Lediga jobb som Maskinkonstruktör i Örnsköldsvik

Se lediga jobb som Maskinkonstruktör i Örnsköldsvik. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Örnsköldsvik som finns hos arbetsgivaren.

Teknisk Projektledare

Ansök    Feb 14    Knightec AB    Maskinkonstruktör
Därför är detta jobb för dig Här får du kombinera ditt stora intresse för ny teknik, digitala verktyg med en blandning av agila metoder och traditionell projektledning. I denna konsultroll kommer du att få möta olika branscher, men i uppdragen leder du oftast projekt inom exempelvis produktion och produktutveckling. Du leder dina uppdrag på ett effektivt och engagerande sätt och säkerställer framgång genom kvalitativa leveranser. Du kommer att få ta stort ... Visa mer
Därför är detta jobb för dig
Här får du kombinera ditt stora intresse för ny teknik, digitala verktyg med en blandning av agila metoder och traditionell projektledning. I denna konsultroll kommer du att få möta olika branscher, men i uppdragen leder du oftast projekt inom exempelvis produktion och produktutveckling. Du leder dina uppdrag på ett effektivt och engagerande sätt och säkerställer framgång genom kvalitativa leveranser. Du kommer att få ta stort ansvar i projekten och fungera som spindeln i nätet för att säkerställa framgång.


Skapa en karriär att vara stolt över
Din utveckling är viktig för oss.?Oavsett i vilken roll du ser dig själv i framtiden så är vi här och stöttar dig längs vägen. Genom mentorskap, kompetensdelningsforum, kunskapsdelning och ett teamorienterat arbetssätt kommer du kunna ta del av den?samlade kunskapen inom Knightec som en katalysator för din egen utveckling. Värdesätter du din professionella utveckling kommer vi göra detsamma.

Du kommer vara omgiven av personer som bryr sig, inte bara om affären och leveransen utan om varandra. På riktigt. Vår miljö präglas av tillit, transparens och samarbete vilket skapar förutsättningar för dig att ta dig an nya utmaningar och ta nästa steg i karriären.?

Dina erfarenheter och egenskaper
Som person tror vi att du är mån om att bidra till teamet, tycker att det är roligt att lösa uppdrag tillsammans och samarbeta, samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du är coachande, drivande och framåtlutad och trygg i att leda olika typer av grupper. Att vara leveranssäker, pålitlig och professionell är viktigt i den här rollen, såväl som att vara strukturerad, systematisk, analytisk och kommunikativ.

Erfarenhet vi gärna ser att du har:

- Lett flertalet projekt eller delprojekt med lyckat resultat.
- Vana av att jobba tvärfunktionellt och att kommunicera med flera intressenter.
- En utbildning i maskinteknik eller motsvarande.
- Gärna även erfarenhet av arbete med eller intresse för hållbarhetsfrågor och cirkulär ekonomi.
- God kommunikationsförmåga på både svenska och engelska, i tal och i skrift.


Knightec??
Knightec drivs av övertygelsen att team som präglas av mångfald i erfarenhet, kompetens och bakgrund är nyckeln till framgång. Vi arbetar aktivt för att upplevas som det tjänsteföretag som bäst kan stödja våra kunders transformation. Vår industriella erfarenhet kombinerad med digital expertis och ett mänskligt angreppssätt ger våra över 900 medarbetare goda möjligheter att lyckas. Visa mindre

Projektledare med teamansvar mekanik

Är du aktiv inom mekanisk konstruktion och vill ta nästa steg i karriären? Nu söker vi flera medarbetare till teamlead avdelningen inom Vetronics Hardware på Hägglunds. Här får du möjligheten att utveckla framtidens fordon, ditt team och inte minst dig själv. Välkommen till en världsledande koncern som befinner sig i teknikens absoluta framkant. Vi ser fram emot din ansökan! Din framtida utmaning BAE Systems Hägglunds genomgår en intensiv period med må... Visa mer
Är du aktiv inom mekanisk konstruktion och vill ta nästa steg i karriären? Nu söker vi flera medarbetare till teamlead avdelningen inom Vetronics Hardware på Hägglunds.

Här får du möjligheten att utveckla framtidens fordon, ditt team och inte minst dig själv. Välkommen till en världsledande koncern som befinner sig i teknikens absoluta framkant. Vi ser fram emot din ansökan!

Din framtida utmaning
BAE Systems Hägglunds genomgår en intensiv period med många parallella projekt som genererar betydande arbetsbelastning. Sektionen Vetronic Hardware omfattar mekanik, elektronik och elsystem. Vi söker ledare inom mekanik för att förstärka och expandera vår teamlead-avdelning. Beroende på din bakgrund kan vi anpassa rollen för att matcha dina karriärmål. 

Som teamlead kommer du att arbeta över ett brett tekniskt område där du leder och stödjer konstruktörer inom mekanik. Dessa konstruktörer ansvarar för fästen, kapslingar till ellådor, skruvförband för el och elektronikkomponenter. Vi använder Catia V5, Aras PDM, samt Microsoft Projekt och Azure DevOps som utvecklingsverktyg och planeringsverktyg.

Ditt arbete innefattar arbetsledning inom mekanik med tilldelade resurser, ansvar för planering, ledning och uppföljning genom hela produktcykeln. Teamets storlek varierar mellan 4-12 medarbetare. Du är involverad i anbudsfasen, leveransorderfasen och ansvarar för att gruppens leverans uppfyller kontraktets omfattning, tidplaner och kvalitet gällande de variabler som rör ditt team.

Du kommer att ha många kontaktytor, främst internt men även externt mot leverantörer och kunder. Du rapporterar till delprojektledare i aktuella projekt samt till linjechefen för teamleaders mekanik. Oavsett var du befinner dig i din karriär kommer du att ha ett spännande och varierande arbete i en högteknologisk miljö. 

Den du är
Vi söker dig med ett starkt teknikintresse och ledarambitioner som vill guida och coacha dina medarbetare genom projekten. Vi förväntar oss att du har en eftergymnasial utbildning, antingen från yrkeshögskola eller med en examen inom mekanik från högskola eller civilingenjörsprogram.

Det är önskvärt att du befinner dig i början av din yrkesbana och är motiverad att växa. Vi ser gärna att du har 3-5 års erfarenhet inom konstruktion, och vi är redo att anpassa din utvecklingsplan för att stödja din karriärutveckling.

För att lyckas i rollen krävs ingen specifik kunskap om el eller elektronik, men erfarenhet av konstruktion är nödvändig. Som teamledare behöver du vara beslutsam samtidigt som du har starka samarbets- och kommunikationsfärdigheter samt en positiv grundsyn. Våra projekt utförs i högt tempo, och vi ser att du som person har drivkraft och energi samt förmågan att bidra med kreativ problemlösning.

Eftersom vi har en mycket internationell inriktning med kunder och leverantörer krävs goda kunskaper i både svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.

Kontaktperson
Har du frågor kring tjänsten, kontakta:

Peter Hellström, linjechef teamleders mekanik, 0660-809 99 eller Ola Pettersson, rekryteringskonsult AxÖ Consulting, 070 - 377 02 45.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik. Det finns möjlighet till hybrid varianter i dialog med din närmaste chef.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Sista ansökningsdag är 12 maj, men vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vad du blir en del av
Här ges du möjlighet att arbeta i en kunskapsintensiv verksamhet som utvecklas och växer. Du får anställning i ett globalt företag inom försvarsindustrin där man hela tiden utmanar sig själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. Som anställd får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Företaget är en del av en stor koncern, vilket skapar globala möjligheter.BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se -  www.hogakusten.com/sv Visa mindre

Senior Mechanical Engineer

Ansök    Feb 14    Knightec AB    Maskinkonstruktör
Därför är detta jobb för dig Enkelt, du vill vara kreativ och innovativ i att lösa tekniska problem. Och det är precis vad vi erbjuder dig. Du är experten; du är den som berättar för oss den bästa lösningen. Men du kommer inte att vara ensam om att göra detta. Nyckelordet är samarbete. Tvärfunktionella team skapas för att lösa projekt, snarare än att välja projekt för en redan befintlig grupp. Produkter och affärsområden kommer att skilja sig åt, men du k... Visa mer
Därför är detta jobb för dig
Enkelt, du vill vara kreativ och innovativ i att lösa tekniska problem. Och det är precis vad vi erbjuder dig. Du är experten; du är den som berättar för oss den bästa lösningen.

Men du kommer inte att vara ensam om att göra detta. Nyckelordet är samarbete. Tvärfunktionella team skapas för att lösa projekt, snarare än att välja projekt för en redan befintlig grupp. Produkter och affärsområden kommer att skilja sig åt, men du kommer att bygga nya spännande lösningar.

Några av dina uppdrag kommer att vara ute hos våra kunder medan andra kommer att drivas in-house. Då vi har kontor över hela Sverige och ett väl fungerande samarbete internt, både över region och affärsområde, så kommer det finnas goda möjlighet för dig att arbeta med kunder både i regionen och över hela landet.

Därför är du rätt för den här rollen
Du har en utbildningsbakgrund inom maskinteknik och har arbetat som mekanikkonstruktör. Du har tidigare erfarenhet av att jobba med konstruktion och produktutveckling inom tillverkningsindustrin. Du har goda kunskaper i CAD. Som person trivs du med att brottas med knepiga tekniska utmaningar, att analysera och bryta ner dem för att tillsammans teamet nå den bästa kreativa lösningen. Du tycker om att dela med dig av dina kunskaper samtidigt som du självständigt kan driva ditt eget arbete framåt.

Du kommer arbeta med konstruktion i produktutvecklingsprojekt där du självständigt ansvarar för att driva, planera och koordinera konstruktionsarbetet för att nå uppsatta projektmål.

En karriär att vara stolt över
Hos Knightec är din utveckling vår utveckling. Det vi erbjuder dig är inte en förutbestämd plan. Vi gör saker lite annorlunda. Du styr din egen utveckling, oavsett vilken väg du vill gå. Om det är att nå en ny roll i framtiden eller att öka din kompetens inom ett specifikt område där du vill bli expert, kommer vi att vara där för att hjälpa dig att nå dit.

Du kommer att omges av människor som bryr sig. Inte bara om projektet och tekniken utan om varandra. Vi gör det som ett team. Det är vägen framåt.

Knightec
På Knightec finner du en kombination av över 900 olika ingenjörer som är utspridda på 11 kontor runt om i landet. Alla med olika kompetenser och intressen. Det vi har gemensamt är vår kompetens inom digitalisering och vår vilja att hjälpa våra kunder ta nästa steg in i framtiden. Visa mindre

Mekanikkonstruktör

Ansök    Jan 26    AFRY AB    Maskinkonstruktör
Företagsbeskrivning AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 19 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer. Jobbeskrivning Vill du vara med och utveckla morgondagens produkter? Vi söker nu en mekanikkonstruktör som vill bli en del av AFRY i Örnsköl... Visa mer
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle.


Vi är 19 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.


Jobbeskrivning
Vill du vara med och utveckla morgondagens produkter? Vi söker nu en mekanikkonstruktör som vill bli en del av AFRY i Örnsköldvik! Som konsult hos oss på AFRY får du vara med och utveckla framtidens produkter och lösningar hos ett av Sveriges mest spännande företag.
Genom att AFRY är ett av Sveriges största konsultbolag får du tillgång till ett oerhört stort nätverk av kollegor och experter inom alla branscher och teknikområden både lokalt i Örnsköldsvik och nationellt/internationellt. Uppdragen varierar över tid och vi gör uppdrag både på plats hos kund och i våra egna lokaler.
Som produktutvecklande mekanikkonstruktör hos oss kommer du att arbeta med olika delar i utvecklingsprocessen såsom konceptutveckling, visualisering/modellering, beräkning, formgivning, konstruktion, prototypframtagning till slutlig produktionssättning.
Du kommer komma i kontakt med och hantera många olika kravbilder inom tex formgivning, funktion, prestanda, miljö, livslängd, tillverkningskostnader, producerbarhet, monteringsbarhet och servicebarhet.


Kravspecifikation
Du som söker har:
En akademisk examen inom maskin/mekanik eller motsvarade arbetslivserfarenhet med intresse och förståelse för det som karaktäriserar produktutveckling.
Antingen precis börjat din karriär, eller är erfaren och vill fortsätta utvecklas inom produktutveckling.
Förståelse för vad som karaktäriserar olika tillverkningsmetoder och materialval.
Goda kunskaper i något CAD-verktyg, t.ex. Catia eller motsvarande.
Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
B-körkort.

Som person är du:
En nyfiken problemlösare som gillar nya utmaningar.
Engagerad positiv och social som gärna delar din erfarenhet och dina åsikter.
Kommunikativ och har en god samarbetsförmåga.

Meriterande om du har:
Arbetslivserfarenhet inom fordonsindustrin eller är motor & fordonsintresserad.

Denna anställning innebär placering i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras inför säkerhetsklassat uppdrag. Svenskt medborgarskap är ett krav för denna tjänst.


Ytterligare information
Hos oss får du även möjlighet att ta del av:
28 dagars semester samt ledigt dagen före julafton
Individuell kompetensutvecklingsplan inom ditt spetsområde
Konkurrenskraftiga förmåner gällande pension, friskvård och föräldraledighet reglerade i vårt kollektivavtal
Företagsrabatter med externa partners genom vår förmånsportal: Benify, Advantage You, Club AFRY, Friskvårdsbidrag 3000 SEK/år
Ett enormt nätverk av tekniska experter

Sista ansökningsdag är 2024-03-31.
Kontaktuppgifter för frågor:
Sektionschef
Fredrik de Wahl
[email protected]
På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen Visa mindre

Projektledare med teamansvar Elmekanik

Är du aktiv inom mekanisk konstruktion och vill ta nästa steg i karriären? Nu söker vi flera medarbetare till teamlead avdelningen inom Vetronics Hardware på Hägglunds. Här får du möjligheten att utveckla framtidens fordon, ditt team och inte minst dig själv. Välkommen till en världsledande koncern som befinner sig i teknikens absoluta framkant. Vi ser fram emot din ansökan! Din framtida utmaning BAE Systems Hägglunds genomgår en intensiv period med må... Visa mer
Är du aktiv inom mekanisk konstruktion och vill ta nästa steg i karriären? Nu söker vi flera medarbetare till teamlead avdelningen inom Vetronics Hardware på Hägglunds.

Här får du möjligheten att utveckla framtidens fordon, ditt team och inte minst dig själv. Välkommen till en världsledande koncern som befinner sig i teknikens absoluta framkant. Vi ser fram emot din ansökan!

Din framtida utmaning
BAE Systems Hägglunds genomgår en intensiv period med många parallella projekt som genererar betydande arbetsbelastning. Sektionen Vetronic Hardware omfattar elmekanik, elektronik och elsystem. Vi söker ledare inom elmekanik för att förstärka och expandera vår teamlead-avdelning. Beroende på din bakgrund kan vi anpassa rollen för att matcha dina karriärmål. 

Som teamlead kommer du att arbeta över ett brett tekniskt område där du leder och stödjer konstruktörer inom elmekanik. Dessa konstruktörer ansvarar för fästen, kapslingar till ellådor, skruvförband för el och elektronikkomponenter. Vi använder Catia V5, Aras PDM, samt Microsoft Projekt och Azure DevOps som utvecklingsverktyg och planeringsverktyg.

Ditt arbete innefattar arbetsledning inom elmekanik med tilldelade resurser, ansvar för planering, ledning och uppföljning genom hela produktcykeln. Teamets storlek varierar mellan 4-12 medarbetare. Du är involverad i anbudsfasen, leveransorderfasen och ansvarar för att gruppens leverans uppfyller kontraktets omfattning, tidplaner och kvalitet gällande de variabler som rör ditt team.

Du kommer att ha många kontaktytor, främst internt men även externt mot leverantörer och kunder. Du rapporterar till delprojektledare i aktuella projekt samt till linjechefen för teamleaders Elmekanik. Oavsett var du befinner dig i din karriär kommer du att ha ett spännande och varierande arbete i en högteknologisk miljö. 

Den du är
Vi söker dig med ett starkt teknikintresse och ledarambitioner som vill guida och coacha dina medarbetare genom projekten. Vi förväntar oss att du har en eftergymnasial utbildning, antingen från yrkeshögskola eller med en examen inom mekanik från högskola eller civilingenjörsprogram.

Det är önskvärt att du befinner dig i början av din yrkesbana och är motiverad att växa. Vi ser gärna att du har 3-5 års erfarenhet inom konstruktion, och vi är redo att anpassa din utvecklingsplan för att stödja din karriärutveckling.

För att lyckas i rollen krävs ingen specifik kunskap om el eller elektronik, men erfarenhet av konstruktion är nödvändig. Som teamledare behöver du vara beslutsam samtidigt som du har starka samarbets- och kommunikationsfärdigheter samt en positiv grundsyn. Våra projekt utförs i högt tempo, och vi ser att du som person har drivkraft och energi samt förmågan att bidra med kreativ problemlösning.

Eftersom vi har en mycket internationell inriktning med kunder och leverantörer krävs goda kunskaper i både svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.

Kontaktperson
Har du frågor kring tjänsten, kontakta:

Peter Hellström, linjechef teamleders Elmekanik, 0660-809 99 eller Malin Lindström, rekryteringskonsult AxÖ Consulting, 0760 24 70 32.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik. Det finns möjlighet till hybrid varianter i dialog med din närmaste chef.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Sista ansökningsdag är 31 januari men vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vad du blir en del av
Här ges du möjlighet att arbeta i en kunskapsintensiv verksamhet som utvecklas och växer. Du får anställning i ett globalt företag inom försvarsindustrin där man hela tiden utmanar sig själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. Som anställd får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Företaget är en del av en stor koncern, vilket skapar globala möjligheter.BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se -  www.hogakusten.com/sv Visa mindre

Är du en mekanisk konstruktör? Vi söker dig för direkt rekrytering till vår

Mekanisk Konstruktör hos Höga Kusten Teknikresurs AB Bättre Bemanning & Rekrytering hjälper nu Höga Kusten Teknikresurs AB med att hitta deras nästa stjärna. De är ett framstående ingenjörsföretag specialiserat inom produktutveckling och mekanisk konstruktion och vi söker nu en erfaren och engagerad Mekanisk Konstruktör för att stärka deras team. Om Företaget: Höga Kusten Teknikresurs AB är känt som den marknadsledande leverantören av högkapacitetskantn... Visa mer
Mekanisk Konstruktör hos Höga Kusten Teknikresurs AB

Bättre Bemanning & Rekrytering hjälper nu Höga Kusten Teknikresurs AB med att hitta deras nästa stjärna. De är ett framstående ingenjörsföretag specialiserat inom produktutveckling och mekanisk konstruktion och vi söker nu en erfaren och engagerad Mekanisk Konstruktör för att stärka deras team.

Om Företaget:
Höga Kusten Teknikresurs AB är känt som den marknadsledande leverantören av högkapacitetskantningar för sågverksindustrin, såväl som att leverera högkvalitativa ingenjörstjänster till kunder över hela världen. De fokuserar på både innovationer och speciallösningar och har en gedigen erfarenhet av konstruktion, projektledning och systemutveckling, främst inom sågverksindustrin.

Arbetsuppgifter:
I rollen som Mekanisk Konstruktör blir du en del av konstruktionsavdelningen och kommer utveckla maskiner till bland annat kantautomat-, hyvel- och limträlinjer samt andra specialmaskiner utifrån kundspecifikation.

Krav och Kvalifikationer:
Vi söker en kandidat med starka tekniska kunskaper inom mekanisk konstruktion och design. Du bör ha erfarenhet av CAD-program för modellering och ritning, såsom Ironcad, Inventor eller SolidWorks. Kunskap om materialval för olika tillämpningar är viktigt och du bör ha förmågan att identifiera och lösa tekniska utmaningar.

För att lyckas i rollen krävs även god kommunikationsförmåga, både muntligt och skriftligt gentemot teammedlemmar och kunder. Vi värdesätter samarbetsförmåga, flexibilitet och kreativitet, samt förmåga att tänka utanför boxen när det gäller produktutveckling. Förståelse för kostnadseffektiva lösningar är en fördel. Kunskaper i Engelska, Tyska, Franska eller Spanska är meriterande.

Ansökan:
Om du är redo för en utmanande och givande roll inom ett framstående teknikföretag, tveka då inte och skicka din ansökan till oss!

Vi ser fram emot att välkomna en engagerad Mekanisk Konstruktör till Höga Kusten Teknikresurs AB till deras fortsatta resa mot framgångsrik produktutveckling och innovation.

Är du redo att anta utmaningen och bli en del av teamet? Skicka in din ansökan! Vill du veta mer kontakta ansvarig rekryterare Mathias Lordell på 070-628 66 66

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag! Visa mindre

Projektledare med teamansvar Elmekanik

Är du aktiv inom mekanisk konstruktion och vill ta nästa steg i karriären? Nu söker vi flera medarbetare till teamlead avdelningen inom Vetronics Hardware på Hägglunds. Här får du möjligheten att utveckla framtidens fordon, ditt team och inte minst dig själv. Välkommen till en världsledande koncern som befinner sig i teknikens absoluta framkant. Vi ser fram emot din ansökan! Din framtida utmaning BAE Systems Hägglunds genomgår en intensiv period med må... Visa mer
Är du aktiv inom mekanisk konstruktion och vill ta nästa steg i karriären? Nu söker vi flera medarbetare till teamlead avdelningen inom Vetronics Hardware på Hägglunds.

Här får du möjligheten att utveckla framtidens fordon, ditt team och inte minst dig själv. Välkommen till en världsledande koncern som befinner sig i teknikens absoluta framkant. Vi ser fram emot din ansökan!

Din framtida utmaning
BAE Systems Hägglunds genomgår en intensiv period med många parallella projekt som genererar betydande arbetsbelastning. Sektionen Vetronic Hardware omfattar elmekanik, elektronik och elsystem. Vi söker ledare inom elmekanik för att förstärka och expandera vår teamlead-avdelning. Beroende på din bakgrund kan vi anpassa rollen för att matcha dina karriärmål. 

Som teamlead kommer du att arbeta över ett brett tekniskt område där du leder och stödjer konstruktörer inom elmekanik. Dessa konstruktörer ansvarar för fästen, kapslingar till ellådor, skruvförband för el och elektronikkomponenter. Vi använder Catia V5, Aras PDM, samt Microsoft Projekt och Azure DevOps som utvecklingsverktyg och planeringsverktyg.

Ditt arbete innefattar arbetsledning inom elmekanik med tilldelade resurser, ansvar för planering, ledning och uppföljning genom hela produktcykeln. Teamets storlek varierar mellan 4-12 medarbetare. Du är involverad i anbudsfasen, leveransorderfasen och ansvarar för att gruppens leverans uppfyller kontraktets omfattning, tidplaner och kvalitet gällande de variabler som rör ditt team.

Du kommer att ha många kontaktytor, främst internt men även externt mot leverantörer och kunder. Du rapporterar till delprojektledare i aktuella projekt samt till linjechefen för teamleaders Elmekanik. Oavsett var du befinner dig i din karriär kommer du att ha ett spännande och varierande arbete i en högteknologisk miljö. 

Den du är
Vi söker dig med ett starkt teknikintresse och ledarambitioner som vill guida och coacha dina medarbetare genom projekten. Vi förväntar oss att du har en eftergymnasial utbildning, antingen från yrkeshögskola eller med en examen inom mekanik från högskola eller civilingenjörsprogram.

Det är önskvärt att du befinner dig i början av din yrkesbana och är motiverad att växa. Vi ser gärna att du har 3-5 års erfarenhet inom konstruktion, och vi är redo att anpassa din utvecklingsplan för att stödja din karriärutveckling.

För att lyckas i rollen krävs ingen specifik kunskap om el eller elektronik, men erfarenhet av konstruktion är nödvändig. Som teamledare behöver du vara beslutsam samtidigt som du har starka samarbets- och kommunikationsfärdigheter samt en positiv grundsyn. Våra projekt utförs i högt tempo, och vi ser att du som person har drivkraft och energi samt förmågan att bidra med kreativ problemlösning.

Eftersom vi har en mycket internationell inriktning med kunder och leverantörer krävs goda kunskaper i både svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.

Kontaktperson
Har du frågor kring tjänsten, kontakta:

Peter Hellström, linjechef teamleders Elmekanik, 0660-809 99 eller Malin Lindström, rekryteringskonsult AxÖ Consulting, 0760 24 70 32.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik. Det finns möjlighet till hybrid varianter i dialog med din närmaste chef.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Sista ansökningsdag är 20 december men vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vad du blir en del av
Här ges du möjlighet att arbeta i en kunskapsintensiv verksamhet som utvecklas och växer. Du får anställning i ett globalt företag inom försvarsindustrin där man hela tiden utmanar sig själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. Som anställd får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Företaget är en del av en stor koncern, vilket skapar globala möjligheter.BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se -  www.hogakusten.com/sv Visa mindre

Driven junior mekanikkonstruktör

Ansök    Dec 5    AFRY AB    Maskinkonstruktör
Företagsbeskrivning AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 16 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer. Jobbeskrivning Är du i början av din karriär och vill utveckla din projektledningsförmåga i en industriell verksamhet? Då är det vårt team... Visa mer
Företagsbeskrivning


AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle.
Vi är 16 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.


Jobbeskrivning


Är du i början av din karriär och vill utveckla din projektledningsförmåga i en industriell verksamhet? Då är det vårt team du söker!
Som junior mekanikkonstruktör hos oss kommer du via AFRY Future Graduate Program att skapa värde för en av våra kunder inom massa- och pappersindustrin.
Du kommer att vara involverad i hela projektkedjan, från offertskede till leverans. Du är ansvarig för framtagandet av anpassade konstruktioner till kund i samarbete med kunder, teknikexperter, tillverkare och säljare.


Kravspecifikation


Du är examinerad civilingenjör med inriktning mekanikkonstruktion, byggkonstruktion eller närliggande.
Som person är du engagerad och kundorienterad som kan arbeta effektivt och självständigt. Det är även viktigt att du har förmågan att skapa en öppen och förtroendefull dialog och ha lätt för att samarbeta. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift och du rör dig obehindrat i digitala miljöer.
Krav för anställning är att du har din examen klar, accepterar en initial visstidsanställning (se AFRY Future Graduate Program nedan) och är redo att rivstarta din karriär!


Ytterligare information


Vi erbjuder dig karriärsmöjligheter på en modern arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och spännande projekt.
Denna roll är en del av vårt AFRY Future koncept, vilken öppnar möjligheten att få en långsiktig anställning hos kund om ditt uppdrag är lyckat.
Inom enheten Project Control & Management (PCM) blir du en del av en mångsidig, inkluderande organisation där våra skillnader är våra styrkor. Vi respekterar varandra, delar med oss av våra kunskaper och har kul på jobbet.
Läs mer om vår Future-väg här: https://afry.com/sv/afry-future-graduate-program
För frågor gällande tjänsten, kontakta sektionschef Henrik Kindstrand, [email protected]
För frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta Rekryteringspartner Fanny Sjödell, [email protected]
Vi har ej möjlighet att ta emot ansökningar via e-post utan klicka på knappen "Apply Now" nedan för att skicka in din ansökan. Vi går igenom ansökningarna löpande. Sista ansökningsdag är 2024-01-14.
På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen Visa mindre

Mekanikkonstruktör

Ansök    Nov 7    AFRY AB    Maskinkonstruktör
Företagsbeskrivning AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 19 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer. Jobbeskrivning Vi behöver stärka upp våra team i Örnsköldsvik med fler erfarna och kreativa medarbetare. Har du erfarenhet av maskinkonstrukti... Visa mer
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle.
Vi är 19 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.


Jobbeskrivning
Vi behöver stärka upp våra team i Örnsköldsvik med fler erfarna och kreativa medarbetare. Har du erfarenhet av maskinkonstruktion? Är du redo att dela med dig av din kompetens? I utbyte lovar vi dig en innovativ arena som du delar med likasinnade kollegor.
Hos oss kommer du få jobba med en mängd olika projekt vilket vi tror kommer att ge dig väldigt inspirerande och varierande arbete. Majoriteten av projekten sker Inhouse men vi har även projekt där du arbetar ute hos kund. Utöver uppdragen ser vi till att nätverka och skapa trivsel tillsammans genom sociala och kompetenshöjande aktiviteter och spontana träffar som gruppluncher och gemensamma frukostar.?Att samarbeta och interagera med övriga affärsområden på AFRY är en självklarhet hos oss.
Som Mekanikkonstruktör hos oss kommer du att få jobba med allt från idé- och konceptutveckling till att leverera färdiga installationer till våra kunder.
En av fördelarna med att jobba på AFRY mot många andra företag är möjligheten att jobba såväl med små kundnära projekt till stora multidiciplinära projekt vilket gör möjligheterna större att du skall utvecklas åt de område som känns mest spännande för din personliga utveckling.


Kravspecifikation
Vi ser gärna att du som söker är yrkesverksam inom området mekanik och konstruktion samt har en relevant teknisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande, gärna inom mekanik, maskinteknik eller produktutveckling. Du besitter med fördel god kunskap inom Inventor, Solid Work eller annan 3D-CAD . Vi ser även att du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift samt B-körkort.
Som person är du en lagspelare som älskar teknik och har en fundamental ”hur funkar det”-inställning. Du tycker även om att ta egna initiativ och trivs med att arbeta i en kreativ miljö. Vi ser gärna att du är utåtriktad, drivande och engagerad i det du gör.


Ytterligare information
Hos oss på AFRY kommer du få en trygg anställning, drygt 19 000 kollegor, utspridda i 50 länder, som är riktigt duktiga inom sina specialistområden och vår förhoppning är att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer göra av dig. Vi hoppas att du vill bli en del av vår strävan att skapa ett hållbart samhälle genom att utveckla innovativa teknik- och designlösningar. När det kommer till kritan så börjar det med dig, en person som vill göra skillnad.
AFRY, som är ett stort och etablerat företag med lokala förankringar, erbjuder dig som anställd stabilitet, samtidigt som vi är snabbfotade och flexibla i att anamma nya tankesätt och idéer. AFRY har blivit rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer, vilket vi är otroligt stolta över.
På AFRY är många passionerade även på fritiden och det vill vi gärna stödja. Vi tror nämligen att om du har roligt i livet presterar du bättre. Vi har därför till exempel stugor du kan hyra och många olika aktiviteter och sociala evenemang via vår AFRY-klubb du kan delta i om du vill. Vi vill vara din ideala arbetsgivare, oavsett fas i livet, och vi förstår vikten av en balans mellan privatliv och arbete. Vi vill få våra medarbetare att trivas och utvecklas på sin arbetsplats genom tydliga kompetensutvecklingsprogram som anpassas efter dig.
Sista ansökningsdag är 2023-12-31.
Kontaktuppgifter för frågor:
Sektionschef
Fredrik De Wahl
[email protected]
På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen Visa mindre

Design Engineer till Jonsson & Söner

Jonsson & Söner är marknadsledande tillverkare av mobila stenkrossverk och siktstationer i Sverige. Vi har även en stor internationell marknad i länder såsom Norge, Tyskland och Australien. Vi tillverkar alla våra produkter från ritning till färdiga maskiner i vår verkstad i Billsta, Örnsköldsvik. Nu tar vi ytterligare ett steg ut på den internationella marknaden där vi har projekt i USA, Japan och Irland och vi vill ha med en ny kollega på vår resa ut i v... Visa mer
Jonsson & Söner är marknadsledande tillverkare av mobila stenkrossverk och siktstationer i Sverige. Vi har även en stor internationell marknad i länder såsom Norge, Tyskland och Australien. Vi tillverkar alla våra produkter från ritning till färdiga maskiner i vår verkstad i Billsta, Örnsköldsvik.
Nu tar vi ytterligare ett steg ut på den internationella marknaden där vi har projekt i USA, Japan och Irland och vi vill ha med en ny kollega på vår resa ut i världen!
Dina arbetsuppgifter
I rollen som maskinkonstruktör på Jonsson & Söner kommer du arbeta med både övergriplig och detaljkonstruktion inom främst mekanik, men det kan också förekomma el och hydraulik. Du kommer ingå i ett team om sex stycken ingenjörer. Några av arbetsuppgifterna inkluderar:
Skapa ritningsunderlag och dokument
Ny- och vidareutveckling
Kundanpassningar
Produktförbättringar
Teknisk support, både internt och externt

Du kommer ha ansvar över hela konstruktionsprocessen, men arbetar också tätt tillsammans med erfarna kollegor inom svets, montering och teknisk dokumentation. Resor i tjänsten kan förekomma.
Din profil
För att trivas i tjänsten bör du ha en ingenjörsutbildning inom mekanik eller motsvarande och/eller erfarenhet av mekanisk konstruktion. Meriterande är om du har erfarenhet från arbete i 3D-CAD, vi använder oss av systemet Inventor.
Du har ett stort tekniskt intresse och som person är du kreativ, med intresse av att förbättra och jobba med nyutveckling, anpassningar och effektiviseringar. Hos oss är det lika viktigt att du kan arbeta självständigt, som tillsammans med dina kollegor, för att hitta de bästa lösningarna.
Då vi ingår i en internationell koncern behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Vi ser gärna erfarna såväl som mer oerfarna sökande som är i början på sin karriär.
Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder dig en arbetsplats där du har möjlighet att utvecklas i din roll. En arbetsplats där vi har stort fokus på att få det gjort tillsammans och där vi värdesätter varandras kunskaper högt. Vi hittar gärna på saker tillsammans utanför arbetet såsom afterwork, gåfotboll eller åka skoter. Vi är belägna precis vid Moälvens kant och till oss kan du färdas med bil, båt eller skoter.
Vilka är Jonsson?
P J Jonsson & Söner är ett anrikt familjeföretag som sedan mitten på 1980-talet tillverkar mobila stenkrossverk och siktstationer. Mycket har hänt sedan Per Johan Jonsson och hans tre söner grundade PJ Jonsson Söner år 1953. Samtidigt är själva grundtanken i verksamheten lika självklar nu som den var på 50-talet: att med en hög servicegrad och ett personligt engagemang kunna erbjuda våra kunder lösningar anpassade för deras ändamål.
Idag är vi ca. 70 anställda och omsätter 600 miljoner SEK per år. Sedan 2018 ingår vi i Metsos koncern men fortsätter att sälja produkterna under namnet Jonsson & Söner. Tillsammans med Metso jobbar vi för att bli ett Tier-1 company med ett stort fokus på hållbarhet.
Läs mer om Jonsson & Söner på pjjonsson.se.
Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se / - www.inspiration.ornskoldsvik.se - www.hogakusten.com/sv


Rekryteringsprocessen
Vi arbetar löpande med ansökningar med slutdatum för annons 30 september. Skicka in din ansökan redan idag!
Har du frågor kring tjänsten kontakta Ida Strömstedt, HR, 0660-206137.
Genom att skicka in din ansökan godkänner du att vi lagrar dina personuppgifter under rekryteringsprocessens fulla period.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Mekanikkonstruktör till Andritz

Om företaget ANDRITZ AB i Sverige ingår i den internationella ANDRITZ-koncernen med ca 27 000 anställda. Vi levererar service-, system- och processlösningar till bland annat massa- och pappersindustrin med heltäckande och högspecialiserad expertkunskap. Inom ANDRITZ AB i Sverige är vi ca 350 medarbetare med kontor och filialer i Växjö, Iggesund, Örnsköldsvik, Karlstad, Sundsvall, Norrköping, Varberg och Stockholm. Kontoret i Ö-vik kännetecknas av trevligh... Visa mer
Om företaget
ANDRITZ AB i Sverige ingår i den internationella ANDRITZ-koncernen med ca 27 000 anställda. Vi levererar service-, system- och processlösningar till bland annat massa- och pappersindustrin med heltäckande och högspecialiserad expertkunskap.
Inom ANDRITZ AB i Sverige är vi ca 350 medarbetare med kontor och filialer i Växjö, Iggesund, Örnsköldsvik, Karlstad, Sundsvall, Norrköping, Varberg och Stockholm. Kontoret i Ö-vik kännetecknas av trevlighet, nyfikenhet, familjär atmosfär och inte minst ett rejält intresse för deras produktområde. Wood Processing Service, Scandinavia som är ett affärsområde inom ANDRITZ AB levererar produkter, projekt och servicetjänster för ved, flis och bränslehantering till kunder främst i Sverige och Norge.


Dina arbetsuppgifter
I rollen som Mekanikkonstruktör kommer du främst att arbeta med konstruktion av system och maskinutrustning för vedgård och renserier samt bränsle och flishantering för massabruk och bioenergianläggningar. Förutom spännande och roliga uppdrag så blir du även en del av ett härligt team där vi ser till att ha roligt tillsammans när vi är på jobbet. Du kommer att ingå i projekt och konstruktionsavdelningen för affärsområdet - Wood Processing Service, med placering i Örnsköldsvik där större delen av affärsområdets organisation sitter.

Konstruktions arbetsuppgifterna är varierande och dina dagar kommer bland annat bestå av att:
- Skapa modeller och tillverkningsritningar i 3D samt 2D.
- Utföra tekniska beräkningar.
- Stötta reservdelsavdelningen med uppgraderingar av nya och äldre produkter.
- Att delta vid inköp och tekniska möten.
- Ge tekniskt stöd till försäljning och offertarbete.

I tjänsten ingår resor där du tex. besöker kund, underleverantörer och verkstäder. Du får möjligheten att delta på montage och idriftsättning av utrustningen vi har levererat.Din profil
Vi tror att du som söker har en högskole- eller civilingenjörsutbildning gärna med inriktning på maskinteknik, alternativt motsvarande erfarenhet. Du trivs i mötet med andra och att samarbeta med kollegor och kunder faller sig helt naturligt. Förmåga att ta egna initiativ och arbeta självständigt när det behövs. Du tar dig an dina uppgifter med ett stort engagemang och med ett lösningsorienterat sinne.
Om du har några års erfarenhet inom konstruktionsarbete är det meriterande. Då vi är en internationell koncern är det viktigt att du behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift.

Välkommen in med din ansökan!


Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Bemanning & Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta Katarina Norberg, på tfn: 070-821 53 28. Ansök gärna så snart som möjligt dock senast den 25e september via www.clockworkpeople.se. Visa mindre

Mekanikkonstruktör

Ansök    Jul 5    AFRY AB    Maskinkonstruktör
Företagsbeskrivning AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 19 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer. Jobbeskrivning Vill du vara med och utveckla morgondagens produkter? Vi söker nu en mekanikkonstruktör som vill bli en del av AFRY i Örnsköldv... Visa mer
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle.
Vi är 19 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.


Jobbeskrivning
Vill du vara med och utveckla morgondagens produkter? Vi söker nu en mekanikkonstruktör som vill bli en del av AFRY i Örnsköldvik! Som konsult hos oss på AFRY får du vara med och utveckla framtidens produkter och lösningar hos ett av Sveriges mest spännande företag.
Genom att AFRY är ett av Sveriges största konsultbolag får du tillgång till ett oerhört stort nätverk av kollegor och experter inom alla branscher och teknikområden både lokalt i Örnsköldsvik och nationellt/internationellt. Uppdragen varierar över tid och vi gör uppdrag både på plats hos kund och i våra egna lokaler.
Som produktutvecklande mekanikkonstruktör hos oss kommer du att arbeta med olika delar i utvecklingsprocessen såsom konceptutveckling, visualisering/modellering, beräkning, formgivning, konstruktion, prototypframtagning till slutlig produktionssättning.
Du kommer komma i kontakt med och hantera många olika kravbilder inom tex formgivning, funktion, prestanda, miljö, livslängd, tillverkningskostnader, producerbarhet, monteringsbarhet och servicebarhet.


Kravspecifikation
Du som söker har:
en akademisk examen inom maskin/mekanik med intresse och förståelse för det som karaktäriserar produktutveckling.
antingen precis börjat din karriär, eller är erfaren och vill fortsätta utvecklas inom produktutveckling.
förståelse för vad som karaktäriserar olika tillverkningsmetoder och materialval.
goda kunskaper i något CAD-verktyg, t.ex. Catia eller motsvarande.
goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
B-körkort.

Som person är du:
En nyfiken problemlösare som gillar nya utmaningar.
Engagerad positiv och social som gärna delar din erfarenhet och dina åsikter.
Kommunikativ och har en god samarbetsförmåga.

Meriterande om du har:
Arbetslivserfarenhet inom fordonsindustrin eller är motor & fordonsintresserad.

Denna anställning innebär placering i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras inför säkerhetsklassat uppdrag. Svenskt medborgarskap är ett krav för denna tjänst.


Ytterligare information
Hos oss får du även möjlighet att ta del av:
28 dagars semester samt ledigt dagen före julafton
Individuell kompetensutvecklingsplan inom ditt spetsområde
Konkurrenskraftiga förmåner gällande pension, friskvård och föräldraledighet reglerade i vårt kollektivavtal
Företagsrabatter med externa partners genom vår förmånsportal: Benify, Advantage You, Club AFRY, Friskvårdsbidrag 3000 SEK/år
Ett enormt nätverk av tekniska experter

Har du frågor gällande tjänsten, kontakta Viktor Fränckel, [email protected]
Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta Talent Acquisition Partner, Madeleine Engström, [email protected]
Urval och intervjuer påbörjas under slutet av augusti 2023 pga semestertider.
Sista ansökningsdag 21 augusti 2023.
Varmt välkommen med din ansökan!


AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society. Visa mindre

Maskinkonstruktör

MASKINKONSTRUKTÖR Vill du konstruera en maskin från första bult till sista mutter? Vill du vara en del av ett företag som har stor entreprenörskapsanda och som har internationella möjligheter? Då kan detta vara jobbet för dig! Jobbeskrivning Hos oss kommer du få en bred roll med eget ansvar över maskiner och ingå i ett erfaret team bestående av fem konstruktörer. Dina arbetsuppgifter inkluderar bland annat: · Skapa ritningsunderlag och dokumentation... Visa mer
MASKINKONSTRUKTÖR
Vill du konstruera en maskin från första bult till sista mutter? Vill du vara en del av ett företag som har stor entreprenörskapsanda och som har internationella möjligheter? Då kan detta vara jobbet för dig!
Jobbeskrivning
Hos oss kommer du få en bred roll med eget ansvar över maskiner och ingå i ett erfaret team bestående av fem konstruktörer.
Dina arbetsuppgifter inkluderar bland annat:
· Skapa ritningsunderlag och dokumentation
· Ny- och vidareutveckling
· Kundanpassningar
· Produktförbättringar
· Teknisk support
Som konstruktör hos oss på P J Jonsson & Söner har du nära kontakt med produktionspersonalen för att ständigt driva förbättringar av våra produkter. Du kommer att ha ansvar över egna verk och projekt, det innebär främst mekanisk konstruktion men även hydraulisk- och elkonstruktion kan förekomma.
Vem är den vi söker?
Vi söker dig som har utbildning inom ingenjörsvetenskap och/eller erfarenhet som konstruktör. Vi arbetar med 3D–CAD i systemet Inventor, erfarenhet av liknande system är meriterande.
Följande är meriterande:
· Erfarenhet av maskinkonstruktion
· Kunskap av hydraulik/hydraulisk konstruktion
· Kunskap om elektronik/ elektronisk konstruktion
Du är en noggrann, strukturerad och engagerad person som har lätt för att samarbeta med andra, gillar att ta initiativ och är flexibel.
Att jobba hos oss på Jonsson & Söner
Hos oss på Jonsson & Söner får du möjlighet att vara en del av det lilla i det stora. Du kommer jobba på en arbetsplats som ger dig utmaningar, utrymme att vara kreativ och goda kollegor. Vi sätter stor vikt vid säkerhet, både på vår arbetsplats och i våra produkter. Med vår globala ägare finns utvecklingsmöjligheter över hela världen.
Vilka är Jonsson & Söner?
Jonsson & Söner är marknadsledande tillverkare i Sverige av mobila stenkrossar och siktstationer. Vi har även en stor internationell marknad, såsom Norge, Tyskland och Australien. Vi tillverkar våra produkter från ritning till färdiga maskiner i vår verkstad här i Billsta, Örnsköldsvik.
Sedan 2018 ingår vi i Metso Outotecs koncern men fortsätter att sälja våra produkter under namnet Jonsson. Tillsammans med Metso Outotec jobbar vi för att bli ett Tier-1 company med ett stort fokus på hållbarhet.
Ytterligare information
Ansökan skickas till [email protected] med rubrik ”jobbansökan konstruktör”.
Sista ansökningsdag är 2023-05-21
Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut, så vänta inte med att skicka in din ansökan!
För mer om rekryteringsprocessen, kontakta HR Ida Strömstedt 0660–206137.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.


Genom att skicka in din ansökan godkänner du att vi lagrar dina personuppgifter under rekryteringsprocessens fulla period. Visa mindre

Maskinkonstruktör

MASKINKONSTRUKTÖR Som maskinkonstruktör på Jonsson får du jobba med både mekanik och hydraulik. Du är med och konstruerar från första bult till sista mutter. Jobbeskrivning Hos oss kommer du få en bred roll med eget ansvar över maskiner och ingå i ett erfaret team bestående av fem konstruktörer. Dina arbetsuppgifter inkluderar bland annat: · Skapa ritningsunderlag och dokumentation · Ny- och vidareutveckling · Kundanpassningar · ... Visa mer
MASKINKONSTRUKTÖR
Som maskinkonstruktör på Jonsson får du jobba med både mekanik och hydraulik. Du är med och konstruerar från första bult till sista mutter.
Jobbeskrivning
Hos oss kommer du få en bred roll med eget ansvar över maskiner och ingå i ett erfaret team bestående av fem konstruktörer.
Dina arbetsuppgifter inkluderar bland annat:
· Skapa ritningsunderlag och dokumentation
· Ny- och vidareutveckling
· Kundanpassningar
· Produktförbättringar
· Teknisk support
Våra konstruktörer har nära kontakt med produktionspersonalen för att ständigt driva förbättringar av våra produkter. Du kommer att ha ansvar över egna verk och projekt, det innebär främst mekanisk konstruktion men även hydraulisk- och elkonstruktion kan förekomma.
Vem är den vi söker?
Vi söker dig som har utbildning inom ingenjörsvetenskap och/eller erfarenhet som konstruktör. Vi arbetar med 3D–CAD i systemet Inventor, erfarenhet av liknande system är meriterande.
Följande är meriterande:
· Erfarenhet av maskinkonstruktion
· Kunskap av hydraulik/hydraulisk konstruktion
· Kunskap om elektronik/ elektronisk konstruktion
Du är en noggrann, strukturerad och engagerad person som har lätt för att samarbeta med andra, gillar att ta initiativ och är flexibel.
Att jobba hos oss på Jonsson & Söner
Hos oss på Jonsson & Söner får du möjlighet att vara en del av det lilla i det stora. Du kommer jobba på en arbetsplats som ger dig utmaningar, utrymme att vara kreativ och goda kollegor. Vi sätter stor vikt vid säkerhet, både på vår arbetsplats och i våra produkter. Med vår globala ägare finns utvecklingsmöjligheter över hela världen.
Vilka är Jonsson & Söner?
Jonsson & Söner är marknadsledande tillverkare i Sverige av mobila stenkrossar och siktstationer. Vi har även en stor internationell marknad, såsom Norge, Tyskland och Australien. Vi tillverkar våra produkter från ritning till färdiga maskiner i vår verkstad här i Billsta, Örnsköldsvik.
Sedan 2018 ingår vi i Metsos koncern men fortsätter att sälja våra produkter under namnet Jonsson. Tillsammans med Metso jobbar vi för att bli ett Tier-1 company med ett stort fokus på hållbarhet.
Ytterligare information
Ansökan skickas till [email protected] med rubrik ”jobbansökan konstruktör”.
Sista ansökningsdag är 2023-08-13
Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut, så vänta inte med att skicka in din ansökan!
För mer om rekryteringsprocessen, kontakta HR Ida Strömstedt 0660–206137.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.


Genom att skicka in din ansökan godkänner du att vi lagrar dina personuppgifter under rekryteringsprocessens fulla period. Visa mindre

Maskinkonstruktör

MASKINKONSTRUKTÖR Som maskinkonstruktör på Jonsson får du jobba med både mekanik och hydraulik. Du är med och konstruerar från första bult till sista mutter. Jobbeskrivning Hos oss kommer du få en bred roll med eget ansvar över maskiner och ingå i ett erfaret team bestående av fem konstruktörer. Dina arbetsuppgifter inkluderar bland annat: · Skapa ritningsunderlag och dokumentation · Ny- och vidareutveckling · Kundanpassningar · ... Visa mer
MASKINKONSTRUKTÖR
Som maskinkonstruktör på Jonsson får du jobba med både mekanik och hydraulik. Du är med och konstruerar från första bult till sista mutter.
Jobbeskrivning
Hos oss kommer du få en bred roll med eget ansvar över maskiner och ingå i ett erfaret team bestående av fem konstruktörer.
Dina arbetsuppgifter inkluderar bland annat:
· Skapa ritningsunderlag och dokumentation
· Ny- och vidareutveckling
· Kundanpassningar
· Produktförbättringar
· Teknisk support
Våra konstruktörer har nära kontakt med produktionspersonalen för att ständigt driva förbättringar av våra produkter. Du kommer att ha ansvar över egna verk och projekt, det innebär främst mekanisk konstruktion men även hydraulisk- och elkonstruktion kan förekomma.
Vem är den vi söker?
Vi söker dig som har utbildning inom ingenjörsvetenskap och/eller erfarenhet som konstruktör. Vi arbetar med 3D–CAD i systemet Inventor, erfarenhet av liknande system är meriterande.
Följande är meriterande:
· Erfarenhet av maskinkonstruktion
· Kunskap av hydraulik/hydraulisk konstruktion
· Kunskap om elektronik/ elektronisk konstruktion
Du är en noggrann, strukturerad och engagerad person som har lätt för att samarbeta med andra, gillar att ta initiativ och är flexibel.
Att jobba hos oss på Jonsson & Söner
Hos oss på Jonsson & Söner får du möjlighet att vara en del av det lilla i det stora. Du kommer jobba på en arbetsplats som ger dig utmaningar, utrymme att vara kreativ och goda kollegor. Vi sätter stor vikt vid säkerhet, både på vår arbetsplats och i våra produkter. Med vår globala ägare finns utvecklingsmöjligheter över hela världen.
Vilka är Jonsson & Söner?
Jonsson & Söner är marknadsledande tillverkare i Sverige av mobila stenkrossar och siktstationer. Vi har även en stor internationell marknad, såsom Norge, Tyskland och Australien. Vi tillverkar våra produkter från ritning till färdiga maskiner i vår verkstad här i Billsta, Örnsköldsvik.
Sedan 2018 ingår vi i Metsos koncern men fortsätter att sälja våra produkter under namnet Jonsson. Tillsammans med Metso jobbar vi för att bli ett Tier-1 company med ett stort fokus på hållbarhet.
Ytterligare information
Ansökan skickas till [email protected] med rubrik ”jobbansökan konstruktör”.
Sista ansökningsdag är 2023-06-24
Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut, så vänta inte med att skicka in din ansökan!
För mer om rekryteringsprocessen, kontakta HR Ida Strömstedt 0660–206137.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.


Genom att skicka in din ansökan godkänner du att vi lagrar dina personuppgifter under rekryteringsprocessens fulla period. Visa mindre

Sommarjobb konstruktion CAD

Vi på P J Jonsson & Söner söker DIG som studerar ingenjör inriktning maskinteknik eller likvärdigt, som vill arbeta i CAD över sommaren och utveckla dina kunskaper. Jonsson & Söner Jonsson & Söner är marknadsledande tillverkare i Sverige av mobila stenkrossar och siktstationer. Vi har även en stor internationell marknad, såsom Norge, Tyskland och Australien. Vi tillverkar våra produkter från ritning till färdiga maskiner i vår verkstad i Billsta, Örnskölds... Visa mer
Vi på P J Jonsson & Söner söker DIG som studerar ingenjör inriktning maskinteknik eller likvärdigt, som vill arbeta i CAD över sommaren och utveckla dina kunskaper.
Jonsson & Söner
Jonsson & Söner är marknadsledande tillverkare i Sverige av mobila stenkrossar och siktstationer. Vi har även en stor internationell marknad, såsom Norge, Tyskland och Australien. Vi tillverkar våra produkter från ritning till färdiga maskiner i vår verkstad i Billsta, Örnsköldsvik. Mycket har hänt sedan Per Johan Jonsson och hans tre söner grundade PJ Jonsson Söner år 1953. Samtidigt är själva grundtanken i verksamheten lika självklar nu som den var på 50-talet: att med en hög servicegrad och ett personligt engagemang kunna erbjuda våra kunder lösningar anpassade för deras ändamål.
Idag, som en del av Metso koncernen, fortsätter Jonsson & Söner att expandera verksamheten nationellt och globalt. Sedan 2018 ingår vi i Metsos koncern men fortsätter att sälja produkterna under namnet Jonsson & Söner. Tillsammans med Metso jobbar vi för att bli ett Tier-1 company med ett stort fokus på hållbarhet.
Läs gärna mer på pjjonsson.se.
Uppdragsbeskrivning
Vi är i en expansionsfas som innebär spännande utmaningar på nya marknader i världen. Med det kommer nya förhållningsregler, mått och förväntningar från kunder och distributörer vilket innebär att våra ritningar måste anpassas till dessa.
Ditt uppdrag kommer främst vara att avskala befintliga CAD ritningar och anpassa dessa till att möta kunder och distributörers önskemål. Du kommer jobba i Autodesk Inventor CAD system.
Din profil
Vi söker dig som studerar till ingenjör inom maskinteknik, eller likvärdig inriktning. Du vill testa på, utveckla och applicera dina kunskaper i CAD.


Placering: Billsta, Örnsköldsvik
Omfattning: 6 – 8 veckor
Lön: timlön enligt överenskommelse
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Genom att skicka in din ansökan godkänner du att vi kan spara din ansökan i våra system enligt GDPR. Visa mindre

Teknisk projektledare

Ansök    Apr 3    Knightec AB    Maskinkonstruktör
Därför är detta jobb för dig Här får du kombinera ditt stora intresse för ny teknik, digitala verktyg med en blandning av agila metoder och traditionell projektledning. I denna konsultroll kommer du att få möta olika branscher, men i uppdragen leder du oftast projekt inom exempelvis produktion och produktutveckling. Du leder dina uppdrag på ett effektivt och engagerande sätt och säkerställer framgång genom kvalitativa leveranser. Du kommer att få ta stort... Visa mer
Därför är detta jobb för dig

Här får du kombinera ditt stora intresse för ny teknik, digitala verktyg med en blandning av agila metoder och traditionell projektledning. I denna konsultroll kommer du att få möta olika branscher, men i uppdragen leder du oftast projekt inom exempelvis produktion och produktutveckling. Du leder dina uppdrag på ett effektivt och engagerande sätt och säkerställer framgång genom kvalitativa leveranser. Du kommer att få ta stort ansvar i projekten och fungera som spindeln i nätet för att säkerställa framgång.


Skapa en karriär att vara stolt över
Din utveckling är viktig för oss.?Oavsett i vilken roll du ser dig själv i framtiden så är vi här och stöttar dig längs vägen. Genom mentorskap, kompetensdelningsforum, kunskapsdelning och ett teamorienterat arbetssätt kommer du kunna ta del av den?samlade kunskapen inom Knightec som en katalysator för din egen utveckling. Värdesätter du din professionella utveckling kommer vi göra detsamma.

Du kommer vara omgiven av personer som bryr sig, inte bara om affären och leveransen utan om varandra. På riktigt. Vår miljö präglas av tillit, transparens och samarbete vilket skapar förutsättningar för dig att ta dig an nya utmaningar och ta nästa steg i karriären.?

Dina erfarenheter och egenskaper
Som person tror vi att du är mån om att bidra till teamet, tycker att det är roligt att lösa uppdrag tillsammans och samarbeta, samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du är coachande, drivande och framåtlutad och trygg i att leda olika typer av grupper. Att vara leveranssäker, pålitlig och professionell är viktigt i den här rollen, såväl som att vara strukturerad, systematisk, analytisk och kommunikativ.

Erfarenhet vi gärna ser att du har:

- Lett flertalet projekt eller delprojekt med lyckat resultat.
- Vana av att jobba tvärfunktionellt och att kommunicera med flera intressenter.
- En utbildning i maskinteknik eller motsvarande.
- Gärna även erfarenhet av arbete med eller intresse för hållbarhetsfrågor och cirkulär ekonomi.
- God kommunikationsförmåga på både svenska och engelska, i tal och i skrift.


Knightec??
Knightec drivs av övertygelsen att team som präglas av mångfald i erfarenhet, kompetens och bakgrund är nyckeln till framgång. Vi arbetar aktivt för att upplevas som det tjänsteföretag som bäst kan stödja våra kunders transformation. Vår industriella erfarenhet kombinerad med digital expertis och ett mänskligt angreppssätt ger våra 900 medarbetare goda möjligheter att lyckas. Visa mindre

Mekanikkonstruktör till enheten Drivlina

Vill du arbeta inom försvarsindustrin och dessutom för en världsledande fordonstillverkare? Välkommen till en framtid fylld av möjligheter! Just nu befinner sig BAE Systems Hägglunds AB i en expansiv fas inom samtliga produktområden, då efterfrågan på Hägglunds fordon (Bandvagn och Stridsfordon 90) aldrig tidigare varit så här stor. Detta har således medfört att vi nu har ett stort behov av att rekrytera nya medarbetare för att stärka upp vårt konstruk... Visa mer
Vill du arbeta inom försvarsindustrin och dessutom för en världsledande fordonstillverkare? Välkommen till en framtid fylld av möjligheter!

Just nu befinner sig BAE Systems Hägglunds AB i en expansiv fas inom samtliga produktområden, då efterfrågan på Hägglunds fordon (Bandvagn och Stridsfordon 90) aldrig tidigare varit så här stor.

Detta har således medfört att vi nu har ett stort behov av att rekrytera nya medarbetare för att stärka upp vårt konstruktionsteam på enheten Drivlina.

 

Din framtida utmaning

I dagsläget består enheten av 12 st mekanik-konstruktörer och 3 st hydraulik-konstruktörer samt 14 st konsulter. Enheten Drivlina ansvarar för allt mekaniskt som krävs för fordonens framkomlighet, från motor och transmission till slutväxlar och bandställ men även för hydraulik och bränsle.

Som konstruktör inom enheten Drivlina kommer din vardag att präglas av:

- Konceptgenerering
- Konceptutvärdering
- Riskmitigeringar
- Riskanalyser
- Nulägesanalyser
- Industrialisering av koncept
- Konstruktion & beräkningar i CATIA V5
- Dokumentation & teknisk specifikation
- Beställningar mot andra interna avsnitt
- Produktvård/Produktuppföljning

 

Den du är

Du har en Högskoleingenjörs- alt Civilingenjörsexamen inom Maskinteknik eller motsvarande samt erfarenhet av CAD-programvara. Vi söker dig som kan arbeta både självständigt och i grupp, då arbetet bedrivs i projektform. Vi tror även att du som söker är en prestigelös lagspelare som gärna kommer med idéer och som inte räds att presentera dessa i en större grupp. Vi efterfrågar också stor flexibilitet och en lyhörd personlighet samt goda kunskaper inom svenska och engelska för såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom fordonsindustrin eller är motor & fordonsintresserad. Har du erfarenhet av CATIA V5 är det en stor fördel men inget krav.

 

Vad du blir en del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.Om du inte kan se filmen, klicka på länken: https://youtu.be/sbvv-Jm2PhI

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade och obepansrade terrängfordon (BvS10/Beowulf), stöd och support. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se -  www.hogakusten.com/sv

 

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till rekryterande Enhetschef Rikard Bergenström tfn 0660-80044 eller Cathrine Lind, rekryteringskonsult tfn 070-5770618.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Vi går igenom ansökningar löpande så skicka in din ansökan snarast.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Engaleda söker dig, människan, inom mekanikkonstruktion!

Inledning Välkommen till nästa generations konsultföretag. Vi sätter människan först, och vårt mål är att varje person hos oss, varje relation vi har, och hela vårt värdeskapande ska vara både långsiktigt och hållbart. Våra medarbetare är det viktigaste vi har Vi vet att välmående medarbetare är grunden till framgångsrik utveckling, lyckade projekt och nöjda kunder. Vi gör därför allt vi kan för att ge de bästa möjligheterna att skapa en bättre vardag oc... Visa mer
Inledning
Välkommen till nästa generations konsultföretag. Vi sätter människan först, och vårt mål är att varje person hos oss, varje relation vi har, och hela vårt värdeskapande ska vara både långsiktigt och hållbart.


Våra medarbetare är det viktigaste vi har
Vi vet att välmående medarbetare är grunden till framgångsrik utveckling, lyckade projekt och nöjda kunder. Vi gör därför allt vi kan för att ge de bästa möjligheterna att skapa en bättre vardag och värld för våra anställda.
Vi arbetar bland annat från grunden med kompatibilitet, psykisk och fysisk hälsa och ger varje människa rätt förutsättningar att skapa trygghet varje dag. Vi har ett antal samarbetspartners som hjälper oss att förvandla de orden till konkret handling och göra verklig skillnad för våra anställdas välmående.
Det vi främst söker efter för att säkerställa en bra matchning mellan oss är dina personliga egenskaper och värderingar. De tekniska kompetenserna och erfarenheterna är såklart viktiga, men med rätt personliga förutsättningar som grund så är vi trygga i att det tekniska kommer att utvecklas snabbt. Bli en del av Team Engaleda, tillsammans utvecklar vi nu ett fantastiskt företag och skapar de bästa förutsättningar för att alla ska lyckas!


Konsultrollen
Som medarbetare hos Engaleda har du ett jobb med varierande uppdrag då Engaleda har stor branschbredd inom industrin och erfarenhet inom bland annat Life Science, jordbruk- & skogsbruksmaskiner, motorfordon, förnybar energi/batteri- och ackumulatortillverkning, livsmedel, försvarsindustri, offentlig verksamhet, med flera.
Som konsult inom mekanikkonstruktion kommer du att att kunna jobba inom flera kompetensområden. Detta innefattar allt från konceptframtagning, nyutveckling, kundanpassningar och produktförbättringar, analyser av kravuppfyllnad, kostnadsoptimeringar, detaljkonstruktion, hållfasthetsberäkningar och mycket mer. I vissa uppdrag ingår det att leda kundens utvecklingsprojekt och team, i andra ingår du i kundens utvecklingsteam.


En liten inblick i det våra olika uppdrag kan innefatta:
? svetsade konstruktioner
? maskinbearbetade detaljer
? tekniskt formgods
? hydraulik
? additiv tillverkning och Rapid Manufacturing Prototyping
? pressning
? tunnplåt
För att lyckas hos oss behöver du vara engagerad, visa på gott ledarskap och god självmotivation. Att du är serviceinriktad och proaktiv är även de goda egenskaper för att lyckas och något vi på Engaleda söker.


Vårt företag
Vi på Engaleda vet att det personliga engagemanget och ledarskapet är centralt för att utvecklas positivt, som individ och som grupp.
Engaledas tre V - Vardag, Verksamhet och Värld - är vår mission, och i den finner du även våra värderingar. Med engagemang och ledarskap inspirerar vi människor till en mer hållbar vardag, verksamhet och värld.
På Engaleda vet vi att dessa tre begrepp är centrala för att lyckas i det vi tar oss an. Balansen i vardag-verksamhet uppnår vi bland annat genom att Engaleda är ett flexibelt, digitalt och modernt företag. Vi har en flexibel inställning kring varifrån vi arbetar och vi praktiserar tillitsbaserad styrning.
För att lyckas med balansen i livet behövs ibland, i verksamheten såsom i vardagen, professionell coaching och stöd i olika frågor. På Engaleda har alla anställda tillgång till stöd och rådgivning av professionella terapeuter och coacher.
När vi har vardagen och verksamheten i balans har vi även de bästa förutsättningarna att skapa positiva avtryck på världen, både individuellt och som företag.


Krav och önskemål
För att lyckas som medarbetare på Engaleda och i våra konsultuppdrag hos kund behöver du ha:
? ett starkt engagemang för din yrkesroll och nyfikenhet att lära dig mer
? god självmotivation
? stark förmåga att strukturera din vardag och ditt arbete
? teknisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
? minst 5 års yrkeserfarenhet från tjänsterna vi representerar, eller kommer
göra i framtiden med dig
? flytande tal och skrift i både svenska och engelska
? B-körkort


Har du dessutom några av dessa erfarenheter så är det meriterande:
? från branscherna vi arbetar med
? från kunderna vi arbetar med på orten
? 3D CAD (Catia V5, ProE/Creo, Solid Edge, Solidworks, NX)
? PDM-system (Windchill, PDMLink, Smarteam, Enovia, Aros, Teamcenter)
? erfarenhet av konsultverksamhet
? yrkes-, högskole- eller civilingenjörsutbildning

Om oss
Hos oss på Engaleda kommer du att ha en långsiktig och stark utveckling, det vet vi med säkerhet.
Den kultur vi står för är positiv, varm och vänlig, paketerat med stort och personligt engagemang. Vi tror på din förmåga att göra skillnad, där av vår tillitsbaserad styrning i verksamheten. Från första dagen kommer du känna dig välkommen och en i gänget. Vi är organiserade i små, agila team, då vi tror att det är bäst för din och verksamhetens utveckling.
Lön och förmåner skräddarsys för att passa dig, oavsett i vilken fas i livet du befinner dig i. Givetvis är vi kollektivavtalsanslutna.

För mer information, kontakta;
Ellen Lektorp
Sourcing Partner Simplified
073-073 18 87
[email protected]


Joachim Jillehed
VD Engaleda
+46 70 266 14 00
[email protected]
Engaleda har gjort sitt mediaval och partner för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av denna typ av media eller andra rekryteringstjänster.


Tillsammans blir vi ett
Vi jobbar inte med dig som söker slit-och-släng-relationer. När du är beredd att ta relationen flera steg längre med ett troget konsultbolag är vi det bästa valet för dig.


ÖMSESIDIG RESPEKT När vi bottnar i respekt för varje individ och roll flyter det mesta. Förstår vi varandra kan vi också göra varandra bättre.


KOMPETENS Vi har kompetensen att lösa en stor bredd av olika tekniska utmaningar och skapa resultat i er verksamhet.


VILJA ATT UTVECKLAS Vi skapar de bästa förutsättningarna för att du ska lyckas och stöttar dig hela vägen fram till en trygg leverans. Visa mindre

Maskinkonstruktör till Jonsson & Söner

P J Jonsson Söner är marknadsledande tillverkare i Sverige av mobila stenkrossar och siktstationer. Vi har även en stor internationell marknad, såsom Norge, Tyskland och Australien. Vi tillverkar våra produkter från ritning till färdiga maskiner i vår verkstad i Billsta, Örnsköldsvik. Mycket har hänt sedan Per Johan Jonsson och hans tre söner grundade PJ Jonsson Söner år 1953. Samtidigt är själva grundtanken i verksamheten lika självklar nu som den var p... Visa mer
P J Jonsson Söner är marknadsledande tillverkare i Sverige av mobila stenkrossar och siktstationer. Vi har även en stor internationell marknad, såsom Norge, Tyskland och Australien. Vi tillverkar våra produkter från ritning till färdiga maskiner i vår verkstad i Billsta, Örnsköldsvik. Mycket har hänt sedan Per Johan Jonsson och hans tre söner grundade PJ Jonsson Söner år 1953. Samtidigt är själva grundtanken i verksamheten lika självklar nu som den var på 50-talet: att med en hög servicegrad och ett personligt engagemang kunna erbjuda våra kunder lösningar anpassade för deras ändamål.

Idag, som en del av Metso Outotec koncernen, fortsätter Jonsson Söner att expandera verksamheten nationellt och globalt. Sedan 2018 ingår vi i Metso Outotecs koncern men fortsätter att sälja produkterna under namnet Jonsson Söner. Tillsammans med Metso Outotec jobbar vi för att bli ett Tier-1 company med ett stort fokus på hållbarhet.

Läs gärna mer på pjjonsson.se. 

Vill du konstruera krossverk från första bult till sista mutter? Vill du vara en del av ett företag som har stor entreprenörskapsanda och som har internationella möjligheter? Då kan detta jobb som maskinkonstruktör vara något för dig!

Jonsson Söner söker nu en maskinkonstruktör med placeringsort Billsta, Örnsköldsvik. 
Arbetsuppgifter
Hos Jonsson Söner kommer du att ingå i ett team av fem erfarna konstruktörer där du får en bred roll och med eget ansvar. 

Dina arbetsuppgifter inkluderar bland annat:
Skapa ritningsunderlag och dokumentation
Ny- och vidareutveckling av produkterna
Kundanpassningar  
Teknisk support både internt och externt

Som konstruktör hos Jonsson Söner har du nära kontakt med kunden, övriga professioner på Jonsson Söner samt produktionspersonalen för att ständigt driva förbättringar av produkterna. Du kommer att ha ansvar över egna krossverk och projekt, det innebär främst maskinkonstruktion men även hydraulisk- och elkonstruktion kan förekomma.
Vem är den vi söker?
Vi söker dig som har en utbildning på ingenjörsnivå inom relevant område alternativt har du några års arbetslivserfarenheter av liknande arbete som beskrivs i tjänsten. Jonsson Söner arbetar med 3D–CAD i systemet Inventor, erfarenhet av liknande system är meriterande. En förutsättning för att lyckas i jobbet är att du är intresserad av teknik och konstruktion och har ett eget driv att lära dig yrket. 

Följande är meriterande:
Erfarenhet av maskinkonstruktion
Kunskap av hydraulik/hydraulisk konstruktion
Kunskap om elektronik/ elektronisk konstruktion

Du är en noggrann och strukturerad person som har lätt för att samarbeta med andra, gillar att ta initiativ och är flexibel. Körkort B är ett krav liksom goda datakunskaper. Du kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift samt har goda kunskaper i engelska språket.
Att jobba hos oss på Jonsson Söner
Hos oss på Jonsson Söner får du möjlighet att vara en del av det lilla i det stora. Du kommer jobba på en arbetsplats som ger dig utmaningar, utrymme att vara kreativ och goda kollegor. Vi sätter stor vikt vid säkerhet, både på vår arbetsplats och i våra produkter. Med vår globala ägare finns utvecklingsmöjligheter över hela världen.
Anställningsomfattning
Heltid
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetstid och lön
Dagtid. Lön enligt överenskommelse
Övrig information
Urval sker löpande så välkommen med din ansök redan idag i form av cv och personligt brev. Din ansökan gör du via onepartnergroup.se. Har du frågor om rekryteringsprocessen eller tjänsten kontakta Jonnsson Söner på HR Ida Strömstedt 0660–206137.

Observera att vi inte behandlar ansökningshandlingar inkomna via mail.

Välkommen!
Om OnePartnerGroup
Vi på OnePartnerGroup jobbar med rekrytering och bemanning utifrån vår största drivkraft – att se dig lyckas och nå dina mål på både kort- och långsikt. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig, oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder. Med en lokal förankring på ett 40-tal orter, från Malmö i söder till Kalix i norr, finns vi nära dig. Utifrån ett brett kontaktnät och med en god lokalkännedom erbjuder vi ett stort utbud av lediga tjänster som kan passa dig, inom flera branscher. Visa mindre

Mekanikkonstruktör till enheten Drivlina

Vill du arbeta inom försvarsindustrin och dessutom för en världsledande fordonstillverkare? Välkommen till en framtid fylld av möjligheter! Just nu befinner sig BAE Systems Hägglunds AB i en expansiv fas inom samtliga produktområden, då efterfrågan på Hägglunds fordon (Bandvagn och Stridsfordon 90) aldrig tidigare varit så här stor. Detta har således medfört att vi nu har ett stort behov av att rekrytera nya medarbetare för att stärka upp vårt konstruk... Visa mer
Vill du arbeta inom försvarsindustrin och dessutom för en världsledande fordonstillverkare? Välkommen till en framtid fylld av möjligheter!

Just nu befinner sig BAE Systems Hägglunds AB i en expansiv fas inom samtliga produktområden, då efterfrågan på Hägglunds fordon (Bandvagn och Stridsfordon 90) aldrig tidigare varit så här stor.

Detta har således medfört att vi nu har ett stort behov av att rekrytera nya medarbetare för att stärka upp vårt konstruktionsteam på enheten Drivlina.

 

Din framtida utmaning

I dagsläget består enheten av 12 st mekanik-konstruktörer och 3 st hydraulik-konstruktörer samt 14 st konsulter. Enheten Drivlina ansvarar för allt mekaniskt som krävs för fordonens framkomlighet, från motor och transmission till slutväxlar och bandställ men även för hydraulik och bränsle.

Som konstruktör inom enheten Drivlina kommer din vardag att präglas av:

- Konceptgenerering
- Konceptutvärdering
- Riskmitigeringar
- Riskanalyser
- Nulägesanalyser
- Industrialisering av koncept
- Konstruktion & beräkningar i CATIA V5
- Dokumentation & teknisk specifikation
- Beställningar mot andra interna avsnitt
- Produktvård/Produktuppföljning

 

Den du är

Du har en Högskoleingenjörs- alt Civilingenjörsexamen inom Maskinteknik eller motsvarande samt erfarenhet av CAD-programvara. Vi söker dig som kan arbeta både självständigt och i grupp, då arbetet bedrivs i projektform. Vi tror även att du som söker är en prestigelös lagspelare som gärna kommer med idéer och som inte räds att presentera dessa i en större grupp. Vi efterfrågar också stor flexibilitet och en lyhörd personlighet samt goda kunskaper inom svenska och engelska för såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom fordonsindustrin eller är motor & fordonsintresserad. Har du erfarenhet av CATIA V5 är det en stor fördel men inget krav.

 

Vad du blir en del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.Om du inte kan se filmen, klicka på länken: https://youtu.be/sbvv-Jm2PhI

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade och obepansrade terrängfordon (BvS10/Beowulf), stöd och support. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se -  www.hogakusten.com/sv

 

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till rekryterande Enhetschef Rikard Bergenström tfn 0660-80044 eller Cathrine Lind, rekryteringskonsult tfn 070-5770618.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Vi går igenom ansökningar löpande så skicka in din ansökan snarast.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Maskinkonstruktör

MASKINKONSTRUKTÖR Vill du konstruera en maskin från första bult till sista mutter? Vill du vara en del av ett företag som har stor entreprenörskapsanda och som har internationella möjligheter? Då kan detta vara jobbet för dig! Jobbeskrivning Hos oss kommer du få en bred roll med eget ansvar över maskiner och ingå i ett erfaret team bestående av fem konstruktörer. Dina arbetsuppgifter inkluderar bland annat: · Skapa ritningsunderlag och dokumentation... Visa mer
MASKINKONSTRUKTÖR
Vill du konstruera en maskin från första bult till sista mutter? Vill du vara en del av ett företag som har stor entreprenörskapsanda och som har internationella möjligheter? Då kan detta vara jobbet för dig!
Jobbeskrivning
Hos oss kommer du få en bred roll med eget ansvar över maskiner och ingå i ett erfaret team bestående av fem konstruktörer.
Dina arbetsuppgifter inkluderar bland annat:
· Skapa ritningsunderlag och dokumentation
· Ny- och vidareutveckling
· Kundanpassningar
· Produktförbättringar
· Teknisk support
Som konstruktör hos oss på P J Jonsson & Söner har du nära kontakt med produktionspersonalen för att ständigt driva förbättringar av våra produkter. Du kommer att ha ansvar över egna verk och projekt, det innebär främst mekanisk konstruktion men även hydraulisk- och elkonstruktion kan förekomma.
Vem är den vi söker?
Vi söker dig som har utbildning inom ingenjörsvetenskap och/eller erfarenhet som konstruktör. Vi arbetar med 3D–CAD i systemet Inventor, erfarenhet av liknande system är meriterande.
Följande är meriterande:
· Erfarenhet av maskinkonstruktion
· Kunskap av hydraulik/hydraulisk konstruktion
· Kunskap om elektronik/ elektronisk konstruktion
Du är en noggrann, strukturerad och engagerad person som har lätt för att samarbeta med andra, gillar att ta initiativ och är flexibel.
Att jobba hos oss på Jonsson & Söner
Hos oss på Jonsson & Söner får du möjlighet att vara en del av det lilla i det stora. Du kommer jobba på en arbetsplats som ger dig utmaningar, utrymme att vara kreativ och goda kollegor. Vi sätter stor vikt vid säkerhet, både på vår arbetsplats och i våra produkter. Med vår globala ägare finns utvecklingsmöjligheter över hela världen.
Vilka är Jonsson & Söner?
Jonsson & Söner är marknadsledande tillverkare i Sverige av mobila stenkrossar och siktstationer. Vi har även en stor internationell marknad, såsom Norge, Tyskland och Australien. Vi tillverkar våra produkter från ritning till färdiga maskiner i vår verkstad här i Billsta, Örnsköldsvik.
Sedan 2018 ingår vi i Metso Outotecs koncern men fortsätter att sälja våra produkter under namnet Jonsson. Tillsammans med Metso Outotec jobbar vi för att bli ett Tier-1 company med ett stort fokus på hållbarhet.
Ytterligare information
Ansökan skickas till [email protected] med rubrik ”jobbansökan konstruktör”.
Sista ansökningsdag är 2023-03-31.
Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut, så vänta inte med att skicka in din ansökan!
För mer om rekryteringsprocessen, kontakta HR Ida Strömstedt 0660–206137.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.


Genom att skicka in din ansökan godkänner du att vi lagrar dina personuppgifter under rekryteringsprocessens fulla period. Visa mindre

Chefer inom Vetronics Hardware

Vi växer som organisation och har därför behov av att tillsätta 2st gruppchefer inom Vetronik avsnittet. Är du en ledare och chef som vill arbeta med spetsteknologi i en omväxlande miljö där utvecklingen av framtidens militära fordonsystem står i fokus? Då kan det vara just dig vi söker till tjänsterna. Vetronik på Hägglunds är avdelningen som integrerar all ny och spännande el/elektronik i våra fordon. För att stå klädda för ytterligare tillväxt så ha... Visa mer
Vi växer som organisation och har därför behov av att tillsätta 2st gruppchefer inom Vetronik avsnittet.

Är du en ledare och chef som vill arbeta med spetsteknologi i en omväxlande miljö där utvecklingen av framtidens militära fordonsystem står i fokus? Då kan det vara just dig vi söker till tjänsterna.

Vetronik på Hägglunds är avdelningen som integrerar all ny och spännande el/elektronik i våra fordon. För att stå klädda för ytterligare tillväxt så har vi skapat två avdelningar, den ena ansvarar integration av el/elektronik och den andra för våra Team-leaders inom området. 

Din framtida utmaning

En av gruppchefsrollerna innebär att du ansvarar för den mekaniska konstruktionen av el/elektroniksystemet i våra fordon. Avdelningen har ett brett ansvar som bland annat omfattar komponentval, upprättande avutvecklingsspecifikationer, 3D-design, konstruktionsprovning samt framtagande tillverkningsunderlag. Integration av kundutrustning i våra fordon samt utveckling av framtidens elsystem är spännande utmaningar inom avsnittet. Gruppen består i dagsläget av 8 medarbetare samt flera konsulter.

Den andra gruppchefsrollen ansvarar för Team-leaders och koordinatorer inom Vetronik området. Våra Team-leaders leder grupper med konstruktörer och säkerställer att vi levererar och följer våra planer. Att arbeta med att utveckla gruppens arbetssätt inom ledarskap och planering är högt på agendan. Gruppen består i dagsläget av 7 medarbetare samt flera konsulter.

Chefsrollen

Som chef hos oss på BAE Systems Hägglunds planerar och leder du din grupp utifrån verksamhetens krav, operativa risker och uppsatta mål. I arbetet ingår också att långsiktigt utveckla våra plattformar genom strategiskt och målinriktat arbete t.ex. genom att ta fram och genomföra delsystemstrategier samt att aktivt arbeta för att utveckla våra processer.

Du arbetar för att säkerställa att företaget och våra projekt klarar sina mål genom att kontinuerligt säkerställa en balans mellan teknisk lösning, tidplan och budget. Tjänsten innebär personal- och budgetansvar och som ledare för avdelningen har du många interna och externa gränsytor.

Vår målsättning är att kunna erbjuda våra kunder den bästa kompetensen inom området och våra medarbetare de mest utmanande, utvecklande och roligaste jobben på marknaden.

Som gruppchef ingår du i Vetronics Software ledningsgrupp och bidrar där till hela sektionens utveckling. Vårt arbetssätt i ledningsgruppen genomsyras av öppenhet, dialog och högt i tak och du förväntas bidra med dina erfarenheter och åsikter i den andan.

Den du är

Vi söker dig som har ett starkt intresse av att motivera dina medarbetare och vill arbeta för att förbättra och tydliggöra samarbetet med olika gränsytor. Du har erfarenhet av produktutveckling och kravdriven verksamheten, samt drivs av att arbeta med kontinuerlig effektivisering av verksamheten. Erfarenhet av tidigare har arbetsledande befattning är en merit, men inte något krav.

Lämplig utbildningsbakgrund är en akademisk examen, eller annan för rollen relevant utbildning.

Du trivs i en omväxlande vardag och är en ledare som driver förändring, snarare än att bara reagera på förändring. Du är driven och har lätt för att samarbeta och vill arbeta med ett stödjande och coachande ledarskap med stor delaktighet från samtliga medarbetare i gruppen.

Då vi jobbar i en internationell miljö behöver du ha goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift.

Vad du blir en del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens- & karriärutveckling.BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se -  www.hogakusten.com/sv

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten, kontakta: Marcus Olsson chef Vetronics Hardware 0660-800 46, eller HR Businesspartner Jessica Wennerberg 0660-805 70.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Maskinkonstruktör

Vi söker en konstruktör! Jobbeskrivning Vi söker nu en maskinkonstruktör för att förstärka vår konstruktion- och utvecklingsavdelning. Hos oss får du en bred roll med mycket eget ansvar. Du kommer ingå i ett erfaret och självgående team bestående av fem konstruktörer. Arbetet innebär bland annat att göra kundanpassningar, jobba med både ny- och vidareutveckling och produktförbättringar samt att skapa ritningsunderlag. Hos oss skapar du maskinen från första... Visa mer
Vi söker en konstruktör!
Jobbeskrivning
Vi söker nu en maskinkonstruktör för att förstärka vår konstruktion- och utvecklingsavdelning.
Hos oss får du en bred roll med mycket eget ansvar. Du kommer ingå i ett erfaret och självgående team bestående av fem konstruktörer. Arbetet innebär bland annat att göra kundanpassningar, jobba med både ny- och vidareutveckling och produktförbättringar samt att skapa ritningsunderlag. Hos oss skapar du maskinen från första bulten till den färdiga produkten. Du kommer även att ingå i vår tekniska kundsupport.
Tjänsten är tills vidare på heltid med placering i Billsta, Örnsköldsvik.
Vem är den vi söker?
Vi söker en ingenjör med utbildning och/eller erfarenhet av maskinteknik. Du har erfarenhet av att arbeta i 3D CAD-program, vi jobbar i systemet Inventor. Det är meriterande om du har kunskap av hydraulik och elektronik.
Du är en person som är noggrann, strukturerad och engagerad. Du är lätt att samarbeta med, gillar att ta egna initiativ och är flexibel.
Ytterligare information
Ansökan skickas till [email protected] med rubrik ”jobbansökan konstruktör”.
Sista ansökningsdag är 2023-01-15.
Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut, så vänta inte med att skicka in din ansökan!
För mer om rekryteringsprocessen, kontakta HR Ida Strömstedt 0660–206137. Visa mindre

Nu söker vi en konstruktör för uppdrag som Artikelinformatör

Ansök    Okt 18    Poolia Sverige AB    Maskinkonstruktör
Är du en teknikintresserad konstruktör med erfarenhet av kodifiering? Då är det dig vi söker för uppdrag som Artikelinformatör och kodifiering! Uppdraget är på heltid med möjlighet att arbeta 50% på distans. Preliminär start är i januari och uppdraget pågår 1 år till att börja med. Urval och intervjuer sker löpande och uppdraget kan tillsättas innan sista ansökningsdagen. Varmt välkommen med din ansökan! Dina arbetsuppgifter i huvudsak Som Artikelinfo... Visa mer
Är du en teknikintresserad konstruktör med erfarenhet av kodifiering? Då är det dig vi söker för uppdrag som Artikelinformatör och kodifiering!

Uppdraget är på heltid med möjlighet att arbeta 50% på distans. Preliminär start är i januari och uppdraget pågår 1 år till att börja med.

Urval och intervjuer sker löpande och uppdraget kan tillsättas innan sista ansökningsdagen. Varmt välkommen med din ansökan!

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Som Artikelinformatör innefattar dina arbetsuppgifter bland annat:
• Arbete i ARAS (PLM system) med Exportkontrollklassning
• Jobba i kundens system med GoF (registrering och registervård) och PMF (indatering av publikationer)
• Uppdatera information om artiklar i ARAS
• Arbete med strukturnedbrytning och kodifiering
• Bryta ner underleverantörers artikelstrukturer och att lägga in dessa i PLM system/ARAS
• LRU hantering/konstruktion av LRU enheter


Vem är du?
För denna roll behöver du
• Arbetslivserfarenhet som konstruktör med känsla för struktur
• Vana av att jobba med ritningar och modeller
• Erfarenhet av att ha arbetat i CATIA eller liknande designverktyg
• Du kan skriva och tala obehindrat på svenska

Vi ser gärna att du är en noggrann person som är teknikintresserad och brinner för att hitta lösningar.


Om verksamheten
Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet digitala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension. Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande – Rätt individ. På rätt plats. Alltid. Visa mindre

Projektledare till ANDRITZ

Om företaget ANDRITZ Pulp & Paper i Sverige ingår i den internationella ANDRITZ-koncernen med ca 27 000 anställda. Vi levererar service-, system- och processlösningar till bland annat massa- och pappersindustrin med heltäckande och högspecialiserad expertkunskap. Inom ANDRITZ Pulp & Paper i Sverige är vi ca 350 medarbetare med kontor och filialer i Växjö, Iggesund, Örnsköldsvik, Karlstad, Sundsvall, Norrköping, Varberg och Stockholm. Wood Processing Servi... Visa mer
Om företaget
ANDRITZ Pulp & Paper i Sverige ingår i den internationella ANDRITZ-koncernen med ca 27 000 anställda. Vi levererar service-, system- och processlösningar till bland annat massa- och pappersindustrin med heltäckande och högspecialiserad expertkunskap.
Inom ANDRITZ Pulp & Paper i Sverige är vi ca 350 medarbetare med kontor och filialer i Växjö, Iggesund, Örnsköldsvik, Karlstad, Sundsvall, Norrköping, Varberg och Stockholm.
Wood Processing Service, Scandinavia som är ett affärsområde inom ANDRITZ Pulp & Paper levererar produkter, projekt och servicetjänster för ved, flis och bränslehantering till kunder främst i Sverige och Norge.

Vill du arbeta på ett globalt, dynamiskt, stabilt och växande företag i en roll som projektledare inom affärsområde Wood Processing Service, Scandinavia? Är du en teknikintresserad, driven och kommunikativ projektledare, som trivs med stor frihet under ansvar och vill vara med och driva spännande projekt från ax till limpa? Vi söker nu ytterligare en projektledare till vår projektavdelning med placeringsort Örnsköldsvik på vårt huvudkontor där det idag arbetar ca 40 medarbetare.

Dina arbetsuppgifter
Som projektledare hos oss har du en bred roll och ett övergripande ansvar för de projekt som du tilldelas, vilket i stora drag betyder ansvar för projektleveransen, budgetansvar och ansvar för att tidplanen i projektet hålls. Utöver detta arbetar du bland annat med att granska kontraktsvillkor, skriva projektplaner, resurssättning, dokumentleveranser till kund samt kontinuerlig projektuppföljning. Du är den som håller ihop projektgruppen och driver projektet framåt, samt ser till att alla inblandade hålls informerade och uppdaterade om aktuellt läge. Du samarbetar tajt med olika stödfunktioner så som inköp, logistik, konstruktion, ekonomi och fältservice. Du ingår i en projektledningsgrupp bestående av andra projektledare samt konstruktörer och rapporterar till Chef för projekt och konstruktionsavdelningen.

Du förväntas resa till viss del i rollen och besöka kunder och leverantörer och är ofta med på plats, på kundens site, vid idrifttagning av projekten. Projekten bedrivs framför allt runt om i Sverige och Norge samt med inslag av internationella projekt. Varje projekt är unikt och anpassade utefter kundens behov med en varaktighet mellan 6 månader upp till ca 1 år.

Din profil
Vi tror att du som söker har en högskole- eller civilingenjörsutbildning gärna med maskininriktning, alternativt motsvarande erfarenhet, samt några års erfarenhet av projektledning. Du har en teknisk bakgrund där vi tror att du kommer från process- eller tillverkningsindustrin och vi ser det som meriterande om du arbetat inom papper- och massasegmentet. Vidare har du ett intresse för både människor, maskiner och konstruktion och det är ett krav att du har god vana av ritningsläsning. Har du dessutom systemkompetens inom Autodesk CAD-produkter är det ett plus. Vidare har du en god användarvana av Microsoft Office-paketet, framför allt Excel, samt även gärna MS Project.

Då vi är en internationell koncern är det viktigt att du är flytande i både svenska och engelska, både i tal och skrift. Att du har körkort ser vi som en självklarhet.

Som person tror vi att du är en teamplayer med förmågan att få människor att arbeta mot samma mål. Du är kommunikativ, socialt säker och trivs i en varierad vardag med många olika typer av arbetsuppgifter att prioritera bland. Du är van att arbeta mot deadlines och gillar att ha ordning och en god struktur på ditt arbete. Arbetet kräver också att du är prestigelös i ditt sätt och kan hugga i där det behövs, samt har en positiv inställning till att det mesta går att lösa.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Bemanning & Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta Katarina Norberg, på tfn: 070-821 53 28. Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande så ansök gärna så snart som möjligt, dock senast den 18 september via www.clockworkpeople.se. Visa mindre

Catiasamordare till BAE Systems Hägglund AB

BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik befinner sig i en expansiv fas med anledning av nya affärer och vi söker därför efter fler medarbetare. Välkommen till en framtid fylld av möjligheter! Din framtida utmaning Till vår avdelning Mechanical Architecture & External Development söker vi nu en catiasamordnare (Cad samordnare). Mechanical Architecture & External Development består idag av ca 7 personer varav en catiasamordnare. Som catiasamordnare kommer du bl... Visa mer
BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik befinner sig i en expansiv fas med anledning av nya affärer och vi söker därför efter fler medarbetare.
Välkommen till en framtid fylld av möjligheter!
Din framtida utmaning
Till vår avdelning Mechanical Architecture & External Development söker vi nu en catiasamordnare (Cad samordnare). Mechanical Architecture & External Development består idag av ca 7 personer varav en catiasamordnare.
Som catiasamordnare kommer du bland annat att
Support till medarbetare gällande Cad och vårt PLM-system.
Vara med och kravställa förändringar av PLM system samt tillsammans med vår IT avdelning ta fram fungerande lösningar.
Planera och genomföra samordningsmöten.
Utbilda nya medarbetare i vårt PLM och Cad system.
Ingå i basstrukturgrupp som utvecklar utformning av verktyg och arbetssätt.

Du kommer att ha stora möjligheter att utvecklas, både yrkesmässigt och som person, vi vill satsa på dig på lång sikt!
Den du är
Vi söker dig med erfarenhet och intresse av 3D-modellering och PLM-system. Vi tror att du i grunden är en mekanisk konstruktör och att du gillar att utveckla metod och arbetssätt.
Du kommer att ha väldigt många dagliga kontakter med dina medarbetare så en väl utvecklad samarbetsförmåga är ett måste.
Vårt designarbete utförs i Catia V5 så erfarenhet från Catia V5 är meriterande men ej avgörande.
Då vi är en internationell koncern behöver du har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.
Som person värdesätter vi att du har ett genuint teknikintresse, är utåtriktad och ansvarstagande. Du har lätt för att samarbeta, är lyhörd och har hög servicenivå. Du bör vara uppfinningsrik och vi ser gärna att du är van vid att söka information.
Kontaktperson
Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef Niklas Abrahamsson 0660-805 28 alternativt rekryteringskonsult Li Westman 072-566 56 59.
Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess. Det finns legala krav och krav som våra kunder ställer på oss som företag. Alla som anställs ska genomföra säkerhetskontroll samt drogtest. Alla våra anställda genomgår dessa rutiner.
Tjänsten är tillsvidareanställning och placeringsort är Örnsköldsvik.
Välkommen med din ansökan!
Vad du blir en del av
Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.
BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.
BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.
Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se - www.hogakusten.com/sv Visa mindre

3D-modell samordnare

BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik befinner sig i en expansiv fas med anledning av nya affärer som uppgår till ett värde av över 15 miljarder kronor. Välkommen till en framtid fylld av möjligheter! Din framtida utmaning Till vår avdelning Body&Integration; söker vi nu en 3D-modell samordnare (Cad samordnare). Body&Integration; består i dag av ca 15 personer varav en Cad samordnare . Som Cad samordnare ansvarar du i leveransprojekt för att: Skapa och unde... Visa mer
BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik befinner sig i en expansiv fas med anledning av nya affärer som uppgår till ett värde av över 15 miljarder kronor.
Välkommen till en framtid fylld av möjligheter!
Din framtida utmaning
Till vår avdelning Body&Integration; söker vi nu en 3D-modell samordnare (Cad samordnare). Body&Integration; består i dag av ca 15 personer varav en Cad samordnare .
Som Cad samordnare ansvarar du i leveransprojekt för att:
Skapa och underhålla E-bom (Engineering Bill of Material)
Informera och utbilda projektmedlemmar i arbetssätt och uppbyggnad.
Support till projektmedlemmar
Sammanhållande gällande 3D-modell samordning
Utbilda projektmedlemmar i metod för 3D-modell samordning
Planera och genomföra samordningsmöten.
Säkerställa att 3D-modell framväxten följer fastslaget arbetssätt.

Utöver direkta projektarbetsuppgifter kommer du som cadsamordnare att
Utbilda nya medarbetare i vårt PLM-system
Vara med och kravställa förändringar av PLM-system
Ingå i basstrukturgrupp som utvecklar utformning och användande av E-bom
Utbilda nya medarbetare i vår arbetsmetod gällande 3D-modell uppbyggnad
Support gällande Cad användning

Du kommer att ha stora möjligheter att utvecklas, både yrkesmässigt och som person, vi vill satsa på dig på lång sikt!
Om avdelningen
Body & Integration har konstruktionsansvar för följande områden för samtliga BAE Systems Hägglunds produkter;
Skrov och tornkropp
Utvändiga stuvningsluckor
Dörrar och luckor
Stolar

Body & Integration innehar expertkunskap inom:
Materialval
Haverianalyser
Ytbehandling

Den du är
Vi söker dig med erfarenhet och intresse av 3D-modellering och PLM-system. Vi tror att du i grunden är en mekanisk konstruktör och att du gillar att utveckla metod och arbetssätt.
Du kommer att ha väldigt många dagliga kontakter med dina medarbetare så en väl utvecklad samarbetsförmåga är ett måste.
Vårt designarbete utförs i Catia V5 så erfarenhet från Catia V5 meriterande men ej avgörande.
Då vi är en internationell koncern behöver du har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.
Som person värdesätter vi att du har ett genuint teknikintresse, är utåtriktad och ansvarstagande. Du har lätt för att samarbeta, är lyhörd och har hög servicenivå. Du bör vara uppfinningsrik och vi ser gärna att du är van vid att söka information.
Vad du blir en del av
Här ges du möjlighet att arbeta i kunskapsintensiv verksamhet som utvecklas och växer. Du får anställning i ett globalt företag inom försvarsindustrin där man hela tiden utmanar sig själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen.
Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.
BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.
BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.
Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se - www.hogakusten.com/sv
Kontaktperson
Är du intresserad och vill veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Leif Hallin 0660-0660-80508 eller HR Businesspartner Jessica Wennerberg 0660-80570.
Sista ansökningsdag är den 14 augusti.
Vi läser fortlöpande mejl och lyssnar av vår telefon under semesterperioden (V 28 – V 31) så det går bra att lämna meddelande så återkommer vi så snart vi kan.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik.
Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Konstruktör med systemansvar inom vapen- och ammunitionssystem

Är du en lösningsorienterad person som vill arbeta med unikt konstruktörsjobb där du har ansvar för hela systemet och också får utlopp för din kreativitet? Din framtida utmaning Som konstruktör med systemansvar kommer ditt huvudsakliga arbetsområde att vara inom vapen- och ammunitionssystem. Detta innebär utveckling av nya system men även modifiering av befintliga system. En stor del av arbetet sker i 3D CAD-programmet Catia v5. I arbetet ingår också att g... Visa mer
Är du en lösningsorienterad person som vill arbeta med unikt konstruktörsjobb där du har ansvar för hela systemet och också får utlopp för din kreativitet?
Din framtida utmaning
Som konstruktör med systemansvar kommer ditt huvudsakliga arbetsområde att vara inom vapen- och ammunitionssystem. Detta innebär utveckling av nya system men även modifiering av befintliga system. En stor del av arbetet sker i 3D CAD-programmet Catia v5. I arbetet ingår också att genomföra analyser, samt kontrollera och delta vid prov & verifiering.
Utvecklingen av våra fordon sker i nära samarbete med våra kunder och du behöver hantera både kunders krav på systemen och våra egna interna krav. Samtidigt kommer du som konstruktör inom just vapensystem att ha ett fritt och självständigt arbete med möjlighet att uttrycka kreativitet i designen. Här får du chansen att utvecklas till expert inom området och du kommer att få det stöd du behöver för att lyckas!
Med din specialistkompetens kommer du också att stötta systemavdelningen i arbetet med att ta fram fordonens övergripande systemlösning, samt stötta delsystemansvariga vid tekniska frågor med koppling till ditt område. Men dina kontaktytor är många fler än så. Du kommer att vara på plats i produktionen och/eller hos kund, när systemen ska monteras.
Du blir en del av enheten Armament and Fire Control Systems som består av åtta erfarna medarbetare och ett antal konsulter som på bästa sätt kommer att hjälpa dig in i rollen. Du rapporterar till enhetschef. Merparten av vårt dagliga arbete bedrivs i projektform och i projekten rapporterar du till teamledare eller delprojektledare.
Den du är
Vi söker dig med en kreativ ådra och ett intresse och vilja att bli expert inom området. Vi tror att du är utbildad maskiningenjör eller har motsvarande praktisk erfarenhet. Meriterande är några års erfarenhet av mekaniskt konstruktionsarbete, men vi välkomnar också dig som är nyutexaminerad, om du har den rätta motivationen och det rätta handlaget. Du har goda kunskaper i 3D CAD.
Är du en erfaren konstruktör tror vi att du ganska tidigt kan ta hela systemansvaret för vapen- och ammunitionssystem i ett projekt. Är du däremot mindre erfaren så får du den tid du behöver för att lära dig området, för att senare ta systemansvar.
God svenska och engelska i tal och i skrift är ett krav.
Vad du blir en del av
Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens- & karriärutveckling.
BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.
BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.
Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se - www.hogakusten.com/sv
Kontaktperson
Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till:
Daniel Kling Norberg, Chef Armament and Fire Control Systems, 0660 - 87704, eller rekryteringskonsult Maria Håkansson, AxÖ Consulting, 070-4816012.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik.
Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.
Sista ansökningsdag är 2022-08-12.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Mekanisk konstruktör

BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik befinner sig i en expansiv fas med anledning av nya affärer som uppgår till ett värde av över 15 miljarder kronor. Välkommen till en framtid fylld av möjligheter! Din framtida utmaning Till vår avdelning Body&Integration; söker vi nu en mekanisk konstruktör. Body&Integration; består i dag av ca 15 personer varav 12 jobbar med mekanisk konstruktion. I rollen som mekanisk konstruktör kommer du att erbjudas varierade arbet... Visa mer
BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik befinner sig i en expansiv fas med anledning av nya affärer som uppgår till ett värde av över 15 miljarder kronor.
Välkommen till en framtid fylld av möjligheter!
Din framtida utmaning
Till vår avdelning Body&Integration; söker vi nu en mekanisk konstruktör. Body&Integration; består i dag av ca 15 personer varav 12 jobbar med mekanisk konstruktion.
I rollen som mekanisk konstruktör kommer du att erbjudas varierade arbetsuppgifter. Du kommer att arbeta med bl a:
Idégenerering
Utveckling av koncept
Vidareutveckling befintlig produkt
Konstruktion i Catia
Material och komponentval
Enklare hållfasthetsberäkningar
Ritningsframtagning
Dokumentation

Du kommer att ha stora möjligheter att utvecklas, både yrkesmässigt och som person, vi vill satsa på dig på lång sikt!
Om avdelningen
Body & Integration har konstruktionsansvar för följande områden för samtliga BAE Systems Hägglunds produkter;
Skrov och tornkropp
Utvändiga stuvningsluckor
Dörrar och luckor
Stolar

Body & Integration innehar expertkunskap inom:
Materialval
Haverianalyser
Ytbehandling

Den du är
Vi söker dig som har en högskoleutbildning som ingenjör. Erfarenhet av mekanisk konstruktion samt vana vid 3D-modelleringsverktyg är meriterande men vi ser gärna även sökande som nyligen tagit sin examen. Då vi är en internationell koncern behöver du har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.
Som person värdesätter vi att du har ett genuint teknikintresse, är utåtriktad och ansvarstagande. Du har lätt för att samarbeta, är lyhörd och har hög servicenivå. Du bör vara uppfinningsrik och vi ser gärna att du är van vid att söka information.
Vad du blir en del av
Här ges du möjlighet att arbeta i kunskapsintensiv verksamhet som utvecklas och växer. Du får anställning i ett globalt företag inom försvarsindustrin där man hela tiden utmanar sig själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen.
Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.
BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.
BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.
Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se - www.hogakusten.com/sv
Kontaktperson
Är du intresserad och vill veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Leif Hallin 0660-0660-80508 eller HR Businesspartner Jessica Wennerberg 0660-80570.
Sista ansökningsdag är den 14 augusti.
Vi läser fortlöpande mejl och lyssnar av vår telefon under semesterperioden (V 28 – V 31) så det går bra att lämna meddelande så återkommer vi så snart vi kan.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik.
Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Nyexad Ledningsnätsprojektör till AFRY Rookie Program 2022

På AFRY är en Rookie en nyexad kollega som kommer in med nya kunskaper och perspektiv, en person som är en stor tillgång då man vågar utmana med nya idéer, är nyfiken samt sugen på att lära sig från mer erfarna kollegor. Våra värdeord på AFRY är modig, hängiven, lagspelare - tycker du att du har dessa egenskaper, och du planerar att ta examen sommaren 2022, så kan du nu ansöka till AFRY Rookie Program. AFRY erbjuder dig en strålande start i arbetslivet! ... Visa mer
På AFRY är en Rookie en nyexad kollega som kommer in med nya kunskaper och perspektiv, en person som är en stor tillgång då man vågar utmana med nya idéer, är nyfiken samt sugen på att lära sig från mer erfarna kollegor.

Våra värdeord på AFRY är modig, hängiven, lagspelare - tycker du att du har dessa egenskaper, och du planerar att ta examen sommaren 2022, så kan du nu ansöka till AFRY Rookie Program. AFRY erbjuder dig en strålande start i arbetslivet!

Du får ett spännande jobb och en unik möjlighet där AFRY sätter in extra insatser för att säkerställa att du ska trivas på bolaget och utvecklas till din fulla potential. Programmet är utformat för att det ska vara givande för dig på både ett personligt och professionellt plan med noga planerade utbildningar, workshops och värdefull knowlegde transfer mellan seniora kollegor och deltagarna i Rookie Program.

Information om programmet

Under tolv månader erbjuds du en gedigen introduktion i arbetslivet, där du utöver ditt vanliga arbete får delta i utbildningar. Utbildningarna är planerade i form av olika block som innefattar bland annat affärsmässighet, konsultkunskap och juridik. Utbildningarna genomförs kombinerat med teambuilding-aktiviteter. Programmet ger dig dessutom ett brett nätverk inom AFRY.

Professionals Nord söker juniora ingenjörer till AFRY Rookie Program, ett program som är en del av vår personaluthyrning. Du kommer att vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos AFRY under 12 månader. Förutsatt att samarbetet fungerat bra, är målsättningen en fortsatt anställning hos AFRY.
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och AFRYs önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till [email protected]

Läs mer om satsningen på https://afry.com/en/rookie

Information om tjänsten

AFRYs avdelning Vatten består av en större grupp med erfarna medarbetare. Tillsammans med dem och andra kollegor medverkar du i uppdrag av varierande storlek. AFRYs kunder är kommunala, privata och statliga.

Ansvarsområden/arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att arbeta i?uppdrag inom?området VA-ledningssystem dit också pumpstationer och andra distributionsanläggningar ingår. I rollen som projektör arbetar du med förstudier och skissförslag till detaljprojektering, färdiga förfrågningsunderlag och stöd under byggtid. Du dimensionerar vatten och avlopp, tar fram systemlösningar och projekterar.

Uppdragen kommer finnas lokalt och regionalt samt att samverka nationellt?och internationellt?med övriga konsulter hos?AFRY.

Vi söker dig som:

• Till sommaren tar ingenjörsexamen inom förslagsvis Samhällsbyggnad/Väg och vatten eller har du annan inriktning och är öppen för att byta är vi öppna för det. Om du har en YH-utbildning mot Väg och Mark projektering alternativt VA projektering är detta också av intresse.
•  Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av AutoCAD/ Civil 3D eller liknande, men inte ett krav för tjänsten. Även körkort är meriterande.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer att trivas med programmet och på AFRY långsiktigt. De ligger i framkant och vill få in modiga personer som vill utmana kunderna och AFRY internt. AFRY söker också efter dig med ett stort driv.
AFRYs vision är "Making future" vilket genomsyrar hur AFRY jobbar och vilka personer du kommer att samarbeta med. AFRY är övertygande om att förändring sker när modiga personer möts. Därmed tror vi att du är en person som gillar utveckling och vågar ta dig an nya utmaningar. Vidare är du en lagspelare som gärna samarbetar med såväl kollegor som kunder där du gör allt för att bidra till bästa resultat.

START: September 2022
OMFATTNING: Heltid
STAD: Örnsköldsvik
URVAL: Sker löpande

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på [email protected] Visa mindre

Orderkonstruktör

Ansök    Maj 24    Bosch Rexroth AB    Maskinkonstruktör
Företagsbeskrivning Bosch Rexroth AB i Mellansel utvecklar, producerar och levererar världsledande hydrauliska drivsystem och service under produktvarumärket Hägglunds. Företaget har en global försäljnings- och servicebas. Kunderna finns inom bland annat återvinnings-, gruv-, socker-, plast- och oljeindustrin. Den gemensamma nämnaren är företag som efterfrågar det bästa av det bästa. Bosch Rexroth i Mellansel sysselsätter cirka 400 personer och ingår i B... Visa mer
Företagsbeskrivning


Bosch Rexroth AB i Mellansel utvecklar, producerar och levererar världsledande hydrauliska drivsystem och service under produktvarumärket Hägglunds. Företaget har en global försäljnings- och servicebas. Kunderna finns inom bland annat återvinnings-, gruv-, socker-, plast- och oljeindustrin. Den gemensamma nämnaren är företag som efterfrågar det bästa av det bästa. Bosch Rexroth i Mellansel sysselsätter cirka 400 personer och ingår i Boschkoncernen. I Mellansel finns ett av Europas största hydrauliska laboratorier med unika möjligheter för testning, provning och validering. Allt detta i kombination med att arbeta i ett fantastiskt team av engagerade kollegor.


Jobbeskrivning


Vi söker dig som vill vara med och ta världens mest avancerade hydrauliska drivsystem till nästa nivå. Vi söker just nu kollegor till vår Orderkonstruktionsavdelning för våra Drive Units (hydraulaggregat). Hydraulaggregaten levereras tillsammans med våra motorer och styrsystem till kunder runt om i världen. Våra kunder ställer högsta krav på prestanda och kvalitet!
Som Orderkonstruktör är du, tillsammans med flera andra funktioner, delaktig i hela processen, från mottagen order till leverans av färdig produkt. I samråd med våra säljbolag runt om i världen arbetar du med att hitta en optimal teknisk lösning utifrån kundens önskemål och krav. Kundfokus och flexibilitet är viktiga framgångsfaktorer för att vara Orderkonstruktör hos oss. Samarbetet med övriga avdelningar är nära och kan leda till spännande och utmanande uppgifter i utvecklingen av nya tekniska lösningar av våra produkter.


Kravspecifikation


• Högskole- eller Universitetsutbildning inom ingenjörsområdet eller motsvarande
• Intresse för hydraulik och mekanisk konstruktion och/eller elkonstruktion
• Goda kunskaper i svenska och engelska
Flera års erfarenhet är inte viktigast för oss i denna tjänst, det viktiga är att du är driven, ambitiös och att du har teknisk kompetens inom och intresse för mekanisk konstruktion. Dina personliga egenskaper är också viktiga för oss.
I denna roll kommer du att ha många interna och externa kontakter och det är därför viktigt att du är kommunikativ och har god samarbetsförmåga. Affärsresor till våra säljbolag och kunder över hela världen kan ibland behövas, därför bör det inte vara ett problem för dig.
Du kommer att ingå i ett team av Orderkonstruktörer men kommer även att arbeta självständigt, därför behöver du vara bekväm i att både arbeta i team och individuellt. Vi uppskattar om du är nyfiken på ny teknik, noggrann i ditt arbete och har känsla för detaljer.

Tjänsten kräver goda kunskaper i både svenska och engelska.


Ytterligare information


För mer information om tjänsten vänligen kontakta chef Erik Söderkvist, via e-post: [email protected] eller på telefon: 0660-87627.
För mer information om anställningsprocessen vänligen kontakta HR Business Partner Petra Karlström, via e-post: [email protected] eller på telefon: +46 660 87202.
Mer information om Hägglunds produkter och drivsystem finns på: www.hagglunds.com
Urval kommer kunna ske löpande så ansök så snart som möjligt, dock senast 31 juli. Visa mindre

Konstruktör

Ansök    Jun 1    Bosch Rexroth AB    Maskinkonstruktör
Företagsbeskrivning Bosch Rexroth. The Drive & Control Company Bosch Rexroth är världens ledande leverantör inom industriell automation och mobilhydraulik. Ett komplett produktprogram, djup kompetens och god service gör oss till en trygg och säker helhetsleverantör. Vår ambition är att med unik branschkunskap och kvalificerade medarbetare alltid erbjuda våra kunder det allra bästa. I Norden arbetar cirka 900 medarbetare med utveckling, produktion och försä... Visa mer
Företagsbeskrivning
Bosch Rexroth. The Drive & Control Company
Bosch Rexroth är världens ledande leverantör inom industriell automation och mobilhydraulik. Ett komplett produktprogram, djup kompetens och god service gör oss till en trygg och säker helhetsleverantör. Vår ambition är att med unik branschkunskap och kvalificerade medarbetare alltid erbjuda våra kunder det allra bästa. I Norden arbetar cirka 900 medarbetare med utveckling, produktion och försäljning. www.boschrexroth.se
Varför jobba på Bosch?
På Bosch sätter vi människorna främst. När vi har kul på jobbet och mår bra, så mår våra kunder och samarbetspartners bra. Det kommer att ge oss fler och bättre affärer. Att få människor att må bra är en del av vårt hållbarhetsarbete och en god investering för framtiden.
Vi är stolta över att vara ett företag som gör mycket för att du skall trivas hos oss. Majoriteten av våra medarbetare säger att de är stolta över att jobba hos oss och värderar det vi erbjuder i form av förmåner, praktiska lösningar, flexibilitet och gott ledarskap.


Jobbeskrivning
Vi söker nu en Konstruktör
Tjänsten är tills vidare och med placering i Örnsköldsvik
Vi erbjuder dig
Ett stimulerande och utvecklande arbete i en kreativ miljö, där du har möjlighet att samla på dig massvis med erfarenheter kring hur arbetet i ett stort internationellt företag fungerar.
Möjlighet att samarbeta med det interna nätverket för att hitta den bästa lösningen för kunden.
Arbetsuppgifter
Arbetet består av att utifrån våra kunders önskemål, konstruera specialanpassade lösningar. Du kommer att skapa 3D modeller och tillverkningsritningar. I arbetsuppgifterna ingår även att sammanställa teknisk dokumentation.
Du arbetar nära våra försäljningsingenjörer, kunder, leverantörer samt vår produktion.


Bakgrund
Vi vill att du skall vara högskoleingenjör inom maskinteknik eller ha erfarenhet av konstruktionsarbete. Du har jobbat med 3D CAD och det är en fördel om du har erfarenhet av SolidWorksPDM-system. Engelska och svenska behärskar du både i tal och skrift.
Har du erfarenheter av Hydrauliska drivsystems funktion och uppbyggnad är det meriterande.

Personliga egenskaper
Du är strukturerad, noggrann och mån om att alltid leverera rätt kvalitet.
Du besitter förmåga att prioritera arbetsuppgifter för att hålla deadline. Vi förutsätter att du är nyfiken på, och är stimulerad av utvecklingsarbete. Du har en stark drivkraft och initiativförmåga och tycker om att arbeta både


Kravspecifikation
Bakgrund
Vi vill att du skall vara högskoleingenjör inom maskinteknik eller ha erfarenhet av konstruktionsarbete. Du har jobbat med 3D CAD och det är en fördel om du har erfarenhet av SolidWorksPDM-system. Engelska och svenska behärskar du både i tal och skrift.
Har du erfarenheter av Hydrauliska drivsystems funktion och uppbyggnad är det meriterande.
Personliga egenskaper
Du är strukturerad, noggrann och mån om att alltid leverera rätt kvalitet.
Du besitter förmåga att prioritera arbetsuppgifter för att hålla deadline. Vi förutsätter att du är nyfiken på, och är stimulerad av utvecklingsarbete. Du har en stark drivkraft och initiativförmåga och tycker om att arbeta både


Ytterligare information
Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss har du möjlighet att jobba med spännande arbetsuppgifter och vara en del av navet i vår organisation. Du kommer till ett företag som har tydliga värderingar och som värnar om mångfald. Vi är måna om våra medarbetare och hos oss är det möjligt att förena det professionella med det privata. Ömsesidigt förtroende är självklart för oss och du får både eget ansvar och möjligheter att utveckla din kompetens. Dessutom finns det unika utsikter för dig att utvecklas både vid Bosch Rexroth i Sverige och inom Bosch globalt. Utöver det erbjuder vi våra medarbetare bra förmåner.

Ytterligare information
Känner du för utmaningen och vill veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att
kontakta Niklas Hörnell på 0660-86512
För mer information om rekryteringsprocessen, kontakta HR Helene Svensson 08-727 92 26.
Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då intervjuer kan ske löpande, skicka in din ansökan senast den 12 Juni 2022. Visa mindre

Product Design Engineer - Amending Functions & Accessories

Ansök    Mar 30    Bosch Rexroth AB    Maskinkonstruktör
Company Description Bosch Rexroth in Mellansel is the Head Quarter of the Business Unit Large Hydraulic Drives. We develop, produce and supply direct hydraulic drive systems and services under the Hägglunds brand. The products are known for being reliable, strong and of outstanding quality. We strive to innovate this core for future growth. Job Description We are looking for a Design Engineer in our R&D department who will be working with improving... Visa mer
Company Description


Bosch Rexroth in Mellansel is the Head Quarter of the Business Unit Large Hydraulic Drives. We develop, produce and supply direct hydraulic drive systems and services under the Hägglunds brand. The products are known for being reliable, strong and of outstanding quality. We strive to innovate this core for future growth.
Job Description


We are looking for a Design Engineer in our R&D department who will be working with improving the products in one of our product teams. The responsibility covers tasks in the whole product life cycle from concept studies, new developments, improving existing products to phase out.
Improvements and optimizations of our products are core tasks for you, this in close cooperation with the Sales- and Production departments in Mellansel.
You will be working in a cross-functional team so therefore this position requires a genuine interest in product development, good communication skills and a willingness to collaborate and work in a team.
The job will give you the possibility to work with all other functions within Bosch Rexroth. Our hydraulic laboratory provides unique opportunities for testing and validation of your improvements. All this combined with working in a great team of dedicated colleagues.
Qualifications


Educational background in Mechanical/Mechatronics Engineering
You are familiar with Product Development Methods, especially in Collaborating with Suppliers
You bring along professional experience in Supply Chain Management & Value Chain Management in industrial context
Good knowledge in English
Goda kunskaper i svenska

?Additional Information


For more information about the position please contact Manager Henrik Burström, by e?mail: [email protected] or by phone: +46 660 87161.
For more information about the hiring process please contact HR Business Partner Peter Gimbergsson, by e?mail: [email protected] or by phone: +46 660 87007.
More information about Hägglunds products and drive systems can be found at: www.hagglunds.com
Welcome with your application! Visa mindre

Technical Quality Manager

Brinner du för kvalitet, processer och ledning är kanske rollen som Technical Quality Manager rätt för dig. Rollen som TQM är en relativt ny roll inom Engineering och vi söker dig som vill ta dig an en utmaning och forma roll, process och arbetssätt. Välkommen till en världsledande koncern som befinner sig i teknikens absoluta framkant. Vi ser fram emot din ansökan! Arbetsbeskrivning Till avdelningen R&D, ECM & Governance söker vi en driven Technical Quali... Visa mer
Brinner du för kvalitet, processer och ledning är kanske rollen som Technical Quality Manager rätt för dig. Rollen som TQM är en relativt ny roll inom Engineering och vi söker dig som vill ta dig an en utmaning och forma roll, process och arbetssätt. Välkommen till en världsledande koncern som befinner sig i teknikens absoluta framkant. Vi ser fram emot din ansökan!
Arbetsbeskrivning
Till avdelningen R&D, ECM & Governance söker vi en driven Technical Quality Manager. Avdelningen ingår i funktionen Engineering. Förkortningarna ovan står för Research & development och Engineering change management.
Som Technical Quality Manager ingår du i projektgruppen med ansvar att upprätta en god kvalitetsplanering och konfigurationsstyrning för Engineerings räkning. Du får arbeta i en varierande och stimulerande miljö där du verkar och arbetar tillsammans med de flesta avdelningar på företaget.
Tidigt i ett projekt definierar du vilka områden som kvalitetssäkringsarbetet skall fokusera på. Detta gör du i samråd med Project Quality Manager (PQM), Teknisk projektledare (TPM) och projektledare inom Integrated Logistic Systems (ILSM),
Du arbetar proaktivt med att granska planerade kvalitetssäkrande aktiviteter som t ex granskning av tekniska beskrivningar till underleverantörer, genomförande av utvecklingsmilstolpar samt granskning av leverabler till manualer och handböcker för våra fordon. Du följer upp Engineerings nyckeltal i projektet och rapporterar eventuella avvikelser.
I projektet rapporterar du status till våra projektledande roller TPM, ILSM och PQM (Project Quality Manager). Till din linjechef rapporterar du status vid projektuppföljningsavstämningar, MPR.
Vid behov skall du som moderator initiera och genomföra LFE (Learning from Experience) och RCCA (Root Cause And Corrective Actions) vid problem/avvikelser i projektet.
Kvalifikationer
Vi söker dig med ledaregenskaper och intresse för kvalitetsfrågor samt har en vilja att utvecklas inom kvalitetsområdet. Vi ser positivt på tidigare erfarenhet inom områden som konstruktion, produktion, inköp och projektledning. Du har förståelse hur man skapar och bygger upp bra rutiner för kvalitetssäkring.
Du har erfarenhet att jobba med olika problemlösningsmetoder och angripa ett problem. Som person har du ett starkt eget driv och tar stort ansvar. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga och en utpräglad känsla för leverans och måluppfyllelse. Att du har en positiv grundsyn inför problem är en självklarhet. God svenska och engelska i tal/skrift är ett krav.
Vi tror att du har en högskoleutbildning inom det tekniska området eller annan för tjänsten relevant utbildning.
För att trivas i rollen behöver du vara en självgående person som genom driv och engagemang har förmågan att strukturera och planera arbetet väl. Då du kommer arbeta i projektteam trivs du med att samarbeta med andra såväl som att kunna ta egna initiativ. Rollen kräver att du är en god kommunikatör och att du trivs i en miljö där förändring är en del av vardagen.
BAE Systems erbjuder
Här ges du möjlighet att arbeta i kunskapsintensiv verksamhet som utvecklas och växer. Du får anställning i ett globalt företag inom försvarsindustrin där man hela tiden utmanar sig själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. Som medarbetare får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Företaget är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter. När du börjar hos oss får du ett introduktionsprogram där man ges en möjlighet att få insyn i andra avdelningars arbete och på det sättet lära känna företaget.
Om du inte kan se filmen, klicka på länken: https://youtu.be/spyM86NLbOk
Kontaktperson
Har du frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef Björn Hellholm 0660-801 98 alternativt HR Business partner Anneli Jonsson 0660-877 24.
Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess. Det finns legala krav samt krav som våra kunder ställer på oss som företag. Alla som anställs ska genomföra säkerhetskontroll samt drogtest. Alla våra anställda genomgår dessa rutiner.
Tjänsten är en tillsvidareanställning och placeringsort är Örnsköldsvik. Sista ansökningsdag är 20 april. Välkommen med din ansökan!
BAE Systems Hägglunds
Koncernen BAE Systems levererar några av världens mest avancerade lösningar inom försvar, flyg och säkerhet och är teknikledande inom flera områden. Vi har fler än 80 000 kvalificerade medarbetare i över 40 länder. BAE Systems Hägglunds AB i Örnsköldsvik sysselsätter idag ca 800 medarbetare och räknar med att rekrytera över 100 personer under 2021. Företagets fokus är utveckling, tillverkning och support av ett brett spektrum av militära system till kunder över hela världen. Tillsammans med kunder och partners på den lokala marknaden arbetar vi för att leverera de bästa produkterna och tjänsterna för militär verksamhet. Vårt mål är att ge bästa möjliga förutsättningar att skydda människorna som använder våra produkter genom att ge överlägsenhet i mobilitet, skydd, omvärldsuppfattning och eldkraft.
Ledorden som genomsyrar vår verksamhet är Pålitlig, Innovativ och Djärv. Våra kunder förväntar sig att vi ska ha kunskapen att leda dem till väl avvägda lösningar utifrån deras förutsättningar, även om det betyder att gå nya vägar och hitta nya lösningar.
För mer information besök www.baesystems.com
Läs gärna mer om Örnsköldsvik på www.inspiration.ornskoldsvik.se Visa mindre

Projektledare mekanik

Är du en ledare som vill jobba med spetsteknologi i en omväxlande miljö där utvecklingen av framtidens militära fordonssystem står i fokus? Vill du ha en ledande roll där du får vara delaktig under fordonens hela livscykel? Då kan det vara just dig vi söker till projektledare för vår avdelning Mechanical Subsystems Management. Här jobbar du nära verksamheten med stora kontaktytor både internt såväl som externt. Välkommen till en världsledande koncern som b... Visa mer
Är du en ledare som vill jobba med spetsteknologi i en omväxlande miljö där utvecklingen av framtidens militära fordonssystem står i fokus? Vill du ha en ledande roll där du får vara delaktig under fordonens hela livscykel? Då kan det vara just dig vi söker till projektledare för vår avdelning Mechanical Subsystems Management. Här jobbar du nära verksamheten med stora kontaktytor både internt såväl som externt. Välkommen till en världsledande koncern som befinner sig i teknikens absoluta framkant. Vi ser fram emot din ansökan!
Din framtida utmaning
Rollen som projektledare Mekanik är en viktig del i alla våra leveransprojekt och nu behöver vi stärka upp vår förmåga inom Mekanikområdet.
Området Mekanik innefattar all mekanisk design samt integration av större system inom både torn- och chassissystem. Området omfattar även en extern gränsyta mot internationella leverantörer av komplexa system.
Huvudsakliga arbetsuppgiften är att leda en projektgrupp i utvecklingen av mekaniska system inom ett dedikerat projekt. Genom tydliga mål och uppföljningar skapar du goda förutsättningar för projektets medlemmar att nå resultat och utveckling. Dina kontaktytor internt är främst mot tekniska projektledare, design samt produktion & inköp emn även externt mot våra kunder och leverantörer.
I denna tjänst kommer du att vara med och driva arbetet i att utveckla våra produkters roller och förmågor i enlighet med våra kunders önskemål. Du ansvarar för att planera, driva och följa upp arbetet genom bland annat kontinuerlig tidsestimering, resursplanering samt uppföljning av projektbudget vs kostnader.
Du blir en del av avdelningen för Delprojektledning bestående av ca 10 medarbetare. I linjen rapporterar du till chef för Mechanical Subsystems Management och i projektet till Teknisk projektledare.
Den du är
Vi ser gärna att du som söker har en teknisk högskole- eller universitetsutbildning samt har praktisk erfarenhet inom projektledning då du kommer att leda en grupp med 10-20 personer.
Grundläggande teknisk förståelse är meriterande samt erfarenhet av liknande roller.
Som ledare har du ett starkt intresse av att motivera dina projektmedlemmar genom ett stödjande och coachande ledarskap.
Som person har du ett starkt eget driv och tar stort ansvar. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga och en utpräglad känsla för leverans och måluppfyllelse.
Att du har en positiv grundsyn inför problem är en självklarhet för dig. Givetvis har du även ett brinnande intresse för teknik.
God svenska och engelska i tal/skrift är krav.
Vad du blir en del av
Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.
BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.
BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.
Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se - www.hogakusten.com/sv
Kontaktperson
Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef Mattias Nordin 0660-878 27 alternativt rekryteringskonsult Maria Håkansson, AxÖ Consulting, 070-4816012.
Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess. Det finns legala krav och krav som våra kunder ställer på oss som företag. Alla som anställs ska genomföra säkerhetskontroll samt drogtest. Alla våra anställda genomgår dessa rutiner.
Tjänsten är tillsvidareanställning och placeringsort är Örnsköldsvik.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Maskinkonstruktör, Jonsson & Söner Örnsköldsvik

Ansök    Jun 22    Experis AB    Maskinkonstruktör
Här ges du en fantastisk möjlighet att bli en del av detta gedigna bolag med entreprenörsanda. Vår verksamhet ligger i vacker omgivning längs Moälven strax utanför Örnsköldsvik. Om verksamheten Jonsson och Söner grundades 1953 och tillverkar krossverk och siktstationer. Vi ingår sedan juli 2018 i den finska industrikoncernen Metso Outotec. Vi marknadsför och säljer våra produkter under eget namn och är marknadsledande i Sverige. Vi är i en expansionsfas ... Visa mer
Här ges du en fantastisk möjlighet att bli en del av detta gedigna bolag med entreprenörsanda. Vår verksamhet ligger i vacker omgivning längs Moälven strax utanför Örnsköldsvik.

Om verksamheten

Jonsson och Söner grundades 1953 och tillverkar krossverk och siktstationer. Vi ingår sedan juli 2018 i den finska industrikoncernen Metso Outotec. Vi marknadsför och säljer våra produkter under eget namn och är marknadsledande i Sverige. Vi är i en expansionsfas där vi de senaste fem åren ökat vår omsättning med 10-20% per år. Idag har vi ca 65 anställda och en omsättning på över 500 miljoner.

Ta chansen idag och bli del i en av Örnsköldsviks mest attraktiva arbetsplatser! Nu söker Jonsson & Söner en maskinkonstruktör för att förstärka vår konstruktion och utvecklingsavdelning.

Om tjänsten

Vi utvecklar produkter från skiss till färdiga maskiner där du får kombinera mekanik, hydraulik och elektronik till en färdig produkt. Våra produkter är under ständig utveckling vilket innebär att vi löpande tittar på nya idéer och lösningar. Hos oss får du en bred roll med mycket eget ansvar. Du kommer ingå i en erfaren och självgående grupp där arbetsuppgifterna är varierande och i stort inkluderar:

Kundanpassningar

Vidareutveckling

Nyutveckling

Produktvård och produktförbättringar

Intern och extern teknisk support

Ritningsunderlag

Dokumentation

Vem är du?

Vi söker dig, en ingenjör med erfarenhet inom 3D-CAD program eller med intresse att fördjupa sig mer. Som person är du noggrann, strukturerad och engagerad. Du är lätt att samarbeta med, gillar att ta egna initiativ och är flexibel. Du bidrar till stämningen på arbetet och är en god kollega.

Vi arbetar i Inventor och vill att du har goda kunskaper i svenska och engelska. Erfarenhet inom mekanik, elektronik och hydraulik är meriterande. Du behöver B-körkort.

Tjänsten är på heltid. Tillträde enlig överenskommelse.

Ansökan och kontakt

Du söker tjänsten via jeffersonwells.se där du laddar upp CV och personligt brev i pdf-format. Om du har frågor är välkommen att kontakta rekryteringskonsult AnnaKarin Bergqvist på 070 - 377 20 63 alt mail [email protected]

Vi arbetar med löpande urval, ansök redan idag!

Sista ansökningsdag är: 30 augusti

Vi välkomnar din ansökan! Visa mindre

Artikelinformatör

Är du tekniskt intresserad och har ett öga för detaljer? Ta då chansen att bli vår nya kollega när vi behöver förstärka vår avdelning för Driftsäkerhet och Underhåll/LSA med en artikelinformatör! Din framtida utmaning Korrekt och kvalitetssäkrad artikelinformation är A och O i vår verksamhet. När våra fordon gör sin resa från oss till slutkund så finns det flera parter som är i behov av information gällande våra produkters olika egenskaper. I rollen som ar... Visa mer
Är du tekniskt intresserad och har ett öga för detaljer? Ta då chansen att bli vår nya kollega när vi behöver förstärka vår avdelning för Driftsäkerhet och Underhåll/LSA med en artikelinformatör!
Din framtida utmaning
Korrekt och kvalitetssäkrad artikelinformation är A och O i vår verksamhet. När våra fordon gör sin resa från oss till slutkund så finns det flera parter som är i behov av information gällande våra produkters olika egenskaper. I rollen som artikelinformatör blir ditt ansvar att beskriva dessa egenskaper, så som t ex mått, vikt, artikelnummer, material och hållbarhet. Du sköter också kodifieringsprocessen inom företaget (Nato-nummer och Förrådsbeteckningar).
Informationen om våra artiklar beskrivs utifrån en toppnivå ner i understrukturer. I arbetet utgår du från tredimensionella ritningar och modeller i Catia, från vilka du skapar enklare bilder som du kopplar alla nödvändiga egenskaper till. Egenskaperna hämtar du från PLM (product lifecycle management)-systemet Aras. Du identifierar också och lägger till egenskaper och artiklar som saknas. Den sammanställda artikelinformationen granskas sedan och skickas vidare till kund. Internt används den bland annat i arbetet med att skapa reservdelskataloger. I denna roll har du många interna kontaktytor, så som delprojektledare och produktionstekniker. Du deltar i projektmöten där du bland annat bevakar ifall ändringar i artiklar innebär påverkan på kodifieringen. Du deltar också i avdelningens interna arbete med att utveckla arbetsmetoder och processer.
Den du är
Den här rollen passar dig som är analytisk, fokuserad och duktig på detaljer & struktur. Du behöver ha teknisk förståelse och kunna läsa en ritning. Vi ser gärna att du har en teknisk utbildning på högskolenivå, men det är inget krav. Arbetet är självständigt men eftersom kontaktytorna är många är det också viktigt att du är samarbetsorienterad och har lätt för att kommunicera i både tal och i skrift.
Erfarenhet från fordonsindustri/försvarsindustri är meriterande.
Eftersom vi verkar i en internationell miljö behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.
Vad du blir en del av
Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.
BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.
BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.
Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se - www.hogakusten.com/sv
Kontaktperson
Har du frågor kring tjänsten, kontakta: Mauritz Gustafsson, chef R&M/LSA, 0660-80179 eller rekryteringskonsult Maria Håkansson, 070-481 60 12.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik.
Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest. Visa mindre

Technical Quality Manager TQM

Brinner du för kvalitet, processer och ledning, så är kanske rollen som Technical Quality Manager rätt för dig. Rollen som TQM är en ny roll inom Engineering och därför söker vi dig som vill ta dig an en utmaning och forma både roll, process och arbetssätt. Välkommen till en världsledande koncern som befinner sig i teknikens absoluta framkant. Vi ser fram emot din ansökan! Arbetsbeskrivning Till avdelningen R&D, ECM & Governance söker vi en driven Technica... Visa mer
Brinner du för kvalitet, processer och ledning, så är kanske rollen som Technical Quality Manager rätt för dig. Rollen som TQM är en ny roll inom Engineering och därför söker vi dig som vill ta dig an en utmaning och forma både roll, process och arbetssätt. Välkommen till en världsledande koncern som befinner sig i teknikens absoluta framkant. Vi ser fram emot din ansökan!
Arbetsbeskrivning
Till avdelningen R&D, ECM & Governance söker vi en driven Technical Quality Manager. Avdelningen ingår i funktionen Engineering. Förkortningarna ovan står för Research & development och Engineering change management.
Som Technical Quality Manager ingår du i projektgruppen med ansvar att upprätta en god kvalitetsplanering ,och konfigurationsstyrning för engineerings räkning. Du får arbeta i en varierande och stimulerande miljö där du verkar och arbetar tillsammans med de flesta avdelningar på företaget.
Tidigt i ett projekt i samråd med Teknisk projektledare (TPM) och projektledare inom Integrated Logistic Systems (ILSM) definierar du vilka områden som kvalitetssäkringsarbetet skall fokusera på. Du arbetar proaktivt med att granska planerade kvalitetssäkrande aktiviteter som t ex granskning av Tekniska beskrivningar till underleverantörer, genomförande av utvecklings milstolpar samt granskning av av leverabler till manualer och handböcker för våra fordon. Du följer upp Engineerings KPI’er i projektet och rapporterar eventuella avvikelser.
I projektet rapporterar du status till våra projektledande roller TPM, ILSM och PQM (Project Quality Manager). Samt till linjechef rapporterar du status vid projektuppföljningsavstämningar, MPR.
Vid behov skall du som moderator initiera och genomföra Lfe (Learning from Experience) och RCCA (Root Cause And Corrective Actions) vid problem/avvikelser i projektet.
Kvalifikationer
Vi söker dig med ledaregenskaper samt intresse för kvalitetsfrågor och en vilja att utvecklas inom kvalitetsområdet. Vi ser positivt på tidigare erfarenhet inom områden som konstruktion, produktion, inköp och projektledning, samt att du har förståelse hur man skapar och bygger upp bra rutiner för kvalitetssäkring.
Du har en erfarenheter att jobba med olika problemlösningsmetoder och angripa ett problem. Som person har du ett starkt eget driv och tar stort ansvar. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga och en utpräglad känsla för leverans och måluppfyllelse. Att du har en positiv grundsyn inför problem är en självklarhet. God svenska och engelska i tal/skrift är ett krav.
Vi tror att du har en högskoleutbildning inom det tekniska området, eller annan relevant utbildning för tjänsten.
För att trivas i rollen behöver du vara en självgående person som genom driv och engagemang har förmågan att strukturera och planera arbetet väl. Då du kommer arbeta i projektteam trivs du med att samarbeta med andra såväl som att kunna ta egna initiativ. Rollen kräver att du är en god kommunikatör och att du trivs i en miljö där förändring är en del av vardagen.
BAE Systems erbjuder
Här ges du möjlighet att arbeta i kunskapsintensiv verksamhet som utvecklas och växer. Du får anställning i ett globalt företag inom försvarsindustrin där man hela tiden utmanar sig själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. Som anställd får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Företaget är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter. När du börjar hos oss får du ett introduktionsprogram där man ges en möjlighet att få insyn i andra avdelningars arbete och på det sättet lära känna företaget.
Om du inte kan se filmen, klicka på länken: https://youtu.be/spyM86NLbOk
Kontaktperson
Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef Björn Hellholm 0660-80198 alternativt HR Businesspartner Jessica Wennerberg 0660-80570.
Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess. Det finns legala krav och krav som våra kunder ställer på oss som företag. Alla som anställs ska genomföra säkerhetskontroll samt drogtest. Alla våra anställda genomgår dessa rutiner.
Tjänsten är tillsvidareanställning och placeringsort är Örnsköldsvik.
Sista ansökningsdag är 30 maj. Välkommen med din ansökan!
BAE Systems Hägglunds
Koncernen BAE Systems levererar några av världens mest avancerade lösningar inom försvar, flyg och säkerhet och är teknikledande inom flera områden. Vi har fler än 80 000 kvalificerade medarbetare i över 40 länder. BAE systems Hägglunds AB i Örnsköldsvik sysselsätter idag ca 800 medarbetare och räknar med att rekrytera över 100 personer under 2021. Företagets fokus är utveckling, tillverkning och support av ett brett spektrum av militära system till kunder över hela världen. Tillsammans med kunder och partners på den lokala marknaden arbetar vi för att leverera de bästa produkterna och tjänsterna för militär verksamhet. Vårt mål är att ge bästa möjliga förutsättningar att skydda människorna som använder våra produkter genom att ge överlägsenhet i mobilitet, skydd, omvärldsuppfattning och eldkraft.
Ledorden som genomsyrar vår verksamhet är Pålitlig, Innovativ och Djärv. Våra kunder förväntar sig att vi ska ha kunskapen att leda dem till väl avvägda lösningar utifrån deras förutsättningar, även om det betyder att gå nya vägar och hitta nya lösningar.
Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess. Det finns legala krav och krav som våra kunder ställer på oss som företag. Alla som anställs ska genomföra säkerhetskontroll samt drogtest.
För mer information besök www.baesystems.com
Läs gärna mer om Örnsköldsvik på www.inspiration.ornskoldsvik.se Visa mindre

Ingenjör / konstruktör mekanik

Är du ingenjör med intresse för både el och mekanik och vill ha möjlighet att själv utforma din roll utifrån hur du vill utvecklas? Då kan det vara just dig vi söker till vår Elsystemsavdelning. Här får du möjligheten att både utveckla framtidens fordon och dig själv. Välkommen till en världsledande koncern som befinner sig i teknikens absoluta framkant. Vi ser fram emot din ansökan! Om tjänsten Vi vill förstärka vår avdelning för Elsystem med 1-2 nya meda... Visa mer
Är du ingenjör med intresse för både el och mekanik och vill ha möjlighet att själv utforma din roll utifrån hur du vill utvecklas? Då kan det vara just dig vi söker till vår Elsystemsavdelning. Här får du möjligheten att både utveckla framtidens fordon och dig själv. Välkommen till en världsledande koncern som befinner sig i teknikens absoluta framkant. Vi ser fram emot din ansökan!
Om tjänsten
Vi vill förstärka vår avdelning för Elsystem med 1-2 nya medarbetare inom mekanisk konstruktion av el och elektronikkomponenter. Beroende på din bakgrund har vi möjlighet att kunna anpassa rollen så att den passar dina önskemål i din karriärutveckling, oavsett om du är nyutexaminerad eller senior ingenjör.
Som konstruktör på elsystemavdelningen kommer du att arbeta över ett brett tekniskt område mellan mekanik och elektronik där din uppgift blir att på ett innovativt och professionellt sätt integrera detta i våra fordon. Du kommer att vara med genom hela kedjan, från idé till färdig produkt. Utvecklingen sker i 3D CAD-programmet Catia v5.
Arbetsuppgifterna omfattar:
Utveckling av framtidens el-system
Val av komponenter samt upprättande av utvecklingsspecifikationer
Framtagning av provmaterial samt deltagande vid konstruktionsprovning
Framtagning av konstruktionsunderlag i Catia Analys av marknadens existerande
komponenter och delsystem
Analys och provning mot militära standarder

Är du redan idag en senior ingenjör, kan vi erbjuda dig att kliva in i en mer ledande befattning där du kommer att fokusera mer på:
Arbetsledning, upphandling, skattning av anbud och kanske konceptframtagning.
Eller så vill du kanske fortsätta utvecklas som konstruktör och bredda dig över flera tekniska discipliner. Oavsett var du står i dag, kommer du att få ett spännande och varierande arbete i en högteknologisk miljö. Ditt arbete hos oss kommer att innebära många olika kontaktytor, framförallt inom företaget men även mot leverantörer och kunder.
Kvalifikationer
Vi ser gärna att du som söker har Högskole- eller Civilingenjörsexamen inom elkraft, mekanik, elektronik eller liknande. Är du nyutexaminerad är det viktigt att du har rätt utbildningsbakgrund och ett starkt eget driv att utvecklas som konstruktör inom området. Har du några års erfarenhet är det meriterande om du tidigare arbetat med utveckling av kompletta system, gärna inom fordonsindustrin eller annan tyngre maskinindustri.
Som person har du ett starkt eget driv och tar stort ansvar. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga och en utpräglad känsla för leverans och måluppfyllelse. Att du har en positiv grundsyn inför problem är en självklarhet. God svenska och engelska i tal/skrift är ett krav.
BAE Systems erbjuder
Här ges du möjlighet att arbeta i kunskapsintensiv verksamhet som utvecklas och växer. Du får anställning i ett globalt företag inom försvarsindustrin där man hela tiden utmanar sig själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. Som anställd får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Företaget är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter. När du börjar hos oss får du ett introduktionsprogram där man ges en möjlighet att få insyn i andra avdelningars arbete och på det sättet lära känna företaget.
Om du inte kan se filmen, klicka på länken: https://youtu.be/spyM86NLbOk
Kontaktperson
Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef Marcus Olsson 0660-80046 alternativt HR Businesspartner Jessica Wennerberg 0660-80570.
Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess. Det finns legala krav och krav som våra kunder ställer på oss som företag. Alla som anställs ska genomföra säkerhetskontroll samt drogtest. Alla våra anställda genomgår dessa rutiner.
Tjänsten är tillsvidareanställning och placeringsort är Örnsköldsvik.
Sista ansökningsdag är 26 maj. Välkommen med din ansökan!
BAE Systems Hägglunds
Koncernen BAE Systems levererar några av världens mest avancerade lösningar inom försvar, flyg och säkerhet och är teknikledande inom flera områden. Vi har fler än 80 000 kvalificerade medarbetare i över 40 länder. BAE systems Hägglunds AB i Örnsköldsvik sysselsätter idag ca 800 medarbetare och räknar med att rekrytera över 100 personer under 2021. Företagets fokus är utveckling, tillverkning och support av ett brett spektrum av militära system till kunder över hela världen. Tillsammans med kunder och partners på den lokala marknaden arbetar vi för att leverera de bästa produkterna och tjänsterna för militär verksamhet. Vårt mål är att ge bästa möjliga förutsättningar att skydda människorna som använder våra produkter genom att ge överlägsenhet i mobilitet, skydd, omvärldsuppfattning och eldkraft.
Ledorden som genomsyrar vår verksamhet är Pålitlig, Innovativ och Djärv. Våra kunder förväntar sig att vi ska ha kunskapen att leda dem till väl avvägda lösningar utifrån deras förutsättningar, även om det betyder att gå nya vägar och hitta nya lösningar.
Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess. Det finns legala krav och krav som våra kunder ställer på oss som företag. Alla som anställs ska genomföra säkerhetskontroll samt drogtest.
För mer information besök www.baesystems.com
Läs gärna mer om Örnsköldsvik på www.inspiration.ornskoldsvik.se Visa mindre

Ingenjör med systemansvar inom eldledning- och siktessystem

Vill du arbeta i komplexa projekt med avancerade produkter som ligger i teknikens absoluta framkant? Avdelningen Armament och Fire Control Systems rekryterar nu en ingenjör med systemansvar inom områdena Eldledningssystem och Siktessystem. Gruppen består idag av 7 egna anställda samt ett antal konsulter. Tveka inte att skicka in din ansökan och bli en del av ett internationellt, expansivt och innovativt företag inom försvarsindustrin som erbjuder sina anst... Visa mer
Vill du arbeta i komplexa projekt med avancerade produkter som ligger i teknikens absoluta framkant? Avdelningen Armament och Fire Control Systems rekryterar nu en ingenjör med systemansvar inom områdena Eldledningssystem och Siktessystem. Gruppen består idag av 7 egna anställda samt ett antal konsulter. Tveka inte att skicka in din ansökan och bli en del av ett internationellt, expansivt och innovativt företag inom försvarsindustrin som erbjuder sina anställda fina förmåner och utvecklingsmöjligheter!
Din framtida utmaning
Vi söker dig som vill ta ett övergripande ansvar för de komplexa system som återfinns inom Armament and Fire Control Systems med särskilt fokus på Eldledningssystem och Siktessystem. Du kommer att arbeta i komplexa projekt med avancerade produkter som ligger i framkant inom många tekniska områden. Du kommer röra dig inom många teknikområden och dina kontaktytor inom företaget kommer vara breda. Vårt arbete bedrivs i projektmatris där din insats blir viktig för att varje projekt ska nå goda resultat med hög kvalitet.
Viktiga arbetsuppgifter är att:
Hantera krav, genomföra analys samt leda/bistå i systemutveckling och dokumentation.
Delta i utvecklandet av nya och befintliga torn- och vapensystem och ingående delsystem med focus på Eldledningssystem och Vapensystem.
Stödja Delsystemansvarig vid tekniska frågor, både internt och externt.
Utveckla och stödja framtagning av Delsystemstrategier.

Den du är
Vi söker dig som några års erfarenhet av liknande uppgifter, meriterande är om du har erfarenhet av våra produkter. Vi tror att du har en utbildningsbakgrund som ingenjör, meriterande om du är teknisk officer eller arméingenjör. Du har god förståelse för produktutveckling och mekanisk konstruktion. Du har erfarenhet av att skriva rapporter samt hålla presentationer. Vi förväntar oss att du har tillräcklig bredd för att förstå helheten i vapensystemen, men också tillräckligt djup för att kunna kommunicera hur systemet är tänkt att fungera. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att jobba i projekt. Du har god kommunikations­förmåga i svenska och engelska, i både tal och skrift.
Som person är du strukturerad, ansvarskännande och resultatinriktad. Du har en god planerings- och uppföljningsfråga och har lätt för att samarbeta med andra samt har förmågan att kunna prioritera och fokusera på resultatet när det krävs.
Vad du blir en del av
Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens- & karriärutveckling.
BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.
BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.
Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se - www.hogakusten.com/sv
Kontaktperson
Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till:
Edvard Kleberg, Chef Armament and Fire Control Systems, 0660 - 80651, eller rekryteringskonsult Ola Pettersson, Kompetenslaget, 070 – 377 02 45
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik.
Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.
Sista ansökningsdag är 2021-05-02 men vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval. Visa mindre

Trainee - Junior ingenjör, blivande rörkonstruktör

Ansök    Apr 7    ÅF Pöyry AB    Maskinkonstruktör
Om jobbet Vår värdegrund är BRAVE, DEVOTED, TEAMPLAYERS. Är du en ung ingenjör och känner att du passar in i de värderingarna kan detta mycket troligt vara något för dig! Sammanslagningen mellan ÅF + Pöyry gör oss till en av världens starkaste Engineering & Design företag bl.a. när det gäller nya intressanta områden som utveckling av biobränslen. Det händer många spännande saker i vår marknad just nu och AFRY:s uttalade satsning inom Processindustri ger os... Visa mer
Om jobbet
Vår värdegrund är BRAVE, DEVOTED, TEAMPLAYERS. Är du en ung ingenjör och känner att du passar in i de värderingarna kan detta mycket troligt vara något för dig!
Sammanslagningen mellan ÅF + Pöyry gör oss till en av världens starkaste Engineering & Design företag bl.a. när det gäller nya intressanta områden som utveckling av biobränslen. Det händer många spännande saker i vår marknad just nu och AFRY:s uttalade satsning inom Processindustri ger oss möjligheter att rekrytera ytterligare då vi ser många intressanta projekt och uppdrag framför oss.
Sektionen Plant Design i Örnsköldsvik består idag av ca 7 duktiga medarbetare och för att göra teamet komplett behöver vi en ny kollega som är i början av sin karriär och kan bidra med nytänkande.
I dagsläget jobbar vi mot massa-, pappers-, och kemiindustrin med multidisciplinära projekt där kreativiteten och problemlösningen ständigt ställs på prov. I vårt marknadsområde ingår förutom vår grupp även bl.a. automation, el & instrument, process, struktur och projektledning. Detta ger oss en bred kompetens att marknadsföra gentemot våra kunder och även möjligheter att ta sk. ”in-house” projekt.
Dina arbetsuppgifter kommer att variera då du kommer vara delaktig i olika projekt, både in-house och ute hos kund. Framförallt kommer du att få möjligheten att bli en riktigt duktig konstruktör med hjälp av AFRY kollegor i teamet. Till en början kommer en mentor ”AFRY Buddy” vägleda dig och på så vis se till att du utvecklas dit du vill. Arbetsdagarna kommer bli omväxlande och lärorika men viktigast så kommer det att bli kul!

Vem är du?
Vi söker dig som har en teknisk utbildning på YH eller högskolenivå, som till exempel maskin- eller energiingenjör, och som vill etablera dig som konstruktör inom rör- och anläggningsteknik. Vi ser att du är i början av din karriär, antingen att du nyligen tagit examen eller arbetat 1-2 år inom rör/mekanisk konstruktion eller inom underhåll/drift/energi och behärskar både teknisk svenska och engelska bra, i såväl tal som skrift.
Vi tror att du letar efter en arbetsgivare som tycker det är viktigt med kompetensutveckling, teamkänsla och roliga uppdrag. Vi förmodar att du presterar på topp när arbetet ger dig utmaning och när du får använda din kommunikativa förmåga i mötet med kunder och kollegor. Vi misstänker att du längtar efter att starta din karriär inom rör- och anläggningskonstruktion hos en av Sveriges populäraste arbetsgivare bland young proffesionals.
Det är meriterande om du jobbat inom processindustrin under dina studier alternativt har jobbat i annan miljö/industri där du varit i kontakt med ventiler, rörledningar och tryckkärl. Har du dessutom erfarenhet av programvaror som PDMS/E3D/Cadmatic är det ett stort plus men inget som vi egentligen räknar med att du behöver ha! Det kan vi lära dig om du har rätt inställning!
Har vi fångat ditt intresse? Bra! Sök tjänsten eller ring om du har några frågor! Vi ser fram emot att höra från dig på ett eller annat sätt!

Vi erbjuder
Intressanta och utmanande arbetsuppgifter där vi hjälper våra kunder att skapa design- och ingenjörslösningar. Vi ligger i framkant inom teknik, design och innovation. Vi arbetar med stora som små projekt där du får möjlighet att prova på uppdrag inom nya områden i team med kollegor runt om i världen. 
Vi har en inkluderande kultur med ledare som stöttar din utveckling och som vågar tänka stort. Ledare som är modiga, hängivna och gör det de tror på, och som stöttar dig i att göra detsamma. Vårt fokus på ledarskap ger goda förutsättningar att utvecklas och växa i din roll.
Hos AFRY får du utvecklas och samtidigt vara med och bidra till någonting meningsfullt. Du är med och gör skillnad genom att utveckla hållbara lösningar med ett långsiktigt perspektiv. Vi har ett stort fokus på hållbarhet – det är en central del i vår vision och affärsstrategi. Tillsammans skapar vi hållbara lösningar för framtida generationer.
Vi har både en stark lokal förankring kombinerat med projektverksamhet både nationellt som internationellt.
Kollegorna - en bra, dynamisk grupp med olika erfarenhet och bakgrund – kommer definitivt att kunna bidra till din utveckling genom vårt uttalade förhållningssätt av att dela med sig av sin kompetens!
Vi erbjuder en arbetsplats med framåtanda och trygghet genom kollektivavtal och övertidsersättning. Självklart har vi förmåner som flextid, friskvårdbidrag m.m. för samtliga av våra medarbetare. Det våra anställda uppskattar mest bland våra förmåner är erbjudandet inom friskvård och personalföreningen Club AFRY. Genom Club AFRYerbjuder vi intressanta fritidsaktiviteter och möjligheten att ha roligt med kollegor även utanför jobbet.

Om företaget
AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi hjälper våra kunder att utvecklas inom hållbarhet och digitalisering.

Vi är 17 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri och energi, som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer.

Making Future. Visa mindre

Ingenjör/Konstruktör mekanik

Är du ingenjör med intresse för både el och mekanik och vill ha möjlighet att själv utforma din roll utifrån hur du vill utvecklas? Då kan det vara just dig vi söker till vår Elsystemsavdelning. Här får du möjligheten att både utveckla framtidens fordon och dig själv. Välkommen till en världsledande koncern som befinner sig i teknikens absoluta framkant. Vi ser fram emot din ansökan! Om tjänsten Vi vill förstärka vår avdelning för Elsystem med en ny medarb... Visa mer
Är du ingenjör med intresse för både el och mekanik och vill ha möjlighet att själv utforma din roll utifrån hur du vill utvecklas? Då kan det vara just dig vi söker till vår Elsystemsavdelning. Här får du möjligheten att både utveckla framtidens fordon och dig själv. Välkommen till en världsledande koncern som befinner sig i teknikens absoluta framkant. Vi ser fram emot din ansökan!
Om tjänsten
Vi vill förstärka vår avdelning för Elsystem med en ny medarbetare inom mekanisk konstruktion av el och elektronikkomponenter. Beroende på din bakgrund har vi möjlighet att kunna anpassa rollen så att den passar dina önskemål i din karriärutveckling, oavsett om du är nyutexaminerad eller senior ingenjör.
Som konstruktör på elsystemavdelningen kommer du att arbeta över ett brett tekniskt område mellan mekanik och elektronik där din uppgift blir att på ett innovativt och professionellt sätt integrera detta i våra fordon. Du kommer att vara med genom hela kedjan, från idé till färdig produkt. Utvecklingen sker i 3D CAD-programmet Catia v5.
Arbetsuppgifterna omfattar:
Utveckling av framtidens el-system
Val av komponenter samt upprättande av utvecklingsspecifikationer
Framtagning av provmaterial samt deltagande vid konstruktionsprovning
Framtagning av konstruktionsunderlag i Catia
Analys av marknadens existerande komponenter och delsystem
Analys och provning mot militära standarder

Är du redan idag en senior ingenjör, kan vi erbjuda dig att kliva in i en mer ledande befattning där du kommer att fokusera mer på:
Arbetsledning
Upphandling
Skattning av anbud
Konceptframtagning

Eller så vill du kanske fortsätta utvecklas som konstruktör och bredda dig över flera tekniska discipliner. Oavsett var du står i dag, kommer du att få ett spännande och varierande arbete i en högteknologisk miljö. Ditt arbete hos oss kommer att innebära många olika kontaktytor, framförallt inom företaget men även mot leverantörer och kunder.
Kvalifikationer
Vi ser gärna att du som söker har Högskole- eller Civilingenjörsexamen inom elkraft, mekanik, elektronik eller liknande. Är du nyutexaminerad är det viktigt att du har rätt utbildningsbakgrund och ett starkt eget driv att utvecklas som konstruktör inom området. Har du några års erfarenhet är det meriterande om du tidigare arbetat med utveckling av kompletta system, gärna inom fordonsindustrin eller annan tyngre maskinindustri.
Som person har du ett starkt eget driv och tar stort ansvar. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga och en utpräglad känsla för leverans och måluppfyllelse. Att du har en positiv grundsyn inför problem är en självklarhet. God svenska och engelska i tal/skrift är ett krav.
BAE Systems erbjuder
Här ges du möjlighet att arbeta i kunskapsintensiv verksamhet som utvecklas och växer.
Du får anställning i ett globalt företag inom försvarsindustrin där man hela tiden utmanar sig själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen.
Som anställd får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Företaget är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter.
När du börjar hos oss får du ett introduktionsprogram där man ges en möjlighet att få insyn i andra avdelningars arbete och på det sättet lära känna företaget.

Kontaktperson
Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef Marcus Olsson 0660-80046 alternativt HR Businesspartner Anna Larsson 0660-80997.
Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess. Det finns legala krav och krav som våra kunder ställer på oss som företag. Alla som anställs ska genomföra säkerhetskontroll samt drogtest. Alla våra anställda genomgår dessa rutiner.
Tjänsten är en tillsvidareanställning och placeringsorten är Örnsköldsvik. Sista ansökningsdag är 6 december men skicka gärna din ansökan så snart som möjligt då urval kan komma att ske löpande.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Svetsingenjör med erfarenhet av kvalitet- eller projektledning

Ansök    Dec 17    ÅF Pöyry AB    Maskinkonstruktör
Om jobbet Just nu ser vi ett behov av att utöka vårt team i Örnsköldsvik och vi söker en Svets- och kvalitetsingenjör (IWE eller senior IWT/IWS) med erfarenhet av projektledning för att förstärka och vara med och utveckla vårt team gällande svets. Som svetsingenjör kommer du arbetar nära våra kunder för att tillsammans på ett flexibelt och kvalitetsinriktat sätt hjälpa kunderna till den bästa tekniska och hållbara lösningen. Det är inte ovanligt att du kom... Visa mer
Om jobbet
Just nu ser vi ett behov av att utöka vårt team i Örnsköldsvik och vi söker en Svets- och kvalitetsingenjör (IWE eller senior IWT/IWS) med erfarenhet av projektledning för att förstärka och vara med och utveckla vårt team gällande svets.
Som svetsingenjör kommer du arbetar nära våra kunder för att tillsammans på ett flexibelt och kvalitetsinriktat sätt hjälpa kunderna till den bästa tekniska och hållbara lösningen. Det är inte ovanligt att du kommer delta i större investeringsprojekt eller vid uppbyggnad av nya fabriker. Majoriteten av din tid kommer du spendera hos våra kunder och då vi både har kunder i Sverige och globalt innebär rollen en del tjänsteresor.
Du kommer tillhöra ett härligt gäng specialister inom vårt marknadsområdet QE – Quality Engineering vilket tillhör Affärsområdet STS – Specialized Technical Services. Förutom Quality Engineering består affärsområdet i övrigt av branschoberoende specialister inom Tekniska Beräkningar, Test Center, Compliance & Quality Management, Projektledning, Supply Chain Management och Produktinformation.  

Vem är du?
Vi söker dig som har erfarenhet av arbete inom processindustrin, läkemedelsindustrin eller tillverkande industri. Vi ser gärna att du tidigare har agerat projekt-, konstruktion och/eller kvalitetsledare i projekt och trivs med att fungera som länken mellan tekniken och affären. Du har bred kunskap inom svets och konstruktion och är van att arbeta med komplexa frågor och som person är du driven, självständig, ansvarsfull, noggrann och kan arbeta både i grupp och självständigt.  
För att lyckas i rollen har du:

Ingenjörsbakgrund och minst 3 års svetsteknisk erfarenhet
Erfarenhet från mekanisk tillverkning/installation/produktion och svetsning
IWE (alternativt senior IWT/IWS)
Goda kunskaper om gällande svetsstandarder
Mycket goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift
B-körkort

Vidare ser vi det som meriterande om du har:  

Erfarenhet av projekt, konstruktion- och/eller kvalitetsledning
Materialtekniska kunskaper
Erfarenhet inom konstruktion


Vi erbjuder
Hos oss kommer du att jobba tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor, du får ett komplett paket med bra lön och förmåner, trygghet med kollektivavtal och inte minst kul på jobbet - varje dag!
AFRY är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer och det vill vi att du skall vara med och bidra till. AFRYs strategi och fortsatta tillväxt är något som gynnar utveckling för varje medarbetare och det ger möjligheter utöver dom vanliga.

Om företaget
AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi hjälper våra kunder att utvecklas inom hållbarhet och digitalisering.

Vi är 17 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri och energi, som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer.

Making Future. Visa mindre

Konstruktör Mekanik

Ansök    Feb 9    Poolia Sverige AB    Maskinkonstruktör
Är du en erfaren konstruktör som vill fortsätta att utvecklas och arbeta i teknikens framkant? Skicka då in din ansökan redan idag, för urval sker löpande. Om tjänsten Du får arbeta över ett brett tekniskt område och förväntas ta ett stort eget ansvar. Arbetet är både varierat och utmanande då varje leverans är unik och ingen konstruktion är den andra lik. Du kommer att ha många kontaktytor och samarbeta med bland annat kvalitet, produktion, eftermarknad ... Visa mer
Är du en erfaren konstruktör som vill fortsätta att utvecklas och arbeta i teknikens framkant? Skicka då in din ansökan redan idag, för urval sker löpande.

Om tjänsten
Du får arbeta över ett brett tekniskt område och förväntas ta ett stort eget ansvar. Arbetet är både varierat och utmanande då varje leverans är unik och ingen konstruktion är den andra lik. Du kommer att ha många kontaktytor och samarbeta med bland annat kvalitet, produktion, eftermarknad och leverantörer. Vid din sida finns många andra kompetenta konstruktörer som liksom du gillar att lösa tekniska problem, samarbeta och leverera kvalitativa produkter till kund.
Utvecklingen sker i 3D CAD-programmet Catia v5.

Vem är du?
För att vara framgångsrik i denna roll tror vi att du har minst några års erfarenhet av mekanisk konstruktion och vana att arbeta i projekt. Du har förmodligen en högre teknisk utbildning i grunden, eller motsvarande arbetserfarenhet. Om du har arbetat med utveckling av kompletta system, gärna inom fordonsindustrin eller annan tyngre maskinindustri så är det meriterande. Viktigast är dock förutom konstruktionserfarenhet, att du har en bred allmänteknisk kunskap. Svenska och engelska behärskar du väl i såväl tal som skrift.

Om verksamheten
Poolia kan erbjuda flera möjligheter till dig som är ingenjör eller har en teknisk bakgrund. Våra uppdragsgivare finns inom miljö-, energi-, skogs-, fordons-, läkemedels-, livsmedels-, process- och produktionsindustrin. Oavsett om du vill arbeta på ett stort eller litet företag, inom privat eller offentlig sektor, så har vi en tjänst för dig. Vi förenar människor och teknik! Visa mindre

Graduate Mechatronics Engineer to Knightec in Umeå or Örnsköldsvik

Ansök    Jan 22    Knightec    Maskinkonstruktör
Are you a graduate Mechatronics Engineer with high ambitions? Do you want to work on fun, challenging, and exciting projects at a forward-thinking product development consultancy ranked as one of Sweden’s top employers? Apply to Knightec’s Assessment Days. Who are you? You have recently finished, or are about to finish, a degree in Mechantronics, and are eager to start your career. During your studies you learned about topics such as mechanics, electroni... Visa mer
Are you a graduate Mechatronics Engineer with high ambitions? Do you want to work on fun, challenging, and exciting projects at a forward-thinking product development consultancy ranked as one of Sweden’s top employers? Apply to Knightec’s Assessment Days.

Who are you?
You have recently finished, or are about to finish, a degree in Mechantronics, and are eager to start your career.

During your studies you learned about topics such as mechanics, electronics, and computer science. You’ve also used CAD-software, such as Solidworks or Catia. It’s a bonus if you have experience from plastics and composite design.

As a person you’re considerate, communicative, and down-to-earth, enjoy working in teams, meeting new people, learning new things, and sharing knowledge. You also like solving difficult problems, breaking them down into components, and working with a team to find the best solution.

We're looking to develop a cluster of knowledgeable individuals within additive manufacturing, so if that's something you're also especially interested in, we're a perfect match.

For Knightec, communication is key. Both internally and externally. We think you communicate fluently in either Swedish or English, but preferably in both.

What will you do?

As a Mechatronics Engineer you will be part of a team at Technology, a business area of Knightec offering services in mechanical design, FEM-analysis, and design/UX.

Knightec is divided into regions, and you will be working in region North, which covers Sundsvall, Umeå, and Örnsköldsvik. You’ll either be based at one of our offices in Umeå or Örnsköldsvik, or as part of a team at one of our clients.

What's in it for you?
At Knightec you get to work on fun and challenging assignments in product development. We collaborate closely with our customers to develop long-term solutions.

You will have a lot of responsibility and freedom, but also wonderful and competent colleagues, and a manager who is present and supports your career development.

You’re also invited to join our project to inspire young teenagers in disadvantaged areas to continue studying, our collaboration with Engineers Without Borders, and Vera, our network for equality.

About Knightec

Knightec is a forward-thinking product development consultancy, ranked as one of Sweden’s top employers. Our 700 specialists in technology, digitalization, IT, and management can be found in ten locations across the country - from Umeå in the North to Lund in the South. Our clients represent a range of industries, including automotive, security, telecom, and life science.

Our culture is characterized by openness and professionalism, and we believe in collaboration, creativity, and diversity. One third of our employees are women, and over a fifth have an international background.

Together, we create innovations that improve people’s lives.

Apply to our Assessment Days

Are you an engineering graduate? Then you should apply to Knightec’s Assessment Days, an integral part of our recruiting process for new graduates, where we meet hundreds of qualified participants every year. Visit one of our offices for a fun and challenging day solving cases, doing interviews, and getting to know us better. If you perform well, you’ll be able to sign a job contract with us at the end of April, and get an exciting start to your career.

Apply for Knightec’s Assessment Days now

You can apply in Swedish or English. Your application should include your CV, cover letter, and a copy of your LADOK-transcript. Visa mindre

Rör- och Anläggningskonstruktör

Ansök    Mar 2    ÅF Pöyry AB    Maskinkonstruktör
Om jobbet Charmen med att vara konsult är att man aldrig vet exakt vad man kommer lära sig denna vecka!   I vår vardag nätverkar vi ständigt med kompetenta kollegor och intressanta kunder. ÅF + Pöyry har nu blivit AFRY och vi är störst i Norden när det gäller rörkonstruktion mot industri. Vår sektion i Örnsköldsvik med rörkonstruktörer består idag av duktiga medarbetare med både lång och kortare erfarenhet inom Plant Design mot processindustrin. Vi erbjude... Visa mer
Om jobbet
Charmen med att vara konsult är att man aldrig vet exakt vad man kommer lära sig denna vecka!  
I vår vardag nätverkar vi ständigt med kompetenta kollegor och intressanta kunder. ÅF + Pöyry har nu blivit AFRY och vi är störst i Norden när det gäller rörkonstruktion mot industri. Vår sektion i Örnsköldsvik med rörkonstruktörer består idag av duktiga medarbetare med både lång och kortare erfarenhet inom Plant Design mot processindustrin.
Vi erbjuder dig ett varierande och spännande arbete inom området rör- & anläggningskonstruktion där våra uppdragsgivare återfinns inom olika processindustrier.
Vi söker främst erfarna konstruktörer men även mindre erfarna kan bli aktuella.
Du får möjlighet att självständigt eller i grupp arbeta i varierande projekt med konstruktion och problemlösning.
Vad gör vi?
Vi jobbar i en eller flera faser av ett projekt. Dessa är förstudie / förprojekt / projekt.Vi tar fram allt från förfrågningsunderlag till detaljerade underlag för rörinstallationer inom industrin. I det arbetet tar vi fram flödesscheman, utrustningslistor, layouter, isometrier, materialspecifikationer och kalkyler.
Styrande lag är tryckkärlsdirektivet PED och tillhörande standarder.
Hur gör vi?
Vi arbetar i en modern digital miljö med de senaste programmen. Rörprojekteringen görs främst i 3D och från modellen genereras dokument. Exempel på program som vi använder är PDMS, Inventor, AutoPipe, CadMatic samt MS Office.
Arbetet bedrivs i både små och stora projekt som leds av såväl kunderna som AFRY.
Uppdragen kan bedrivas både hos kund samt på AFRY-kontoret. I uppdragen får du möjlighet att arbeta tillsammans med andra teknikgrenar från AFRY som el-, automations-, processexperter med flera.

Vem är du?
Du har en högskole- eller universitetsutbildning inom maskin eller energi.
Du kan även ha utbildat dig via en yrkesutbildning med relevant inriktning.
Meriterande om du har arbetat som rör-/mediakonstruktör ett antal år och är förtrogen med branschens gällande direktiv och standarder.
Du har med fördel ett eget kontaktnät med kunder och leverantörer i regionen.
Du har en stark drivkraft att utvecklas tillsammans med dina kollegor och värdesätter engagemang i och ansvar för dina arbetsuppgifter.
Vi ser att du värdesätter gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor, både internt och externt, bygger på samarbete och goda relationer. 
Du är van att arbeta i olika CAD-miljöer, främst AutoCAD. Även 3D-CAD är relevant, CadMatic och/eller PDMS.Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
Kunskaper inom beräkningsprogram som Ceapipe, Rohr2, AutoPipe, Ceasar ses som meriterande.
Du är flexibel och kan resa ut till våra kunder under kortare/längre perioder.

Vi erbjuder
Vi söker dig som vill vara en del av AFRYs framgångssaga. Brinner du för teknisk utveckling? Gillar du att samarbeta för att hitta den bästa lösningen? Då kan vi erbjuda dig karriärmöjligheter på en modern arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och spännande projekt världen över. 

AFRY är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar inom infrastruktur, energi och industri. Just nu söker vi marknadens vassaste kompetens som tillsammans med oss vill skapa framtidens samhälle. Vi hoppas också att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer göra av dig.
Vår rekryteringsprocess är för närvarande uppskjuten utifrån rådande läge kring Covid-19. Vi ser dock ett stort kommande behov av den här kompetensen därför vill vi gärna ha en fortsatt dialog med intressanta kandidater. Våra rekryteringsbeslut kan däremot dröja, vi ber er därför ha tålamod med vår återkoppling.

Om företaget
AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi hjälper våra kunder att utvecklas inom hållbarhet och digitalisering.

Vi är 17 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri och energi, som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer.

Making Future. Visa mindre

Mekanikkonstruktör inom produktutveckling

Ansök    Jan 27    ÅF AB    Maskinkonstruktör
Om jobbet Bakom varje framsteg finns en hängiven person som vill göra skillnad. Söker du nästa steg i karriären? Som konsult hos oss får du möjlighet till varierande och spännande uppdrag hos ledande företag i regionen. Till produktutvecklingsteamet i  Ö-vik söker vi nu en mekanikkonstruktör. Du kommer att arbeta med att utveckla produkter i teknikens framkant, bland annat inom industri och försvar. Vi arbetar med allt från kravställning och design till be... Visa mer
Om jobbet
Bakom varje framsteg finns en hängiven person som vill göra skillnad.
Söker du nästa steg i karriären? Som konsult hos oss får du möjlighet till varierande och spännande uppdrag hos ledande företag i regionen.
Till produktutvecklingsteamet i  Ö-vik söker vi nu en mekanikkonstruktör. Du kommer att arbeta med att utveckla produkter i teknikens framkant, bland annat inom industri och försvar. Vi arbetar med allt från kravställning och design till beräkningar, simuleringar och verifiering.
Som konsult hos oss kommer du att få arbeta med spännande projekt, både internt och externt, där du har möjlighet att bredda din erfarenhet och kunskapsbank.
I din roll som mekanikonstruktör förväntas du sätta dig in i våra kunders verksamheter och se deras förutsättningar och behov. Att ta fram en optimal produkt, både för kunden och slutanvändaren, är ditt och vårt gemensamma mål. Vi jobbar med stora och små produktutvecklingsprojekt som ställer höga krav på kreativitet, erfarenhet och kompetens. Alla kunder och projekt är unika och varje gång ställs du inför nya utmaningar!

Vem är du?

Du har en ingenjörsutbildning, troligtvis inom mekanik eller liknande.
Du har erfarenhet som konstruktör. Gärna från olika företag och branscher.
Du är bevandrad inom något eller några av de vanligaste CAD-verktygen, exempelvis Creo, CatiaV5 eller SolidWorks.
Du har en mycket god kommunikativ förmåga, samarbetsförmåga samt är duktig på att planera, leda och engagera andra.
Du som söker skall ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.  


Vi erbjuder
Du blir en del av ett glatt gäng som gärna delar med sig av sin kunskap och lär av varandra. Att utvecklas vidare i sin kompetens är viktigt för både dig och oss på AFRY. Vi utmanar, jobbar proaktivt och löser problem tillsammans och det tycker vi är kul! Att ha roligt både på och utanför jobbet värderar vi högt och vi är måna om att skapa en bra balans mellan jobb och fritid. 
På AFRY är vi passionerade, inte bara på jobbet utan även på fritiden. Vi tror nämligen att om du har roligt i livet presterar du bättre. Vi vill vara din ideala arbetsgivare, oavsett fas i livet, och vi förstår vikten av en balans mellan privatliv och arbete.
Du erbjuds ett varierande jobb som konsult, med möjligheten att se olika organisationer och projekt utan att behöva byta jobb. Vi erbjuder dig karriärmöjligheter på en modern arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och spännande projekt världen över.
AFRY är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar inom infrastruktur, energi och industri. Vi hoppas att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer göra av dig!

Om företaget
AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi hjälper våra kunder att utvecklas inom hållbarhet och digitalisering.

Vi är 17 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri och energi, som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer.

Making Future. Visa mindre

Rör- och Anläggningskonstruktör

Ansök    Okt 15    ÅF AB    Maskinkonstruktör
Om jobbet Vi erbjuder dig ett varierande och spännande arbete inom området rör- & anläggningskonstruktion där våra uppdragsgivare återfinns inom olika processindustrier. Vi söker främst erfarna konstruktörer men även mindre erfarna kan bli aktuella. Du får möjlighet att självständigt eller i grupp arbeta i varierande projekt med konstruktion och problemlösning. Vad gör vi? Vi jobbar i en eller flera faser av ett projekt. Dessa är förstudie / förprojekt / p... Visa mer
Om jobbet
Vi erbjuder dig ett varierande och spännande arbete inom området rör- & anläggningskonstruktion där våra uppdragsgivare återfinns inom olika processindustrier.
Vi söker främst erfarna konstruktörer men även mindre erfarna kan bli aktuella.
Du får möjlighet att självständigt eller i grupp arbeta i varierande projekt med konstruktion och problemlösning.
Vad gör vi?
Vi jobbar i en eller flera faser av ett projekt. Dessa är förstudie / förprojekt / projekt.Vi tar fram allt från förfrågningsunderlag till detaljerade underlag för rörinstallationer inom industrin. I det arbetet tar vi fram flödesscheman, utrustningslistor, layouter, isometrier, materialspecifikationer och kalkyler.
Styrande lag är tryckkärlsdirektivet PED och tillhörande standarder.
Hur gör vi?
Vi arbetar i en modern digital miljö med de senaste programmen. Rörprojekteringen görs främst i 3D och från modellen genereras dokument. Exempel på program som vi använder är PDMS, Inventor, AutoPipe, CadMatic samt MS Office.
Arbetet bedrivs i både små och stora projekt som leds av såväl kunderna som ÅF.
Uppdragen kan bedrivas både hos kund samt på ÅF-kontoret. I uppdragen får du möjlighet att arbeta tillsammans med andra teknikgrenar från ÅF som el-, automations-, processexperter med flera.

Vem är du?
Du har en högskole- eller universitetsutbildning inom maskin eller energi.
Du kan även ha utbildat dig via en yrkesutbildning med relevant inriktning.
Meriterande om du har arbetat som rör-/mediakonstruktör ett antal år och är förtrogen med branschens gällande direktiv och standarder.
Du har med fördel ett eget kontaktnät med kunder och leverantörer i regionen.
Du har en stark drivkraft att utvecklas tillsammans med dina kollegor och värdesätter engagemang i och ansvar för dina arbetsuppgifter.
Vi ser att du värdesätter gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor, både internt och externt, bygger på samarbete och goda relationer. 
Du är van att arbeta i olika CAD-miljöer, främst AutoCAD. Även 3D-CAD är relevant, CadMatic och/eller PDMS.Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
Kunskaper inom beräkningsprogram som Ceapipe, Rohr2, AutoPipe, Ceasar ses som meriterande.
Du är flexibel och kan resa ut till våra kunder under kortare/längre perioder.

Vi erbjuder
Vi söker dig som vill vara en del av ÅFs framgångssaga. Brinner du för teknisk utveckling? Gillar du att samarbeta för att hitta den bästa lösningen? Då kan vi erbjuda dig karriärmöjligheter på en modern arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och spännande projekt världen över.

ÅF är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar inom infrastruktur, energi och industri. Just nu söker vi marknadens vassaste kompetens som tillsammans med oss vill skapa framtidens samhälle. Vi hoppas också att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer göra av dig.

Om företaget
ÅF Pöyry är ett ledande internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi skapar lösningar åt våra kunder utifrån ett hållbarhetsperspektiv och globala trender såsom urbanisering och digitalisering. Vi är mer än 16 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri och energi som arbetar globalt för att skapa hållbara lösningar för nästa generation.Making Future. Visa mindre

Ingenjör/konstruktör mekanik

Är du ingenjör med intresse för både el och mekanik och vill ha möjlighet att själv utforma din roll utifrån hur du vill utvecklas? Då kan det vara just dig vi söker till vår Elsystemsavdelning. Här får du möjligheten att både utveckla framtidens fordon och dig själv. Välkommen till en världsledande koncern som befinner sig i teknikens absoluta framkant. Vi ser fram emot din ansökan! Om tjänsten Vi vill förstärka vår avdelning för Elsystem med en ny medarb... Visa mer
Är du ingenjör med intresse för både el och mekanik och vill ha möjlighet att själv utforma din roll utifrån hur du vill utvecklas? Då kan det vara just dig vi söker till vår Elsystemsavdelning. Här får du möjligheten att både utveckla framtidens fordon och dig själv. Välkommen till en världsledande koncern som befinner sig i teknikens absoluta framkant. Vi ser fram emot din ansökan!
Om tjänsten
Vi vill förstärka vår avdelning för Elsystem med en ny medarbetare inom mekanisk konstruktion av el- och elektronikkomponenter. Beroende på din bakgrund har vi möjlighet att kunna anpassa rollen så att den passar dina önskemål om nästa steg i din karriärutveckling, oavsett om du är nyutexaminerad eller senior ingenjör.
Som konstruktör på elsystemavdelningen kommer du att arbeta över ett brett tekniskt område mellan mekanik och elektronik där din uppgift blir att på ett innovativt och professionellt sätt integrera detta i våra fordon. Du kommer att vara med genom hela kedjan, från idé till färdig produkt. Utvecklingen sker 3D CAD-programmet Catia.
Arbetsuppgifterna omfattar:
Utveckling av framtidens el-system
Val av komponenter samt upprättande av utvecklingsspecifikationer
Framtagning av provmaterial samt deltagande vid konstruktionsprovning
Framtagning av konstruktionsunderlag i Catia
Analys av på marknaden existerande komponenter och delsystem
Analys och provning mot militära standarder

Är du redan idag en senior ingenjör, kan vi erbjuda dig att kliva in i en mer ledande befattning där du kommer att fokusera mer på:
Arbetsledning
Upphandling
Skattning av anbud
Konceptframtagning

Eller så vill du kanske fortsätta utvecklas som konstruktör och kanske bredda dig över flera tekniska discipliner. Oavsett var du står i dag, kommer du att få ett spännande och varierande arbete i en högteknologisk miljö. Ditt arbete hos oss kommer att innebära många olika kontaktytor, framför allt inom företaget men även mot leverantörer och kunder.
Kvalifikationer
Vi ser gärna att du som söker har Högskole- eller Civilingenjörsexamen inom områdena elkraft, mekanik, elektronik eller liknande. Är du nyutexaminerad är det viktigt att du har rätt utbildningsbakgrund och ett starkt eget driv att utvecklas som konstruktör inom området. Har du några års erfarenhet är det meriterande om du tidigare arbetat med utveckling av kompletta system gärna inom fordonsindustrin eller annan tyngre maskinindustri.
Som person har du ett starkt eget driv och tar stort ansvar. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga och en utpräglad känsla för leverans och måluppfyllelse. Att du har en positiv grundsyn inför problem är en självklarhet för dig. God svenska och engelska i tal/skrift är krav.
BAE Systems erbjuder
Här ges du möjlighet att arbeta i kunskapsintensiv verksamhet som utvecklas och växer.
Du får anställning i ett globalt företag inom försvarsindustrin där man hela tiden utmanar sig själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen.
Som anställd får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Företaget är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter.

Kontaktperson
Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef Marcus Olsson 0660-80046 alternativt HR Businesspartner Jessica Wennerberg 0660-80570.
Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess. Det finns legala krav och krav som våra kunder ställer på oss som företag. Alla som anställs ska genomföra säkerhetskontroll samt drogtest. Alla våra anställda genomgår dessa rutiner.
Tjänsten är tillsvidareanställning och placeringsort är Örnsköldsvik. Sista ansökningsdag är 6 januari. Välkommen med din ansökan!
BAE Systems Hägglunds
BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.
BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.
För mer information besök www.baesystems.com
Läs gärna mer om Örnsköldsvik på www.inspiration.ornskoldsvik.se Visa mindre