Lediga jobb som Planeringsingenjör, maskin i Örnsköldsvik

Se lediga jobb som Planeringsingenjör, maskin i Örnsköldsvik. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Örnsköldsvik som finns hos arbetsgivaren.

Retrofitkoordinator

Avdelningen består av 11 anställda och ett antal konsulter. Eftersom vi arbetar i en iterativ miljö sker ofta uppdateringar av till exempel programvara, konstruktionsförändringar eller tillägg i kundbeställningar efter att produkten levereras och vi behöver planera för uppgraderingar ute hos kund, detta kallar vi Retrofit. Som Retrofitkoordinator ansvarar du för avsnittets övergripande planering gällande Retrofitåtgärder. I arbetsuppgifterna ingår planera... Visa mer
Avdelningen består av 11 anställda och ett antal konsulter. Eftersom vi arbetar i en iterativ miljö sker ofta uppdateringar av till exempel programvara, konstruktionsförändringar eller tillägg i kundbeställningar efter att produkten levereras och vi behöver planera för uppgraderingar ute hos kund, detta kallar vi Retrofit. Som Retrofitkoordinator ansvarar du för avsnittets övergripande planering gällande Retrofitåtgärder.
I arbetsuppgifterna ingår planera införandet av ändringar på redan producerade fordon, vilket kan ske i våra egna verkstäder men oftast ute hos våra kunder. Du ansvarar för att skapa och uppdatera tidplan utifrån förändringar, kostnadsuppföljning samt bedömning av kvarvarande kostnader. Samt bedöma vilket behov av resurser som behövs vid varje tillfälle och vilka kompetenser dessa behöver, och kommunicera detta med utförande avsnitt så att behovet säkerställs. Koordinatorrollen ska också bedöma vilka kontroller som behöver utföras vid varje ändringspaket.
Vem är du?
Du behöver ha teknisk kunskap för att kunna förstå och analysera tekniska underlag. Meriterande om du har kännedom om våra produkter CV90 och Bandvagn.
Vi söker dig som vill arbeta i en ledande roll med många kontaktytor där det är viktigt med god kommunikativ förmåga, struktur och systematik. Eftersom vi har internationella kunder och leverantörer behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift. Vi ser gärna att du har kunskap inom vårt affärssystem SAP och Produktdatabasen PLM Aras.
Vad vi kan erbjuda dig
Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens- och karriärutveckling. I vackra Örnsköldsvik, centralorten i Höga Kusten, kan vi erbjuda ett aktivt naturliv – här kan du njuta av storslagna vandringar och nervkittlande aktiviteter, men också lugna fiskevatten och många andra möjligheter till att vara aktiv i naturen.
Tjänsten är tillsvidareanställning och placeringsort är Örnsköldsvik. Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess. En anställning kommer därför att kräva en godkänd säkerhetskontroll samt godkänt drogtest.
Sista ansökningsdag är 9 augusti.
Kontaktpersoner
Har du frågor, är du varmt välkommen att höra av dig till Rikard Bergkvist, chef Produktionsteknik, 0660-80203, eller Jessica Wennerberg HR Business Partner, 0660-80570. Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Produktionstekniker till vår montageverkstad

BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik befinner sig i en expansiv fas. För att möta den stora efterfrågan så rekryterar BAE Systems Hägglunds en ytterligare produktionstekniker till vår montageverkstad Låter det som att det passar dig? Skicka in din ansökan redan idag och bli en del av vårt team! Din framtida utmaning Du kommer att ha en viktig roll i att skapa och upprätthålla produktionsupplägg samt se till att konfigurationsstyrt underlag finns tillgängl... Visa mer
BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik befinner sig i en expansiv fas. För att möta den stora efterfrågan så rekryterar BAE Systems Hägglunds en ytterligare produktionstekniker till vår montageverkstad Låter det som att det passar dig? Skicka in din ansökan redan idag och bli en del av vårt team!
Din framtida utmaning
Du kommer att ha en viktig roll i att skapa och upprätthålla produktionsupplägg samt se till att konfigurationsstyrt underlag finns tillgängligt för våra montörer. I dina dagliga arbetsuppgifter ingår:
Uppföljning av produkter och i samförstånd med konstruktion upprätta ändringsbegäran.
Ingå som kvalitetsteknisk resurs under hela projekttiden.
Hantera interna och externa avvikelser.
Delta i pre-produktionsfasen för leveransorderprojekten.
Utföra Process-FMEA.
Vara sammanhållande vid uppbyggnad av monteringsavdelningar samt
Hantera inköp av verkstadsutrustning och göra verktygsbeställningar.
Aktivt verka för effektivisering av arbetssätt.
Sprida information och samverka med kollegor
Särskilt uppmärksamma farliga situationer och rapportera dessa som tillbud.
Resor ingår i tjänsten.

Den du är
Att du har god förmåga att planera och strukturera ditt eget arbete ser vi som en självklarhet. Du kommer att ha många kontaktytor, både intern och externt, och därför är det viktigt för oss att du har god kommunikativ förmåga.
Vi vill att du har eftergymnasial teknisk utbildning eller motsvarande erfarenhet. Du har god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift både på svenska och på engelska. Vi arbetar i SAP och ARAS, erfarenhet av dessa system är meriterande.
Vad du blir en del av
Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.
BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.
BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.
Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se - www.hogakusten.com/sv
Kontaktperson
Har du frågor kring tjänsten, kontakta:
David Stoltz, avdelningschef beredningsteknik och produktionskvalité, tel. 0660 - 80275, eller Ola Pettersson rekryteringskonsult på AxÖ Consulting tel. 070-377 02 45.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik.
Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Projektplanerare till vår kund i Örnsköldsvik

Beskrivning av uppdraget Vi söker dig som motiveras av att driva planeringsarbete i projekt, samt är resultatinriktad och strukturerad. Projektplanering är en förutsättning för att vi som företag skall kunna hantera komplexa projekt. Planeringen ska leda till en enhetlig syn på vad som krävs för att komma i mål på alla nivåer. Som projektplanerare är du projektledarens stöd och driver projektets planeringsarbete och metodik, framtagande av projektstrukture... Visa mer
Beskrivning av uppdraget
Vi söker dig som motiveras av att driva planeringsarbete i projekt, samt är resultatinriktad och strukturerad. Projektplanering är en förutsättning för att vi som företag skall kunna hantera komplexa projekt. Planeringen ska leda till en enhetlig syn på vad som krävs för att komma i mål på alla nivåer. Som projektplanerare är du projektledarens stöd och driver projektets planeringsarbete och metodik, framtagande av projektstrukturer, samt analyser av dessa. Projektplaneraren arbetar enligt KI/VP metodik, och arbetar med uppföljning och rapportering av projektet i nära samarbete med projektledningen inklusive Projektcontrollers. Du arbetar antingen i Support projekt och/eller i LCM Projekt.
Bland annat ingår följande ansvar och arbetsuppgifter enligt nedan:
Att skapa och säkerställa att planeringsdirektiv finns tillgängliga för respektive projekt.
Att tillgodose att en bra projektplan finns och att löpande uppföljningar genomföres.
Att säkerställa indata och underhåll av LCM milstolparna för LCM projektet.
Ansvara att linjeorganisationer genomför skattningar och löpande uppföljning av resursbehov.
Ansvara för att sammanställa sign-off-underlag till projektbaselines i anbud och pågående projekt.
Förbereda att planeringsverktygen möter de krav som ställs för att en planering mot uppfyllnad av resursutfall, analyser och projektrapporter kan bli utfört.
Skapa rapporter och utfall som beskriver aktuell projektstatus.
Stödja projektet och linjeavsnitt för att identifiera kritisk tidslinje och kostnadsläget

Skallkrav:
Akademisk universitets/högskoleexamen inom ekonomi eller teknik/ingenjör
Erfarenhet av planering
Erfarenhet av att arbeta i system, t.ex. Primavera, MS Project
Erfarenhet av att arbeta i Office-paketet
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska

Anställningsomfattning
Heltid
Anställningsform
Visstidsanställning 12 månader som konsult anställd av OnePartnerGroup och uthyrd till vår kund
Arbetstid och lön
Dagtid / Lön enligt överenskommelse
Övrig information
Urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag. Sista ansökningsdag 2022-03-27 Skicka ditt CV och personliga brev via onepartnergroup.se. Vid frågor om tjänsten kontakta OnePartnerGroup Örnsköldsvik.
Om OnePartnerGroup
OnePartnerGroup är en svenskägd koncern med ett unikt helhetskoncept för företag. Vi är en trygg partner när du behöver hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Hos oss har du tillgång till den bästa lokala kompetensen inom både yrkesarbetar- och tjänstemannasektorn. Du får också flexibla lösningar som möjliggör långsiktig tillväxt och lönsamhet.
Vi finns nära dig. OnePartnerGroup är verksamma på ett 50-tal orter, med cirka 2500 engagerade medarbetare. Genom vår kännedom om, och närvaro på, så många platser är vi Sveriges lokalaste samarbetspartner. Hur kan vi hjälpa dig?
Varmt välkommen till www.onepartnergroup.se Visa mindre