Lediga jobb som Fordonsingenjör i Örnsköldsvik

Se lediga jobb som Fordonsingenjör i Örnsköldsvik. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Örnsköldsvik som finns hos arbetsgivaren.

Teknikintresserad som vill jobba med produktsäkerhet

Har du ett brett tekniskt intresse inom områden som hydraulik, mekanik, elektronik och mjukvara? Vi söker fler ingenjörer till avdelningen för produktsäkerhet. I denna roll kommer du kunna påverka funktion och utformning av våra produkter i syfte att skapa säkra fordon. Tillsammans bygger vi svensk försvarsförmåga. Din framtida utmaning Våra produkter är kompletta fordonssystem som innefattar avancerad teknik och spjutspetslösningar. Du kommer att analyser... Visa mer
Har du ett brett tekniskt intresse inom områden som hydraulik, mekanik, elektronik och mjukvara? Vi söker fler ingenjörer till avdelningen för produktsäkerhet. I denna roll kommer du kunna påverka funktion och utformning av våra produkter i syfte att skapa säkra fordon. Tillsammans bygger vi svensk försvarsförmåga.
Din framtida utmaning
Våra produkter är kompletta fordonssystem som innefattar avancerad teknik och spjutspetslösningar. Du kommer att analysera för- och nackdelar med olika designkoncept och konstruktioner i syfte att säkerställa att våra kunder får en säker produkt. Här kommer du att ha ett nära samarbete med konstruktörer, testare och servicepersonal kring frågor som rör produktsäkerhet och lagstiftning. Du blir ansvarig för kontakt mot kund och kommer att ha stort ansvar för att driva igenom produktgodkännanden. Du får en viktig roll i projekten där du i projektmöten och projektuppföljningar är både ledande och rådgivande.
Avdelningen för produktsäkerhet består av åtta medarbetare som deltar i olika projekt med målsättning att säkerställa att våra produkter uppfyller gällande lagar och krav. Det är en öppen och trevlig enhet där vi hjälper och stöttar varandra. Tjänsten erbjuder resor, både inom och utanför Sverige.
Den du är
För att bli framgångsrik i din roll behöver du ha ett gediget intresse för teknik i alla dess former. Du tycker om att analysera lagstiftning, tolka standarder och göra riskbedömningar.
Lämplig utbildningsbakgrund är civil- eller högskoleingenjör, alternativt har du erhållit din kunskap genom längre praktiskt arbete. God svenska och engelska i tal/skrift är ett krav.
Du kommer att arbeta med stort eget ansvar både självständigt och i projektform varför god kommunikations- och initiativförmåga är viktiga egenskaper. Du skapar kontakter och underhåller relationer både inom och utanför den egna organisationen. Du är analytisk, ser logiska samband och har ett gott omdöme. Du är ansvarsfull och kan driva dina arbetsuppgifter med integritet och på ett övertygande sätt. Det är även av vikt att du har god förmåga att planera, organisera och dokumentera ditt arbete på kort och lång sikt.
Vad du blir en del av
Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling. Tillsammans bygger vi svensk försvarsförmåga.
Kontaktperson
Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till Carolin Johansson, chef Produktsäkerhet, 0660-809 90, eller Anneli Jonsson, HR Business partner, 0660-877 24.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik. Sista ansökningsdag är 21 augusti 2022.
Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.
Företaget
BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.
BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.
Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se - www.hogakusten.com/sv Visa mindre

Teknikintresserad som vill jobba med produktsäkerhet

Har du ett brett tekniskt intresse inom områden som hydraulik, mekanik, elektronik och mjukvara? Vill du analysera komplexa konstruktioner i teknikens framkant? Vi utökar vår verksamhet och söker fler produktsäkerhetsingenjörer till avdelningen för produktsäkerhet. I denna roll kommer du kunna påverka funktion och utformning av våra produkter i syfte att skapa säkra fordon. Din framtida utmaning Våra produkter är kompletta fordonssystem som innefattar av... Visa mer
Har du ett brett tekniskt intresse inom områden som hydraulik, mekanik, elektronik och mjukvara? Vill du analysera komplexa konstruktioner i teknikens framkant?
Vi utökar vår verksamhet och söker fler produktsäkerhetsingenjörer till avdelningen för produktsäkerhet. I denna roll kommer du kunna påverka funktion och utformning av våra produkter i syfte att skapa säkra fordon.
Din framtida utmaning
Våra produkter är kompletta fordonssystem som innefattar avancerad teknik och spjutspetslösningar. Du kommer att analysera för- och nackdelar med olika designkoncept och konstruktioner i syfte att säkerställa att våra kunder får en säker produkt.
Här kommer du att ha ett nära samarbete med konstruktörer, testare och servicepersonal kring frågor som rör produktsäkerhet och lagstiftning. Du blir ansvarig för kontakt mot kund och kommer att ha stort ansvar för att driva igenom produktgodkännande.
Du får en viktig roll i projekten där du i projektmöten och projektuppföljningar är både ledande och rådgivande.
Avdelningen för produktsäkerhet består av åtta medarbetare som deltar i olika projekt med målsättning att säkerställa att våra produkter uppfyller gällande lagar och krav. Det är en öppen och trevlig enhet där vi hjälper och stöttar varandra.
Tjänsten erbjuder resor, både inom och utanför Sverige.
Den du är
För att bli framgångsrik i din roll behöver du ha erfarenhet av analytiskt arbete och ett gediget intresse för teknik i alla dess former.
Lämplig utbildningsbakgrund är civil- eller högskoleingenjör, alternativt så har du erhållit din kunskap genom längre praktiskt arbete. God svenska och engelska i tal/skrift är ett krav.
Du kommer att arbeta med stort eget ansvar både självständigt och i projektform varför god kommunikations- och initiativförmåga är viktiga egenskaper. Du skapar kontakter och underhåller relationer både inom och utanför egna organisationen. Du är analytisk, ser logiska samband och har ett gott omdöme. Du är ansvarsfull och kan driva dina arbetsuppgifter med integritet och på ett övertygande sätt, samt har god förmåga att planera, organisera och dokumentera ditt arbete på kort och lång sikt.
Vad du blir en del av
Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik. Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.
BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.
BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.
Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se - www.hogakusten.com/sv
Kontaktperson
Har du frågor kring tjänsten, är du varmt välkommen att höra av dig till:
Carolin Johansson, chef Produktsäkerhet, 0660-809 90, eller rekryteringskonsult Maria Håkansson, 070-481 60 12.
Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess. Det finns legala krav och krav som våra kunder ställer på oss som företag. Alla som anställs ska genomföra säkerhetskontroll samt drogtest. Alla våra anställda genomgår dessa rutiner.
Tjänsten är tillsvidareanställning och placeringsort är Örnsköldsvik.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

ILS Manager

BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik befinner sig i en expansiv fas med anledning av flera nya affärer. För att möta den stora efterfrågan så rekryterar BAE Systems Hägglunds ytterligare ILS Managers. Välkommen till en framtid fylld av möjligheter! Din framtida utmaning Som ILS Manager arbetar du som delprojektledare inom det vi kallar Integrated Logistic Support (ILS). Förenklat kan man säga att ILS skall leverera sådant som behövs för att kunna bruka fo... Visa mer
BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik befinner sig i en expansiv fas med anledning av flera nya affärer. För att möta den stora efterfrågan så rekryterar BAE Systems Hägglunds ytterligare ILS Managers. Välkommen till en framtid fylld av möjligheter!
Din framtida utmaning
Som ILS Manager arbetar du som delprojektledare inom det vi kallar Integrated Logistic Support (ILS).
Förenklat kan man säga att ILS skall leverera sådant som behövs för att kunna bruka fordonssystemet under lång tid. Det innefattar bland annat att ta fram ta fram underhållskoncept, reservdelar, instruktionsböcker, manualer, utbildningar och träningsutrustning till kunden som behövs för att kunna både reparera och använda fordonet. Det här arbetet pågår både innan tillverkning, under tillverkning och efter leveransen är gjord.
Du ska leda, vidareutveckla samt se till att projektgruppen uppnår ställda krav. Du förväntas kunna fatta beslut, förutse risker och driva projektet framåt.
De övergripande arbetsuppgifterna består av:
Ansvarig för att leda, planera och genomföra ILS delar i ett projekt.
Kontinuerlig tidsestimering och resursplanering samt planering och uppföljning av projektbudget mot projektkostnader.
Bedöma risker, ta fram åtgärdsplaner och kommunicera med projektteamet. Se till att saker och ting fångas upp i tid och inte faller mellan stolarna.
Säkerställa att arbetet sker enligt relevanta riktlinjer och rutiner.
Engagera och motivera kollegor inom ditt område så att de utför ett så bra arbete som möjligt och levererar rätt saker i rätt tid till rätt kvalitet.

ILS består av enheterna ILS Management, Reliability & Maintainability/Logistic Support Analysis, Training & Training Equipment, Artikelinformation & reservdelskatalog samt Tekniska publikationer.
Som ILS Manager rapporterar du direkt till Enhetschef ILS Management i linjen och till ansvarig projektledare i det projekt du arbetar i.
Den du är
Vi söker dig som har god teknisk kompetens. Du kan vara utbildad ingenjör eller ha annan adekvat utbildning. Du kan också komma från Försvarsmakten där du haft en ledande roll. Det är viktigt att du har erfarenhet av framgångsrik projektledning där du levererat goda resultat. Då vi arbetar i en internationell miljö behöver du kunna kommunicera obehindrat i tal och i skrift på både svenska och engelska.
Du är en person som trivs i en kommunikativ ledarroll. Det är centralt för dig att engagera och motivera andra för att nå goda resultat. Du är en självständig och relationsbyggande person med god planeringsförmåga och ett tydligt kundfokus. Du är analytisk, metodisk och strukturerad samt har hög leveranskapacitet i komplexa miljöer.
Vad du blir en del av
Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.
Om företaget
BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.
BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.
Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se - www.hogakusten.com/sv
Kontaktperson
Har du frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Enhetschef ILS Management & Support Specialists, Leif Näslund, tel 0660 - 20 23 64 eller rekryteringskonsult Johan Engström, tel. 076–147 93 97, [email protected]
Urvalsprocessen sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt, dock senast den 12 februari 2023.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik. Visst distansarbete är möjligt efter överenskommelse.
Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Provledare delsystem och komponentprov till Test och Verifiering

Vi växer som organisation och har därför behov av att tillsätta en tjänst som provledare till Test och Verifiering. Söker du en tjänst som är omväxlande och innehållsrik, där du växlar mellan provning, analys, provledning på ”fältet” och kundkontakter, då har du här den perfekta möjligheten. Ta chansen att bli vår nya kollega! Din framtida utmaning Inom Test och Verifiering utförs prov på både system och komponenter. Arbetet som provledare består av att p... Visa mer
Vi växer som organisation och har därför behov av att tillsätta en tjänst som provledare till Test och Verifiering.
Söker du en tjänst som är omväxlande och innehållsrik, där du växlar mellan provning, analys, provledning på ”fältet” och kundkontakter, då har du här den perfekta möjligheten.
Ta chansen att bli vår nya kollega!
Din framtida utmaning
Inom Test och Verifiering utförs prov på både system och komponenter. Arbetet som provledare består av att planera, leda och rapportera prov i samtliga faser från anbudsarbeten och tidiga utvecklingsprojekt till leveransprojekt och eftermarkandsprojekt. Som provledare är du första kontakten när en provbegäran kommer från andra delar av organisationen. Som provledare gör du bedömningen av hur proven ska utföras, vilka verktyg eller system som ska användas samt tidsåtgång och vilka eventuella investeringar som behöver göras för att utföra proven. Vid provgenomföranden arbetsleder du som provledare tilldelade resurser från övriga Test & Verifiering. Du är aktiv och jobbar nära provteknikerna i själva provutförandet och har också kontakt med konstruktörerna vid provplanering och utvärdering. När proven är utförda är du den som skriver och återrapporterar den slutgiltiga provrapporten. En stor del i tjänsten innebär att du kommer att vara en aktiv del i utvecklingen av våra produkter.
Du kommer till en mindre del av tjänsten även att ansvara för arbetet med de två provhallar som finns där vi utför helfordonstester samt delsystemsprov på till exempel motor och växellåda.
Det är en fördel om du har god förståelse för och erfarenhet av att koppla upp och arbeta i mätsystem samt hantering av mätdata. Det är meriterande om du har praktisk erfarenhet av arbete med motorer, hydraulik och olika elektroniksystem.
I tjänsten förekommer resor både nationellt och internationellt. Främst kortare resor i närområdet men det kan även förekomma längre resor.
Den du är
För denna roll lägger vi särskilt stor vikt vid dina personliga kompetenser. Vi söker dig som har stort intresse i teknik och kunskap inom produktutveckling. Du bör uppskatta en varierande vardag där du växlar fokus mellan olika uppdrag som kan befinna sig i olika faser. En stor del av arbetet innebär samarbete med andra varför det måste vara något du uppskattar och trivs med. Eftersom du planerar proven och arbetar nära både konstruktörer och provtekniker som utför proven är det en fördel om du har god teknisk grund både praktiskt och på systemnivå.
Meriterande är om du har erfarenhet inom fordonsindustrin, främst utveckling av drivlina. Du bör ha god analytisk förmåga samt grundläggande praktisk kunskap inom elektronik och mekanik.
Du är en ingenjör med praktisk erfarenhet av mekanik och elektronik alternativt har praktiska erfarenheter och tillämpbara teoretiska kunskaper.
Goda kunskaper i både svenska och engelska, i tal och skrift är ett krav då en stor del av våra leveranser och kundkontakter sker på engelska.
Vad du blir en del av
Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få en bred och strategisk roll med många kontaktytor och stor möjlighet att påverka. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens och karriärutveckling.
BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.
BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.
Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se - www.hogakusten.com/sv
Kontaktperson
Har du frågor kring tjänsten, kontakta:
Jan Söderström, chef Provledning, tel. 0660-804 26 eller Johan Engström, rekryteringsspecialist, tel. 076-147 93 97
Välkommen med din ansökan!
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik.
Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.
Sista ansökningsdag är 3 oktober men vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre