Lediga jobb som Fritidskonsulent i Örnsköldsvik

Se lediga jobb som Fritidskonsulent i Örnsköldsvik. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Örnsköldsvik som finns hos arbetsgivaren.

Fritidskonsulent

Samhällsbyggnadsförvaltningens uppdrag är att aktivt verka för att bygga en säker, trygg och hållbar kommun med en god miljö för alla som bor, verkar och besöker Örnsköldsvik. Kultur- och ungdomsenheten arbetsområde omfattar ungdomspolitiken, kulturpolitiken och politiken för det civila samhället. Inom enheten finns även demokrati- och barnrättsfrågor. Arbetsuppgifter Uppdraget innebär att utveckla ett socialt och fritidsmässigt innehåll och aktiv... Visa mer
Samhällsbyggnadsförvaltningens uppdrag är att aktivt verka för att bygga en säker, trygg och hållbar kommun med en god miljö för alla som bor, verkar och besöker Örnsköldsvik.Kultur- och ungdomsenheten arbetsområde omfattar ungdomspolitiken, kulturpolitiken och politiken för det civila samhället.

Inom enheten finns även demokrati- och barnrättsfrågor.

Arbetsuppgifter
Uppdraget innebär att utveckla ett socialt och fritidsmässigt innehåll och aktiviteter som ger meningsfullhet och gemenskap för kommunens ungdomar. Vår verksamhet ska erbjuda en meningsfull fritid och ge barn och unga en framtidstro och förutsättningar till att göra positiva livsval.

Uppdraget består i att arbeta mobilt och uppsökande samt att arbeta i öppen fritidsverksamhet med ungdomar. Du stimulerar till och stödjer aktiviteter som bygger på och förutsätter ungdomars eget aktiva engagemang och ansvarstagande genom att stötta idébärare att förverkliga och genomföra sina idéer kring kultur- och fritidsverksamhet. 

Tjänsten innefattar även administrativa uppgifter. 

Ditt schema innefattar regelbunden dag-, kvälls- och helgtjänstgöring. Vissa tider förekommer lägerverksamhet och utflyttad verksamhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en utbildning som socionom, fritidsledare eller motsvarande utbildning på eftergymnasial nivå. Vi ser gärna att du främst har erfarenhet och kunskaper från arbete med ungdomar men även kultur, internationellt arbete (exempelvis Erasmus +, solidaritetsprojekt, solidaritetskåren) eller annan specifik kunskap som kan gagna verksamheten är positivt.

Du kan uttrycka dig väl i såväl tal som skrift på svenska och engelska. Örnsköldsviks kommun ingår i finskt och samiskt förvaltningsområde och kunskaper i finska och samiska är därför meriterande. Kunskaper i andra språk är ett plus.

B-körkort är ett krav.

Utdrag ur belastningsregistret kommer att krävas om det blir aktuellt med anställning.

Vi söker en driven och engagerad person som har lätt för att skapa relation med unga och kan möta dem med ett handledande och främjande förhållningssätt. Du är en trygg, stabil och positiv vuxengestalt för våra ungdomar och en god förebild i det du gör. Du kan självständigt driva ungdomsfrågor och knyta de kontakter som behövs för att främja ungdomsarbetet, såväl inom organisationen som med externa aktörer.

Vi ser gärna att du har förståelse för och vana av att använda sociala medier som medel och verktyg. Övrig digital kunskap är meriterande eftersom denna del ökat i vårt yrke.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Intervjuer kan göras löpande under ansökningstiden. Vänligen bifoga CV och personligt brev med din ansökan.

http://inspiration.ornskoldsvik.se/

Örnsköldsviks kommun ingår i ett finskt- och samiskt förvaltningsområde.

I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

I denna rekrytering har vi gjort våra val av annonseringskanaler och undanber oss kontakt från rekryteringsbolag eller annonssäljare. Visa mindre

Föreståndare/platsansvarig Fritidsbanken

Samhällsbyggnadsförvaltningens uppdrag är att aktivt verka för att bygga en säker, trygg och hållbar kommun med en god miljö för alla som bor, verkar och besöker Örnsköldsvik. Fritidsenheten består av 11 medarbetare och ingår som en av fem enheter i kultur- och fritidsavdelningen. Fritidsenhetens verksamhetsområden rör civila samhället och föreningsliv, idrott, anläggningar, lokalbokning samt området integration och internationalisering. Vi söker ... Visa mer
Samhällsbyggnadsförvaltningens uppdrag är att aktivt verka för att bygga en säker, trygg och hållbar kommun med en god miljö för alla som bor, verkar och besöker Örnsköldsvik.Fritidsenheten består av 11 medarbetare och ingår som en av fem enheter i kultur- och fritidsavdelningen.

Fritidsenhetens verksamhetsområden rör civila samhället och föreningsliv, idrott, anläggningar, lokalbokning samt området integration och internationalisering.

Vi söker nu en medarbetare som ska vara med och starta upp Fritidsbanken! Fritidsbanken är en utlåningscentral för sport och fritidsutrustning. För mer information om vad Fritidsbanken innebär besök sidan https://www.fritidsbanken.se/

Arbetsuppgifter
Du kommer att ansvara för uppstart, drift och utveckling av Fritidsbanken. Uppdraget är att erbjuda utlåning av ett så varierat och brett sortiment som möjligt. Detta genom att planera och genomföra insamling via privatpersoner, föreningar, arbetsplatser, återvinningsstationer m.m. Du ansvarar även för sortering, service, reparationer och underhåll av utrustning.

Du kommer ansvara för den dagliga driften vilket innebär schemaläggning och bemanning för att säkerställa en god service, bra bemötande och bra öppettider. Du ansvarar även för personal i arbetsträning och för volontärer.

I uppdraget ingår även marknadsföring av Fritidsbanken samt att utveckla samarbeten och nätverk med andra förvaltningar inom kommunen som till exempel: skolor, fritidshem, fritidsgårdar, idrottsförbund, idrottsföreningar, kyrka, hjälporganisationer, bostadsbolag. Verksamheten förväntas bli utåtriktad och möjliggöra olika event som t.ex. prova på verksamhet med föreningar, spontanidrottsaktiviteter och insamlingsdagar för att komma nära kommuninvånarna. Som ansvarig för denna verksamhet kommer du att företräda Fritidsbanken i olika sammanhang i kommunen vid idrottsevenemang, friluftsdagar, bostadsområdesarbete och mässor. Samordning ska ske med mötesplatsverksamhet för ungdomar som planeras i samma lokal.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskole- eller universitetsutbildning, exempelvis inom samhällsvetenskapliga ämnen, idrott, friskvård eller annan relevant eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig.

Meriterande är något eller några av följande erfarenheter/kompetenser;
- Erfarenhet av offentlig verksamhet, gärna kommunal, och erfarenhet av civilsamhällsfrågor eller föreningsliv.
- Ledarerfarenhet med personalansvar.
- Erfarenhet av projektinriktat arbetssätt.
- Erfarenhet av arbete mot barn- och ungdomar.
- Erfarenhet av butiksarbete och marknadsföring.
- Har du förmåga och kunskap av att utföra smärre reparationer av idrotts- och fritidsutrustning så är även detta värdefulla kunskaper att ha med in i rollen som platsansvarig.
- Du får gärna vara flerspråkig.

Du behöver kunna arbeta självständigt och ta lead i och driva frågor kring Fritidsbanken både externt och internt men du behöver också ha god förmåga att samarbeta med andra. Du har hög social kompetens och är en relationsbyggare. Du har kommunikativ förmåga i tal och skrift.

Giltigt körkort med behörighet B är ett krav.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan

http://inspiration.ornskoldsvik.se/

Örnsköldsviks kommun ingår i ett finskt- och samiskt förvaltningsområde.

I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

I denna rekrytering har vi gjort våra val av annonseringskanaler och undanber oss kontakt från rekryteringsbolag eller annonssäljare. Visa mindre