Lediga jobb som Affärsutvecklare i Örnsköldsvik

Se lediga jobb som Affärsutvecklare i Örnsköldsvik. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Örnsköldsvik som finns hos arbetsgivaren.

Innovations- och processledare (T6)

Vill du bidra till att utveckla ett internationellt center för forskning och innovation inom processer och produkter för en hållbar biobaserad ekonomi? Vill du nyttja din goda förmåga att analysera och kartlägga utvecklingsbehov hos små och stora företag verksamma inom området bioekonomi, för att identifiera och driva projekt som bidrar till en bättre värld? Då finns ett riktigt intressant jobb för dig hos oss på RISE Processum AB! Utveckla framtidens bio... Visa mer
Vill du bidra till att utveckla ett internationellt center för forskning och innovation inom processer och produkter för en hållbar biobaserad ekonomi? Vill du nyttja din goda förmåga att analysera och kartlägga utvecklingsbehov hos små och stora företag verksamma inom området bioekonomi, för att identifiera och driva projekt som bidrar till en bättre värld? Då finns ett riktigt intressant jobb för dig hos oss på RISE Processum AB!

Utveckla framtidens bioraffinaderi tillsammans med oss
RISE Research Institutes of Sweden och dotterbolaget RISE Processum är ledande aktörer i utvecklingen av framtidens bioekonomi och bioraffinaderi.

Med en unik uppsättning forskningsområden, testbäddar och demonstrationsmiljöer bildar vi en helhetslösning för omvandling av biomassa till gröna produkter, som tidigare varit fossilbaserade. På uppdrag av regeringen bygger vi upp ett nav för forskning inom bioraffinaderiutveckling och genomför en stor modernisering av våra testbäddar samt ett flertal nyinvesteringar för att förbättra förutsättningarna för kommersialisering av nya lösningar för en cirkulär bioekonomi i ett internationellt centrum. https://www.ri.se/sv/press/350-miljoner-till-rise-for-att-modernisera-och-komplettera-testbaddar-for-bioraffinaderier Vi behöver din hjälp. Vill du bli en av oss? Vi hoppas det!

Om RISE Processum
RISE Processum AB är som en ledande aktör inom bioraffinaderiutveckling värd för ett företagskluster inom bioraffinaderi och bioekonomi. Med skogsråvara som bas utvecklar RISE Processum tillsammans med sina samarbetspartners nya gröna processer och produkter såsom drivmedel, kemikalier och material. Tillsammans med andra bioraffinaderiinitiativ utgör RISE Processums kluster med partners från industri och akademi ett viktigt nav för utveckling av nya produkter, processer och energilösningar från skogsråvara och processindustrins restströmmar. RISE Processum AB ägs till 60 % av RISE Research Institutes of Sweden och till 40 % av Processums Intresseförening och är därmed ett dotterbolag i RISE-koncernen. Företaget bildades 2003 och finns i Örnsköldsvik. Här erbjuds en innovativ forskningsmiljö med labb, pilot, och demonstrationsanläggningar som är starkt kopplade till de befintliga industriella bioraffinaderierna på området. Mer information finns på https://www.ri.se/sv/processum

Nu söker vi en innovations- och processledare med ett primärt fokus på att initiera och leda nya projekt tillsammans med klustrets aktörer samt finansiera dessa via regionala, nationella och europeiska finansieringsprogram. Detta innebär att du aktivt leder arbetet med nya ansökningar eller offerter.

Om rollen
Som innovations- och processledare ingår du i ett team där vi kompletterar varandra och arbetar tillsammans för att möta industrins behov, och i din roll är du delaktig i det viktiga arbetet att utarbeta våra olika erbjudanden och tjänster mot både stora och små företag. Du jobbar aktivt med identifierade utmaningar hos de företag som är kopplade till klustret samt andra företag i nätverket som skulle kunna dra nytta av att vara en del av klustergemenskapen.

Det gör du genom att analysera och förstå företagens behov och sedan stödja företagen på vägen mot kommersialisering via både interna eller externa erbjudanden och tjänster. Utöver detta är du även behjälplig i övriga klusteraktiviteter såsom events, workshops samt i framtagande av innehåll till innovationsstrategier och kommunikationsmaterial.

RISE Processum är en projektdriven organisation och som en del i Innovationssystemgruppen kommer du även att driva projekt för att främja samarbete och innovation inom bioraffinaderiområdet.

Placeringsort för rollen är Örnsköldsvik, men även andra placeringsorter kan diskuteras.

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har en relevant naturvetenskaplig eller teknisk akademisk examen som grund, och en god förståelse för de utmaningar som finns inom forskning, utveckling, innovation och kommersialisering av nya värdekedjor inom bioraffinaderi och bioekonomi. Du har dokumenterad erfarenhet av att skriva ansökningar om finansiering från nationella och europeiska forsknings- och innovationsprogram.

Det är meriterande om du har erfarenhet av innovationssupport för små och medelstora företag och det är en fördel om du har ett välutvecklat nätverk inom innovationssystemet i Sverige i allmänhet och inom bioekonomi i synnerhet. Det är också meriterande med erfarenhet av projektledning, innovation- och processledning samt klusterverksamhet.

Som person är du självgående och lösningsorienterad med en god förmåga att samarbeta med andra och knyta nya kontakter, såväl internt som externt. God kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt i såväl svenska som engelska är ett krav.

Välkommen med din ansökan!
Är du fortsatt nyfiken och vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Johan Börjesson, Gruppchef, 010 516 67 77. Urval sker löpande och sista ansökningsdag är den 5 augusti 2022.

Våra fackliga representanter är Yvonne Söderström Nordin, +46 10 516 67 65 och Frida Sandberg, +46 10 516 67 79 för Unionen samt Jörg Brucher, +46 73 829 31 51 för Sveriges Ingenjörer.

Projektledare, innovation, bioekonomi, bioraffinaderi, forskning Visa mindre

Business developer

Har du erfarenhet av affärsutveckling och vill vara med och driva den gröna revolutionen? Vill du arbeta med biobaserade kemikalier och teknikutveckling tillsammans med kollegor inom flera olika kompetensområden? Då önskar vi dig välkommen att söka jobbet som Business Developer hos oss! Sekab befinner sig i ett skede av stark utveckling. Vi upplever ett stort intresse för våra produkter och tjänster och ökad potential till nya investeringar och samarbeten.... Visa mer
Har du erfarenhet av affärsutveckling och vill vara med och driva den gröna revolutionen? Vill du arbeta med biobaserade kemikalier och teknikutveckling tillsammans med kollegor inom flera olika kompetensområden? Då önskar vi dig välkommen att söka jobbet som Business Developer hos oss!
Sekab befinner sig i ett skede av stark utveckling. Vi upplever ett stort intresse för våra produkter och tjänster och ökad potential till nya investeringar och samarbeten. Under 2022 sker ett arbete för att prioritera och accelerera de utvecklingsspår där Sekab ser störst potential.
Vi söker dig – en engagerad och driven kollega
Vi söker en driven Business Developer som har erfarenhet av affärsutveckling, projektledning eller närliggande områden. Du har akademisk examen inom ekonomi, kemi, industriell ekonomi eller motsvarande.
Arbetet i huvudsak
Som Business Developer blir du en del av SMO – Sekabs funktion för Sales, Marketing & Outreach. Du rapporterar till vice VD och är placerad på Sekabs kontor på High Coast Innovation Park i Örnsköldsvik.
På Sekab är vi i alla lägen lagspelare. Detta innebär att du också kommer ha en viktig roll i samverkan med Sekabs funktioner för såväl Innovation & Commercialization som Production.
Dina ansvarsområden innefattar, men är inte begränsade till:
Samordning och styrning av Sekabs projektportfölj
Som projektledare driva något eller några av Sekabs utvecklingsprojekt
Delta i utvecklingsprojekt tillsammans med distributörer och slutkunder
Samordning av Sekabs arbete med mål och uppföljning
Löpande inventering och första utvärdering av nya affärsmöjligheter och idéer

Om Sekab
Sekab är ett svenskt grönt kemibolag. Vi tillverkar biobaserade kemikalier och bränslen. Vi bedriver framstående forskning och utveckling av teknik för nya produktmöjligheter. Vi hjälper våra kunder att fasa ut ohållbara produkter och processer för en bättre och grönare värld. Visa mindre

Innovation och processledare

Vill du bidra till att utveckla ett internationellt center för forskning och innovation inom processer och produkter för en hållbar biobaserad ekonomi? Har du en god förmåga att analysera och kartlägga utvecklingsbehov hos små och stora företag verksamma inom området bioekonomi. Då finns ett riktigt intressant jobb för dig hos RISE Processum AB! Om rollen RISE Processum är värd för ett företagskluster inom bioraffinaderi och bioekonomi och söker nu någ... Visa mer
Vill du bidra till att utveckla ett internationellt center för forskning och innovation inom processer och produkter för en hållbar biobaserad ekonomi? Har du en god förmåga att analysera och kartlägga utvecklingsbehov hos små och stora företag verksamma inom området bioekonomi.

Då finns ett riktigt intressant jobb för dig hos RISE Processum AB!

Om rollen
RISE Processum är värd för ett företagskluster inom bioraffinaderi och bioekonomi och söker nu någon som kan arbeta med våra olika erbjudanden och tjänster mot både stora och små företag. Primärt handlar det om att aktivt jobba med identifierade utmaningar hos de företag som är kopplade till klustret samt andra företag i nätverket som skulle kunna dra nytta av att vara en del av klustergemenskapen. Detta sker genom att analysera och förstå företagens behov och sedan stödja företagen på vägen mot kommersialisering via både interna eller externa erbjudanden och tjänster. Du bör ha en naturvetenskaplig och teknisk bakgrund samt en god förståelse för de utmaningar som finns inom forskning, utveckling, innovation och kommersialisering av nya värdekedjor inom bioraffinaderi och bioekonomi.

RISE Processum är en projektdriven organisation och som en del i Innovationssystemgruppen ingår det är därför att också driva projekt för att främja samarbete och innovation inom bioraffinaderiområdet. Det faller också inom ramen för rollen att arbeta med att initiera nya projekt tillsammans med klustrets aktörer och finansiera dessa via regionala, nationella och europeiska finansieringsprogram. Detta innebär att aktivt delta i eller leda arbetet med nya ansökningar eller offerter. Utöver detta tillkommer att vara behjälplig i övriga klusteraktiviteter såsom events, workshops samt framtagande innovationsstrategier och kommunikationsmaterial. Placeringsort, Örnsköldsvik (annan ort kan diskuteras).

Vem är du?
Vi söker dig som har dokumenterad mångårig erfarenhet av att arbeta med små och stora företag inom bioekonomi och bioraffinaderi. Du har erfarenhet av att skriva ansökningar om finansiering mot nationella och europeiska forsknings och innovationsprogram. Det är också meriterande med erfarenhet av klusterverksamhet samt projektledning. Speciellt meriterande är erfarenhet av innovationssupport för små och medelstora företag och det är en fördel om du har ett välutvecklat nätverk inom innovationssystemet i Sverige i allmänhet och inom bioekonomi i synnerhet. Du har relevant akademisk examen som grund. Du är självgående och lösningsorienterad. Du har lätt för att samarbeta med andra och knyta nya kontakter, såväl internt som externt. God kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt i såväl svenska som engelska är ett krav.

Välkommen med din ansökan!
Är du fortsatt nyfiken och vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Johan Börjesson, Gruppchef, 010 516 67 77. Urval sker löpande och sista ansökningsdag är den 20 maj 2022.

Våra fackliga representanter är Yvonne Söderström Nordin, +46 10 516 67 65 och Frida Sandberg,+46 10 516 67 79 för Unionen samt Jörg Brucher, +46 73 829 31 51 för Sveriges Ingenjörer

RISE Processum AB är en ledande aktör inom bioraffinaderiutveckling. Med skogsråvara som bas utvecklar RISE Processum tillsammans med sina samarbetspartners nya gröna processer och produkter såsom drivmedel, kemikalier och material. Tillsammans med andra bioraffinaderiinitiativ utgör RISE Processums kluster med partners från industri och akademi ett viktigt nav för utveckling av nya produkter, processer och energilösningar från skogsråvara och processindustrins restströmmar. RISE Processum AB ägs till 60 % av RISE Research Institutes of Sweden och till 40 % av Processums Intresseförening och är därmed ett dotterbolag i RISE-koncernen. Företaget bildades 2003 och finns i Örnsköldsvik. Här erbjuds en innovativ forskningsmiljö med labb, pilot, och demonstrationsanläggningar som är starkt kopplade till de befintliga industriella bioraffinaderierna på området.

Mer information finns på https://www.ri.se/sv/processum  

Projektledare, innovation, bioekonomi, bioraffinaderi, forskning Visa mindre

Affärsutvecklande Säljare

Ansök    Feb 27    Bokadero AB    Affärsutvecklare
OM FÖRETAGET Vill du arbeta på ett företag som har en vision om att göra ditt jobb till en hobby? Jo du läste rätt, Bokadero tror på att om vi tillsammans med dig utvecklar ett företag som våra medarbetare tycker är som sin hobby då kommer vi tillsammans kämpa hårdare och bry oss mer om företagets utveckling. Vi tror att jobbet blir roligare när alla är delaktiga i företagets utveckling och när arbetsuppgifterna känns betydelsefulla. För att uppnå det lägg... Visa mer
OM FÖRETAGET
Vill du arbeta på ett företag som har en vision om att göra ditt jobb till en hobby?
Jo du läste rätt, Bokadero tror på att om vi tillsammans med dig utvecklar ett företag som våra medarbetare tycker är som sin hobby då kommer vi tillsammans kämpa hårdare och bry oss mer om företagets utveckling.
Vi tror att jobbet blir roligare när alla är delaktiga i företagets utveckling och när arbetsuppgifterna känns betydelsefulla. För att uppnå det lägger vi väldigt mycket eget ansvar på alla medarbetare där alla ska känna att misstag bara är en väg vi behöver vandra för att nå framgång.
Om företaget går bra så tycker vi också att våra medarbetare ska ha det lite bättre också, det gör vi genom att dela ut gemsamma bonusar till medarbetarna om vi uppnår våra målsättningar.
NU KANSKE DU FUNDERAR PÅ VAD VI GÖR?
Bokadero är en digital rekryteringsplattform som förmedlar olika jobb, såsom konsultjobb, anställningar, praktikplatser, styrelsejobb m.m. I grunden har vi ett rekryteringsverktyg som förenklar för arbetsgivarnas rekryteringsprocesser.
Genom vår plattform kan arbetsgivare visa upp sitt nuvarande och framtida rekryteringsbehov och sedan enkelt hantera ansökningar som kommer in. Konsulter kan lägga upp sina profiler, paktera sina tjänster och lämna offerter på jobbuppdrag som kommer in på vår jobbportal. Vi utmanar traditionella konsultförmedlingar och framförallt talarförmedlingar med en transparent och oberoende plattform där de vanliga 25 - 50 % förmedlingsavgifterna är helt borta.
Ett av våra stora mål är att koppla ihop vår plattform med föreningslivet och bli en av de största aktörerna som stöttar föreningslivet. Vi vill dela ut 50 miljoner kr per år till föreningslivet genom att dela ut 6 % av våra intäkter.
DINA ARBETSUPPGIFTER
I din roll som problemlösande säljare och affärsutvecklare kommer du att arbeta med att skapa långsiktiga relationer med våra befintliga kunder och nya kunder. Du kommer få ansvaret för att etablera vårt koncept i din region och det är en bonus om du i framtiden kan se dig själv i en ledarroll i din region.
För att etablera oss i din region kommer din första tid bestå av mycket uppsökande försäljning och därför borde du inte känna några hinder för att kontakta potentiella kunder via telefon, mail och LinkedIn.
Du kommer att arbeta med både våra medlemmar och beställare av våra medlemmars tjänster. Du kommer att samtala med våra kunder främst via video- och telefonmöten, då du går igenom våra tjänster och produkter så att våra kunder får kännedom om vilka värden vi erbjuder och hur vi kan hjälpa dem på bästa sätt.
Arbetet är strategiskt och målet med din roll är att bryta ny mark, identifiera och förstå trender, förutse kundens behov, hjälpa dem att uppnå lönsamhet och bli effektivare med hjälp av våra produkter.
Från start kommer ditt främsta fokus ligga på att sälja Bokaderos rekryteringsverktyg till företag i din region och på sikt ser vi också en stor möjlighet att etablera vårt uppskattade företagsnätverk Bokadero Arena i din region tillsammans med dig.
Du kommer arbeta väldigt nära hela gruppen från systemutvecklare till oss andra som arbetar med försäljning, marknadsföring och affärsutveckling. Det innebär att du kommer vara fullt delaktig i företagets produktutveckling och marknadsföring, därmed kommer du ha god chans att påverka företaget i en riktning som du anser vara intressant.
DIN PROFIL
För att trivas hos oss behöver du gilla korta beslutsvägar och förändringar, du behöver vara en transparent och ärlig person som inte lovar våra kunder guld och gröna skogar för att få igenom en försäljning om vi inte kan svara upp emot dessa förväntningar.
Du behöver vara en lyhörd och lösningsorienterad person som lyssnar på våra kunders behov och hittar sätt att lösa problemen genom våra befintliga digitala tjänster eller hitta nya möjligheter till att utveckla nya tjänster och erbjudanden för att lösa våra kunders behov..
För att lyckas hos oss behöver du också vara intresserad av teknik och digitala tjänster.
Då vi satsar på att bygga ihop vår marknadsplats med föreningslivet ser vi ett stort värde i om du attraheras på ett personligt plan att vara med på en resa för att ge tillbaka till föreningslivet.
Du behöver också behärska det svenska språket flytande och acceptera vår nolltolerans mot droger inom företaget.
Meriterande är om du:
- Har arbetat med försäljning i någon form, extra meriterande är digitala tjänster, rekryteringstjänster och mediaförsäljning.
- Är eller har varit idéelt engagerad i en idrottsförenings sponsorförsäljning.
Men viktigast av allt är inte vad du gjort utan vad du vill göra i framtiden.
ÖVRIGT
Arbetstiderna är flexibla, de flesta arbetar 08:00 – 17:00 men att arbeta på Bokadero kräver ett heltidsengagemang och det är viktigt att du känner att du alltid kan vara representabel av vårt varumärke.
Du kommer ingå i ett team med andra säljare och få gemensam säljcoaching för att utvecklas till ditt bästa jag.
Lönen är en fast grundlön + provision.
Ansökningar går igenom löpande och tillsättning av tjänsten kan ske innan sista ansökningsdatum. Vår förhoppning är att anställa 1-3 personer under våren.
Det är inget krav att skicka in alla delar av ansökningsformuläret men desto mer information vi får om dig desto bättre.
PLATS
Egentligen har platsen ingen betydelse men vi ser att vår produkt passar sig bäst i lite mindre kommuner där invånarna vill att kommunen ska utvecklas och bli bättre. Vi ser gärna ansökningar från Dalarna, Västernorrland, Jämtland, Värmland och liknande regioner.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

2st Business Development Managers till Sanmina

Ansök    Dec 23    Poolia Sverige AB    Affärsutvecklare
Are you ready for you next step and for an exiting opportunity?! Then continue reading and don´t forget to send in your application! About the position The Business Development Manager will develop relationships within target customer to penetrate organization and open doors to new business opportunities in the Nordic region. The ideal candidate will be responsible for pursuing business to ensure competitive take-away, market share growth and prime strate... Visa mer
Are you ready for you next step and for an exiting opportunity?! Then continue reading and don´t forget to send in your application!

About the position
The Business Development Manager will develop relationships within target customer to penetrate organization and open doors to new business opportunities in the Nordic region. The ideal candidate will be responsible for pursuing business to ensure competitive take-away, market share growth and prime strategic positioning for future business successes, with a broad focus on our Regional as well as Global capabilities and services.

Responsibilities
· Develop new customers and grow existing customers for Sanmina’s Regional and Global Business Units.

· Aggressively attacking business to ensure competitive take-away, market share growth and prime strategic positioning for future business successes.

· Accountable for meeting and exceeding sales revenues targets set.

· Communicate issues and problems back into company in order to drive and assist with resolution.

· Identify, qualify and close new business in line with set quotas and engage appropriate resources from cross-functional teams to ensure successful business execution.

· Own and manage customer engagements and act as prime in ensuring timely response delivery and feed information back into Operations and Management in support of developing Business Plans.

· Regularly update IT CRM system with customer data, new opportunity logs and engagement plans.

Your profile
· BA or BS qualified

· 5+ years sales, commercial experience successfully exceeding quota with larger revenue responsibilities

· Knowledge of CM/EMS industry with background in Manufacturing with an understanding of global Supply Chains

· Excellent MS Office skills

· Excellent communication, presentation, negotiation and interpersonal skills

· Experience working with vast remote cross-functional teams in large matrix organizations

· Strong organizational skills with excellent ability to prioritize, multi-task and organize

· Location preferably in Sweden, but other Nordic countries could be optional

· Fluent in English and Nordic language (-s) is a requirement

Om verksamheten
Sanmina Corporation (Nasdaq: SANM) is a leading integrated manufacturing solutions provider serving the fastest-growing segments of the global Electronics Manufacturing Services (EMS) market. Recognized as a technology leader, Sanmina Corporation provides end-to-end manufacturing solutions, delivering superior quality and support to Original Equipment Manufacturers (OEMs) primarily in the communications networks, defense and aerospace, industrial and semiconductor systems, medical, multimedia, computing and storage, automotive and clean technology sectors. Sanmina Corporation has facilities strategically located in key regions throughout the world.

Sanmina is an Equal Opportunity Employer

Welcome to apply for a very interesting and important position in a great local team with full support from a global organization!


Please apply by registering your CV here on our website. Click on the "Ansök" button to the right. It is our recommendation that you register as much information as possible and that you attach a complete CV-document. Please check that your correct e-mail address is registered.

In this recruitment process Sanmina is working together with Poolia. Poolia is a registered staffing agency, meaning that we comply with the requirements set by Kompetensföretagen - the Swedish Association of Staffing Agencies. Visa mindre

Vi söker en Industriutvecklare!

Vi söker en Industriutvecklare! Örnsköldsviks Industrigrupp medverkar i projektet Smart Industriell Modernisering i Mittregionen, SIMMITT, ett projekt som syftar till att stärka industrins konkurrenskraft i Mittregionen. Vi söker nu en Industriutvecklare som ska vara verksam i hela Västernorrland. Det finns en portfölj av åtgärder för tillverkande industrier att tillgå och din roll är att identifiera företagens behov för att sedan starta och följa upp stöd... Visa mer
Vi söker en Industriutvecklare!
Örnsköldsviks Industrigrupp medverkar i projektet Smart Industriell Modernisering i Mittregionen, SIMMITT, ett projekt som syftar till att stärka industrins konkurrenskraft i Mittregionen. Vi söker nu en Industriutvecklare som ska vara verksam i hela Västernorrland. Det finns en portfölj av åtgärder för tillverkande industrier att tillgå och din roll är att identifiera företagens behov för att sedan starta och följa upp stödaktiviteter i deras utvecklingsresa.
Du tillsammans med övrig projektgrupp har en viktig roll i att förankra projektets utvecklingsinsatser, inom t ex produktivitetshöjning, tjänsteutveckling, omställning mm, ute hos företagen. Som ett led i detta kommer du genomföra strategiska behovsanalyser, coacha inom strategiskt utvecklingsarbete, starta upp och handleda och avgränsa exjobb mm.
Inledningsvis kommer du att genomföra en förstudie med syfte att kartlägga industriernas behov av stöd och utmaningar för att dra nytta av digitaliserings- och automations innovationer samt att nå progress i hållbarhetsperspektivet.
Vem är du?
Du har erfarenhet av den privata sektorn och har förståelse för vilka utmaningar ett företag möter för att öka sin konkurrenskraft. Du kan arbeta strukturerat, resultatorienterat och utmanande samt har erfarenhet av att skapa förtroendefulla relationer. Vi ser gärna att du har akademisk bakgrund men det är inget krav.
Rollen är bred och stor vikt läggs vid flexibilitet, eget ansvar samt nyfikenhet på olika typer av verksamheter. Du möter många människor och har många kontaker.
Projektet är ett samverkansprojekt med Region Västernorrland, Region Jämtland Härjedalen samt IUC Z-GROUP och Örnsköldsviks Industrigrupp. Anställningen är hos Örnsköldsviks Industrigrupp och projektet pågår under tiden 2022-02-01--2023-08-31 under förutsättning att projektet beviljas.
Har du några frågor kontakta Anna Edblad 070-5092604 eller via mail [email protected] Senast den 2022-01-26 skickar du din ansökan på mail till Anna Edblad. Vi kommer att intervjua löpande.
Du kan läsa mer om projektet på www.oviksindustrigrupp.se Visa mindre

Vi söker en Industriutvecklare!

Vi söker en Industriutvecklare! Smart Industriell Modernisering i Mittregionen, SIMMITT, är ett projekt som syftar till att stärka industrins konkurrenskraft i Mittregionen. Vi söker nu en Industriutvecklare som ska vara verksam och resa i hela Västernorrland. Som Industriutvecklare ansvarar du för att förankra projektets utvecklingsinsatser, som t ex produktivitetshöjning, tjänsteutveckling, omställning mm, ute hos företagen. Som ett led i detta kommer... Visa mer
Vi söker en Industriutvecklare!
Smart Industriell Modernisering i Mittregionen, SIMMITT, är ett projekt som syftar till att stärka industrins konkurrenskraft i Mittregionen. Vi söker nu en Industriutvecklare som ska vara verksam och resa i hela Västernorrland.


Som Industriutvecklare ansvarar du för att förankra projektets utvecklingsinsatser, som t ex produktivitetshöjning, tjänsteutveckling, omställning mm, ute hos företagen. Som ett led i detta kommer du att genomföra strategiska analyser ute hos tillverkande företag i regionen, med syftet att visa vilka utvecklingsbehov som finns och på vilket sätt kan de tillverkande företagen kan stöttas så att konkurrenskraften ökar. Det finns en portfölj av åtgärder att tillgå.


Vem är du?
Du har erfarenhet av den privata sektorn och har förståelse för vilka utmaningar ett företag möter för att öka sin konkurrenskraft. Du kan arbeta strukturerat, resultatorienterat och utmanande samt har erfarenhet av att skapa förtroendefulla relationer. Vi ser gärna att du har akademisk bakgrund men det är inget krav.


Projektet är ett samverkansprojekt med Region Västernorrland, Region Jämtland Härjedalen samt IUC Z-GROUP och Örnsköldsviks Industrigrupp. Anställningen är hos Örnsköldsviks Industrigrupp och projektet pågår under tiden 2021-01-01--2022-12-31.


Har du några frågor kontakta Anna Edblad 070-5092604 eller via mail [email protected] Senast den 2021-01-10 skickar du din ansökan på mail till Anna Edblad.
Du kan läsa mer om projektet på www.oviksindustrigrupp.se Visa mindre

Forsknings- och affärsutvecklare till Bioraffinaderi och energi

Det finns en plats som inte alla känner till. En plats som med sin samlade hjärnkraft helhjärtat går in för att göra världen bättre. Och som genom att vara oberoende kan vara kompromisslös i det syftet. Som vet att vägen till att lösa ett uppdrag är kreativ och lustfylld. Vi heter RISE och har ett erbjudande som är svårt att motstå. Spännande uppdrag som gör gott. Har du erfarenhet av forskning och affärsutveckling? Är du snabb på att sätta dig in i nya ... Visa mer
Det finns en plats som inte alla känner till. En plats som med sin samlade hjärnkraft helhjärtat går in för att göra världen bättre. Och som genom att vara oberoende kan vara kompromisslös i det syftet. Som vet att vägen till att lösa ett uppdrag är kreativ och lustfylld. Vi heter RISE och har ett erbjudande som är svårt att motstå. Spännande uppdrag som gör gott.
Har du erfarenhet av forskning och affärsutveckling?
Är du snabb på att sätta dig in i nya teknik- och forskningsområden och förstå hur de kan samverka med affärsverksamheten för att skapa ännu mer kundnytta?
Får du liksom vi energi av att få arbeta med de nästan oändliga möjligheterna i framtidens teknologier?
Vill du hjälpa världen snabbare framåt i omställningen mot det hållbara samhället?

Låter detta spännande så söker vi nu en forsknings- och affärsutvecklare till avdelningen Bioraffinaderi och energi, som är en del av divisionen Bioekonomi och hälsa. Divisionen samlar kompetens inom processteknik, läkemedelsutveckling och design av material och ytor. Vi arbetar med bioraffinaderiets värdekedjor samt produkter och processer för jordbruk, livsmedel, massa, papper och förpackningar. Avdelningen Bioraffinaderi och energi samlar kompetens inom bioraffinaderiprocesser, termiska, termokemiska och biologiska processer, hållbar energi, tekno-ekonomi och processsimulering. Placering för rollen är Örnsköldsvik.
Om rollen
I rollen som forsknings- och affärsutvecklare kommer du att planera, leda och samordna utveckling av forsknings- och affärsverksamhet på avdelningen i enlighet med RISE strategier. Rollens tyngd mot kommersiella uppdrag eller offentligt finansierad forskning (icke-kommersiell finansiering) kan variera beroende på behov inom avdelning eller division. Båda delar sammanfaller i det vi benämner RISE affärer, därav affärsutveckling. Du kommer att skapa/initiera projekt och uppdrag i samverkan med enheterna avdelningens enheter och med andra delar av RISE divisioner, och /eller i samverkan med koncerngemensamma funktioner, och/eller samverkan med Affärs- och Innovations-chefer, samt externa parter i enlighet med syftet och med uppsatta mål – nationellt och internationellt. Viktigt att det finns stort fokus på samverkan över organisationsgränserna inom RISE med syfte att effektivt driva tvärdisciplinär utveckling.
Vidare kommer du att leda arbetet med forskningsackvisition och/eller försäljningsarbetet på avdelningen, inklusive planering, uppföljning och genomförande i enlighet med behov. I dina arbetsuppgifter ingår att:
Stärka intressentdialogen och det externa samarbetet på området
Förbereda och föredra för området angelägen information, avstämnings- och beslutspunkter i avdelningsledning eller för divisionsledning
Etablera och utveckla kund- och forskningsfinansiärskontakter
Företräda avdelningsrelaterade forsknings- och uppdragsfrågor externt och internt
Medverka till avdelningens omvärlds- och konkurrentanalyser
Utveckla nya affärsmodeller, roller och strategisk innovationsinfrastruktur inom avdelningen
Samordna med övriga utvecklingsinstrument, exempelvis koncerngemensamma satsningar för användning av RISE strategiska kompetensmedel.
Bistå avdelningschef, enligt behov, avseende strategisk planering för användning av strategiska kompetensmedel på avdelningsnivå.

Vem är du?
Vi söker dig som är passionerat intresserad av teknik och affärsutveckling. Du är en energifull person som inte räds diskussioner och möten med kunder och kollegor. Vidare ser vi att du har en M.Sc eller PhD inom ett relevant vetenskapligt område och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet, och att du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.
Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi lovar dig inte ett lätt jobb men vi kan lova en spännande resa där vi tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor bidrar till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång i den globala konkurrensen. Vill du vara med på resan?
Välkommen med din ansökan senast den 26 januari. Har du några frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Magnus Hallberg, +46 10 516 67 63.
Placeringsort kan i vissa fall vara flexibel efter medarbetarens och verksamhetens behov.
Klicka på "Sök jobbet" för att komma till rekryteringsverktyget. Visa mindre