Lediga jobb Svenska Röda Korsets Centralstyrelse i Örnsköldsvik

Se alla lediga jobb från Svenska Röda Korsets Centralstyrelse i Örnsköldsvik. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Örnsköldsvik som finns inom det yrket.

Butiksföreståndare till Röda Korsets secondhandbutik i Örnsköldsvik!

Svenska Röda korset Svenska Röda Korset grundades 1865 och är i dag Sveriges största humanitära frivilligorganisation. Det viktigaste rödakorsarbetet utförs av över 25 000 frivilliga i cirka 550 rödakorskretsar spridda över hela landet. Vi kämpar för att rädda liv och ge hopp över hela världen och i Sverige, varje dag. Röda Korsets grundprinciper är humanitet, opartiskhet, neutralitet, självständighet, frivillighet, enhet och universalitet. Röda Korset... Visa mer
Svenska Röda korset

Svenska Röda Korset grundades 1865 och är i dag Sveriges största humanitära frivilligorganisation. Det viktigaste rödakorsarbetet utförs av över 25 000 frivilliga i cirka 550 rödakorskretsar spridda över hela landet. Vi kämpar för att rädda liv och ge hopp över hela världen och i Sverige, varje dag. Röda Korsets grundprinciper är humanitet, opartiskhet, neutralitet, självständighet, frivillighet, enhet och universalitet.

Röda Korset Kupankretsen, Örnsköldsvik driver en lokal Second Hand-butik centralt i stan. Vi arbetar utifrån
Röda Korsets grundläggande värderingar om humanitet och hållbarhet. De gåvor som butiken får in har skänkts och hanteras i butiken innan försäljning. Vi står nu inför en större förändring och utvecklingsresa för att utveckla butiken och öka omsättningen.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för människor, samt brinner för försäljning och Second Hand. Arbetet innebär att ansvara för att utveckla driften, effektivisera och organisera arbetet i butiken. Verksamheten leds av kretsstyrelsen.

Butiksföreståndarens uppdrag
Som butiksföreståndare leder du butikens team av volontärer och andra medarbetare så att butikens mål gällande försäljning och bemanning uppnås. Du säkerställer att kampanjer och aktiviteter genomförs enligt plan och sköter marknadsföringen, främst digitalt.

En viktig del i rollen som butiksföreståndare är att skapa förutsättningar för frivilliga i verksamheten, genom att arbetsleda, stötta och inspirera! Föreståndaren kommer att ha en drivande roll i förändringsresan som kretsstyrelsen eftersträvar. I den planen ingår byte av lokal och ökad försäljning. Du rapporterar till styrelse och har budget- och försäljningsansvar.

Vi söker dig
Som har erfarenhet av eller insikter om frivilligarbetets utmaningar och glädje. Du har goda kommunikativa kunskaper. Du är bra på att organisera och tycker om att stötta och uppmuntra andra. Du ser nya möjligheter för butiken och är en drivande person i förändringen. Du har ett tydligt kundfokus och säljinriktat arbetssätt och har erfarenhet av arbete inom detaljhandel och av att leda och driva projekt. Föreståndarens viktigaste kvalitéer är engagemang, inspiration och förmågan till flexibelt, coachande ledarskap.

Kvalifikationer:

• Erfarenhet från detaljhandel och butiksexponering
• Erfarenhet och/eller intresse av second hand/återbruk/återvinning
• Erfarenhet av arbetsledning och schemaläggning
• Kunskap och erfarenhet av digital marknadsföring
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• Delar Röda Korsets värdegrund
• Körkort klass B eller högre

Meriterande kvalifikationer:

• Goda färdigheter i Officepaketet
• Erfarenhet av ideell verksamhet

För denna befattning lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 80% tjänstgöringsgrad med tillträde snarast. Anställningen inleds med provanställning. Kollektivavtal finns. Sista ansökningsdag är 2023-02-10.
Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande styrelseledamot Gunvor Jonsson [email protected] Visa mindre