprogrammet ger dig en introduktion till vår verksamhet och pågår under ett halvår med start under hösten 2023. Du får en grundläggande utbildning i våra processer och arbetssätt. Teori varvas med praktik, egna studier och upplärning på avdelningen. Det ger dig trygghet och förståelse för rollen, vårt flöde och produktionen. Oavsett dina tidigare erfarenheter får du en bra grund för att snabbt komma in i rollen och se olika utvecklingsvägar som finns hos oss.
Som skiftgående operatör på Massabruket eller Kartongbruket arbetar du i grupp och roterar i olika positioner inom processavsnitt. Du arbetar med drift, övervakning och styrning av produktionsprocessen genom ronderingar, provtagningar och arbete från skärm. Arbetet sker med fokus på säkerhet, miljö och kvalitet.
Vi söker dig!
Du ska ha godkända gymnasiebetyg gärna med inriktning natur/tekniskt gymnasium (Matematik /Kemi/Fysik). Är du rätt kandidat för oss men behöver komplettera dina baskrav kommer vi erbjuda lösningar inom ramen för traineeprogrammet.
För att trivas som trainee ser vi att du även har ett intresse av att lära dig nya saker och en vilja att utvecklas.
Du har god samarbetsförmåga och lätt för att anpassa ditt förhållningssätt både till olika personer och till förändrade omständigheter. Som individ är du trygg, kvalitetsmedveten och mån om att göra ditt bästa. Utbildning som processoperatör eller erfarenhet av arbete i liknande process är meriterande, men det är inget krav. God datavana och tidigare erfarenhet att jobba i system/data är också meriterande. Goda kunskaper i svenska är också önskvärt.
Du kanske nyss har studerat klart och är motiverad på att komma ut på arbetsmarknaden eller du kanske är mitt i livet och vill byta karriär, nu har du chansen!
Vill du veta mer om traineeprogrammet kontakta Mirella Westpil, Kompetenschef [email protected]
Har du frågor om Massabruket kontakta Ulf Bylund, [email protected]
Har du frågor om Kartongbruket kontakta Sofia Rastbäck, [email protected]
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning bidrar med till verksamheten och välkomnar därför kvinnliga sökanden samt sökande med olika bakgrund och erfarenhet.
Vi tillämpar provanställning med målet att bli tillsvidareanställd efter genomfört traineeprogram. Under traineeprogrammet arbetar du dagtid men efter programmets slut arbetar du kontinuerligt 6-skift som operatör.
Välkommen med din ansökan!
Skicka in din ansökan senast 16 april där du beskriver varför du är intresserad av att bli vår nästa kollega och vad som gör att du skulle passa i rollen! Visa mindre

Trainee Underhåll - Mekaniker/FU-inspektör

Trainee Mekaniker/ FU-inspektör till Underhåll Vi är mån om att du ska trivas på arbetsplatsen. Hos oss jobbar vi tillsammans och du får stöd av dina kollegor. Ditt eget engagemang och intresse öppnar dörrar för en bra utveckling på jobbet. Du får arbeta på ett företag som investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi är en del av lösningen i omställningen mot... Visa mer
Trainee Mekaniker/ FU-inspektör till Underhåll
Vi är mån om att du ska trivas på arbetsplatsen. Hos oss jobbar vi tillsammans och du får stöd av dina kollegor. Ditt eget engagemang och intresse öppnar dörrar för en bra utveckling på jobbet. Du får arbeta på ett företag som investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi är en del av lösningen i omställningen mot ett hållbart samhälle!
Metsä Board är en ledande europeisk tillverkare av premiumkartong. Vi är en föregångare inom hållbarhet och vi arbetar för helt fossilfria bruk och råvaror till 2030. Råvaran vi använder i våra produkter kommer från förnybar skog.
Metsä Board Husum är en integrerad kartong- och massafabrik som finns på 20 minuters avstånd med bil från Örnsköldsvik och 45 minuters avstånd med tåg från Umeå. Idag är vi cirka 670 anställda.
Nu pågår det flera spännande utvecklingsarbeten som är viktiga för att vi ska bli ett helt fossilfritt bruk. Vi ökar även vår produktionskapacitet och självförsörjningsgrad av elektricitet.
På underhållsavdelningen jobbar vi med att bibehålla och öka vår driftsäkerhet på våra anläggningar. Detta gör vi genom fokus på förebyggande underhåll (FU) och långsiktiga underhållsplaner. Vi jobbar med allt från mekaniskt underhåll till automationslösningar.
Låter det som en intressant arbetsplats för dig?
Börja som trainee hos oss och bli en del av Framtidsfabriken!
Din roll i framtidens Metsä
Hos oss får du möjligheten att gå ett Traineeprogram med start oktober för att kunna arbeta som mekaniker eller FU-inspektör hos oss på Metsä Board! Du kommer att arbeta på vår underhållsavdelning.
Traineeprogrammet ger dig en introduktion till vår verksamhet och pågår under ett halvår med start under hösten 2023. Du får en grundläggande utbildning i våra processer och arbetssätt. Teori varvas med praktik, egna studier och upplärning på avdelningen. Det ger dig trygghet och förståelse för rollen, vårt flöde och produktionen. Oavsett dina tidigare erfarenheter får du en bra grund för att snabbt komma in i rollen och se olika utvecklingsvägar som finns hos oss.
Som mekaniker hos oss arbetar du med service av all mekanisk utrustning såsom pumpar, ventiler och rör.
Som FU-inspektör arbetar du med att genomföra ronderingar, vibrationsmätningar och analyser. Arbetet sker med fokus på säkerhet, miljö och kvalitet.
Vi söker dig!
Du bör ha godkända gymnasiebetyg. Som trainee mekaniker kan du ha en utbildningsbakgrund inom industri eller fordon.
Som FU-inspektör ser vi att du har Matematik/Kemi/Fysik motsvarande natur/tekniskt gymnasium. Är du rätt kandidat för oss men behöver komplettera dina baskrav kommer vi erbjuda lösningar inom ramen för traineeprogrammet.
För att trivas som trainee ser vi att du även har ett intresse att lära dig nya saker och en vilja att utvecklas. Du har god samarbetsförmåga och lätt för att anpassa ditt förhållningssätt både till olika personer och till förändrade omständigheter.
Som FU-inspektör bör du ha en god förmåga att lösa problem. Som individ är du trygg och mån om att göra ditt bästa. Det är meriterande om du har erfarenhet som mekaniker eller ett stort intresse för att skruva, men det är inget krav. God datavana och tidigare erfarenhet att jobba i system/data är också meriterande. Goda kunskaper i svenska är också önskvärt.
Du kanske nyss har studerat klart och är motiverad på att komma ut på arbetsmarknaden eller du kanske är mitt i livet och vill byta karriär, nu har du chansen!
Vill du veta mer om traineeprogrammet kontakta Mirella Westpil, Kompetenschef, [email protected]
Vill du veta mer om underhåll kontakta Sven Westman, avdelningschef Underhåll, [email protected]
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning bidrar med till verksamheten och välkomnar därför kvinnliga sökanden samt sökande med olika bakgrund och erfarenhet.
Vi tillämpar provanställning med målet att bli tillsvidareanställd efter genomfört traineeprogram.
Välkommen med din ansökan!
Skicka in din ansökan senast 16 april där du beskriver varför du är intresserad av att bli vår nästa kollega och vad som gör att du skulle passa i rollen! Visa mindre

Driftingenjör Kartongbruket

Metsä Board Husum investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Metsä Board Husum är en integrerad kartong- och massafabrik som producerar falskartong och vit liner av nyfiber och blekt avsalumassa. Fabriken är belägen 3 mil nordöst om Örnsköldsvik och har idag ca 670 anställda. Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av mångfald skapar de bästa resultaten ... Visa mer
Metsä Board Husum investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Metsä Board Husum är en integrerad kartong- och massafabrik som producerar falskartong och vit liner av nyfiber och blekt avsalumassa. Fabriken är belägen 3 mil nordöst om Örnsköldsvik och har idag ca 670 anställda. Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av mångfald skapar de bästa resultaten och dessutom en trevlig arbetsmiljö. Vi arbetar därför aktivt för att öka vår mångfald och ser varje individs personliga och yrkesmässiga bakgrund som en tillgång. Tror du på förnybarhet, drivs av att utveckla processer och din egen kompetens är det här rätt ställe för dig!
Vi söker nu
Driftingenjör Kartongbruk
Vi söker en driftingenjör till vårt nya rullmaskinsområde där vi inom kort kompletterar befintlig utrustning med att starta upp en ny rullmaskin med tillhörande hylshantering samt ett högautomatiserat tamoburhanteringssystem.
Din roll:
Du kommer att arbeta i en miljö som är under fortsatt utveckling och Du blir en nyckelperson i arbetet med att, som vår vision säger, vara den mest eftertraktade leverantören av högklassig kartong och skapa mervärde för våra kunder över hela världen.
Vi tror att Du motiveras av att utveckla och optimera process och produktion till högre effektivitet.
I rollen ingår att strukturerat leda förbättrings- och förändringsarbeten både operativt och strategiskt. Driftingenjören deltar i och leder processtekniska utredningar samt utvecklingsprojekt inom processavsnittet och övergripande.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med 100% arbetstid och förlagd på dagtid.
Vem är du?
Du drivs av att skapa resultat tillsammans med andra människor i din omgivning och är kommunikativ, engagerad och besitter goda ledaregenskaper
Vi söker dig som har en ingenjörsutbildning eller motsvarande högskoleutbildning.
Har du branschvana är det meriterande men inget krav.
Vad erbjuder vi dig!
Metsä Group har en ansvarsfull företagskultur med fokus på en säker och hållbar arbetsmiljö för alla. Vi investerar i bra ledarskap och karriärstöd. Vi bryr oss om våra anställdas välbefinnande och belönar goda resultat. För oss är det viktigt att alla utvecklar sina färdigheter och vi ger dig möjlighet till kompetens och karriärsutveckling. Vi måste alla få visa och använda oss av vår kompetens!
Vi behöver dig i vår förändringsresa, sök nu!
Anonym rekrytering -Så går det till!
Denna rekrytering sker anonymt. Vårt rekryteringssystem guidar dig igenom ansökningsprocessen. Du kommer att bli tillfrågad att lämna personuppgifter exempelvis namn, födelsedatum och kontaktuppgifter, men denna information är dold för rekryteraren fram till intervjustadiet. Vänligen svara utförligt på alla frågor för att synliggöra din erfarenhet, kunskap och kompetens. Du kan bifoga ett CV till din ansökan, men det är dolt i inledningsskedet av rekryteringsprocessen. Om du blir kallad till intervju kommer rekryteraren ha tillgång till utökad information och CV som stöd för att utföra intervjun.
Läs mer om anonym rekrytering på: https://www.metsagroup.com/careers/work-with-us/anonymous-recruitment/
Vill du veta mer? Kontakta oss
Katarina Nilsson, Assisterande Produktionschef BM1 linjen, 073-079 94 09
Julia Nordlander, Driftingenjör 073-849 39 78
Maria Lindblad, Operativt HR, 070-263 00 13
Välkommen med din ansökan och bifogat CV via länken nedan så snart som möjligt, men senast 2023-04-23. Tillsättning av tjänsten kan ske innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Automationstekniker

Metsä Board Husum investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling och du kommer att utvecklas i din yrkesroll. Genom att lära nytt och dela kompetens med andra skapar vi goda resultat. Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av mångfald skapar de bästa resultaten och dessutom en trevlig arbetsmiljö. Vi arbetar därför ... Visa mer
Metsä Board Husum investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling och du kommer att utvecklas i din yrkesroll. Genom att lära nytt och dela kompetens med andra skapar vi goda resultat. Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av mångfald skapar de bästa resultaten och dessutom en trevlig arbetsmiljö. Vi arbetar därför aktivt för att öka vår mångfald och ser varje individs personliga och yrkesmässiga bakgrund som en tillgång. Tror du på förnybarhet, drivs av att utveckla processer och din egen kompetens är det här rätt ställe för dig!
Vi behöver förstärka vår organisation med
Automationstekniker
Gillar du teknik och vill arbeta serviceinriktat med ständiga förbättringar är det här tjänsten för dig!
Arbetsuppgifterna sker i nära samarbete med kollegor inom drift-och underhållsavdelningar, och därför söker vi dig som har god kommunikations-och samarbetsförmåga.
Din roll i framtidens Metsä:
Service och underhållsjobb på elektrisk utrustning, som Analysutrustning, givare, ventiler, belysning, styrsystem, frekvensomriktare, motorer osv.
Beredning, planering och rapportering i fabrikens underhållssystem SAP.

Vi söker Dig!
Vi söker Dig som har gått elprogrammet med inriktning el/automation eller motsvarande utbildning.
Påbyggnadsutbildningar är meriterande.
Med tanke på arbetets karaktär så vill vi att Du som söker är flexibel, självgående och serviceinriktad.

Varför Metsä?
Metsä har en ansvarsfull företagskultur som skapar en säker arbetsmiljö för alla. Vi investerar i bra ledarskap och personligt karriärstöd. Vi bryr oss om våra anställdas välbefinnande och belönar goda resultat. För oss är det viktigt att alla utvecklar sina färdigheter och vi gör det möjligt att byta jobb inom organisationen. Vi måste alla få visa och använda oss av vår kompetens!
Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av:
Arbetsledare Automation 0663-18289
Underhållschef Massabruk, tel. 0663-18065
Skicka in din ansökan!
Välkommen att skicka din ansökan och bifogade CV senast 2022-11-30. Tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag så lämna din ansökan redan idag! Visa mindre

Trainee Logistik - Leveransplanerare

Ansök    Mar 17    Metsä Board Sverige AB    Logistiker
Trainee Leveransplanerare till Logistik Vi är mån om att du ska trivas på arbetsplatsen. Hos oss jobbar vi tillsammans och du får stöd av dina kollegor. Ditt eget engagemang och intresse öppnar dörrar för en bra utveckling på jobbet. Du får arbeta på ett företag som investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi är en del av lösningen i omställningen mot ett hå... Visa mer
Trainee Leveransplanerare till Logistik
Vi är mån om att du ska trivas på arbetsplatsen. Hos oss jobbar vi tillsammans och du får stöd av dina kollegor. Ditt eget engagemang och intresse öppnar dörrar för en bra utveckling på jobbet. Du får arbeta på ett företag som investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi är en del av lösningen i omställningen mot ett hållbart samhälle!
Metsä Board är en ledande europeisk tillverkare av premiumkartong. Vi är en föregångare inom hållbarhet och vi arbetar för helt fossilfria bruk och råvaror till 2030. Råvaran vi använder i våra produkter kommer från förnybar skog.
Metsä Board Husum är en integrerad kartong- och massafabrik som finns på 20 minuters avstånd med bil från Örnsköldsvik och 45 minuters avstånd med tåg från Umeå. Idag är vi cirka 670 anställda.
Logistikavdelningen består av ett team på 5 personer som hanterar leveransplanering av färdiga produkter från vårt massa- och kartongbruk. Metsä Board Husum har en egen hamn och då den största delen av de produkter som tillverkas går på export skeppas det mesta ut via hamnen på fartyg till olika destinationer i Europa och USA.
Låter det som en intressant arbetsplats för dig?
Börja som trainee hos oss och bli en del av Framtidsfabriken!
Din roll i framtida Metsä
Hos oss får du möjligheten att gå ett Traineeprogram med start i oktober för att kunna arbeta som Leveransplanerare.
Traineeprogrammet ger dig en introduktion till vår verksamhet och pågår under ett halvår med start under hösten 2023. Du får en grundläggande utbildning i våra processer och arbetssätt. Teori varvas med praktik, egna studier och upplärning på avdelningen. Det ger dig trygghet och förståelse för rollen, vårt flöde och produktionen. Oavsett dina tidigare erfarenheter får du en bra grund för att snabbt komma in i rollen och se olika utvecklingsvägar som finns hos oss.
Som leveransplanerare kommer du planera, boka, avisera samt följa upp leveranser för ditt ansvarsområde. Bokning av transporter sker både mot interna centrala avdelningar och mot externa leverantörer av transporter. Vi arbetar till stor del i SAP och inom Microsoft Office men även i koncerngemensamma system.
Vi söker dig!
Du bör ha eftergymnasial utbildning inom logistik, inköp eller ekonomi.
För att trivas som trainee ser vi att du även har ett intresse att lära dig nya saker och en vilja att utvecklas. Du har god samarbetsförmåga och lätt för att anpassa ditt förhållningssätt både till olika personer och till förändrade omständigheter. Som individ är du självgående, kvalitetsmedveten och mån om att göra ditt bästa.
Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete, men det är inget krav. God datavana och tidigare erfarenhet att jobba i system till exempel SAP är också meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.
Du kanske nyss har studerat klart och är motiverad på att komma ut på arbetsmarknaden eller du kanske är mitt i livet och vill byta karriär, nu har du chansen!
Vill du veta mer om traineeprogrammet kontakta Mirella Westpil, Kompetenschef, [email protected]
Vill du veta mer om Logistik kontakta Peter Strömberg, Logistikchef, [email protected]
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning bidrar med till verksamheten och välkomnar därför kvinnliga sökanden samt sökande med olika bakgrund och erfarenhet.
Vi tillämpar provanställning med målet att bli tillsvidareanställd efter genomfört traineeprogram.
Välkommen med din ansökan!
Skicka in din ansökan senast 16 april där du beskriver varför du är intresserad av att bli vår nästa kollega och vad som gör att du skulle passa i rollen! Visa mindre

Trainee Hamn/Magasin - Terminalarbetare

Trainee Terminalarbetare till Hamn/Magasin Vi är mån om att du ska trivas på arbetsplatsen. Hos oss jobbar vi tillsammans och du får stöd av dina kollegor. Ditt eget engagemang och intresse öppnar dörrar för en bra utveckling på jobbet. Du får arbeta på ett företag som investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi är en del av lösningen i omställningen mot ett... Visa mer
Trainee Terminalarbetare till Hamn/Magasin
Vi är mån om att du ska trivas på arbetsplatsen. Hos oss jobbar vi tillsammans och du får stöd av dina kollegor. Ditt eget engagemang och intresse öppnar dörrar för en bra utveckling på jobbet. Du får arbeta på ett företag som investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi är en del av lösningen i omställningen mot ett hållbart samhälle!
Metsä Board är en ledande europeisk tillverkare av premiumkartong. Vi är en föregångare inom hållbarhet och vi arbetar för helt fossilfria bruk och råvaror till 2030. Råvaran vi använder i våra produkter kommer från förnybar skog.
Metsä Board Husum är en integrerad kartong- och massafabrik som finns på 20 minuters avstånd med bil från Örnsköldsvik och 45 minuters avstånd med tåg från Umeå. Idag är vi cirka 670 anställda.
Vi har en egen hamn. Det är en av norra Sveriges största och mest anlitade hamnar. Årligen kommer det in ungefär 400 fartyg till hamnen och härifrån går det fartyg till hela världen!
Låter det som en intressant arbetsplats för dig?
Börja som trainee hos oss och bli en del av Framtidsfabriken!
Din roll i framtidens Metsä
Hos oss får du möjligheten att gå ett Traineeprogram med start i oktober för att kunna arbeta som terminalarbetare hos oss på Metsä Board! Traineeprogrammet ger dig en introduktion till vår verksamhet och pågår under ett halvår med start under hösten 2023. Du får en grundläggande utbildning i våra processer och arbetssätt. Teori varvas med praktik, egna studier och upplärning på avdelningen. Det ger dig trygghet och förståelse för rollen, vårt flöde och produktionen. Oavsett dina tidigare erfarenheter får du en bra grund för att snabbt komma in i rollen och se olika utvecklingsvägar som finns hos oss.
Som terminalarbetare inom Hamn och Magasin så arbetar du med lagring och utlastning av färdiga kartong- och massaprodukter samt lossning av råmaterial så som vedråvara, massa och kemikalier. Lastning och lossning sker både på lastbil och fartyg.
Det är ett varierande jobb där du får hantera olika typer av fordon som dragbil, truck, traktor och kran.
Vi söker dig!
Du har godkända gymnasiebetyg eller motsvarande.
Grundläggande fordonsutbildning eller motsvarande erfarenhet med vana av fordonskörning
B-Körkort
Du har ett intresse för fordon. För att trivas som trainee ser vi att du även har ett intresse att lära dig nya saker och en vilja att utvecklas. Du har god samarbetsförmåga och har lätt för att anpassa ditt förhållningssätt både till olika personer och till förändrade omständigheter. Som individ är ansvarstagande och mån om att göra ditt bästa. Det är meriterande om du har Truckkort och erfarenhet att köra olika slags fordon men det är inget krav. Goda kunskaper i svenska är också önskvärt.
Du kanske nyss har studerat klart och är motiverad på att komma ut på arbetsmarknaden eller du kanske är mitt i livet och vill byta karriär, nu har du chansen!
Vill du veta mer om traineeprogrammet kontakta Mirella Westpil, Kompetenschef [email protected]
Vill du veta mer om Hamn/Magasin kontakta Johanna Nordqvist, Chef Hamn och Logistik [email protected]
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning bidrar med till verksamheten och välkomnar därför kvinnliga sökanden samt sökande med olika bakgrund och erfarenhet.
Vi tillämpar provanställning med målet att bli tillsvidareanställd. Under traineeprogrammet arbetar du dagtid men efter programmets slut arbetar du kontinuerligt 3-skift eller 6-skift som terminalarbetare.
Välkommen med din ansökan!
Skicka in din ansökan senast 16 april där du beskriver varför du är intresserad av att bli vår nästa kollega och vad som gör att du skulle passa i rollen! Visa mindre

Driftingenjör

Vår verksamhet fortsätter att utvecklas och vi söker nu engagerad Driftingenjör, Produktion Fiber Som ingenjör hos oss får du arbeta i en spännande och omväxlande verksamhet med visionen att vara den mest eftertraktade leverantören av högklassig massa. Vi tror att du som söker motiveras av att utveckla och optimera process och produktion till högre effektivitet. Du har en god förmåga att arbeta på egen hand, trivs med att leda andra samtidigt som du är en... Visa mer
Vår verksamhet fortsätter att utvecklas och vi söker nu engagerad
Driftingenjör, Produktion Fiber
Som ingenjör hos oss får du arbeta i en spännande och omväxlande verksamhet med visionen att vara den mest eftertraktade leverantören av högklassig massa. Vi tror att du som söker motiveras av att utveckla och optimera process och produktion till högre effektivitet.
Du har en god förmåga att arbeta på egen hand, trivs med att leda andra samtidigt som du är en bra lagspelare som bygger och bibehåller goda samarbeten internt som externt. Du tar egna initiativ, ansvarar för dina arbetsuppgifter till avslut samt har en god kommunikativ förmåga både i tal och skrift.
Med en god struktur leder Du förbättringsarbeten och arbetar växelvis operativt och strategiskt. Du deltar i och leder processtekniska utredningar samt utvecklingsprojekt inom processavsnittet och övergripande i fabriken.
I grunden har Du ingenjörsexamen och vi ser gärna tidigare erfarenhet av process eller tillverkningsindustri.
Anställningen är dagtid, heltid.
Vill du veta mer? Hör av dig;
Henrik Näslund, Assisterande Produktionschef, 0663-186 15
Lisa Granholm, HR-specialist, 0663-185 04 alt. Marcus Steen, operativ HR, 0663-180 78.
Låter det som jobbet för dig? Sök nu!
Välkommen med din ansökan och bifogat CV via länken nedan så snart som möjligt, dock senast 2022-08-15. Tillsättning av tjänsten kan ske innan sista ansökningsdag så lämna din ansökan redan idag! Visa mindre

Produktionsadministratör

Vi söker nu Produktionsadministratör massabruk I tjänsten som Produktionsadministratör är de huvudsakliga arbetsuppgifterna kopplade till inköp och rapportering av massabrukskemikalier samt produktionsuppföljning. Vi söker dig som trivs med att arbeta administrativt men också i ett brett socialt kontaktnät. Du har kontakt internt med produktion, inköpsorganisation och även externa leverantörer av kemikalier. Din roll i framtidens Metsä: - Ansvara för inkö... Visa mer
Vi söker nu
Produktionsadministratör massabruk
I tjänsten som Produktionsadministratör är de huvudsakliga arbetsuppgifterna kopplade till inköp och rapportering av massabrukskemikalier samt produktionsuppföljning. Vi söker dig som trivs med att arbeta administrativt men också i ett brett socialt kontaktnät. Du har kontakt internt med produktion, inköpsorganisation och även externa leverantörer av kemikalier.
Din roll i framtidens Metsä:
- Ansvara för inköp, lager och rapportering av massabrukskemikalier
- Ansvara för produktionsuppföljning och dess rapportering
- Att vara kontaktyta mot kemikalieleverantörer, centralt inköp, ekonomi
och försäljningsorganisation
Vem är du?
Du har god datorvana och arbetar med lätthet i Officepaketet
Du har lätt att ta till dig nya datasystem då huvudsakliga arbetsuppgifter utförs i program som SAP, Winmops, iPAK. Erfarenhet av dessa är meriterande
Du har erfarenhet/känsla för inventering, logistik och lagerhållning av kemikalier
Du har erfarenhet/känsla för kontroll och kontering av fakturor och sammanställning av följesedlar
Du har stor förmåga att överblicka stora arbetsområden
Du är trygg att arbeta självständigt såväl som i grupp
Du behärskar svenska och engelska både i tal och skrift
Du har god samarbetsförmåga och vill bidra till verksamhetens gemensamma insats för att nå uppsatta mål
Du har en 3-årig gymnasieutbildning gärna med inriktning teknik. Eftergymnasial utbildning med inriktning ledarskap, process, teknik, logistik, inköp och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Ingenjörsutbildning eller kemiutbildning ses som meriterande. Du har med fördel erfarenhet av Process/Tillverkningsindustri
Vill du veta mer? Hör av dig;
Henrik Näslund, Assisterande Produktionschef, 0663-186 15
Lisa Granholm, HR-specialist, 0663-185 04 eller Marcus Steen, operativ HR, 0663- 180 78
Låter det som jobbet för dig? Sök nu!
Välkommen med din ansökan och bifogat CV via länken nedan så snart som möjligt, dock senast 2022-08-31. Tillsättning av tjänsten kan ske innan sista ansökningsdag så ansök redan idag! Visa mindre

Mekaniker

Vi söker nu Mekaniker till både kartong- och massabruk Gillar du att meka, har ett tekniskt intresse och trivs med ett omväxlande arbete? Som mekaniker kommer du att i nära samarbete med drift- och underhållsavdelningarna arbeta för att säkerställa god tillgänglighet på våra anläggningar. Din roll i framtidens Metsä Genomföra förebyggande och avhjälpande underhåll Felsökning på utrustning Arbetsorderhantering i underhållssystemet Delta i underhållsplanerin... Visa mer
Vi söker nu
Mekaniker
till både kartong- och massabruk
Gillar du att meka, har ett tekniskt intresse och trivs med ett omväxlande arbete? Som mekaniker kommer du att i nära samarbete med drift- och underhållsavdelningarna arbeta för att säkerställa god tillgänglighet på våra anläggningar.
Din roll i framtidens Metsä
Genomföra förebyggande och avhjälpande underhåll
Felsökning på utrustning
Arbetsorderhantering i underhållssystemet
Delta i underhållsplanering

Vi söker dig!
3-årig gymnasieutbildning med relevant inriktning
Datorvana och tekniskt intresse
Gärna tidigare erfarenhet av mek/underhåll/verkstadsarbete
Processkännedom och erfarenhet av liknande underhållsarbete inom industri är meriterande

Vi söker dig som är säkerhetsmedveten, ansvarstagande och trivs i nära samarbeta med andra. Du är noggrann och tar egna initiativ samtidigt som du är en god lagspelare.
Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av mångfald sätter grunden för en mer kreativ och innovativ miljö. Vi arbetar därför aktivt med att öka vår mångfald och ser varje individs personliga och yrkesmässiga bakgrund som en tillgång.
Varför Metsä?
Vi erbjuder dig en fantastisk möjlighet att få vara med och utveckla framtidens skogsindustri. Om du tror på förnybarhet och vill främja ökad användning av fossilfria material är detta rätt ställe för dig.
Den accelererande utvecklingen av e-handel och miljömedvetande hos konsumenter leder till ökad efterfrågan på kartongförpackningar. Metsä Boards medarbetare är stolta över att framställa ansvarsfulla produkter av hög kvalitet, som bidrar till en mer hållbar framtid för planeten. Bli en del av vårt team!
Vill du veta mer om tjänsten? Ring oss!
Hans-Ove Sjöberg, Arbetsledare Mek Kartongbruk, 0663-183 63
Jan Backlund, Arbetsledare Mek Massabruk, 0663-182 98
Skicka in din ansökan!
Välkommen att skicka din ansökan och bifogade CV via länken nedan senast 2022-11-16. Tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag så lämna din ansökan redan idag! Visa mindre

Skiftgående Driftledare Kartongbruket

Metsä Board Husum investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi vill ha en kultur som uppmuntrar innovation och nya idéer. Du får testa, utveckla och skapa förutsättningar för en effektivare produktion. Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av mångfald skapar de bästa resultaten och dessutom en trevlig arbetsmiljö. Vi arbetar därför aktivt för att öka ... Visa mer
Metsä Board Husum investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi vill ha en kultur som uppmuntrar innovation och nya idéer. Du får testa, utveckla och skapa förutsättningar för en effektivare produktion. Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av mångfald skapar de bästa resultaten och dessutom en trevlig arbetsmiljö. Vi arbetar därför aktivt för att öka vår mångfald och ser varje individs personliga och yrkesmässiga bakgrund som en tillgång. Tror du på förnybarhet, drivs av att utveckla processer och din egen kompetens är det här rätt ställe för dig!

Skiftgående Driftledare Kartongbruket
Vi söker Driftledare Kartongbruket för en tillsvidareanställning, 100 % arbetstid, skiftgång. Rekryteringsprocessen kommer att påbörjas omgående, aktuellt datum för tillträde till tjänsten meddelas senare.
I Kartongbruket ingår hela processen från Kemikalieberedningen, Kartongmaskiner, Bestrykare, Extrudering och Rullhanteringsområdet som innefattar rullmaskiner, rullpackar och massa- och utskottsberedning.
Din roll:
Att vara närmaste chef för driftoperatörer på aktuellt skiftlag
Att ansvara för driftsoptimering av den dagliga produktionen genom koordinering av resurser i samråd med massabrukets driftledare och övrig ledning i Kartongbruket
Att samordna åtgärder som utförs av egen och/eller annan personal
Att ha ledningsansvar under icke dagtid och helger inklusive arbetsmiljö och miljö

Vem är du?
Du har god erfarenhet av att vara chef/ledare
Du har stor förmåga att överblicka stora arbetsområden och göra prioriteringar, fatta beslut i pressade situationer
Du är trygg att arbeta självständigt såväl som i grupp
Du behärskar svenska och engelska både i tal och skrift
Du har god samarbetsförmåga och vill bidra till verksamhetens gemensamma insats för att nå uppsatta mål
Du har en eftergymnasial utbildning med inriktning process, teknik, ledarskap och /eller annan för tjänsten relevant inriktning
Du har med fördel erfarenhet av Process/Tillverkningsindustri
Vad erbjuder vi dig!
Fokus på en säker och hållbar arbetsmiljö för alla medarbetare
En stor arbetsplats som ger dig möjlighet till kompetens och karriärsutveckling
Kartongbruket är en funktion som erbjuder utmaningar för individuell utveckling mot olika roller i verksamheten - skapar förutsättningar att växa och prova på!

Vi behöver dig i vår förändringsresa, sök nu!
Skicka ansökan:
Din ansökan och bifogade CV skickar du via länken nedan senast 2022-05-31
Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta oss;
Sofia Rastbäck, Chef Driftledare Kartongbruket,0663-18938
Maria Lindblad, HR tfn 0663-18364 Visa mindre

Skiftgående operatör Massabruk

Metsä Board Husum investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling och du kommer att utvecklas i din yrkesroll. Genom att lära nytt och dela kompetens med andra skapar vi goda resultat. Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av mångfald skapar de bästa resultaten och dessutom en trevlig arbetsmiljö. Vi arbetar därför ... Visa mer
Metsä Board Husum investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling och du kommer att utvecklas i din yrkesroll. Genom att lära nytt och dela kompetens med andra skapar vi goda resultat. Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av mångfald skapar de bästa resultaten och dessutom en trevlig arbetsmiljö. Vi arbetar därför aktivt för att öka vår mångfald och ser varje individs personliga och yrkesmässiga bakgrund som en tillgång. Tror du på förnybarhet, drivs av att utveckla processer och din egen kompetens är det här rätt ställe för dig!
Vi söker nu
Skiftgående operatör Massabruk (Fiberlinje)
Som skiftgående operatör ansvarar du för drift och styrning tillsammans med kollegor och ledning. Vi söker dig som har ett stort teknikintresse, tycker om att utveckla processer och arbeta med problemlösning. Du kommer att arbeta inom vår fiberlinje, kokeri/blekeri eller torkmaskinssal.
Vi anställer för både tillsvidareanställning och vikariat, 100 % arbetstid och kontinuerlig skiftgång. Arbetspassen är förlagda förmiddag, eftermiddag och natt.
Din roll i framtidens Metsä:
Drift, övervakning och styrning av produktionsprocessen genom ronderingar, provtagningar och arbete från kontrollrum
Optimering av produktion gällande säkerhet, miljö och kvalitet
Truckkörning förekommer på vissa positioner
Fortlöpande tillsyn
Utveckla och skriva driftsinstruktioner
Säkerhet- och arbetsmiljöarbete
Behjälplig vid underhållsinsatser
Arbetsrotation ingår som en naturlig del i arbetet

Vi söker dig:
Matematik/Kemi/Fysik motsvarande natur/tekniskt gymnasium
God samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team
Ansvarstagande och noggrann
Flexibel och lösningsorienterad
God datavana
Analytiskt arbetssätt
Goda kunskaper i svenska, muntligt och skriftligt
Praktisk erfarenhet och eftergymnasial utbildning inom processindustri är meriterande.

Varför just Metsä?
Den accelererande utvecklingen av e-handel och miljömedvetande hos konsumenter leder till ökad efterfrågan på kartongförpackningar. Metsä Boards medarbetare är stolta över att framställa ansvarsfulla produkter av hög kvalitet, som bidrar till en mer hållbar framtid för planeten. Bli en del av vårt expertteam!
Vill du veta mer? Ring oss!
Tord Lundin, Chef Driftledare, tfn 0663-18642
Lisa Granholm, HR-specialist 0663- 185 04
Skicka din ansökan!
Skicka din ansökan och CV genom att använda länken ”Ansök”. Gör det så snart som möjligt, eftersom vi börjar behandla ansökningarna redan under ansökningsperioden. Anställning kan ske innan sista ansökningsdag. Ansökningsperioden pågår till 2022-01-16. Lycka till! Visa mindre

Operatör Biorening

Metsä Board Husum investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling och du kommer att utvecklas i din yrkesroll. Genom att lära nytt och dela kompetens med andra skapar vi goda resultat. Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av mångfald skapar de bästa resultaten och dessutom en trevlig arbetsmiljö. Vi arbetar därför ... Visa mer
Metsä Board Husum investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling och du kommer att utvecklas i din yrkesroll. Genom att lära nytt och dela kompetens med andra skapar vi goda resultat. Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av mångfald skapar de bästa resultaten och dessutom en trevlig arbetsmiljö. Vi arbetar därför aktivt för att öka vår mångfald och ser varje individs personliga och yrkesmässiga bakgrund som en tillgång. Tror du på förnybarhet, drivs av att utveckla processer och din egen kompetens är det här rätt ställe för dig!
Vi söker nu en engagerad
Operatör Biorening
till Produktion Massabruk
Nu finns möjligheten att söka tjänsten som operatör till vår bioreningsanläggning där ansvaret är skötsel, trimning och optimering av bioreningen med kringutrustning.
Arbetstiden är förlagd på dagtid, 100 % och tillsvidareanställning. Tillträde sker så snart som möjligt.
Din roll i framtidens Metsä:
Utför fortlöpande tillsyn och ronderar avdelningen
Genomför provtagning och säkerställer att denna genomförs på tillförlitligt sätt
Ansvarar över att föra in erhållna analysresultat i lab-datasystem
Övervakar, styr och optimerar kemikaliedoseringar, övriga styrparametrar och mekanisk funktion
Ansvarar över att ställa av processutrustning enligt gällande föreskrift
Ansvarar över att hålla ordning och reda inom arbetsområdet
Kommunicerar löpande med operatörer vedgård
Delar kunskap och utbildar berörda medarbetare
Dokumenterar viktig information i produktionsdagbok
Samverkar och bistår kollegor i frågor rörande utsläpp

För att lyckas i rollen:
God initiativförmåga, ansvarstagande och lösningsfokuserad
Kommunikativ och god samarbetsförmåga
Noggrann, strukturerat arbetssätt, trivs med ordning och reda
Gymnasieutbildning, gärna med inriktning naturvetenskap eller motsvarande

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.
Varför just Metsä?
Den accelererande utvecklingen av e-handel och miljömedvetande hos konsumenter leder till ökad efterfrågan på kartongförpackningar. Metsä Boards medarbetare är stolta över att framställa ansvarsfulla produkter av hög kvalitet, som bidrar till en mer hållbar framtid för planeten. Bli en del av vårt expertteam!
Vill du veta mer? Ring oss!
Tord Lundin, Chef Driftledare, tfn 0663-18642
Lisa Granholm, HR-specialist 0663- 185 04
Skicka din ansökan!
Skicka din ansökan och CV genom att använda länken ”Ansök”. Gör det så snart som möjligt, eftersom vi börjar behandla ansökningarna redan under ansökningsperioden. Anställning kan ske innan sista ansökningsdag. Ansökningsperioden pågår till 2022-01-16. Lycka till! Visa mindre

Projektledare Bygg

Metsä Board Husum investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi vill ha en kultur som uppmuntrar innovation och nya idéer. Du får testa, utveckla och skapa förutsättningar för en effektivare produktion. Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av mångfald skapar de bästa resultaten och dessutom en trevlig arbetsmiljö. Vi arbetar därför aktivt för att öka ... Visa mer
Metsä Board Husum investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi vill ha en kultur som uppmuntrar innovation och nya idéer. Du får testa, utveckla och skapa förutsättningar för en effektivare produktion. Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av mångfald skapar de bästa resultaten och dessutom en trevlig arbetsmiljö. Vi arbetar därför aktivt för att öka vår mångfald och ser varje individs personliga och yrkesmässiga bakgrund som en tillgång. Tror du på förnybarhet, drivs av att utveckla processer och din egen kompetens är det här rätt ställe för dig!
Vi förstärker nu projektavdelningen och söker engagerad
Projektledare Bygg
till avdelningen för projekt och underhållsprocesser
Din roll i framtidens Metsä:
Planering, genomförande och uppföljning av anläggnings- och underhållsprojekt tillsammans med drift- och underhållsorganisationen.
Ledare för projektgruppens arbete samt projektens ansikte utåt i kontakten med leverantörer och konsulter.
Framtagande av tekniska utredningar, kostnadskalkyler, förfrågningar, offertutvärderingar, kontraktsskrivning och genomförande till färdig processanläggning.
Disciplinledning, Bygg
Under genomförandefasen av projekten ansvara för att innehålla fastställda tids- och budgetramar.

Vi söker dig:
Civilingenjör/högskoleingenjörsexamen eller likvärdig utbildning med inriktning bygg
Mångårig erfarenhet av byggande för tung industri
God kännedom om regelverk rörande byggnation, arbetsmiljö och yttre miljö
Erfarenhet av långsiktig planering och styrning, byggnadsunderhåll
God erfarenhet av upphandling, specifikt entreprenader
Minst fem års erfarenhet av projektledning

Du har goda ledaregenskaper, god kommunikativ förmåga och drivkraft att föra projekten framåt. Du tar egna initiativ till förändring och förbättring. Flexibilitet, systematik och noggrannhet är också viktiga egenskaper eftersom krav och förutsättningar snabbt kan förändras.
Det är meriterande om du också har:
Kunskaper i SAP
Erfarenhet av arbete med projekteringsverktyg och anläggningsdatabas
Erfarenhet från arbete i konsult- eller entreprenörsledet

Varför Metsä?
Metsä Group har en ansvarsfull företagskultur som skapar en säker arbetsmiljö för alla. Vi investerar i bra ledarskap och personligt karriärstöd. Vi bryr oss om våra anställdas välbefinnande och belönar goda resultat. För oss är det viktigt att alla utvecklar sina färdigheter och vi gör det möjligt att byta jobb inom organisationen. Vi måste alla få visa och använda oss av vår kompetens!
Den accelererande utvecklingen av e-handel och miljömedvetande hos konsumenter leder till ökad efterfrågan på kartongförpackningar. Metsä Boards medarbetare är stolta över att framställa ansvarsfulla produkter av hög kvalitet som bidrar till en mer hållbar framtid för planeten. Bli en del av vårt team!
Vill du veta mer? Kontakta oss!
Jonas Mörnsjö, Chef projekt & UH-processer 0663-181 03
Lisa Granholm, HR-specialist 0663- 185 04
Skicka din ansökan redan idag!
Din ansökan och bifogade CV skickar du via länken ”Ansök” så snart som möjligt.
Urval och intervjuer sker löpande, anställning kan komma att ske före sista ansökningsdag. Vi hörs! Visa mindre

Laborant

Ansök    Okt 11    Metsä Board Sverige AB    Laborant, kemi
Metsä Board Husum investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling och du kommer att utvecklas i din yrkesroll. Genom att lära nytt och dela kompetens med andra skapar vi goda resultat. Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av mångfald skapar de bästa resultaten och dessutom en trevlig arbetsmiljö. Vi arbetar därför ... Visa mer
Metsä Board Husum investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling och du kommer att utvecklas i din yrkesroll. Genom att lära nytt och dela kompetens med andra skapar vi goda resultat. Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av mångfald skapar de bästa resultaten och dessutom en trevlig arbetsmiljö. Vi arbetar därför aktivt för att öka vår mångfald och ser varje individs personliga och yrkesmässiga bak-grund som en tillgång. Tror du på förnybarhet, drivs av att utveckla processer och din egen kompetens är det här rätt ställe för dig!
Nu söker vi
Laborant
till avdelning Produkt, process- och verksamhetssystem
Som laborant är ditt arbete mycket varierat under dagen och arbetsområdet utspritt över hela fabriken. De dagliga uppgifterna kräver både fysisk aktivitet vid provhämtning och noggrannhet vid analysarbetet. Rotation är en del av arbetet, vilket innebär att man regelbundet varierar arbetspositioner och arbetsområden.
Arbetstiden är förlagd på dagtid, 100 %, vikariat t.o.m. 2022-12-31
Din framtida roll:
Uttag av prover
Förbereda prover inför analys
Utföra rutin- och analysarbeten
Rapportera resultat av analys och bedömning
Utredning- och felsökningsarbeten

Vi söker dig:
Serviceinriktad, lösningsorienterad och flexibel
Kvalitetsmedveten och noggrann i ditt sätt att arbeta
God förmåga att arbeta självständigt såväl som i grupp
God överblicksförmåga för att kunna se var arbetsinsatsen bäst behövs
God datavana
3-årig gymnasieutbildning, gärna med inriktning naturvetenskap eller motsvarande
Erfarenhet från laboratoriearbete samt produkt-och processkännedom är meriterande.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.
Varför Metsä?
Metsä Group har en ansvarsfull företagskultur som skapar en säker arbetsmiljö för alla. Vi investerar i bra ledarskap och personligt karriärstöd. Vi bryr oss om våra anställdas välbefinnande och belönar goda resultat. För oss är det viktigt att alla utvecklar sina färdigheter och vi gör det möjligt att byta jobb inom organisationen. Vi måste alla få visa och använda oss av vår kompetens!
Den accelererande utvecklingen av e-handel och miljömedvetande hos konsumenter leder till ökad efterfrågan på kartongförpackningar. Metsä Boards medarbetare är stolta över att framställa ansvars-fulla produkter av hög kvalitet som bidrar till en mer hållbar framtid för planeten. Bli en del av vårt team!
Vill du veta mer? Kontakta oss!
För mer information om tjänsten, kontakta Martina Henrysson, Chef Lab, tfn 0663-193 33, eller Marcus Steen, operativ HR 0663-180 78
Välkommen med din ansökan redan idag!
Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Anställning kan komma att ske före sista ansökningsdatum. Visa mindre

Driftingenjör

Vår verksamhet fortsätter att utvecklas och vi söker nu engagerade Driftingenjörer, Kartongbruk Som ingenjör hos oss får du arbeta i en spännande och omväxlande verksamhet med visionen att vara den mest eftertraktade leverantören av högklassig kartong och liner. Vi tror att du som söker motiveras av att utveckla och optimera process och produktion till högre effektivitet. Du har en god förmåga att arbeta på egen hand, trivs med att leda andra samtidigt so... Visa mer
Vår verksamhet fortsätter att utvecklas och vi söker nu engagerade
Driftingenjörer, Kartongbruk
Som ingenjör hos oss får du arbeta i en spännande och omväxlande verksamhet med visionen att vara den mest eftertraktade leverantören av högklassig kartong och liner. Vi tror att du som söker motiveras av att utveckla och optimera process och produktion till högre effektivitet.
Du har en god förmåga att arbeta på egen hand, trivs med att leda andra samtidigt som du är en bra lagspelare som bygger och bibehåller goda samarbeten internt som externt. Du tar egna initiativ, ansvarar för dina arbetsuppgifter till avslut samt har en god kommunikativ förmåga både i tal och skrift.
Med en god struktur leder Du förbättringsarbeten och arbetar växelvis operativt och strategiskt. Du deltar i och leder processtekniska utredningar samt utvecklingsprojekt inom processavsnittet och övergripande i fabriken.
I grunden har Du ingenjörsexamen eller motsvarande högskoleutbildning och vi ser gärna tidigare erfarenhet av process eller tillverkningsindustri.
Anställningen är dagtid, heltid.
Vill du veta mer? Hör av dig;
Katarina Nilsson, Assisterande Produktionschef, 0663-189 93
Tomas Hultman, Assisterande Produktionschef, 0663-180 61
Maria Lindblad, Operativ HR, 0663-183 64
Låter det som jobbet för dig? Sök nu!
Välkommen med din ansökan och bifogat CV via länken nedan så snart som möjligt, dock senast 2021-11-30. Tillsättning av tjänsten kan ske innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Projektledare HVAC (Värme/ventilation/kyla)

Metsä Board Husum investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi vill ha en kultur som uppmuntrar innovation och nya idéer. Du får testa, utveckla och skapa förutsättningar för en effektivare produktion. Vi arbetar därför aktivt för att öka vår mångfald och ser varje individs personliga och yrkesmässiga bakgrund som en tillgång. Tror du på förnybarhet, drivs av... Visa mer
Metsä Board Husum investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi vill ha en kultur som uppmuntrar innovation och nya idéer. Du får testa, utveckla och skapa förutsättningar för en effektivare produktion. Vi arbetar därför aktivt för att öka vår mångfald och ser varje individs personliga och yrkesmässiga bakgrund som en tillgång. Tror du på förnybarhet, drivs av att utveckla processer och din egen kompetens är det här rätt ställe för dig!
Vi förstärker nu projektavdelningen och söker engagerad
Projektledare HVAC (Värme/Ventilation/Kyla)
till avdelningen för Projekt och underhållsprocesser
Din roll i framtidens Metsä:
Planering, genomförande och uppföljning av anläggnings- och underhållsprojekt tillsammans med drift- och underhållsorganisationen.
Ledare för projektgruppens arbete samt projektens ansikte utåt i kontakten med leverantörer och konsulter.
Framtagande av tekniska utredningar, kostnadskalkyler, förfrågningar, offertutvärderingar, kontraktsskrivning och genomförande till färdig processanläggning.
Disciplinledning, HVAC
Under genomförandefasen av projekten ansvara för att innehålla fastställda tids- och budgetramar.

Vi söker dig:
Civilingenjör/högskoleingenjörsexamen eller likvärdig utbildning med inriktning energi och VVS
Minst fem års erfarenhet av projektarbete inom processindustri
Goda kunskaper om vår industris processer och utrustning inom kyl- och värmesystem, värmeåtervinning samt process- och lokalventilation
God kännedom om SSG-standard och regelverk (AFS och BBR)
Erfarenhet av långsiktig planering och styrning av underhåll inom HVAC-området
God erfarenhet av kalkylarbete och upphandling
Några års erfarenhet av projektledning

Du har goda ledaregenskaper, god kommunikativ förmåga och drivkraft att föra projekten framåt. Du tar egna initiativ till förändring och förbättring. Flexibilitet, systematik och noggrannhet är också viktiga egenskaper eftersom krav och förutsättningar snabbt kan förändras.
Det är meriterande om du också har:
Kunskaper i SAP
Erfarenhet av arbete med projekteringsverktyg och anläggningsdatabas
Erfarenhet från arbete i konsult- eller entreprenörsledet

Varför Metsä?
Metsä Group har en ansvarsfull företagskultur som skapar en säker arbetsmiljö för alla. Vi investerar i bra ledarskap och personligt karriärstöd. Vi bryr oss om våra anställdas välbefinnande och belönar goda resultat. För oss är det viktigt att alla utvecklar sina färdigheter och vi gör det möjligt att byta jobb inom organisationen. Vi måste alla få visa och använda oss av vår kompetens!
Den accelererande utvecklingen av e-handel och miljömedvetande hos konsumenter leder till ökad efterfrågan på kartongförpackningar. Metsä Boards medarbetare är stolta över att framställa ansvarsfulla produkter av hög kvalitet som bidrar till en mer hållbar framtid för planeten. Bli en del av vårt team!
Vill du veta mer? Kontakta oss!
Jonas Mörnsjö, Chef Projekt & UH-processer 0663-181 03
Lisa Granholm, HR-specialist 0663- 185 04
Skicka din ansökan redan idag!
Din ansökan och bifogade CV skickar du via länken ”Ansök” så snart som möjligt.
Urval och intervjuer sker löpande, anställning kan komma att ske före sista ansökningsdag. Vi hörs! Visa mindre

Underhållsingenjör

Metsä Board Husum investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi vill ha en kultur som uppmuntrar innovation och nya idéer. Du får testa, utveckla och skapa förutsättningar för en effektivare produktion. Tror du på förnybarhet, drivs av att utveckla processer och din egen kompetens är det här rätt ställe för dig! Vi söker nu engagerad Underhållsingenjör till ... Visa mer
Metsä Board Husum investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar.
Vi vill ha en kultur som uppmuntrar innovation och nya idéer. Du får testa, utveckla och skapa förutsättningar för en effektivare produktion. Tror du på förnybarhet, drivs av att utveckla processer och din egen kompetens är det här rätt ställe för dig!
Vi söker nu engagerad
Underhållsingenjör
till Underhåll Massabruk
Massabrukets fiberlinje omfattar vedhantering, kokerier, tvätt, blekerier, blekvätskeberedning, vattenrening och torkmaskinsal.
Tjänsten innebär att, i nära samarbete med drift- och underhållsavdelningarna, säkerställa tillgängligheten inom massa- och kartongproduktionen genom att arbeta med underhåll och problemlösning. Du kommer att arbeta tillsammans med driftavdelningarna i underhållsfrågor samt med andra självständiga underhållsuppgifter.
Din roll i framtidens Metsä:
Ansvar för planering av underhållsstopp
Förebyggande och avhjälpande underhåll
Leda arbetsgrupper vid problemlösning
Utredningsarbeten
Medverkar/initierar större reparationer och projekt
Besiktningsarbeten och myndighetskontakter
Upprättande och utveckling av underhållsprocesser, rutiner och instruktioner
Ansvarar för framtagande och vård av förebyggande underhållsprogram/underhållsplaner, samarbetar fram ett program för underhållstillgänglighet i avdelningen.
Ansvar för teknisk dokumentation

Vi söker dig:
Högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
Goda ledaregenskaper
God samarbetsförmåga
Förmåga att driva ett arbete framåt
Goda kunskaper i engelska
Processkännedom ses som meriterande

Varför Metsä?
Metsä Group har en ansvarsfull företagskultur som skapar en säker arbetsmiljö för alla. Vi investerar i bra ledarskap och personligt karriärstöd. Vi bryr oss om våra anställdas välbefinnande och belönar goda resultat. För oss är det viktigt att alla utvecklar sina färdigheter och vi gör det möjligt att byta jobb inom organisationen. Vi måste alla få visa och använda oss av vår kompetens!
Den accelererande utvecklingen av e-handel och miljömedvetande hos konsumenter leder till ökad efterfrågan på kartongförpackningar. Metsä Boards medarbetare är stolta över att framställa ansvarsfulla produkter av hög kvalitet som bidrar till en mer hållbar framtid för planeten. Bli en del av vårt team!
Vill du veta mer? Kontakta oss!
Sven Westman, Avdelningschef Underhåll Massabruk, 0663-180 65
Lisa Granholm, HR-specialist 0663- 185 04
Skicka din ansökan!
Välkommen med din ansökan senast 2021-10-31 Visa mindre

Projektledare Mek

Metsä Board Husum investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi vill ha en kultur som uppmuntrar innovation och nya idéer. Du får testa, utveckla och skapa förutsättningar för en effektivare produktion. Tror du på förnybarhet, drivs av att utveckla processer och din egen kompetens är det här rätt ställe för dig! Vi förstärker nu projektavdelningen och söker e... Visa mer
Metsä Board Husum investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi vill ha en kultur som uppmuntrar innovation och nya idéer. Du får testa, utveckla och skapa förutsättningar för en effektivare produktion. Tror du på förnybarhet, drivs av att utveckla processer och din egen kompetens är det här rätt ställe för dig!
Vi förstärker nu projektavdelningen och söker engagerad
Projektledare Mek
till avdelningen för Projekt och underhållsprocesser
Din roll i framtidens Metsä:


Planering, genomförande och uppföljning av anläggnings- och underhållsprojekt tillsammans med drift- och underhållsorganisationen.
Ledare för projektgruppens arbete samt projektens ansikte utåt i kontakten med leverantörer och konsulter.
Framtagande av tekniska utredningar, kostnadskalkyler, förfrågningar, offertutvärderingar, kontraktsskrivning och genomförande till färdig processanläggning.
Under genomförandefasen av projekten ansvara för att innehålla fastställda tids- och budgetramar.

Vi söker dig:
Civilingenjör/högskoleingenjörsexamen eller likvärdig utbildning med inriktning mekanik
God kännedom om vår industris processer och dess utrustningar – tryckkärl och rörsystem, pumpar, värmeväxlare, kompressorer samt tyngre roterande utrustning som valsar
Några års erfarenhet av projektarbete inom processindustri
Flexibel och samarbetsvillig
Ledarförmåga - kommunikativ och drivande

Du har goda ledaregenskaper, god kommunikativ förmåga och drivkraft att föra projekten framåt. Du tar egna initiativ till förändring och förbättring. Flexibilitet, systematik och noggrannhet är också viktiga egenskaper eftersom krav och förutsättningar snabbt kan förändras.
Det är meriterande om du också har:
Kunskaper i SAP
Erfarenhet av arbete med projekteringsverktyg och anläggningsdatabas
Erfarenhet från UH-arbete i processindustri
Erfarenhet från arbete i konsult- eller leverantörsledet

Varför Metsä?
Metsä Group har en ansvarsfull företagskultur som skapar en säker arbetsmiljö för alla. Vi investerar i bra ledarskap och personligt karriärstöd. Vi bryr oss om våra anställdas välbefinnande och belönar goda resultat. För oss är det viktigt att alla utvecklar sina färdigheter och vi gör det möjligt att byta jobb inom organisationen. Vi måste alla få visa och använda oss av vår kompetens!
Den accelererande utvecklingen av e-handel och miljömedvetande hos konsumenter leder till ökad efterfrågan på kartongförpackningar. Metsä Boards medarbetare är stolta över att framställa ansvarsfulla produkter av hög kvalitet som bidrar till en mer hållbar framtid för planeten. Bli en del av vårt team!
Vill du veta mer? Kontakta oss!
Jonas Mörnsjö, Chef Projekt & UH-processer 0663-181 03
Lisa Granholm, HR-specialist 0663- 185 04
Skicka din ansökan redan idag!
Din ansökan och bifogade CV skickar du via länken ”Ansök” så snart som möjligt.
Urval och intervjuer sker löpande, anställning kan komma att ske före sista ansökningsdag. Vi hörs! Visa mindre

Projektledare Automation

Metsä Board Husum investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi vill ha en kultur som uppmuntrar innovation och nya idéer. Du får testa, utveckla och skapa förutsättningar för en effektivare produktion. Tror du på förnybarhet, drivs av att utveckla processer och din egen kompetens är det här rätt ställe för dig! Vi förstärker nu projektavdelningen och söker e... Visa mer
Metsä Board Husum investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi vill ha en kultur som uppmuntrar innovation och nya idéer. Du får testa, utveckla och skapa förutsättningar för en effektivare produktion. Tror du på förnybarhet, drivs av att utveckla processer och din egen kompetens är det här rätt ställe för dig!
Vi förstärker nu projektavdelningen och söker engagerad
Projektledare Automation
till avdelningen för Projekt och underhållsprocesser
Din roll i framtidens Metsä:


Planering, genomförande och uppföljning av anläggnings- och underhållsprojekt tillsammans med drift- och underhållsorganisationen.
Ledare för projektgruppens arbete samt projektens ansikte utåt i kontakten med leverantörer och konsulter.
Framtagande av tekniska utredningar, kostnadskalkyler, förfrågningar, offertutvärderingar, kontraktsskrivning och genomförande till färdig processanläggning.
Under genomförandefasen av projekten ansvara för att innehålla fastställda tids- och budgetramar.

Vi söker dig:
Civilingenjör/högskoleingenjörsexamen eller likvärdig utbildning med inriktning el/automation
Mångårig erfarenhet av projektarbetets alla faser inom processindustri
Goda kunskaper om vår processindustris processer och el- och automationsutrustningar - ställverk och elmotordrifter, givare, styr och reglerutrustning samt driv- och styrsystem (MCS,DCS,QCS,WIS)
God erfarenhet av kalkylarbete och upphandling
Minst fem års erfarenhet av projektledning

Du har goda ledaregenskaper, god kommunikativ förmåga och drivkraft att föra projekten framåt. Du tar egna initiativ till förändring och förbättring. Flexibilitet, systematik och noggrannhet är också viktiga egenskaper eftersom krav och förutsättningar snabbt kan förändras.
Det är meriterande om du också har:
Kunskaper i SAP
Erfarenhet av arbete med projekteringsverktyg och anläggningsdatabas
Erfarenhet från arbete i konsult- eller entreprenörsledet

Varför Metsä?
Metsä Group har en ansvarsfull företagskultur som skapar en säker arbetsmiljö för alla. Vi investerar i bra ledarskap och personligt karriärstöd. Vi bryr oss om våra anställdas välbefinnande och belönar goda resultat. För oss är det viktigt att alla utvecklar sina färdigheter och vi gör det möjligt att byta jobb inom organisationen. Vi måste alla få visa och använda oss av vår kompetens!
Den accelererande utvecklingen av e-handel och miljömedvetande hos konsumenter leder till ökad efterfrågan på kartongförpackningar. Metsä Boards medarbetare är stolta över att framställa ansvarsfulla produkter av hög kvalitet som bidrar till en mer hållbar framtid för planeten. Bli en del av vårt team!
Vill du veta mer? Kontakta oss!
Jonas Mörnsjö, Chef Projekt & UH-processer 0663-181 03
Lisa Granholm, HR-specialist 0663- 185 04
Skicka din ansökan redan idag!
Din ansökan och bifogade CV skickar du via länken ”Ansök” så snart som möjligt.
Urval och intervjuer sker löpande, anställning kan komma att ske före sista ansökningsdag. Visa mindre

Energiingenjör

Metsä Board Husum investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi vill ha en kultur som uppmuntrar innovation och nya idéer. Du får testa, utveckla och skapa förutsättningar för en effektivare produktion. Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av mångfald skapar de bästa resultaten och dessutom en trevlig arbetsmiljö. Vi arbetar därför aktivt för att öka ... Visa mer
Metsä Board Husum investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi vill ha en kultur som uppmuntrar innovation och nya idéer. Du får testa, utveckla och skapa förutsättningar för en effektivare produktion. Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av mångfald skapar de bästa resultaten och dessutom en trevlig arbetsmiljö. Vi arbetar därför aktivt för att öka vår mångfald och ser varje individs personliga och yrkesmässiga bakgrund som en tillgång. Tror du på förnybarhet, drivs av att utveckla processer och din egen kompetens är det här rätt ställe för dig!
Vi söker nu dig som vill vara med och bidra till utvecklingen av Husum fabriks energi-och hållbarhetsarbete
Energiingenjör
till avdelningen Produkt, process och verksamhetsutveckling
Vi erbjuder en självständig roll med omväxlande arbetsuppgifter i en spännande och föränderlig miljö utifrån visionen att vara föredragen leverantör av innovativa och hållbara fiberbaserade förpackningslösningar som skapar värde för kunderna globalt. Viktiga målområden är Resurseffektiv produktion och Fossilfri fabrik 2030.
Du kommer ges möjlighet att växa i rollen som energiingenjör tillsammans med de andra miljö- och energiingenjörerna på avdelningen men i framtiden finns också möjligheten att få nya/andra uppdrag inom organisationen.
Din roll i framtidens Metsä
Du kommer i rollen som Energiingenjör arbeta stödjande och drivande inom hela organisationen för att vidareutveckla vårt arbete inom många olika typer av energifrågor. Du kommer även att ha externa kontakter, till exempel med myndigheter eller andra organisationer. Arbetet är självständigt med stort eget ansvar och som person bör du därför vara driven, strukturerad samt ha förmåga att fatta beslut. Med anledning av att rollen innebär många interna och externa kontakter ställs krav på god samarbetsförmåga.
Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid med tillträde så snart som möjligt.
Dina ansvarsområden kommer att vara:
- Intern och extern energi- och CO2-rapportering
- Driva energifrågor inom verksamheten
- Genomföra energitekniska utredningar
- Genomföra energirelaterade budgetarbeten
- Följa utvecklingen i energifrågor och lagstiftning samt vidta/initiera åtgärder
- Energiledningssystem
Vi söker dig!
- Högskoleingenjörsexamen eller motsvarande högskoleutbildning med inriktning mot energi
- Förmåga att vara kreativ och att kunna prioritera aktiviteter i oväntade situationer
- Mycket god förmåga att kommunicera, skriftligt och verbalt
- Goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift
- Noggrann och analytisk
- Förmåga att arbeta självständigt såväl som i grupp
- Förmåga att hantera stress i pressade situationer
Erfarenhet av arbete inom massa- och pappersindustrin eller annan processindustri är meriterande. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.
Varför Metsä?
Metsä Group har en ansvarsfull företagskultur som skapar en säker arbetsmiljö för alla. Vi investerar i bra ledarskap och personligt karriärstöd. Vi bryr oss om våra anställdas välbefinnande och belönar goda resultat. För oss är det viktigt att alla utvecklar sina färdigheter och vi gör det möjligt att byta jobb inom organisationen. Vi måste alla få visa och använda oss av vår kompetens!
Den accelererande utvecklingen av e-handel och miljömedvetande hos konsumenter leder till ökad efterfrågan på kartongförpackningar. Metsä Boards medarbetare är stolta över att framställa ansvarsfulla produkter av hög kvalitet som bidrar till en mer hållbar framtid för planeten. Bli en del av vårt team!
Mer information:
Mer information om tjänsten lämnas av Helén Sundvall, Chef Miljö, Energi och Ledningssystem tfn 0663 – 194 53.
Skicka ansökan:
Din ansökan och bifogade CV skickar du via länken ”Ansök”. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Anställning kan komma att ske före sista ansökningsdatum så sök redan idag. Vi hörs! Visa mindre

Projektledare Bygg

Metsä Board Husum investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi vill ha en kultur som uppmuntrar innovation och nya idéer. Du får testa, utveckla och skapa förutsättningar för en effektivare produktion. Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av mångfald skapar de bästa resultaten och dessutom en trevlig arbetsmiljö. Vi arbetar därför aktivt för att öka ... Visa mer
Metsä Board Husum investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi vill ha en kultur som uppmuntrar innovation och nya idéer. Du får testa, utveckla och skapa förutsättningar för en effektivare produktion. Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av mångfald skapar de bästa resultaten och dessutom en trevlig arbetsmiljö. Vi arbetar därför aktivt för att öka vår mångfald och ser varje individs personliga och yrkesmässiga bakgrund som en tillgång. Tror du på förnybarhet, drivs av att utveckla processer och din egen kompetens är det här rätt ställe för dig!
Vi förstärker nu projektavdelningen och söker engagerad
Projektledare Bygg
till avdelningen för projekt och underhållsprocesser
Din roll i framtidens Metsä:
Planering, genomförande och uppföljning av anläggnings- och underhållsprojekt tillsammans med drift- och underhållsorganisationen.
Ledare för projektgruppens arbete samt projektens ansikte utåt i kontakten med leverantörer och konsulter.
Framtagande av tekniska utredningar, kostnadskalkyler, förfrågningar, offertutvärderingar, kontraktsskrivning och genomförande till färdig processanläggning.
Disciplinledning, Bygg
Under genomförandefasen av projekten ansvara för att innehålla fastställda tids- och budgetramar.

Vi söker dig:
Civilingenjör/högskoleingenjörsexamen eller likvärdig utbildning med inriktning bygg
Mångårig erfarenhet av byggande för tung industri
God kännedom om regelverk rörande byggnation, arbetsmiljö och yttre miljö
Erfarenhet av långsiktig planering och styrning, byggnadsunderhåll
God erfarenhet av upphandling, specifikt entreprenader
Minst fem års erfarenhet av projektledning

Du har goda ledaregenskaper, god kommunikativ förmåga och drivkraft att föra projekten framåt. Du tar egna initiativ till förändring och förbättring. Flexibilitet, systematik och noggrannhet är också viktiga egenskaper eftersom krav och förutsättningar snabbt kan förändras.
Det är meriterande om du också har:
Kunskaper i SAP
Erfarenhet av arbete med projekteringsverktyg och anläggningsdatabas
Erfarenhet från arbete i konsult- eller entreprenörsledet

Varför Metsä?
Metsä Group har en ansvarsfull företagskultur som skapar en säker arbetsmiljö för alla. Vi investerar i bra ledarskap och personligt karriärstöd. Vi bryr oss om våra anställdas välbefinnande och belönar goda resultat. För oss är det viktigt att alla utvecklar sina färdigheter och vi gör det möjligt att byta jobb inom organisationen. Vi måste alla få visa och använda oss av vår kompetens!
Den accelererande utvecklingen av e-handel och miljömedvetande hos konsumenter leder till ökad efterfrågan på kartongförpackningar. Metsä Boards medarbetare är stolta över att framställa ansvarsfulla produkter av hög kvalitet som bidrar till en mer hållbar framtid för planeten. Bli en del av vårt team!
Vill du veta mer? Kontakta oss!
Jonas Mörnsjö, Chef projekt & UH-processer 0663-181 03
Lisa Granholm, HR-specialist 0663- 185 04
Skicka din ansökan redan idag!
Din ansökan och bifogade CV skickar du via länken ”Ansök” så snart som möjligt.
Urval och intervjuer sker löpande, anställning kan komma att ske före sista ansökningsdag. Vi hörs! Visa mindre

Laborant

Ansök    Jun 11    Metsä Board Sverige AB    Laborant, kemi
Metsä Board Husum investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling och du kommer att utvecklas i din yrkesroll. Genom att lära nytt och dela kompetens med andra skapar vi goda resultat. Tror du på förnybarhet, drivs av att utveckla produktion och din egen kompetens är det här rätt ställe för dig! Trivs du med ett varierat a... Visa mer
Metsä Board Husum investerar för framtiden med tekniska moderna lösningar och för att möta marknadens växande efterfrågan av fossilfria förpackningslösningar. Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling och du kommer att utvecklas i din yrkesroll. Genom att lära nytt och dela kompetens med andra skapar vi goda resultat. Tror du på förnybarhet, drivs av att utveckla produktion och din egen kompetens är det här rätt ställe för dig!
Trivs du med ett varierat arbete och vill vara med att påverka den fortsatta utvecklingen inom Husums fabrik? Nu finns möjligheten för dig, vi söker:
Laborant
till avdelning Produkt, process- och verksamhetssystem
Som laborant är ditt arbete mycket varierat under dagen och arbetsområdet utspritt över hela fabriksområdet. De dagliga uppgifterna kräver både rörlighet vid provhämtning och noggrannhet vid analysarbetet. Rotation är en naturlig del av arbetet, vilket innebär att man regelbundet varierar arbetspositioner och arbetsområden.
Anställningen är ett vikariat t.o.m. 2022-12-31 och arbetstiden är förlagd på dagtid. Tillträde sker så snart som möjligt.
Din roll i framtidens Metsä:
Uttag av prover
Förbereda prover inför analys
Utföra rutin- och analysarbeten
Rapportera resultat av analys och bedömning
Utredning- och felsökningsarbeten

Vi söker dig!
Serviceinriktad, lösningsorienterad och flexibel
Kvalitetsmedveten och noggrann i ditt sätt att arbeta
God förmåga att arbeta självständigt såväl som i grupp
God överblicksförmåga för att kunna se var arbetsinsatsen bäst behövs
God datavana
3-årig gymnasieutbildning, gärna med inriktning naturvetenskap eller motsvarande
Erfarenhet från laboratoriearbete samt produkt-och processkännedom är meriterande.
Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vill du veta mer om tjänsten? Ring oss;
Martina Henrysson, Chef Lab, tfn 0663-193 33 eller Marcus Steen, Operativ HR 0663-180 78
Skicka in din ansökan redan idag!
Din ansökan och bifogade CV skickar du via länken ”Ansök” så snart som möjligt. Urval och intervjuer sker löpande, sök redan idag! Visa mindre

FU-inspektör

Vi söker FU-inspektör till Operativt Underhåll massabruk Som FU-inspektör kommer Du att i nära samarbete med drift-och underhållsavdelningarna säkerställa tillgängligheten på anläggningarna. Din roll i framtida Metsä: Huvuduppgiften är att utföra tillståndskontroll på förekommande utrustning inom avdelningen Delta i arbetsorderhantering och underhållsplanering Medverka till att arbetsorder/stopplistor är kompletta och uppdaterade Framtagande och bearbetni... Visa mer
Vi söker
FU-inspektör
till Operativt Underhåll massabruk
Som FU-inspektör kommer Du att i nära samarbete med drift-och underhållsavdelningarna säkerställa tillgängligheten på anläggningarna.
Din roll i framtida Metsä:
Huvuduppgiften är att utföra tillståndskontroll på förekommande utrustning inom avdelningen
Delta i arbetsorderhantering och underhållsplanering
Medverka till att arbetsorder/stopplistor är kompletta och uppdaterade
Framtagande och bearbetning av förslag, underhåll-och processfrågor som förenklar underhållsverksamheten
Analys och beräkning på utförda mätningar

Vi söker dig!
Engagerad och tar egna initiativ, samtidigt som du är en god lagspelare
Kvalitetsmedveten och förmåga att driva arbete framåt
Tekniskt intresserad
Goda kunskaper i engelska
Gymnasieutbildning underhåll/naturvetenskap/teknik, gärna med påbyggnad från högskola
Meriterande med kunskaper inom vibrationsteknik

Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta oss:
Torbjörn Bylund, Tf. Arbetsledare Mek Återvinning 0663-18322
Jan Backlund, Arbetsledare Mek 0663-182 98.
Sven Westman, Avdelningschef Operativt Underhåll Massabruk, 0663-180 65
Skicka in ansökan!
Välkommen att skicka din ansökan och bifogade CV via länken nedan senast 2021-05-16 kl. 22. Visa mindre

Truckförare/hjullastarförare

Ansök    Apr 16    Metsä Board Sverige AB    Truckförare
Under semesterperioden behöver vi förstärka vår organisation med duktiga medarbetare. Vi söker: Truck/hjullastarförare (Metsä Board Husum) Vad du kan vänta dig hos Metsä Vi erbjuder sommarjobb i en spännande och utvecklande miljö där du tillsammans med dina kollegor arbetar med ständiga förbättringar. Som truckförare arbetar du med lastning och lossning av gods, hantering av till exempel massaved och bark . Arbetet som truckförare innebär skiftgång med sch... Visa mer
Under semesterperioden behöver vi förstärka vår organisation med duktiga medarbetare. Vi söker:
Truck/hjullastarförare (Metsä Board Husum)
Vad du kan vänta dig hos Metsä
Vi erbjuder sommarjobb i en spännande och utvecklande miljö där du tillsammans med dina kollegor arbetar med ständiga förbättringar.
Som truckförare arbetar du med lastning och lossning av gods, hantering av till exempel massaved och bark . Arbetet som truckförare innebär skiftgång med schemalagda arbetspass förmiddag, eftermiddag och på vissa processavsnitt även natt. Dagtid förekommer också.
Vad förväntar vi oss av dig?
God samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i grupp
Flexibel och ansvarstagande
I första hand söker vi dig som studerar eller är utbildad inom fordons- och transportprogrammet eller motsvarande.
Du är 18 år eller äldre
Truckkort och tidigare erfarenhet av att köra tunga fordon (hjullastare) är meriterande.

Metsä Board utför slumpmässiga alkohol-och drogtester bland samtliga medarbetare.
Missa inte chansen - ansök till jobbet
Urval och tillsättning sker löpande, så ansök redan idag!
Sista ansökningsdag är 2021-04-27 kl. 22 Visa mindre

Sommarjobb Metsä Board Husum

Under sommaren behöver vi förstärka vår organisation med fler kompetenta medarbetare! Vi erbjuder sommarjobb i en spännande och utvecklande miljö där du tillsammans med dina kollegor arbetar med ständiga förbättringar. Tjänsterna finns inom ett flertal yrkesområden, vilket innefattar bland annat produktion, underhåll och laboratorium. Arbetstidsformerna varierar mellan befattningarna, skiftarbete förekommer. Vad förväntar vi oss av dig? God samarbetsförmåg... Visa mer
Under sommaren behöver vi förstärka vår organisation med fler kompetenta medarbetare!
Vi erbjuder sommarjobb i en spännande och utvecklande miljö där du tillsammans med dina kollegor arbetar med ständiga förbättringar.
Tjänsterna finns inom ett flertal yrkesområden, vilket innefattar bland annat produktion, underhåll och laboratorium. Arbetstidsformerna varierar mellan befattningarna, skiftarbete förekommer.
Vad förväntar vi oss av dig?
God samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i grupp
Flexibel och ansvarstagande
Har relevant gymnasie/universitetsutbildning inom det arbetsområde du önskar arbeta
Är 18 år eller äldre

Processoperatörsutbildning är meriterande. För tjänster som truckförare är truckkort meriterande.
Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av mångfald sätter grunden för en mer kreativ och innovativ miljö. Vi arbetar därför med att öka vår mångfald och ser varje individs personliga och yrkesmässiga bakgrund som en tillgång.
Metsä Board utför slumpmässiga alkohol- och drogtester bland samtliga medarbetare.
Ansökan skickar du via länken senast den 28 februari.
Välkommen med din ansökan, urval görs under mars och april månad. Besked om erbjudande skickas ut senast 30 april 2020. Visa mindre

Logistikansvarig

Ansök    Jan 21    Metsä Board Sverige AB    Logistiker
Har du intresse för logistik och vill fortsätta utvecklas inom området? Vi söker: Logistikansvarig till Metsä Forest Sverige Vi erbjuder nu en möjlighet att få vara med i utvecklingen av framtidens skogsindustri. I rollen som Logistikansvarig ansvarar du för att samordna och planera leveranserna av vedråvara till Metsä Board Husum. Du får arbeta med ständiga förbättringar och utvecklingsprojekt kopplat till logistik, råvara och virkesmätning. Arbetsuppgif... Visa mer
Har du intresse för logistik och vill fortsätta utvecklas inom området? Vi söker:
Logistikansvarig
till Metsä Forest Sverige
Vi erbjuder nu en möjlighet att få vara med i utvecklingen av framtidens skogsindustri. I rollen som Logistikansvarig ansvarar du för att samordna och planera leveranserna av vedråvara till Metsä Board Husum. Du får arbeta med ständiga förbättringar och utvecklingsprojekt kopplat till logistik, råvara och virkesmätning.
Arbetsuppgifterna är omväxlande, rollen kräver att du är analytisk och tycker om att arbeta med siffror men också att du trivs med sociala kontakter. Arbetet innebär ett brett kontaktnät och samarbete både internt och externt.
Din roll i framtidens Metsä
- Leveransplanering av vedråvara till Husums fabrik
- Driva utvecklingsprojekt tillsammans med våra leverantörer och inom Husums fabrik rörande logistik, råvara, virkesmätning
- Delta i virkesaffärer och upprätthålla kontakter med leverantörer
- Upphandla transporttjänster
- Volymplanering och uppföljningar tillsammans med leverantörer och kollegor i fabrik
- Kvalitet och miljö-ledningssystem
Vad letar vi efter?
- Ingenjörsexamen inom logistik, jägmästare eller annan motsvarande utbildning
- God samarbetsförmåga och erfarenhet att arbeta i breda nätverk
- Resultatorienterad med flexibelt arbetssätt
- Analytisk och lösningsfokuserad
- God kommunikationsförmåga, både skriftligt och muntligt
- Du kommunicerar flytande på svenska och har goda kunskaper i engelska


Erfarenhet av liknande roll inom logistik är meriterande. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.
Vill du veta mer? Ring oss!
Mer information om tjänsten lämnas av Åke Forsgren, Managing Director Metsä Forest, tel. 0663-186 82


Skicka in din ansökan!
Skicka din ansökan genom att använda länken. Bifoga ditt CV. Ansökningsperioden pågår fram till 2021-01-31. Vi önskar dig lycka till! Visa mindre

Area Sourcing Manager

Ansök    Mar 12    Metsä Board Sverige AB    Inköpare
Den svenska delen av Metsä Group Sourcing & Logistics ansvarar för lokala avtal och investeringar. Vi söker nu: Area Sourcing Manager till Metsä Boards fabrik i Husum Din roll inom Metsä: Är du en person som drivs av att förhandla, utmana och skapa resultat samt gillar att nätverka och bygga relationer? Det här är tjänsten för dig! Som Area Sourcing Manager ansvarar du för flera specifika inköpskategorier och säkerställer att företaget väljer rätt leveran... Visa mer
Den svenska delen av Metsä Group Sourcing & Logistics ansvarar för lokala avtal och investeringar. Vi söker nu:
Area Sourcing Manager
till Metsä Boards fabrik i Husum
Din roll inom Metsä:
Är du en person som drivs av att förhandla, utmana och skapa resultat samt gillar att nätverka och bygga relationer? Det här är tjänsten för dig!
Som Area Sourcing Manager ansvarar du för flera specifika inköpskategorier och säkerställer att företaget väljer rätt leverantörer för löpande avtal samt enskilda investeringar. Kostnadseffektivisering står högt upp på agendan och detta arbetar du med kontinuerligt för att optimera.
Vi söker dig:
Civil- Högskoleingenjör / Civilekonom eller motsvarande högskoleutbildning
Flera års erfarenhet av kvalificerat inköpsarbete
Dokumenterat kompetent förhandlare med god erfarenhet av att driva kostnadseffektiviseringsprojekt
God IT-vana; SAP, Excel, Word, Outlook etc.
Goda kunskaper i svenska, tal och skrift
Goda kunskaper i engelska i tal och skrift, då det är företagets koncernspråk och du även arbetar med internationella leverantörer.
Övriga språkkunskaper är meriterande
Tidigare erfarenheter inom tillverkande industri är meriterande

Som person är du ambitiös, drivande och resultatinriktad. För att nå framgång i tjänsten krävs vidare att du är en affärsmässig, god förhandlare med social kompetens. Du har förmåga att se helheter, driva och leda projekt. Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp.
Vill du veta mer? Hör av dig!
För mer information kontakta David Hjelm 0663-184 15 eller HR-specialist Lisa Granholm 0663-185 04.
Sök jobbet!
Din ansökan och bifogade CV skickar du via länken senast 2021-04-04 kl 22. Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Miljöingenjörer

Vill du vara med och bidra till att utveckla Husums fabriks miljö- och hållbarhetsarbete? Vi söker kompetenta och engagerade Miljöingenjörer Vi erbjuder omväxlande arbetsuppgifter i en spännande och föränderlig miljö utifrån visionen att vara föredragen leverantör av innovativa och hållbara fiberbaserade förpackningslösningar som skapar värde för kunderna globalt. I rollen som Miljöingenjör arbetar du stödjande och drivande inom hela organisationen för att... Visa mer
Vill du vara med och bidra till att utveckla Husums fabriks miljö- och hållbarhetsarbete? Vi söker kompetenta och engagerade
Miljöingenjörer
Vi erbjuder omväxlande arbetsuppgifter i en spännande och föränderlig miljö utifrån visionen att vara föredragen leverantör av innovativa och hållbara fiberbaserade förpackningslösningar som skapar värde för kunderna globalt. I rollen som Miljöingenjör arbetar du stödjande och drivande inom hela organisationen för att vidareutveckla vårt arbete inom många olika typer av miljöfrågor. Du kommer även att ha externa kontakter, till exempel med myndigheter eller andra organisationer.
Arbetet är självständigt med stort eget ansvar och som person bör du därför vara driven, strukturerad samt ha förmåga att fatta beslut. Med anledning av att rollen innebär många interna och externa kontakter ställs krav på god samarbetsförmåga.
Vi har 2 lediga tjänster: Tillsvidareanställning och även ett vikariat t.o.m. 20220531 med tillträde så snart som möjligt.


Din roll i framtidens Metsä
- Intern och extern miljörapportering
- Övervakning av lagefterlevnad, nya lagar
- Följa utvecklingen i miljöfrågor och vidta/initiera åtgärder
- Besvara produktrelaterade miljöfrågor, t ex miljömärkning och kundenkäter
- Genomföra miljötekniska utredningar
- Kemikaliesamordning och kemikalieregister
- Genomföra utbildningar och information till anställda och besökare
- Stödjande och pådrivande i miljö- och kemikaliefrågor inom organisationen


Vi söker dig:
- Högskoleingenjörsexamen eller motsvarande högskoleutbildning med inriktning mot miljö/energi/teknik/kemi/biologi
- Förmåga att vara kreativ och att kunna prioritera aktiviteter i oväntade situationer
- Mycket god förmåga att kommunicera, skriftligt och verbalt
- Goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift
- Noggrann och analytisk
- Förmåga att arbeta självständigt såväl som i grupp
- Förmåga att hantera stress i pressade situationer
Erfarenhet av arbete med miljöfrågor är meriterande. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.


Mer information:
Mer information om tjänsten lämnas av Helén Sundvall, Chef Miljö, Energi och Ledningssystem, tfn 0663 – 194 53.


Skicka in din ansökan!
Välkommen med din ansökan och bifogade CV senast 2021-01-13 kl. 22.00. Ansök redan idag, urval och intervjuer sker löpande. Visa mindre

Automationstekniker och Automationstekniker FU (elinriktning)

Vi behöver förstärka vår organisation med Automationstekniker och Automationstekniker FU (elinriktning) Gillar du teknik och vill arbeta serviceinriktat med ständiga förbättringar är det här tjänsten för dig! Mycket av arbetsuppgifterna sker i nära samarbete med kollegor inom drift-och underhållsavdelningar, och utifrån detta söker vi dig som har god kommunikations-och samarbetsförmåga. Automationstekniker FU (elinriktning) - Din roll i framtida Metsä: Huv... Visa mer
Vi behöver förstärka vår organisation med
Automationstekniker och Automationstekniker FU (elinriktning)
Gillar du teknik och vill arbeta serviceinriktat med ständiga förbättringar är det här tjänsten för dig!
Mycket av arbetsuppgifterna sker i nära samarbete med kollegor inom drift-och underhållsavdelningar, och utifrån detta söker vi dig som har god kommunikations-och samarbetsförmåga.
Automationstekniker FU (elinriktning) - Din roll i framtida Metsä:
Huvuduppgiften är att utföra tillståndskontroll på förekommande utrustning inom avdelningen
Delta i arbetsorderhantering och underhållsplanering
Medverka till att arbetsorder/stopplistor är kompletta och uppdaterade
Framtagande och bearbetning av förslag, underhåll-och processfrågor som förenklar underhållsverksamheten

Automationstekniker - Din roll i framtida Metsä:
Service och underhållsjobb på elektrisk utrustning, bestående av förebyggande samt avhjälpande underhåll inom avdelningen.
Beredning, planering, utförande och rapportering som görs i fabrikens underhållssystem SAP-PM
Du kommer även att arbeta med Ställverk, frekvensomriktare, motorer och till viss del styrsystem.

Vi söker dig!
Elprogrammet med inriktning el/automation eller motsvarande utbildning.
Påbyggnad från och/eller bakgrund som industrielektriker är meriterande.
Engagerad och tar egna initiativ, samtidigt som du är en god lagspelare
Kvalitetsmedveten och förmåga att driva arbete framåt
Med tanke på arbetets karaktär så vill vi att Du som söker är flexibel, självgående och serviceinriktad
Goda kunskaper i engelska

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av;
Magnus Sjöström, Arbetsledare Automation Fiber & Återvinning 0663- 18289
Lisa Granholm, HR-specialist 0663- 185 04
Skicka in ansökan
Din ansökan skickar du senast 13/11. Sök redan idag, tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag! Visa mindre

Laborant

Ansök    Okt 22    Metsä Board Sverige AB    Laborant, kemi
Trivs du med ett varierat arbete och vill vara med att utveckla Husums fabrik? Nu söker vi Laborant till avdelning Produkt, process- och verksamhetssystem Som laborant är ditt arbete mycket varierat under dagen och arbetsområdet utspritt över hela fabriken. De dagliga uppgifterna kräver både fysisk styrka vid provhämtning och noggrannhet vid analysarbetet. Rotation är en del av arbetet, vilket innebär att man regelbundet varierar arbetspositioner och arbet... Visa mer
Trivs du med ett varierat arbete och vill vara med att utveckla Husums fabrik?
Nu söker vi
Laborant
till avdelning Produkt, process- och verksamhetssystem
Som laborant är ditt arbete mycket varierat under dagen och arbetsområdet utspritt över hela fabriken. De dagliga uppgifterna kräver både fysisk styrka vid provhämtning och noggrannhet vid analysarbetet. Rotation är en del av arbetet, vilket innebär att man regelbundet varierar arbetspositioner och arbetsområden.
Arbetstiden är förlagd på dagtid, 100 %, vikariat t.o.m 2021-12-31
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Uttag av prover
Förbereda prover inför analys
Utföra rutin- och analysarbeten
Rapportera resultat av analys och bedömning
Utredning- och felsökningsarbetenKvalifikationer och utbildning
Vi söker dig som är serviceinriktad, lösningsorienterad och flexibel
Du är kvalitetsmedveten och noggrann i ditt sätt att arbeta
Har god förmåga att arbeta självständigt såväl som i grupp
God överblicksförmåga för att kunna se var arbetsinsatsen bäst behövs
God datavana
3-årig gymnasieutbildning, gärna med inriktning naturvetenskap eller motsvarande
Erfarenhet från laboratoriearbete samt produkt-och processkännedom är meriterande.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.
Mer information
För mer information om tjänsten, kontakta Martina Henrysson, Chef Lab, tfn 0663-193 33, eller Lisa Granholm, HR-specialist 0663-185 04
Skicka ansökan:
Din ansökan och bifogade CV skickar du via vår hemsida senast 2020-11-15 Visa mindre

Controllerassistent

Tycker du om siffror och har förmågan att planera och organisera? Är du noggrann, ansvarstagande och har lätt för att samarbeta med andra? Vi erbjuder en bred och varierad roll där flexibilitet och serviceinriktad inställning är viktiga personliga egenskaper. Tjänsten är ett vikariat under minst 1 år, tillträde så snart som möjligt. Dagtid, 100 % arbetstid. Vad kommer du att få göra? ekonomiska analyser och utredningar budgetering, resultat- och kostnadsu... Visa mer
Tycker du om siffror och har förmågan att planera och organisera? Är du noggrann, ansvarstagande och har lätt för att samarbeta med andra?
Vi erbjuder en bred och varierad roll där flexibilitet och serviceinriktad inställning är viktiga personliga egenskaper.
Tjänsten är ett vikariat under minst 1 år, tillträde så snart som möjligt. Dagtid, 100 % arbetstid.
Vad kommer du att få göra?
ekonomiska analyser och utredningar
budgetering, resultat- och kostnadsuppföljning
ekonomisk service och information

Vad förväntar vi oss av dig?
ekonomisk utbildning, lägst gymnasienivå
goda språk-kunskaper i engelska
datorvana och goda kunskaper i Microsoft Office paketet.
noggrann och ansvarstagande
god samarbetsförmåga

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av:
Maria Lundberg, Mill Controller, 0663-189 28
Välkommen med din ansökan!
Skicka din ansökan och CV senast 2020-08-30. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, urval och intervjuer sker löpande. Visa mindre

ICT Project Manager

Group ICT Local ICT Management is looking for experienced ICT PROJECT MANAGER to join to join Metsä Group’s ICT unit in Husum, Sweden. Your role in the future Metsä ICT Project Manager will work in the Local ICT Services function with the team of experienced and knowledgeable ICT professionals. Our team works as trusted companion for Metsä Board Husum mill and leads ICT projects in the mill with high professional attitude from early preparing and planning ... Visa mer
Group ICT Local ICT Management is looking for experienced
ICT PROJECT MANAGER
to join to join Metsä Group’s ICT unit in Husum, Sweden.
Your role in the future Metsä
ICT Project Manager will work in the Local ICT Services function with the team of experienced and knowledgeable ICT professionals. Our team works as trusted companion for Metsä Board Husum mill and leads ICT projects in the mill with high professional attitude from early preparing and planning phase until project closure.
You will lead and manage the current Metsä Group ICT sub-project in the ongoing Metsä Board Husum investment program as well as other named ICT projects from planning to closure. When working in Metsä Group you often have simultaneously more than one project under your responsibility.
In this role the main tasks are:
Manage ICT resources (internal/external)
Manage cost and risks
Schedule management, including synchronization with other project disciplines
Scope and quality management in projects
Vendor management and project change management in cross-disciplinary environments
Planning and executing project communications to the management, including reporting
Project documentation in expected and required level
Managing several different types of internal and external interest groups and stakeholders

What do we expect from you?
We expect that the Project Manager has proven practical and senior level experience in leading projects and programs, and strong knowledge in understanding different project and ICT practices and methodologies. We consider project management certifications as a plus.
To succeed you will need versatile skills in project management and ICT knowledge. We expect you to have skills in self-leadership and be a person to take initiative. Good skills in effective communication are a must. You likely hold experience from industrial scale projects having extensive ICT scope. Knowledge and experience in forest industry also help you to succeed but are not a must. Most important though is that you have several years of experience in complex project positions and you are still motivated in learning new.
In addition we expect:
University or polytechnic degree or similar knowledge earned other ways
Proven and strong Project Manager experience in different types of projects
Knowledge and understanding of several ICT disciplines, especially ICT infrastructure (networks, capacity)
Excellent negotiation, communication and group working skills
Service-minded personality with a good drive and capability to manage also own work independently and to deliver results
Fluent in Swedish and English

Why Metsä?
We offer you a great opportunity to take part in developing the future of the forest industry. If you believe in renewal and want to promote the increased use of fossil-free materials, you’re coming to the right place. With us, you always have the support of your team. Your own desire and interest open doors to good career development. Metsä offers great opportunities to grow into being a top expert in your field.


What to hear more? Call us!
For further information of the position, please contact Local ICT Manager, Metsä Board Husum mill, Rolf Sandberg (Mobile: +46 70 549 9036).


What happens next?
Submit your application using the link “Apply”. Do it as soon as possible, as we will start processing the applications already during the application period. Include your CV with you salary request. The search is open until 8th of November. Hear you soon! Visa mindre

Automationsingenjör

Som Automationsingenjör kommer Du, i nära samarbete med drift- och underhållsavdelningarna, säkerställa tillgängligheten inom massa- och kartongproduktionen genom att arbeta med underhåll och utveckling av våra system. Arbetet som Automationsingenjör är varierande och Du har dagligen en aktiv roll i problemlösning. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning, 100 % arbetstid som är förlagd på dagtid. Vad kommer du att få... Visa mer
Som Automationsingenjör kommer Du, i nära samarbete med drift- och underhållsavdelningarna, säkerställa tillgängligheten inom massa- och kartongproduktionen genom att arbeta med underhåll och utveckling av våra system. Arbetet som Automationsingenjör är varierande och Du har dagligen en aktiv roll i problemlösning.
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning, 100 % arbetstid som är förlagd på dagtid.
Vad kommer du att få arbeta med?
Förebyggande och avhjälpande underhåll gällande kvalitets- och kamerasystem QCS- och WIS/VMS system
Förebyggande och avhjälpande underhåll gällande PLC, driv- och styrsystem
Initiera och utreda systemuppgraderingar
Deltagande/ledning av ombyggnationer samt mindre projekt
Vara ett stöd för underhållsgruppen Automationsteknik
Vid behov utbilda underhålls- och driftspersonal angående aktuella system

Vad förväntar vi oss av dig?
Högskoleutbildning inom relevant område
Initiativförmåga och förmåga att driva ett arbete framåt
Samarbetsförmåga, för att skapa goda kontakter i ett brett kontaktnät
Goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift
Processkännedom och erfarenhet av liknande underhållsarbete inom industri är meriterande.

Vill du veta mer? Ring oss!
Stefan Rönnquist, avdelningschef Teknik & Support, tel. 0663-185 38
Lisa Granholm, HR-specialist, 0663-185 04
Ansök till tjänsten
Skicka din ansökan och bifogade CV via länken på vår hemsida. Sista ansökningsdag 2020-05-24. Urval och intervjuer pågår löpande, sök redan idag! Visa mindre

Sommarjobb Metsä Board Husum

Under sommaren behöver vi förstärka vår organisation med fler kompetenta medarbetare! Tjänsterna finns inom ett flertal yrkesområden, vilket innefattar bland annat produktion, underhåll och laboratorium. Arbetstidsformerna varierar mellan befattningarna, skiftarbete förekommer. Vi söker i första hand dig som: Har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i grupp Är flexibel och ansvarstagande Har relevant gymnasie/universitetsutbildning inom de... Visa mer
Under sommaren behöver vi förstärka vår organisation med fler kompetenta medarbetare!


Tjänsterna finns inom ett flertal yrkesområden, vilket innefattar bland annat produktion, underhåll och laboratorium. Arbetstidsformerna varierar mellan befattningarna, skiftarbete förekommer.


Vi söker i första hand dig som:
Har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i grupp
Är flexibel och ansvarstagande
Har relevant gymnasie/universitetsutbildning inom det arbetsområde du önskar arbeta
Är 18 år eller äldreFör tjänster som truckförare är truckkort meriterande.


Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av mångfald sätter grunden för en mer kreativ och innovativ miljö. Vi arbetar därför med att öka vår mångfald och ser varje individs personliga och yrkesmässiga bakgrund som en tillgång.


Metsä Board utför slumpmässiga alkohol- och drogtester bland samtliga medarbetare.


Ansökan skickar du via länken nedan senast den 28 februari.


Välkommen med din ansökan, urval görs under mars och april månad. Besked om erbjudande skickas ut senast 30 april 2020. Visa mindre

Driftingenjör

Driftingenjör Kartongbruket Arbetsbeskrivning Vi letar efter en driven och engagerad Driftingenjör till vår Rullhantering inom Kartongbruket. Vi tror att Du som söker motiveras av att utveckla och optimera process samt produktion mot en högre effektivitet. Du drivs av att skapa resultat tillsammans med andra människor i din omgivning. För att lyckas i den här rollen tror vi att Du har god förmåga att arbeta självständigt, trivs med att leda andra samtidigt... Visa mer
Driftingenjör Kartongbruket
Arbetsbeskrivning
Vi letar efter en driven och engagerad Driftingenjör till vår Rullhantering inom Kartongbruket. Vi tror att Du som söker motiveras av att utveckla och optimera process samt produktion mot en högre effektivitet. Du drivs av att skapa resultat tillsammans med andra människor i din omgivning.
För att lyckas i den här rollen tror vi att Du har god förmåga att arbeta självständigt, trivs med att leda andra samtidigt som Du är en bra lagspelare.
Du tar egna initiativ och driver frågor till avslut. Vidare har Du en god kommunikativ förmåga, bygger och bibehåller goda samarbeten samt skapar goda relationer såväl internt som externt.
Du behöver även ha struktur, kunna leda förbättringsarbeten och arbeta växelvis operativt och strategiskt. Du deltar i och leder möten, processtekniska utredningar samt utvecklingsprojekt inom processavsnittet samt övriga Kartongbruket.
I botten har du en ingenjörsexamen eller motsvarande. Har du dessutom en automationskompetens så är detta meriterande. Det är även viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.


Ansvarsområden:
Utveckla, följa upp, optimera process och produktion med avseende på arbetsmiljö,tillförlitlighet,effektivitet och kvalitet
Samarbete mellan flera olika avdelningar och maskinområden
Nära kontakt och samarbete med Underhållsavdelningen
Delta i och leda processtekniska utredningar, problemlösningar, anläggnings- och utvecklings projekt inom processavsnitt och Kartongbruket
Kontakt och samarbete med externa leverantörer och kunderFörkunskaper:
Ingenjörsexamen eller motsvarande
Goda ledaregenskaper
God förmåga att kommunicera skriftligt och muntligt
Förmåga att arbeta självständigt såväl som i gruppMer information om tjänsten lämnas av:
Daniel Lundström, Produktionschef Kartongbruket, 0663-185 19
Lars Salomonsson, Assisterande Produktionschef, 0663-18190 Visa mindre

Laborant

Ansök    Feb 11    Metsä Board Sverige AB    Laborant, kemi
Trivs du med ett varierat arbete och vill vara med att utveckla Husums fabrik? Nu söker vi  Laborant till avdelning Produkt, process- och verksamhetssystem Som laborant är ditt arbete mycket varierat under dagen och arbetsområdet utspritt över hela fabriken. De dagliga uppgifterna kräver både fysisk styrka vid provhämtning och noggrannhet vid analysarbetet. Rotation är en del av arbetet, vilket innebär att man regelbundet varierar arbetspositioner och arbe... Visa mer
Trivs du med ett varierat arbete och vill vara med att utveckla Husums fabrik? Nu söker vi 
Laborant
till avdelning Produkt, process- och verksamhetssystem
Som laborant är ditt arbete mycket varierat under dagen och arbetsområdet utspritt över hela fabriken. De dagliga uppgifterna kräver både fysisk styrka vid provhämtning och noggrannhet vid analysarbetet. Rotation är en del av arbetet, vilket innebär att man regelbundet varierar arbetspositioner och arbetsområden.
Arbetstiden är förlagd på dagtid, 100 % och tillsvidareanställning.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Uttag av prover
Förbereda prover inför analys
Utföra rutin- och analysarbeten
Rapportera resultat av analys och bedömning
Utredning- och felsökningsarbetenKvalifikationer och utbildning
Vi söker dig som är serviceinriktad, lösningsorienterad och flexibel
Du är kvalitetsmedveten och noggrann i ditt sätt att arbeta
Har god förmåga att arbeta självständigt såväl som i grupp
God överblicksförmåga för att kunna se var arbetsinsatsen bäst behövs
God datavana
3-årig gymnasieutbildning, gärna med inriktning naturvetenskap eller motsvarande
Erfarenhet från laboratoriearbete samt produkt-och processkännedom är meriterande.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.


Mer information om tjänsten:
För mer information om tjänsten, kontakta Martina Henrysson, Chef Lab, tfn 0663-193 33. Lisa Granholm, HR-specialist, tfn 0663-185 04.
Välkommen med din ansökan redan idag, urval och tillsättning sker löpande. Visa mindre

Produktchef

I tjänsten som Produktchef är Du fabrikens primära kontaktperson mot vår försäljningsorganisation och våra kunder i produktrelaterade frågor. Du är kundens röst i fabriken och arbetar i ett brett nätverk. I tjänsten ingår bland annat följande arbetsuppgifter och ansvarsområden: - Styra och koordinera samarbetet mellan kunder, försäljning och produktion. - Säkerställa effektiv kund- och marknadsåterkoppling till fabriken, samt initiera korrigerande och före... Visa mer
I tjänsten som Produktchef är Du fabrikens primära kontaktperson mot vår försäljningsorganisation och våra kunder i produktrelaterade frågor. Du är kundens röst i fabriken och arbetar i ett brett nätverk.
I tjänsten ingår bland annat följande arbetsuppgifter och ansvarsområden:
- Styra och koordinera samarbetet mellan kunder, försäljning och produktion.
- Säkerställa effektiv kund- och marknadsåterkoppling till fabriken, samt initiera korrigerande och förebyggande åtgärder
- Följa omvärldsutvecklingen med avseende på produkter, marknad och slutanvändning
- Driva och delta i produkt och kvalitetsrelaterade projekt och aktiviteter
- Styra och följa upp processen för teknisk kundservice och reklamationshantering
- Ansvara för kundbesök på fabriken
I jobbet ingår både resor och representation.
Vad förväntar vi oss av dig?
Vi söker dig som har en stark drivkraft och mycket god samarbetsförmåga. Vi vill att du är strukturerad och engagerad i dina arbetsuppgifter, samt har ett starkt kund- och servicefokus.
- Civilingenjörsutbildning eller liknande
- Erfarenhet från skogsindustri och / eller annan internationell produktionsverksamhet
- God förmåga att arbeta i grupp och bygga nätverk
- Goda kunskaper i Word/Excel/Power Point
- Goda kunskaper i svenska och engelska
Erfarenhet från liknande arbetsuppgifter är meriterande.


Vill du veta mer? Ring oss!


Produktchef, Marie Bergqvist, tfn 0663-184 09 eller Chef produkt, process och verksamhetsutveckling, Åsa Gidlund tfn 0663 -193 51, berättar gärna mer om den lediga tjänsten. Visa mindre

Area Purchaser

Ansök    Dec 13    Metsä Board Sverige AB    Inköpare
Den svenska delen av Metsä Group Sourcing & Logistics ansvarar för lokala avtal och investeringar. Vi söker nu Area Purchaser till Metsä Boards fabrik i Husum. Din roll inom Metsä: Som Area Purchaser ansvarar du för flera specifika kategorier och säkerställer att företaget väljer rätt leverantörer. Kostnadseffektivisering står högt upp på agendan och detta arbetar du med kontinuerligt för att optimera. Du ansvarar vidare för att vi har skrivna avtal med de... Visa mer
Den svenska delen av Metsä Group Sourcing & Logistics ansvarar för lokala avtal och investeringar. Vi söker nu Area Purchaser till Metsä Boards fabrik i Husum.
Din roll inom Metsä:
Som Area Purchaser ansvarar du för flera specifika kategorier och säkerställer att företaget väljer rätt leverantörer. Kostnadseffektivisering står högt upp på agendan och detta arbetar du med kontinuerligt för att optimera. Du ansvarar vidare för att vi har skrivna avtal med de leverantörer du har inom ditt ansvarsområde. Tjänsten innefattar många både externa och interna kontakter.


Vi söker dig:
- Civil- Högskoleingenjör /. Civilekonom eller motsvarande högskoleutbildning
- Flera års erfarenhet av kvalificerat inköpsarbete
- Dokumenterat kompetent förhandlare med god erfarenhet av att driva kostnadseffektiviseringsprojekt
- God IT-vana; SAP, Excel, Word, Outlook etc.
- Goda kunskaper i svenska, tal och skrift
- Goda kunskaper i engelska i tal och skrift, då det är företagets koncernspråk och du även arbeta med internationella leverantörer.
- Tidigare erfarenheter inom tillverkande industri är meriterande
Som person är du ambitiös, drivande och resultatinriktad. För att nå framgång i tjänsten krävs vidare att du är en affärsmässig, god förhandlare med social kompetens. Du har förmåga att se helheter, driva och leda projekt. Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp.


Vill du veta mer? Hör av dig!
För mer information om tjänsten, kontakta David Hjelm 0663-184 15, Area Sourcing Manager. Lisa Granholm, HR-specialist, 0663-185 04. Visa mindre

Personalledare

Vill du vara med och bidra till utvecklingen av Metsä Board Husum? Vi söker nu Personalledare till funktion Hamn och Logistik, avdelning Magasin I den här tjänsten som personalledare är de huvudsakliga arbetsuppgifterna kopplade till personalansvar för sex skiftlag och truckförare på dagtid. Vi söker dig som vill vara med att leda och utveckla vår organisation. Som personalledare är du del av den driftledning som gemensamt ansvarar för funktion Hamn och ... Visa mer
Vill du vara med och bidra till utvecklingen av Metsä Board Husum?
Vi söker nu
Personalledare
till funktion Hamn och Logistik, avdelning Magasin
I den här tjänsten som personalledare är de huvudsakliga arbetsuppgifterna kopplade till personalansvar för sex skiftlag och truckförare på dagtid. Vi söker dig som vill vara med att leda och utveckla vår organisation. Som personalledare är du del av den driftledning som gemensamt ansvarar för funktion Hamn och Logistik.
Tjänsten är en tillsvidareanställning, 100 % arbetstid och förlagd på dagtid.


Ansvarsområden
Personalansvar för alla kollektivanställda inom magasin
Huvudsakliga arbetsuppgifter är bland annat bemanning, rekrytering, kompetensförsörjning och rehabilitering
Ansvarig för att arbetsmiljöföreskrifter upprätthålls och följsVad förväntar vi oss av dig?
Goda ledaregenskaper
Stort intresse av andra människors utveckling
Eftergymnasial utbildning med inriktning ledarskap, teknik, logistik och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet
God förmåga att kommunicera, muntligt och skriftligt
Erfarenhet av att leda och utveckla medarbetare är meriterande
Aktivt deltagande i utvecklingsarbeten

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.
Vill du veta mer, ring oss!
Assisterande Produktionschef Hamn och Logistik: Madeleine Sjölund, 0663-193 59
HR-specialist: Lisa Granholm, 0663-185 04


Ansök till jobbet!
Du är välkommen med din ansökan senast 4 februari. Visa mindre

Controller

Ansök    Mar 26    Metsä Board Sverige AB    Controller
Är du kreativ, målmedveten och analytisk? Har du förmågan att snabbt omsätta flöden och händelser till ekonomiska termer och resultat? Då kan rollen som controller vara en passande utmaning! Vi söker just nu en kvalificerad controller för att stärka vår ekonomifunktion. Som controller kommer du att ha en självständig roll där du arbetar i nära samarbete med vår övriga verksamhet. Det kommer därför vara viktigt att du har en god samarbetsförmåga och ett lö... Visa mer
Är du kreativ, målmedveten och analytisk? Har du förmågan att snabbt omsätta flöden och händelser till ekonomiska termer och resultat? Då kan rollen som controller vara en passande utmaning!

Vi söker just nu en kvalificerad controller för att stärka vår ekonomifunktion. Som controller kommer du att ha en självständig roll där du arbetar i nära samarbete med vår övriga verksamhet. Det kommer därför vara viktigt att du har en god samarbetsförmåga och ett lösningsorienterat förhållningssätt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning, 100% arbetstid.

Arbetsuppgifterna omfattar i huvudsak:

•Ekonomiska analyser och utredningar
•Budgetering och prognostisering
•Resultat-och kostnadsuppföljning
•Utveckling av rutiner och system
•Ekonomisk service och information

Vi söker dig som har:

•Universitets – eller högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi
•Några års arbetserfarenhet där du arbetat med ekonomisk rapportering och fått förståelse för grunderna inom bokslut.
•Goda språkkunskaper i engelska
•Datorvana och goda kunskaper i Microsoft Office paketet

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av:

Maria Lundberg, Mill Controller, 0663-189 28
Lisa Granholm, HR-specialist, 0663-185 04

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Arbetsmiljöingenjör

Vill du vara med och bidra till utvecklingen av Husums fabriks arbetsmiljöarbete? Trivs du med ett varierat arbete med många olika kvalificerade arbetsuppgifter?Vi erbjuder en självständig roll med stort eget ansvar där du som Arbetsmiljöingenjör arbetar stödjande, rådgivande och drivande inom hela organisationen för att vidareutveckla vårt systematiska arbetsmiljöarbete.Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Arbet... Visa mer
Vill du vara med och bidra till utvecklingen av Husums fabriks arbetsmiljöarbete? Trivs du med ett varierat arbete med många olika kvalificerade arbetsuppgifter?Vi erbjuder en självständig roll med stort eget ansvar där du som Arbetsmiljöingenjör arbetar stödjande, rådgivande och drivande inom hela organisationen för att vidareutveckla vårt systematiska arbetsmiljöarbete.Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Arbetstiden är 100 % och förlagd på dagtid, tillträde sker enligt överenskommelse.Ansvarsområden: Säkerställa att stöd finns för organisationen gällande specialistkompetens via rådgivning, rutiner och instruktioner inom arbetsmiljöområdetUtveckla rutiner och instruktioner inom avdelningenBevaka utvecklingen inom gällande lagstiftningGenomföra internrevisioner och riskbedömningarVi söker dig som har: Ingenjörsutbildning på högskolenivå med inriktning arbetsmiljöGoda kunskaper i svenska och engelskaSamarbetsförmåga och goda ledaregenskaperGod förmåga att driva ett arbete framåtArbetslivserfarenhet från en befattning inom arbetsmiljö är meriterande.Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.Här kommer du att arbeta:Avdelning Arbetsmiljö ansvarar för att stödja organisationen i arbetsmiljöfrågor, bevakar lagar och lagkrav inom arbetsmiljö, har kontakt med myndigheter och säkerställer lagefterlevnad. Avdelningen arbetar med övergripande strategiska arbetsmiljöfrågor för Husums fabrik. Avdelningen arbetar med effektivisering av arbetsmiljöarbetet utifrån ständiga förbättringar för att nå nollvisionen, är verksamhetsutvecklande och utvecklar säkerhetskulturen tillsammans med chefer, ledare och medarbetare.Frågor om tjänsten :Vill du veta mer om tjänsten kontakta Maria Koitrand-Engblom, Avdelningschef Arbetsmiljö, tel. 0663 – 188 65 eller Lisa Granholm, HR-specialist, 0663-185 04 Visa mindre

Civilingenjörer

?Metsä Board Husum investerar för framtiden - med tekniska lösningar som ska leda oss mot en fossilfri produktion och produktlösningar som bidrar till ett hållbart samhälle.För att nå målet med våra ambitioner söker vi dig som vill utmana och bidra till utvecklingen av Husums fabrik.Vi söker dig: Du är nyutexaminerad civilingenjör alternativt hunnit med att skaffa några års arbetslivserfarenhet.För att trivas hos oss är du genuint intresserad av människor ... Visa mer
?Metsä Board Husum investerar för framtiden - med tekniska lösningar som ska leda oss mot en fossilfri produktion och produktlösningar som bidrar till ett hållbart samhälle.För att nå målet med våra ambitioner söker vi dig som vill utmana och bidra till utvecklingen av Husums fabrik.Vi söker dig: Du är nyutexaminerad civilingenjör alternativt hunnit med att skaffa några års arbetslivserfarenhet.För att trivas hos oss är du genuint intresserad av människor och teknik. Du är passionerad, ödmjuk, samt har potential och driv att bli en framtida ledare .Metsä Boards vision är att vara den mest eftertraktade leverantören av högklassig kartong, och skapa mervärde för våra kunder över hela världen. För att stödja visionen gör Metsä Board Husum nu en satsning på unga civilingenjörer och kommer att anställa ett flertal.Vad erbjuder vi? Vi erbjuder en roll i en intressant och utvecklande miljö där vi tillsammans arbetar mot tydligt uppsatta mål och där laget alltid är viktigare än jaget.Vi erbjuder en ordinarie placering i vår organisation med intressanta arbetsuppgifter inom områden som process- och energiteknik, produktionsledning, driftsäkerhet, produktutveckling och hållbarhet. Du får dessutom ett gediget utbildnings- och introduktionsprogram tillsammans med andra ingenjörer.För mer informationKontakta Håkan Eriksen, HR director, via e-post: [email protected] eller via växeln 0663 – 180 00AnsökanIntervjuer sker löpande, sök redan idag! Sista ansökningsdag 16 juni 2019. Visa mindre